|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
pavad
|
Post subject: Re: Zamyšlení nad NWN a Thalií Posted: 11:46 09. Apr 2013 |
|
 |
Bůh |
|
|
Na muj prispevek jsem dostal par nabidek do posty. Puvodne jsem na ni zacal psat odpoved (taktez formou PM), ale kdyz jich prislo vicero podobneho razeni, tak odpovim verejne (zpravu jsem zanonymnil): XZY wrote: Jestli je tvá postava 17+, tak můžeme někam zajít společně, moje postava by byla akorát v rozmezí pěti úrovní. Vinsuji pekny den, ani nevis, jak moc me Tvuj navrh pobavil. Nez se urazis, nech me objasnit me pobaveni: nejde o to, ze bych opobrhoval Tvou nabidkou - ani nahodou! Jde o to, ze jsem se po X mesicich prilezitostneho hrani vysplhal/vydrapal/dusi-malem-vypustil/zdolal zavratny jedenacty (ano, cislovka 11) level postavy. To, ze bych se dostal na Tebou akceptovatelnych 17+ je cista utopie: nejsem takovy samaritan, abych se na onech 17 urovni dostal pomoci rozhovoru s NPC (tj. casovkami). S ohledem na skutecnost, ze mi postavu poradil postavit LDamian, tak bych mel byt schopny prezit sam. Lec on mi ji poradil pred dvema (???) lety a od te doby se zmenilo nastaveni tak dramaticky, ze je postava zcela nesobestacna bez party. --- Cimz se dostavam k dalsi nechuti hrat na Thalii, potazmo jinde NWN: sam jsem na Thalii zazil/prezil (s vice jak jednou postavou) asi pet uprav, ktere velke mnozstvi postav prakticky odrovnalo. Chut zkouset znovu neco expit, abych "to" mohl leda tak odkladat v hospode a v DM questu s tim mozna plkat (ale nekde vzadu, aby to nechciplo!)... Ne, dekuji. Nez se nekdo ohradi: nemusim mit super zabijaka. Rad hraji postavy do party. Ale je-li takova postava bez party nepouzitelna. *krouti hlavou* kokosak wrote: ... EQ jsem zkusil - a dosti rychle odesel. Nezamlouval se mi ani pristup DM, ani stav, kdy sedis jen U Svacinky a zkousis plkat o necem/nicem. Jiste, mohl bych aplikovat pokrocilou fyziku nebo sociologicky vyzkum na NWN a dat tomu "fantasy" riz - ale, ruku na srdce: prace mam dost v praci. Ve volnem case chci hlavu vyvetrat. K onomu vyvetrani patri take zajit cas od casu na "creep" - proste vyzabijet alespon krysy v kanalech (ne, nejde o expy, ale o ten pocit neco usmazit ohnem, seskvarit blesky, rozmetat palcatem nebo zjistit, kolik krys se vejde na jeden kord pokousis-li se o krysi raznici).
_________________ Diagnostikovany. Každý moudrý má nač pomysliti, kdyby ho pobídlo hovno v zápas jíti, porazíš-li je, co z toho budeš míti, a pakli ono tebe porazí, hned do lázně musíš jíti. . . . . . . . . . Holan, V.
|
|
Top |
|
Shaman88
|
Post subject: Re: Zamyšlení nad NWN a Thalií Posted: 11:50 09. Apr 2013 |
|
|
Co je build do party? Pokud nejsi lučišník tak všechno můžeš hrát solo.
|
|
Top |
|
Nalkanar
|
Post subject: Re: Zamyšlení nad NWN a Thalií Posted: 12:37 09. Apr 2013 |
|
Joined: 14:21 13. Feb 2010 Posts: 9274 Location: Brno/"Znojmo"
|
Mág je build do party.
_________________ .
|
|
Top |
|
Theogil I
|
Post subject: Re: Zamyšlení nad NWN a Thalií Posted: 12:38 09. Apr 2013 |
|
|
Nalkanar wrote: Mág je build do party. Někdy mi přijde, že skoro ani tam. 
_________________ Theogil Mistrovské ostří - strážce králova pokladu, kovář v Ivory Boindil - trpasličí zvěd, velký čtenář a lenochod Wahibah Zafirah al Talibah - dědic dračího odkazu, strážce legend
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Zamyšlení nad NWN a Thalií Posted: 12:43 09. Apr 2013 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
Lučištník jde taky. Pokud je to AAčko, tak většinu zajímavejch potvor oběháš, nebo ustřílíš, než se k tobě dostanou.
A obecně to chce také nepodceňovat equip. Nespoléhat na to, že +1 zbroj a zbraň ti stačí do dvacítky.
Nevím co se tak dramaticky mohlo změnit, aby to postavu odrovnalo. Leda že by byla postavená explicitně jednoúčelově. Hůlky? Ovládnutí bossů?
Mág může i sólovat. Na povrchu imho míň než v podtemnu, ale i tak blbě postavená wizna, jako mám já to nějak zvládá - jen na rozdíl od fajtrů s limitem, kolik toho dá mezi restem.
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
Shaman88
|
Post subject: Re: Zamyšlení nad NWN a Thalií Posted: 12:45 09. Apr 2013 |
|
|
Proč by mág byl do party... máš přece summony tak můžeš solovat.....
|
|
Top |
|
Nalkanar
|
Post subject: Re: Zamyšlení nad NWN a Thalií Posted: 12:49 09. Apr 2013 |
|
Joined: 14:21 13. Feb 2010 Posts: 9274 Location: Brno/"Znojmo"
|
Shamane, zkus si mága na lvlech 20+. Do té dvacítky to jde, ale nemáš XP, protože máš summona, takže spíše vyděláváš cash. Po dvacítce to začíná být tragické. Říkal jsem to v X debatách na fóru, zdůrazňoval a byl leda posílán do prdele. Většinou se lidi na tahání mága do party vyserou, mají alchemku.
_________________ .
|
|
Top |
|
Shaman88
|
Post subject: Re: Zamyšlení nad NWN a Thalií Posted: 13:04 09. Apr 2013 |
|
|
Musíš jet masshaste... já nevím mě přišlo že chodit někam na silnější bossy bez mága co umí counter je hodně o hubu....
|
|
Top |
|
Bahnak
|
Post subject: Re: Zamyšlení nad NWN a Thalií Posted: 13:18 09. Apr 2013 |
|
|
To je pořád na jedno brdo. Mág je na Thalii primárně support. Může být hraný i jako kontrolor/support a neocenitelný je jako counterspeller/timestoper do dlouhých a tuhých bojů s kouzlícím bosem. Mág solista je na Thalii omezen tak hodně, že defakto nemá cenu. (A kdo tvrdí že to jde tak není na 21+ lelvu ) - Summoni po posílení potvor ztrácejí smysl, v prahvozu a dungeonech +20 zařve povolaný během 2 vteřin, drak, balor a meč katastrof atd... drží déle, ale že by něco zvládli nebo snad udolali, to mi nepřijde. (jo, počkat, balor dokáže implozí občas výborně zabít i svoje kamarády, takže přece jen něco dokáže  ) - Teamem rozdané imunity zkrouhli ty mágy, co byli zvyklí namísto summona ovládnout roztomilé NPC přímo z houfu potvor. Oblíbená naspídovaná rakša se dnes už prostě nedělá. - Vzhledem k tomu že casteři dostali přísný zákaz projít v invisu k bosovi, tak defakto ani čistý killer s kouzly nemá šanci projít dung. Prostě jde k dungu, kosí kouzly, dojdou kouzla, čeká, rstuje a znovu. 1 Dung včetně cesty k němu a zpět mu tak zabere od 4 do 20 hodin... Nadále tedy platí zlaté pravidlo: "Nejlepší summon je kámoš WMko" Akorát že se to tady už probralo tolikrát, že nechápu proč to lidé ještě vůbec řeší. Osobně bez mága do tuhýho fightu nejdu. Toť k jeho užitečnosti. Team slíbil již dávno mágovi posílení v podobě nových summonů a co vím tak se na tom pořád pracuje, takže kdo chce mága caster/killera, bude si ještě muset ždibíček počkat.
_________________ KDVP Kucik:153, Bahnak:175, Drake: 48, Fryn:163, Klobouk:19, Derken:8, Vejk:8, Nomis -16, Terka:1
|
|
Top |
|
pavad
|
Post subject: Re: Zamyšlení nad NWN a Thalií Posted: 13:21 09. Apr 2013 |
|
 |
Bůh |
|
|
kucik wrote: Lučištník jde taky. Pokud je to AAčko, tak většinu zajímavejch potvor oběháš, nebo ustřílíš, než se k tobě dostanou.
A obecně to chce také nepodceňovat equip. Nespoléhat na to, že +1 zbroj a zbraň ti stačí do dvacítky.
Nevím co se tak dramaticky mohlo změnit, aby to postavu odrovnalo. Leda že by byla postavená explicitně jednoúčelově. Hůlky? Ovládnutí bossů?
Mág může i sólovat. Na povrchu imho míň než v podtemnu, ale i tak blbě postavená wizna, jako mám já to nějak zvládá - jen na rozdíl od fajtrů s limitem, kolik toho dá mezi restem. Shaman wrote: ... co je to build do party... Zkousel jsem: kouzelnika, zlodeje, lukostrelce. Postavu s kterou jsem za ty mesice dal nejvice urovni byl onen mag. Ovsem nutno podotknout, ze mi jej LDamian postavil s vyuzitim na svitky a hulky, kterezto byly definitivne pohrbeny. Coz soudim ne z vlastni zkusenosti, ale dle ostatnich - neb se svou postavou jsem se nedostal s financemi tak vysoko, abych si dane vybaveni poridil (opet ta otravna pisnicka: prodej trofeje kdyz je noc, ziskej trofeje kdyz je noc a drovove okolo, doruc balik kdyz nepratelske PC hlida "na dohled" brany...). Lukostrelec celkem jakz-takz sel: nez jsem zacal potkavat Mr. Laga a jeho pribuzenstvo "sek-o-placeabl".  Zlodej... No, bez party nic. Kdyz potka pana Laga, tak jiz vubec nic. U vsech techto povolani se projevila negativa nesilovych postav: s balikem se plouzite, takze to bud nestihnete, nebo vas dozene handicapovana zelva a uklove vas. Je to zacarovany kruh, Kuciku: vybaveni bych si jiste poridil - lec za co? EDIT: Zduraznuji ze jsem popisoval schopnosti postav kdyz neni nikdo v parte! Cimz reaguji na Bahnakuv prispevek, s kterym se bytostne ztotoznuji. Bohuzel ale jsem o onoho WM nezakopnul. A kdyz uz i zakopnul o jednoho barbara (?), tak ten byl za 3 dny uz v Krynu a za dalsi 2 v prahvozde (dobra trochu prehanim, ale jen trochu).  Nechci aby muj prispevek vypadal jako breceni na foru: otevrene sem pisi sve dojmy ze hry "lowlika". Mate k dispozici statistiky navstevovanych lokaci - tak se podivejte jak dlouho se kdo zdrzi/zdrzuje v Ivory. Vytvorte mnoziny po cca 5 urovnich. Podivejte se, jaka je sance ze narazite na nekoho (kohokoli!) kdo neni epickou postavou - je v okruhu plus/minus 3 urovne okolo vasi postavy. Pridejte k tomu dost castou nechut hrat s nejakou jinou neznamou postavou: nepadly si do oka, nebo ma prilis velky brich, nebo ma moc vousu (trpaslik) ci spicate usi (elf). Z vlastnich experimentalnich zkusenosti mohu vyvodit, ze vysledny prunik takove mnoziny postav s vasi postavou jest mnozinou prazdnou... 
_________________ Diagnostikovany. Každý moudrý má nač pomysliti, kdyby ho pobídlo hovno v zápas jíti, porazíš-li je, co z toho budeš míti, a pakli ono tebe porazí, hned do lázně musíš jíti. . . . . . . . . . Holan, V.
Last edited by pavad on 13:25 09. Apr 2013, edited 1 time in total.
|
|
Top |
|
Shaman88
|
Post subject: Re: Zamyšlení nad NWN a Thalií Posted: 13:25 09. Apr 2013 |
|
|
Jo u nesilových postav... tak to pak jo....
|
|
Top |
|
-RoF-
|
Post subject: Re: Zamyšlení nad NWN a Thalií Posted: 13:33 09. Apr 2013 |
|
|
A proč by jste vlastně chtěli, aby mágové mohli sólovat? Vy opravdu nevíte, co chcete  . První tu mágové sólovali takovým způsobem, že na ně nikdo neměl. A to se některým závistivcům nelíbilo a byl křik že lidi nechodí v partě, tak se to zkrouhlo. Teď zase se nelíbí, že mág musí chodit jen v partě, páč sám nic nedá. A přitom schopný mág je velmi dobrou podporou po partu. A jo já zapoměl, on vlastně nedává killy. Věčně nespokojení.
_________________ Aria Oria - pohledná divoká dívka, která ráda své skvostné tělo vystavuje jen ve skromném oblečení. Její postava nese znaky dračí krve, od rudých křídel, přes oranžové dračí oči, až po tělo hřející tak, jako by měla horečku. Měšťanka Karathy a členka Morusova stánku.
*otisk rudých rtů nad tím malý dráček držící mrkev a to vše ve zlatém poli*
|
|
Top |
|
pavad
|
Post subject: Re: Zamyšlení nad NWN a Thalií Posted: 13:51 09. Apr 2013 |
|
 |
Bůh |
|
|
-RoF- wrote: A proč by jste vlastně chtěli, aby mágové mohli sólovat? Pokud jsi reagoval na me, tak jsem popisoval sve rozcarovani z rekreacniho hrani. Ano - vzal jsem si postavu do party. Ale ne, neni (resp. nebyla) schopna se do party uchytit (s mym rekreacnim hranim). Popsal jsem sve zazitky z hry na Thalii, ktere jsou (a byly) duvodem proc na Thalii nehraji. Podle ohlasu v me poste nejsem sam kdo se tak citi - takze alespon nejaka zpetna vazba. Jak s ni vsak kdo nalozi - to neni ma vec. Padly tu ruzne navrhy na zvyhodneni/znevyhodneni rekreantu/full-time-players (dale jen FTPs). Objevily se tu nazory na dalsi faktory (nastaveni modulu). Vse pro me ale zacina a konci uvahou: chcete na Thalii nove postavy? Chcete na Thalii rekreacni hrace, kteri by byli schopni "dustojnych" (*) zivotnich podminek? (*) Dustojnym nemyslim ze budou stejne vybaveni a na stejne urovni jako zminovani FTPs! Ale nebudou se muset bat vyjit za hradby s tim, ze je uklove prvni nastvana slepice (a'la killer z EQ). A ze budou k cemu vyuzitelni v parte. Bohuzel, je-li 95% serveru na epicke urovni - tak hraje novacek logicky singl... Vidal jsem, ze se toto obdobi "hrani singlu" minimalizovalo podporou vysoke urovne za zadkem - coz je jiz trestne (dle vyhlaseni teamu). Nevidim vsak smysl pro samotnou "single player" hru na mutli-hracskem svete. Edit: upresneni, opravy.
|
|
Top |
|
Shaman88
|
Post subject: Re: Zamyšlení nad NWN a Thalií Posted: 15:22 09. Apr 2013 |
|
|
Mě celkově vadí nutnost čekat na obnovu kouzel. Naprosto mi chybí možnost hrát mága jako kompletně útočného cápka. Prostě vykašlat se na buffy a jet jen útočná kouzla.... Vyplivu všechno co mám a pak si zajdu dobít spelly někam a jedu zase....
|
|
Top |
|
Theogil I
|
Post subject: Re: Zamyšlení nad NWN a Thalií Posted: 15:30 09. Apr 2013 |
|
|
Shaman88 wrote: Mě celkově vadí nutnost čekat na obnovu kouzel. Naprosto mi chybí možnost hrát mága jako kompletně útočného cápka. Prostě vykašlat se na buffy a jet jen útočná kouzla.... Vyplivu všechno co mám a pak si zajdu dobít spelly někam a jedu zase.... Ono to jde trošku ruku v ruce s tím co píše pavad. Od určité úrovně se relaxačním hráčům nevyplatí hrát mága, protože časy mezi meditacemi jsou delší než čas určený pro hraní a ruku na srdce, taky mám velmi často den "fireball, fireball .... všichni mě dnes srali ..... fireball a ty žlutá zrůdo ty jsi jako ten blb co mě dnes od rána prudil .... fireball".
_________________ Theogil Mistrovské ostří - strážce králova pokladu, kovář v Ivory Boindil - trpasličí zvěd, velký čtenář a lenochod Wahibah Zafirah al Talibah - dědic dračího odkazu, strážce legend
|
|
Top |
|