Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 20:55 20. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 385 posts ]  Go to page Previous  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 26  Next
Author Message
 Post subject: Re: Zamyšlení nad NWN a Thalií
PostPosted: 15:48 09. Apr 2013 
Bůh
 Profile

Nalkanar wrote:
Shamane, zkus si mága na lvlech 20+. Do té dvacítky to jde, ale nemáš XP, protože máš summona, takže spíše vyděláváš cash. Po dvacítce to začíná být tragické. Říkal jsem to v X debatách na fóru, zdůrazňoval a byl leda posílán do prdele.
Většinou se lidi na tahání mága do party vyserou, mají alchemku.

plně souhlasím :cry:

...a tvoří se závislost
Vhodný čas na odvykací kůru

člen ligy pro zákaz veškerých změn na thalii

Reply with quote  

PostPosted: 16:49 09. Apr 2013 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

Shaman88 wrote:
Mě celkově vadí nutnost čekat na obnovu kouzel.
Naprosto mi chybí možnost hrát mága jako kompletně útočného cápka. Prostě vykašlat se na buffy a jet jen útočná kouzla....
Vyplivu všechno co mám a pak si zajdu dobít spelly někam a jedu zase....

To zkus. Dáš jeden dung a počkáš si na rest. Ale teoreticky by to šlo.

RoF: nechceme tahat rakšáky jak známý prasér Scrappy. Ale uznej, že pokud pitomá plechovka zvládne za dobu jednoho mýho restu vymlátit dungy třeba čtyři a přitom si v každém lokne jedné lahvičky místo toho, aby vzala mága, tak je to ojeb. Kór když to supluje zrovna schopnosti mága, který je pak zbytečný. Alchemka je navíc třeba pro mágy z větší části zbytečná, protože mu nedává nic navíc. Bylo by prostě fér takové nastavení, aby mohli sólovat všichni +- stejně (byť třeba mág by šel jiné dungy než bojovník, tak ve výsledku by třeba sólo zvládl každý omezený počet dungů) a zůstávala pak většina dungů na nutnosti tvořit partu, nikoliv jen popíjet lektvárky (nemluvě o jejich stále opakující se zabugovanosti).

Theogile, zajímalo by mě, jaké lvly mají relaxační hráči a kolik mají času, protože jeden rest mezi lvly 30 a 35 vychází na cca 70 minut. A myslím, že i relaxační hráči mají aspoň dvě hodinky času na hru, ne?

Reply with quote  

PostPosted: 18:25 09. Apr 2013 
Urozený
 Profile

jojo udělejte mága obludu která jedním fireballem sundá cíl na zásah a dokáže jich seslat aspoň 30 za medit :wall: . Mág má být "vážený stařík vzadu", na kterého přijde řada když je potřeba, ne chodící masomlejnek...což je i teď, jen ne permanentně...

Rodwen - divoká elfka, druidka

Reply with quote  

PostPosted: 19:15 09. Apr 2013 
Měšťan
 WWW  ICQ  Profile

Barbar321 wrote:
Nalkanar wrote:
Shamane, zkus si mága na lvlech 20+. Do té dvacítky to jde, ale nemáš XP, protože máš summona, takže spíše vyděláváš cash. Po dvacítce to začíná být tragické. Říkal jsem to v X debatách na fóru, zdůrazňoval a byl leda posílán do prdele.
Většinou se lidi na tahání mága do party vyserou, mají alchemku.

plně souhlasím :cry:

Rastalien: PCH. Garantuju vám, že já radši mágy než alchemku. A to mám hodně vysokou alchemku .)

Navíc si mnohem radši všimnu party mág + plechovka + dexař, než sólující plechovky / mága / w-e.

Laelaan Caana

Reply with quote  

PostPosted: 19:21 09. Apr 2013 
Měšťan
 WWW  ICQ  Profile

Theogil I wrote:
protože časy mezi meditacemi jsou delší než čas určený pro hraní a ruku na srdce, taky mám velmi často den "fireball, fireball .... všichni mě dnes srali ..... fireball a ty žlutá zrůdo ty jsi jako ten blb co mě dnes od rána prudil .... fireball".

Made my day.

Laelaan Caana

Reply with quote  

PostPosted: 19:29 09. Apr 2013 
Šlechtic
 Profile

Taky mam radši mága v partě než alchemku, ale ten mág musí mít kvalitu a tady je to Nalku špatný s tebou. :/

Reply with quote  

PostPosted: 19:52 09. Apr 2013 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

Ikstremist, že si DM jednou za sto let všimne, neřeší dlouhodobé nastavení světa.

Ty řeči o metání fireballů jsou jen něčí fantasie, nicméně mág metající čistě útočná kouzla by jistě taky prošel.

A na výzvu, že zaingorovaný Koninho do mě zase reje zareaguju též:
a) nevzpomínám si, kdy (jestli vůbec) jsme spolu byli v dungu, takže o mých schopnostech víš prd ;)
b) ty - jeden z největší sólistů na serveru, jehož každou postavu jde popsat slovy "co největší snaha o sólování" tu budeš říkat něco o spolupráci? K popukání... made my day :) :lol:

Jediné co, tak asi nesedí noRP creeperům, že ignoruju telly. Co není IC, to neexistuje, smůla.

Reply with quote  

PostPosted: 19:58 09. Apr 2013 
Bůh
 ICQ  Profile

Nalk si každým příspěvkem umí dělat kamarády, všimli jste si taky? :D

Reply with quote  

PostPosted: 23:30 09. Apr 2013 
Měšťan
 WWW  ICQ  Profile

Braenn wrote:

Psssst

Laelaan Caana

Reply with quote  

PostPosted: 00:03 10. Apr 2013 
Ďábel
 Profile

pavad wrote:
EQ jsem zkusil - a dosti rychle odesel. Nezamlouval se mi ani pristup DM, ani stav, kdy sedis jen U Svacinky a zkousis plkat o necem/nicem.

Mnojo, když si pod pojmem RP představuješ svačinkování, tak to EQ asi fakt nebude pro tebe ;)

Reply with quote  

PostPosted: 00:15 10. Apr 2013 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

Z těch příspěvků předtím mi to spíš znělo tak, že na low levelu si nic jiného než svačinkování nemůže dovolit, protože jinak ho zabije první slepička a pak si nějaký čas kvůli postihům nezahraje. Ale nikdy jsem tam nehrál, tak nevím, co je na tom pravdy.

Nicméně na to, že je to rozprava o Thalii, tak tady EQ bráníš hodně srdnatě. Nic ve zlém.

Reply with quote  

PostPosted: 00:36 10. Apr 2013 
Bůh
 Profile

Braenn wrote:

Ale dostál svému podpisu, určitá zásadovost se zas musí nechat.

Pain is temporary. Victory is forever.

Reply with quote  

PostPosted: 07:35 10. Apr 2013 
DM Thalie
 WWW  ICQ  Profile

pavad wrote:
...S ohledem na skutecnost, ze mi postavu poradil postavit LDamian, tak bych mel byt schopny prezit sam. Lec on mi ji poradil pred dvema (???) lety a od te doby se zmenilo nastaveni tak dramaticky, ze je postava zcela nesobestacna bez party.

Když jsem si to přečetl, vyděsil jsem se a začal marně vzpomínat, co že jsem ti to tehdy před lety poradil. Je to mimochodem myslím delší doba než dva roky. Pak jsem si vzpomněl a vyděsil jsem se znovu. :) :wink:

Na svou obranu:

1. Nemohl jsem ti nastavit jakýkoli build, jen drobně vyladit to, co jsi chtěl kvůli rp hrát. Máš svou jasnou představu o tom, co tě baví (což chápu) a prostě jsou na Thalii buildy, které se expí těžko (a třeba mág/zloděj nebo mág/ranger s rp průběžným rozdělováním skillů vždy každý několikátý level k nim patří). Zkrátka to co ty chceš hrát je sice rp pěkné a zábavné, ale systémově je to výzva i pro zkušeného hráče to vyexpit. Postava typu 6mág/5zloděj na dvě dýky nebo 9mág/8ranger - něco podobného je na Thalii velmi těžko hratelné. Přesto, jsem přesvědčen, že pokud jsem to nakonec odsouhlasil, tak i přes omezené možnosti ta postava měla na tehdejším systému smysl a byly cesty, jak ji hrát i sólo a expit. Jenže.

2. Systém na Thalii se často mění stylem houpajícího kyvadla, většinou bez možnosti si předělat postavu:

a) ani po letech nezapomenu, co mi s některýma postavama provedla úprava malých zbraní a jimi udělovaného zranění. Už nevím co přesně hraješ, ale pokud je to ještě na dvě malé zbraně, tak v tomhle celkem smůla.
b) před několika lety jsem nečekal, že bude tak radikálně oslabeno use magic device (počítal jsem s možnou úpravou, ale vyváženější) a naopak jsem čekal, že bude už dávno krouhnuta pixie, která mágům slouží jako zloděj. Mluvilo se o tom před lety, že to bude provedeno a pixie nahrazující zloděje je pořád v oběhu, zatímco UMD je v propadlišti dějin. Asi ti moc nepomůže, že část lidí si na UMD velmi snadno vyexpila kompletně postavy a že když jsem to doporučoval, byl to hit, který se teprve dostával do povědomí a ještě po světě běžně neběhali lidé s několika hůlkama narvanýma balorem.
c) před několika lety jsem nečekal, že bude zavedeno pravidlo, že se nesmí projít až k bossovi. Mág, který si tam dojde v invisu/hidu aby šetřil kouzla a sejme až přímo bosse a to co je kolem pokladu byl prostě jeden z mála způsobů, jak to může udělat a nedojdou mu kouzla. Navíc vzhledem k tomu, že pixie měla jít pryč, tak to aby ten mág uměl sám odstraňovat pasti a odemykat dávalo určitý smysl, když už jsi chtěl například mága, co se bude umět schovávat a prostě trochu mága, trochu zloděje.
d) pokud vím, vždy jsi měl rád summony a hrál s nima. Jenže summoni jsou prostě na Thalii až na výjimky (například někteří nemrtví a planární, kteří jsou vyvoláváni "omylem" díky tomu, že je jedna potvora používána pro víc povolání a byla kvůli nějakému povolání posílena) příliš slabí. Byl to záměr a zadání při jejich tvorbě (mít je slabší než v singlu). Je to zase o tom, že summoni se nastavovali ještě se vzpomínkou na slabé magické předměty, které tu byly na začátku. Pak se stylem kyvadla pustily do oběhu velmi silné předměty (kdo pamatuje pláště s GS pro každého) a pak se předměty zase oslabovaly.

Takže mrzí mně, že jsem ti poradil/odsouhlasil něco, co po letech už na Thalii nedává moc smysl a je to o hodně náročnější na hru. A ano, jsou takové věci. Obecně dexaři, ideálně třeba mágové/zloději s vyšším počtem levelů zloděje a na dvě malé zbraně jsou teď hodně nároční na nižších levelech.

Na sólo stále frčí silové buildy s vysokou obranou nebo schopnostma. Nikdy nestárnoucí klasika klerik/válečník, klerik/torm (na vyšším levelu), klerik/bg (na vyšším levelu), buildy s bardem jako je bard/válečník, bard/rdd (na vyšším levelu)...

A když už, tak celkově se vyplatí nejprve vyjet třeba levely mága kvůli kouzlům a pak si tedy brát toho zloděje (když už to má být mág s vlastním skrýváním a nedej bohové okrádáním), než to hrát tak, že umí trochu magie, trochu zlodějského řemesla a zlepšuje se v obojím najednou.

Rada a pozvání na závěr:

Pokud si chceš zahrát občas, pojď do podtemna a ideálně se dej k Zau'ndarům. Domluvíme se kdy lognem a zahrajeme si. Nadšená bude určitě i Xantipa a spousta dalších lidí.

Paradoxně oproti povrchu je tam víc lidí, kteří ti rádi pomohou. Většina má rozehraných několik postav, takže nehrozí, že ti utečou (prostě lognou nějakou blízko tvého levelu). Kromě toho rád si kvůli tobě založím třeba i novou postavu přesně tak, aby se doplňovala přesně s tvým buildem, určitě se nás najde takových víc, a pomůžeme ti nahoru. Vsadím se, že dokonce ani ty, s tvým talentem a neomylnou intuicí, nedokážeš založit tak nemožný build, abychom ho my nedokázali vyexpit! :twisted:

Také paradoxně oproti povrchu, díky úsilí Zau'ndarů bude pozice tvojí postavy v rp lepší a bezpečnější, než na povrchu. A to dokonce i kdybys měl z nějakých utajených submisivních choutek potřebu hrát otroka. Otrok mocných pánů v podtemnu má imho pořád lepší postavení v rp než běžná nezařazená začínající postava na povrchu. Co vřele nedoporučuji je pokoušet se hrát si v podtemnu na vlastní triko, to zkrátka moc nejde. Na povrchu je nějaká ta parta výhoda, v podtemnu nezbytnost.

Je fakt, že v podtemnu je nás málo a je to tam těžké (víc než na povrchu a pokud tam zrovna budeš sám, nebudeš moc chytat ani ty ryby). Také je tam hodně lidí naštvaných na nejrůznější úpravy jako jsou průchody a podobně a tak tam je místy i taková hádavější atmosféra mezi hráči a DM. Je také fakt, že podtemno prochází i právě kvůli dění po Tartenu vleklou, těžkou krizí. Na druhou stranu - lidi co tam hrají drží celkem pohromadě a rádi ti pomohou.

No a nakonec, už nikdy se nebudeš muset bát, že se po setmění objeví banda drowů, kteří tě pojedou. Teď to budou kamarádi. :) :wink:

...pojíždět tě bude povrch, který je početnější, s lepší výbavou a na vyšších levelech...

Tiefling Merakh a Amadeo Crowley. Aasimar Auriel. Hakavarn Skall Ocellom. Drow Nadas a Malzar Zau'ndar. Elf Melron Sil Naril, hobit Peranoel Thoris, lidé Ramon a Adrian Bach, Taranis a asi dvacet dalších. .o)

Aktivní, kontaktovat kvůli: záseky, questy, aréna a dění v Kel A Hazru

Reply with quote  

PostPosted: 08:14 10. Apr 2013 
Urozený
 Profile

Nalkanar wrote:
Theogile, zajímalo by mě, jaké lvly mají relaxační hráči a kolik mají času, protože jeden rest mezi lvly 30 a 35 vychází na cca 70 minut. A myslím, že i relaxační hráči mají aspoň dvě hodinky času na hru, ne?

Já jakožto velmi relaxační hráč končím s postavou většinou do 24 lvl V průměru někde okolo 18 lvl). Na 23 lvl jsem se propracoval za dvouleté hraní duergara v podtemnu a vyšší jsem snad nikdy neměl (odpřísáhnout to nemohu). Denně v průměru mohu hře věnovat 60 - 90 min..
Na případnou otázku proč jsem nikdy neměl postavu na vyšším lvl odpovím dopředu - z 99% život mé postavičky na epickém (nebo těsně pod ním) lvl končí serií 1 - 3 smrtí, které mě vrhnou o 2 - 6 měsíců zpět a já to nevydržím s nervama a seknu s tím. Většinou to sou časy, kdy si dávám zdravotní pauzu z Thalie a za 1/4 roku se vracím a rozjíždím něco jiného.

Reply with quote  

PostPosted: 08:26 10. Apr 2013 
Bůh
 Profile

Nalkanar wrote:
A na výzvu, že zaingorovaný Koninho do mě zase reje zareaguju též:
a) nevzpomínám si, kdy (jestli vůbec) jsme spolu byli v dungu, takže o mých schopnostech víš prd ;)
b) ty - jeden z největší sólistů na serveru, jehož každou postavu jde popsat slovy "co největší snaha o sólování" tu budeš říkat něco o spolupráci? K popukání... made my day :) :lol:

Jediné co, tak asi nesedí noRP creeperům, že ignoruju telly. Co není IC, to neexistuje, smůla.

No jak bych to řekl, s homerem čas od času kecáme na ICQ, Skypu, ted teda moc ne, ale co jsme hráli, tak jsme kecali.

Jen přehraju jeden rozhovor:
Houmí: "hele chteli by jsme dat nějaký pořádný dungy, ale je na to potřeba mág nebo ideálně zaklínač."
Já: "Jasně máte tam samá esa, pokud vím minimálně Nalkanár bude vyladěnej namaxovanej super zaklínač."
Houmí: "nepochopil jsi mne, je potřeba mág nebo zaklínač, jdem do dungu, ne do hospody na pokec"
Já:"aha, tak si ho to naučte"
Houmé: "On už umí vše, naučit ho není možný vubec nic. Zeptej se Jessiny, jestli by neměla náhodou čas."

Nalku tvůj argument k ultra RP - celou dobu pláčeš, že tě nikdo nikam nevezme, z tvých názorů vím, že nerozumíš mechanikám hry, ale přesto jen prosazuješ svou. Jestli v tvém případě nebude chyba na tvé straně židle.....
Můj zaklínač, když je ve hře se nezastaví, aby vyhověl všem, kteří někam chtejí jít.

Reply with quote  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 385 posts ]  Go to page Previous  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 26  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]