|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
kucik
|
Post subject: Re: Alchymie Posted: 12:40 18. Apr 2008 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
DenGrasse wrote: kucik wrote: Popisek urcite ne. Kdyz neco uvaris a nelijes to do flasky, tak se na ni prece hned zazracne nevytvori etiketa s popisem ucinku. to sice ne, ale máš určité tušení jestli je to k pití, nebo tím jde něco rozleptat... a můžeš podniknout spousty pokusů s jednotlivými třeba kapkami, zatímco engine ti umožňuje jen konzumaci/použití celého výrobku.... ten popisek by byl jakási náhrada. nemusel by být konkrétní, jen navádějící. Ja jsem planoval ruzne zpusoby zkouseni lektvaru, ale zatim to neni napsane. Vetsina lektvaru neni nebezpecna. S nekterymi je lepsi napred trisknout o zem. Dobry zpusob zkouseni muze byt, nalit lektvar na jidlo a nekomu to dat snist. Pokud prezije, tak to treba vyzkouset na pritelickovi a nakonec na sobe. Ale jak uz jsem psal. Alchymie je nebezpecny craft.
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: Alchymie Posted: 02:03 23. Apr 2008 |
|
|
tak jsem postupoval přesně podle návodu, zvýšil sílu katalyzátoru a snažil se odbourat škodlivé efekty pomocí ředidla... načež mi kotel vybuchl pod rukama a postavu zabil. tohle už mi přijde opravdu trochu mimo mísu...
EDIT: vzhledem k přetrvávajícm problémům s nenabíháním XP mi trvalo asi čtyřikrát tak dlouho než normálně dostat postavu na 4. level. kotel vybuchl asi tři vteřiny poté, co se tam konečně dohrabala... myslel jsem, že uhryznu klávesnici.
_________________ hyperpasivní myšohryz pokud mi píšete na ICQ, napište co chcete jsem jenom autor. číst ty reálie musíte sami...
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Alchymie Posted: 09:09 23. Apr 2008 |
|
|
Vybuchl? Ten efekt tam porad jeste je? Mam ale pocit, ze je tam jen v pripade, ze je kotel preplneny katalyzatory (vice lahvickami) a i potom snad neublizi moc. Jeste se na to podivam.
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
Lord_Berserk
|
Post subject: Re: Alchymie Posted: 11:31 23. Apr 2008 |
|
|
|
Top |
|
Shifter
|
Post subject: Re: Alchymie Posted: 11:35 23. Apr 2008 |
|
Joined: 20:26 05. Dec 2007 Posts: 287 Location: KutnaHora/Praha
|
nebo to odstupnovat, od par HP az k permanentnimu postihu na vlastnosti neberte to zas tak vazne 
_________________ Maric Asen "Ó Pane úsvitu, vnes prosím světlo do života těchto lidí. Neboť přes mamon a požitkářství kterým se obklopili, již nevidí záhubu, do které se řítí!"
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Alchymie Posted: 11:37 23. Apr 2008 |
|
|
On je tam mozna normalni fireball. Zkusim to zraneni trochu stahnout.
|
|
Top |
|
Theogil I
|
Post subject: Re: Alchymie Posted: 11:43 23. Apr 2008 |
|
|
kucik wrote: On je tam mozna normalni fireball. Zkusim to zraneni trochu stahnout. Naopak šoupl bych tam Hellball. To by byl adrenalinek. *mě taky vážně neberte*
_________________ Theogil Mistrovské ostří - strážce králova pokladu, kovář v Ivory Boindil - trpasličí zvěd, velký čtenář a lenochod Wahibah Zafirah al Talibah - dědic dračího odkazu, strážce legend
|
|
Top |
|
Krata
|
Post subject: Re: Alchymie Posted: 12:13 23. Apr 2008 |
|
Joined: 18:00 28. Apr 2007 Posts: 2864 Location: Božský trůn
|
Já bych tam dal jednuše hod na smrt, když ti chrstne do xichtu cosi co namícháš tak to nemusí bejt příjemý *mě vážně berte  * JOKE
_________________ jsem uctívač démonů jsem otec tvé smrti já vyvolávám dávné zlo já kontroluji každý jeho nádech já podněcuji vaše neštěstí zrozením i zabíjením já vyvolám armageddon krmen tisícem duší.
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: Alchymie Posted: 14:40 23. Apr 2008 |
|
|
s tím, že se něco pokazí, se musí počítat. ale:
- při výrobě lektvaru ze surovin, které zjevně slouží k léčení, by nemělo dojít k výbuchu (jojo, byl to fireball za 30) - v kotli nebylo víc lahviček katalyzátorů, ale katalyzátor a ředidlo, které tam podle všech návodů být má. log prohlásil: toto v kotli být nemělo! a vybuchl. Je možné, že systém vnímá ředidlo jako katalyzátor (jak píše kucik výš). - efekty by měly odpovídat tomu, co se zpracovává (pokud budu mísít ohnivé ingredience, proč ne výbuch), ale ta zranění by neměla být tak fatální, nebo jim alespoň přidat nějaký save na reflex, jestli postava nestihne uskočit.. takhle je to bez možnosti úniku. hod na smrt je nesmysl, spočítej si statistiky. - nastavení selhání (případně možnost snížení fatálu či vyhnutí se) by bylo možné vázat i na craft level postavy - čím zkušenější, tím menší možnost selhání.
PS: za umíchání lektvaru by mělo být více XP než za zpracování suroviny. logicky, je to těžší činnost.
to víte, vzhledem ktomu, že na posledních 300 XP jsem potřeboval asi osm hodin hry, mě to opravdu dost vyvedlo z míry...
EDIT: nastavení nebezpečnosti by nemělo být centrováno na postavy na 10 a vyšší úrovni...
_________________ hyperpasivní myšohryz pokud mi píšete na ICQ, napište co chcete jsem jenom autor. číst ty reálie musíte sami...
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: Alchymie Posted: 00:24 24. Apr 2008 |
|
|
takze... vyrobil jsem silnejsi lektvar a to ze surovin, ktere jsou (zjisteno peclive OOC bádáním) zarucene a pouze lecive. Na 5% lektvar nedela nic. Na 10% snizi jeden ze save hodu. Na 20% po vypiti zabije postavu. 30% (maximum, co si mohu koupit a ve velmi malém nožství, rozuměj 1) jsem se už ho neodvážil vypít a třískl s ním o useable kus krajiny. Tak nějak to zablesklo a nic... žádnej log, žádná hláška co se stalo. Nic ve zlym, ale testovat to na přítelíčkovi nebudu, na zpěvném ptactvu taky ne (viděl sem co udělaj dva havrani s modrym krabem) a na NPC už vůbec ne. Nemrtvé kvůli tomu hledat nebudu. Vzhledem k tomu, že neexistuje žádný relevantní způsob testování, který by postavu neohrožoval na životě, zastavuju tímto testování alchymie na neurčito, alespoň do doby, než: - věci které podle návodu patří do kotle přestanou vybuchovat - bude možné otestovat výrobek bez rizika instantní smrti, nebo alespoň téměř pravidelné instantní smrti.
PS: snahu o nalezení pozaďové logiky tímto vzdávám. pokud se jedná o umělou konstrukci typu: smíšením těchto dvou léčivých komponent vznikne výbušný odvar, opravdu neexistuje cesta, jak ji odhalit, leda absolutní náhodou. Na rozdíl od monsterovy sandry nemám statisíce, ani 15 level, takže mi postav ještě navíc umírá jako na běžícím pásu. fakt mě to neba.
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Alchymie Posted: 01:06 24. Apr 2008 |
|
|
DenGrasse wrote: - věci které podle návodu patří do kotle přestanou vybuchovat - bude možné otestovat výrobek bez rizika instantní smrti, nebo alespoň téměř pravidelné instantní smrti.
- Tipuju na nejaky jed (mozna na zbrane). Ty se takhle chovaj. Jestli je z lecivej nevim a nedokazu rict. Instant kill tam neni, ale nektere jedy snizuji konstituci a zabit tim padem mohou. - Veci, ktere podle navodu patri do kotle, nevybuchuji. Nikde v navodu neni napsano, ze do kotle patri redidlo katalyzatoru. Redidlo katalyzatoru se lije do katalyzatoru. - Testovaciho otroka pridame.
|
|
Top |
|
Sorrow
|
Post subject: Re: Alchymie Posted: 11:43 24. Apr 2008 |
|
|
Ja nevim proc se musite vsichni rozcilovat a srset bleskama.Nikde a nikdo nepsal, ze je to finalni verze.To vam nestaci.Jedna se o naprosto novou vec a tak je snad pochopitelne, ze se musi doladit.Ostatni crafty nebudou tak tezke, tak jestli na to nemas nerva, tak pockej na dalsi. Ostatne, alchymie by mela bejt slozita a pro starsi postavy a ne ze ji nekdo zacne delat na 3 levelu podle mne (bez urazky)
_________________ Bono volo ale sen dela por disto la sarine estes rano en mia bideo.
|
|
Top |
|
melvik
|
Post subject: Re: Alchymie Posted: 12:17 24. Apr 2008 |
|
|
jop psal sem to do planu, je skoro hotova uprava ingredienci. Bude jih min a budou rozdeleny do skupin a vyroba lektvaru bude logictejsi. Jen cekam az se usadi trosku verze a budu moci dat do modulu nove houby a bilynky. Z kuzi a takovejch velkejch veci ingredience budou jen vyjimecne. Ingredience budou hlavne houby a bylinky. Vyjimecne mensi trofeje nekterych tvoru. Jako treba ucho paladina nebo konecky prstu gnoma kouzelnika. jinak souhlas se sorrovem, jdou udelat tak silne lektvary ze postava na 3 lvl a 20 lvl alchymie by byla skoro jako postava na 15 levlu 
|
|
Top |
|
photter
|
Post subject: Re: Alchymie Posted: 12:18 24. Apr 2008 |
|
|
kucik wrote: ... Testovaciho otroka pridame.... musí bejt kreatura nebo stačí plcbl ?
_________________ Usstan rin'ov ragar z'lonzic draeval shar'tleg ussta velve wun l'harventh
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Alchymie Posted: 12:51 24. Apr 2008 |
|
|
photter wrote: kucik wrote: ... Testovaciho otroka pridame.... musí bejt kreatura nebo stačí plcbl ? Tak ono je to hlavne o testovani lektvaru, kdyz nechces umrit, takze tam by placeable moc nezafungoval. Placeable nezabijes, neotravis, nesnizis mu staty.
|
|
Top |
|