|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
DenGrasse
|
Post subject: Re: zbytečne zabiti Posted: 23:21 24. Apr 2008 |
|
|
Krata wrote: DenGrass: víš, že odpovědi můžeš psát i jen do jedný zprávy?  sakra, už mně odhalili... Shifter wrote: Nerika ti nic rana cepeli na plocho? Pak taky zapoj fantazii, kdyz bys s nekym bojoval v realu a dotycnej by byl ve stavu "temer mrtev", asi by prasteni hruskou mezi oci nebyl az tak velkej problem... neříká. šermoval jsem dvanáct let a o ranách mečem naplocho si myslím svoje... nemluvě o kopí, kordu, řemdihu atd. jestli nevěříš, rád předvedu v praxi, ale pak si nestěžuj... 
_________________ hyperpasivní myšohryz pokud mi píšete na ICQ, napište co chcete jsem jenom autor. číst ty reálie musíte sami...
|
|
Top |
|
Jonny
|
Post subject: Re: zbytečne zabiti Posted: 23:58 24. Apr 2008 |
|
|
Na letnim srazu bude k predvadeni prostoru az az... 
|
|
Top |
|
Shifter
|
Post subject: Re: zbytečne zabiti Posted: 10:51 25. Apr 2008 |
|
Joined: 20:26 05. Dec 2007 Posts: 287 Location: KutnaHora/Praha
|
pak jiste vis, ze serm neni jen o machani mecem a sekani koncetin. Nevenoval jsem se tomu tolik let jako ty, takze se ve vedomostech tezko muzu rovnat, ale neco za sebou taky mam. Tvrdit ze mecem nikoho nedorubes do bezvedomi je blbost. I kdyby neslo nic z toho co bylo psano, tak bezvedomi nenastava pouze po rane tupym predmetem do hlavy... Kazdopadne se bavime o hov**, raci toho nechme. Nechtel by nekdo (vedeni  nebo i neorganizovane) vyhlasit treba soutez o nej pribeh, nebo tak neco? Aspon by jsme se vsichni prestali porad jen prit, resp. by jsme se zacali prit aspon o neco lepsiho a v neposledni rade by bylo aspon co cist a ne jen prolezat zaspamovane flame temy.
_________________ Maric Asen "Ó Pane úsvitu, vnes prosím světlo do života těchto lidí. Neboť přes mamon a požitkářství kterým se obklopili, již nevidí záhubu, do které se řítí!"
|
|
Top |
|
Daanri
|
Post subject: Re: zbytečne zabiti Posted: 10:55 25. Apr 2008 |
|
|
Bude, ale plan je to spravit v hre spolu s uvedenim jednej zaujimavosti do hry, takze este budte trpezlivy chvilku (asi 2tyzdne  ).
_________________ When you make a deal with devil, there will be hell to pay.
„Povinnost je těžší než hora, smrt je lehčí než peříčko.“
Večné hľadanie cudzích chýb je jednou z najväčších chýb vlastných. (E.Hubbard)
Yeasterday, we sought each other. Today, we face. For one of us, tomorrow will never be.
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: zbytečne zabiti Posted: 12:14 25. Apr 2008 |
|
|
Shifter wrote: pak jiste vis, ze serm neni jen o machani mecem a sekani koncetin. Nevenoval jsem se tomu tolik let jako ty, takze se ve vedomostech tezko muzu rovnat, ale neco za sebou taky mam. Tvrdit ze mecem nikoho nedorubes do bezvedomi je blbost. I kdyby neslo nic z toho co bylo psano, tak bezvedomi nenastava pouze po rane tupym predmetem do hlavy... Kazdopadne se bavime o hov**, raci toho nechme.
nevím, jestli to můžu takhle paušalizovat, jako to děláš ty. hlavně, boj není moc o šermu  to bylo to hlavní co jsem se naučil. pokud se týká meče (a všech ostrých zbraní) hlavní součástí onoho rituálu, kterému můžeme zjednosušeně říkat šermířský souboj, je HROZBA. Hrozba spočívá v možnosti, že ostrá čepel poraní tělo protivníka. této hrozbě se protivník snaží vyhnout a sám používá tutéž hrozbu (a snahu ji prosadit) v souboji, z čehož právě vzniká konkrétní průběh s fintami, úkroky, parádami atd. HROZBA může být samozřejmě různě modifikována. Pokud šermuji tupým mečem (jako při historickém šermu) pak je hrozba zmírněna (i když ne zcela potlačena) a soupeř, který je zde ovšem mým partnerem, nicméně redukci potlačuje tím, že se snaží vnímat hrozbu jako reálnou. těžká zbroj, jako plné pláty, hrozbu také velmi účinně redukuje, neboť výrazně zmenšuje plochu, která může být ostřím poraněna, což umožňuje člověku ve zbroji bojovat mnohem efektivněji (obvykle předváděné souboje lidí v plátech jsou nepříliš reálné, protože oni před tou čepelí ve skutečnosti neuskakují - nemají proč), ignorovat větší část hrozby a sám efektivně provést protiútok. samozřejmě, pokud se mi podaří v souboji dosáhnout výhodného postavení pomocí hrozby ostrou čepelí, mohu se pokusit udeřit naplocho. ALE: - je to změna úmyslu, která mne zpomalí - meč se pohybuje mnohem efektivněji, když protíná vzduch ostřím a ne plochou - je to změna rytmu - proti kvalitnímu soupeři si to nemohu dovolit (pokud nemám k dispozici jiné faktory snižující jeho HROZBU, např. těžkou zbroj) bojovat efektivně naplocho proti rovnocennému soupeři s rovnocenným vybavením není příliš reálné. samozřejmě, do bezvědomí lze dostat soupeře tak, že ho sekneš a on ztratí vědomí krvácením. ale to bychom už hodně rozvažovali systém - v podstatě všechny ostré zbraně by měly mít efekt Blooded, že krvácícš dokud se neošetříš atd. ale jinak máš pravdu, je to zbytečná debata. tvůrci si to nějak rozhodli, já jsem napsal, jak bych to považoval za rozumné já, oni si to zváží a nějak se rozhodnou. Tečka.
_________________ hyperpasivní myšohryz pokud mi píšete na ICQ, napište co chcete jsem jenom autor. číst ty reálie musíte sami...
|
|
Top |
|
igor
|
Post subject: Re: zbytečne zabiti Posted: 12:37 25. Apr 2008 |
|
|
DenGrasse wrote: ... No je sice hezký že v reálu je to takhle, ale to umlácení do bezvědomí má spíš význam "nechci ho zabít". V reálu když si to řekneš, tak mu třeba nepůjdeš po hlavě, budeš útočit tak aby to bolelo, ale nezabilo. Kdežto ve hře si tohle neřekneš, tam prostě náhodou padne 20, kritika za 100, která znamená třeba to, že si mu pomalu usek hlavu nebo palicí rozdrtil pánevní kost. A to ve hře neuděláš aby sis vybral na co útočit, což je právě ošetřený timhle.
_________________ Kdo si to se mnou rozdá muž proti muži? Kdo si troufá? Kazuko "drakobijec a bijec drakobijců" - drsňák, jehož pěsti budí posvátnou úctu.
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: zbytečne zabiti Posted: 12:49 25. Apr 2008 |
|
|
igor wrote: No je sice hezký že v reálu je to takhle, ale to umlácení do bezvědomí má spíš význam "nechci ho zabít". V reálu když si to řekneš, tak mu třeba nepůjdeš po hlavě, budeš útočit tak aby to bolelo, ale nezabilo. Kdežto ve hře si tohle neřekneš, tam prostě náhodou padne 20, kritika za 100, která znamená třeba to, že si mu pomalu usek hlavu nebo palicí rozdrtil pánevní kost. A to ve hře neuděláš aby sis vybral na co útočit, což je právě ošetřený timhle. v reálu je to úplně stejný, sice nebudeš chtít zabít, ale zrovna sklouzneš, zakopneš, soupeř zavrávorá a nabodne se ti na meč... mně se těchhle nehod staly za léta šermu tucty. sebelepší úmysl tě před kritikem nezachrání... pokud někoho nechci zabít, vezmu si zbraň, která ho nezabije - klacek nebo pěst... jo, jde v praxi i to, že během souboje na meč někoho cákneš levačkou (tou hruškou meče asi nee), ale to musí bejt náhoda nebo soupeř o dvě třídy horší.
|
|
Top |
|
photter
|
Post subject: Re: zbytečne zabiti Posted: 12:54 25. Apr 2008 |
|
|
soupeř JE o dvě třídy horší...dycky lidi realita ---> pocaď......vocaď <------hratelnost realita = argumenty, čísla, statistiky, fakta hratelnost = možnosti enginu, zábava ale klidně to tu detailně rozebírejte, rád se poučim vo vopravdickým boji (myšleno bez ironie)
_________________ Usstan rin'ov ragar z'lonzic draeval shar'tleg ussta velve wun l'harventh
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: zbytečne zabiti Posted: 13:04 25. Apr 2008 |
|
|
photter wrote: soupeř JE o dvě třídy horší...dycky ... jenom většinou photter wrote: lidi realita ---> pocaď......vocaď <------hratelnost realita = argumenty, čísla, statistiky, fakta hratelnost = možnosti enginu, zábava right, ale když de obojí spojit, je to lepší, ne? já na nikoho netlačim, ať něco udělá podle mně, za každou cenu. Řešily se tu stínový zranění a přepínání chci/nechci zabít. Jen jsem uved, že podle mně je to nelogický - když na někoho vytáhnu meč, chci zabít, nebo je mi to alespoň jedno. Když nechci, odzbrojím ho nebo ho cáknu něčim neostrym a nešpičatym... to je celá podstata návrhu. Byl by jednodušší ve hře, protože bys nemusel nic přepínat, jenom bys popad kyj a bylo by to... jasně, i klackem můžeš člověku v bezvědomí roztříštit lebku, ale to už sou detaily.
|
|
Top |
|
Sorrow
|
Post subject: Re: zbytečne zabiti Posted: 13:11 25. Apr 2008 |
|
|
To DenGrasse: Bez urazky ale ty tu v jine sekci nechces srovnani s realitou a tady zase poukazujes o opaku, tak nevim co si mam o tobe myslet.Uz bylo hodnekrat psano ze je to jenom hra na podkladu fantasy...
_________________ Bono volo ale sen dela por disto la sarine estes rano en mia bideo.
|
|
Top |
|
photter
|
Post subject: Re: zbytečne zabiti Posted: 13:23 25. Apr 2008 |
|
|
když se spojí oboje, může ale taky nemusí to bejt lepší a dycky se musí hodně přemejšlet, DnD a potažmo NWN je složitej a komplexní systém a často jednou věcí rozhodíš spoustu jinejch, který tě zezačátku ani nenapadnou u týdle problematiky stačí naznačit povolání se sneak attackem, kterej dávaj bez ohledu na zbraň ( i holou rukou ) a kterej na 30tym lvlu může dělat 15d6 i víc a už vidíš, že veškerá diskuse tímdle směren je zcela mimo mísu a mimo logiku
_________________ Usstan rin'ov ragar z'lonzic draeval shar'tleg ussta velve wun l'harventh
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: zbytečne zabiti Posted: 13:53 25. Apr 2008 |
|
|
Sorrow wrote: To DenGrasse: Bez urazky ale ty tu v jine sekci nechces srovnani s realitou a tady zase poukazujes o opaku, tak nevim co si mam o tobe myslet.Uz bylo hodnekrat psano ze je to jenom hra na podkladu fantasy... teď zrovna nevím co máš na mysli, jestli jsem se třeba jen špatně nevyjádřil nebo nevím. když tak mi dej do PM oč se jedná. obecně je můj názor tento: pokud jde systém sladit s realitou, dávám tomu přednost pokud se tím navíc zjednoduší práce, která s ním je, dávám to jako návrh na server. samozřejmě, engine to hodně omezuje, ale to neznamená, že se o to nemusíme vůbec snažit... co nejde nejde, ale pokud to de, bylo by to zjednodušení a logický, nevidim důvod proč ne. je možný že se mýlim a někdo ze skripterů mi řekne že je to blbost a je to naopak těžší - mlčim, končim a basta. nebo řekne třeba Rejty že to tak nechce a taky mlčim. jen to navrhnu a pokud to někdo zpochybňuje, snažim se to v rámci možností obhájit. celý.
|
|
Top |
|
human_wreck
|
Post subject: Re: zbytečne zabiti Posted: 17:37 25. Apr 2008 |
|
|
Shifter wrote: Nevenoval jsem se tomu tolik let jako ty, takze se ve vedomostech tezko muzu rovnat, ale neco za sebou taky mam. Pět let často znamená 500 let a 50 let zase často znamená 2 roky. Nenech se ohromit. 
_________________ Shadiyah ... Bardka do nepohody :]
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: zbytečne zabiti Posted: 10:31 28. Apr 2008 |
|
|
human_wreck wrote: Pět let často znamená 500 let a 50 let zase často znamená 2 roky. Nenech se ohromit.  tam odkud pocházíš máte nějakou divnou matematiku.
|
|
Top |
|