Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 19:15 27. Jul 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 178 posts ]  Go to page Previous  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 12  Next
Author Message
 Post subject: Re: Podtemno vs povrch
PostPosted: 22:10 26. Apr 2008 
Mistr
 Profile

Rejty wrote:
Sorrow wrote:
:D

Mne to moc vtipny neprijde...

Ten smajlik byl na tvuj prispevek o oprave, zel ten predemnou byl o 3s rychlejsi.
Tak sorry :evil:

Reply with quote  

PostPosted: 22:42 26. Apr 2008 
Temnota
 WWW  ICQ  Profile

Marvin wrote:
Pre Kucika

K tomu uz sa vyjadrim naposledy,nevedie to nikam aj tak. Chcel si vsetko logicky a co najviac realne,tak ber do uvahy vsetky faktory a nie len tie ktore sa ti hodia. Za prve: valka nebola zas tak nedavno a ti drowovia co v nej boli, dobre bingo pre nich na povrch su zvykli. Ale ty si tam bojoval? Asi nie, kolkokrat si ty osobne (tvoj drow) bol na povrchu? Alebo vacsina drowov tam ... Dobre ste zvykli na svoje 3000metrove rozpatie tlak a ine podmienky ale povrch je povrch .. je to extrem aj pre vas zvyklych na ine podmienky... takze ked realne tak realne..

Trocha matematiky:
500 - 3000 To je hloubka, ve ktere se obyvatele podtemna bezne pohybuji.
0 - 500 To je rozdil povrchu a hornich pater Podtemna.
Skutecne je potom povrch takovym extremem?
Ve valce samozrejme bojovala predchozi generace. Valka ale nebyla jednorazovou akci. Jak uvadeji realie, slo o dlouhodobe zaskodniceni. Chci tim rici jen to, ze drowove na povrchu zkratka casto pobyvali.

Marvin wrote:
Posledna vec, ktoru k tebe mam mily kuciku, a ta ma rozosmiala najviac, pises : "Vis, ono je to totiz o slusnem jednani z obou stran. Ty chces od teamu pozitivni pristup, ale zkus si precist posledni flame a za myslet se, kolik je v nich asi pozitivniho." .. ze toto pises prave ty je naozaj zabavne, TY clovek, ktory v kazdom svojom prispevku niekoho uraza,navaza sa do niekoho .. a to bud nejakou ironickou poznamkou,narazkou alebo niecim podobnym..ty tu ides hovorit o slusnom jednani a pozitivnych prispevkoch? :mrgreen:

Mozna jsi zapomnel, ze o pozitivnim pristupu jsi zacal psat prave ty.
Marvin wrote:
-tymto koncim s diskusiou s tebou Kuciku ...

...

2. Ohladom XP za potvory, po tom co mi Rejty napisal tu spravu som ustupil a pripustil svoju chybu, tak dufam ze to uz nikto nebude vytahovat tak ako kucik v dvoch nasledujucich spravach (po tom co som priznal chybu)

Promin, jestli se te nejak dotklo, ze jsem si na to dovolil reagovat. Reagoval jsem na to jen jednou a to hned za tvym prispevkem. Psal jsem to drive, nez jsem cetl Rejtyho prispevek, tak pardon, jestli se te dotklo, ze sis to precetl od Rejtyho a pak ode me.
Trochu ti v tomhle hapruje casova souslednost. Zkus si tu cast vlakna precist jeste jednou.

Marvin wrote:
3. Levele - opat chcem povedat ze mi nevadi ze mate vysoke lvle, mam to u prdele, hrajem hned od wipu jednu postavu a som so svojim lvl spokojny. Vase lvle som spomenul len preto aby som potvrdil ze to tam v podtemne nemate zas take nehratelne...

To je asi omyl. My totiz nerikame, ze to tam mame nehratelne. Rikali to ti, kteri z podtemna odesli.
Marvin wrote:
4. Vsetko co som pisal o postihoch drowov ktore by mali mat, ak by sa to bralo podla reality a logiky, som pisal len z dovodu lebo sa to zacalo rozoberat a stojim si za svojmi nazormi,napriek tomu nehovorim ze by sa sucasny system mal upravovat, myslim ze je to nastavene dobre, nechcem postihy pre drowov,nehlasujem tu za ziadnu zmenu ani nekritizujem sucasne nastavenie. Vsetko som pisal len preto, ze sa tu zacalo ohanat "ako je to logicky dobre a realne" ... pretoze to nieje uplne tak logicky a realne ale je to prisposobene hratelnosti-co je samozrejme dobre, o hru predsa ide

Dufam ze je jasne ako som to myslel od zaciatku, to je uz odo mna vsetko

Tomu nerozumim. Takze se ti to nezda nastavene spatne ale:
Marvin wrote:
...a mimo ine mate silnejsie rasy vsetky...postihy mate len v noci a to a noc trva nejaku hodinu a pol realneho casu co je si myslim dost na cokolvek, na akukolvek akciu na povrchu...my ked budeme chciet co i len oslobodit niekoho alebo za vami len nazriet mame postihy cely zivot-stale .... tak tu prosim nerobte zo seba v podtemne chudacikov aky mate tazky zivot ....

Takze este raz, suhlasim s RESom a myslim ze podtemno je ovela viac zvyhodnene nez povrch ...

...Len hovorim ze podtemno ma viac vyhod...

:?:

Brûlante et suant les poisons,
Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique
Son ventre plein d'exhalaisons.

Reply with quote  

PostPosted: 22:45 26. Apr 2008 
Mistr
 ICQ  Profile

Tady proste jeden ked vstupi do flame topicu tak uz mu pokoj nikto neda nech napise hocico ...

Rejty wrote:
Quote:
"nevydeli "

Teda panove, nechci vam do toho kecat, ale spravne je ,,nevideli".

-nie fakt? nevideli? si si isty? ... nepochopil som vobec vyznam tvojho prispevku, vzhladom na to ze som sa preklepol (co som i napisal v sprave kucikovi) a kucik ma na to "upozornoval" :roll:

Krata wrote:
Marvin: Kucikovi si napsal co si myslíš ale měl pravdu, chceš slušný jednání ale sám si tak nejednal, příště nendřiv schlad hlavu než se do nečeho takového pustíš

Kedy som pisal ze ziadam slusne jednanie? Pozitivny pristup od teamu thalie ano, ale o slusnom jednani som nic nehovoril, a naviac...co z mojho chovania nebolo slusne? urazam tu niekoho? hovorim niekomu aby sa vratil na zakladnu skolu? narazam na niekoho inteligenciu? nie (tieto veci robi kucik bezne preto mi to prislo od neho take smiesne)

Cesta spravedlivého ze všech stran lemována jest nespravedlností,sobectvím a tyranií lidské zloby.Požehnán buď ten,kdo ve jménu lásky a dobré vůle vyvede slabé z údolí temnoty,neb ten jest skutečným pastýřem a spasitelem zbloudilých dětí.A já srazím k zemi mocným trestem a divokým hněvem všechny,kdo se pokusí otrávit a zničit mé bratry.A když uvalím svou mstu na tebe,seznáš,že jméno mé je DM!

Last edited by Marvin on 22:53 26. Apr 2008, edited 1 time in total.

Reply with quote  

PostPosted: 22:52 26. Apr 2008 
Mistr
 ICQ  Profile

kucik wrote:
Trocha matematiky:
500 - 3000 To je hloubka, ve ktere se obyvatele podtemna bezne pohybuji.
0 - 500 To je rozdil povrchu a hornich pater Podtemna.
Skutecne je potom povrch takovym extremem?
Ve valce samozrejme bojovala predchozi generace. Valka ale nebyla jednorazovou akci. Jak uvadeji realie, slo o dlouhodobe zaskodniceni. Chci tim rici jen to, ze drowove na povrchu zkratka casto pobyvali.

Mozna jsi zapomnel, ze o pozitivnim pristupu jsi zacal psat prave ty.

Tomu nerozumim. Takze se ti to nezda nastavene spatne ale: Marvin : bla bla ...

:?:

Matematika...a co tak geogragfia a chemia a ine vedy? .. nehlad len na rozdiel vysky ale i na zlozenie vzduchu,rozmanitost farieb, uplne ine priestranstvo,ziadne steny ale dlhe polia a nekonecny pohlad do dialky,obloha nad hlavou? alebo toto nie su veci ktore sa beru do uvahy?

Nezabudol som co som pisal..ale ako som pisal v predchadzajucom prispevku nenarazam u teba na pozitivitu pristupu ale o slusne chovanie a to ty nemas,hovor si co chces, pisal som s tebou raz a naposledy i na icq.

Ano pisal som ze o vyhodach podtemnakov..ale to ze som si myslel ( v niektorych veciach stale myslim, v inych nie) ze ste dole zvyhodneni alebo aspon na takej urovni obtiaznosti ako u nas hore neznamena nutne ze si myslim ze to musi byt zle nastavene...

Cesta spravedlivého ze všech stran lemována jest nespravedlností,sobectvím a tyranií lidské zloby.Požehnán buď ten,kdo ve jménu lásky a dobré vůle vyvede slabé z údolí temnoty,neb ten jest skutečným pastýřem a spasitelem zbloudilých dětí.A já srazím k zemi mocným trestem a divokým hněvem všechny,kdo se pokusí otrávit a zničit mé bratry.A když uvalím svou mstu na tebe,seznáš,že jméno mé je DM!

Reply with quote  

PostPosted: 23:11 26. Apr 2008 
Temnota
 WWW  ICQ  Profile

Marvin wrote:

Nezabudol som co som pisal..ale ako som pisal v predchadzajucom prispevku nenarazam u teba na pozitivitu pristupu ale o slusne chovanie a to ty nemas,hovor si co chces, pisal som s tebou raz a naposledy i na icq.

Ano, to jiste nemam.
Vzpomenu-li, ze ses me ptal na mechaniku hry, ktera neni verejne pristupna, tak ode me bylo jiste velmi neslusne, ze jsem se vykaslal na to, co jsem aktualne delal a sel jsem Ti to zjistovat.
Priste se vuci Tobe takovych hrubosti pokusim vyvarovat.

Reply with quote  

PostPosted: 23:18 26. Apr 2008 
Čestný člen týmu Thalie
 ICQ  Profile

no...když sem tak to podtemno "zdědil" tak se k tomu taky vymáčknu
příznám se bez boje, že sem to celý nečet a ani číst nebudu, takže pokud budu opakovat již napsaný, tak sorry
1/ postihy
povrchnan v podtemnu má stálej postih, bez ohledu na den nebo noc, vcelku logicky, podtemno den a noc nerozlišuje, nemá jak, postih je citelnej, nikoli likvidační
podtemńák nahoře má noc bez postihu, den s likvidačním postihem
co z toho plyne ?
povrch je přes den bezpečnej v noci s rizikem přepadu
podtemno není bezpečný nikdy
povrchnan, když leze dolu, riziko hledá

2/ obtížnost
když sme v podtemnu začali hrát, bylo pro lowvlvy v podstatě nehratelný, jednotlivec žádnýho povolání nemoh vystrčit černou hubu z města
rychlou nápravu udělal rejty, přidal pár lowlvl lokací z bejvalýho mlžnýho ostrova
když sme se vymotali z těch nízkejch lvlů, zjistili sme, že je to nehratelný i na středních lvlech, neexistovaly cesty, dungy se řetězily jeden za druhým, návrat možnej jen vlastní stopou s novým spawnem a jestli si pamatujete, jak byla tenkrát nastavená únava...
holt sme místo brečení oprášili toolsety a místo hraní v nich leželi - sice se nám úplně rozpadla společnost a teď ji pracně slepujem ale máme hratelnej prostor
docela mě udivuje, že ste si to tam nezkusili před těma úpravama a předělávkama, asi byste zpívali jinou písničku

3/ dostupnost věcí
nevim, kde ste přišli na tuhle kravinu, že v podtemnu sou nějaký extra věci
dneska sem tady čet, že někdo (na povrchu) viděl v obchode adamantiovou helmu - ručim ti za to, že v podtemnu ji neviděl nikdo, ja sem na svůj mithrilovej kraťas čekal 15 lvlů a do obchodu sem chodil denně
vim vo jednom obchodě, kde je v normální nabídce prsten int +2 a amulet int +2...vim taky, kde se to tam vzalo a sem z toho votrávenej ale ujišťuju, že sou to něčí "šipky" a nic takovýho dalšího už neni a nebude a nikdy nebylo v plánu

ostatní blábol tady komentovat nebudu, doporučuju zamknout a brzo smazat, s tou pakáží povrchovou si to srovnáme ve hře :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Reply with quote  

PostPosted: 23:23 26. Apr 2008 
Mistr
 ICQ  Profile

kucik wrote:
Ano, to jiste nemam.
Vzpomenu-li, ze ses me ptal na mechaniku hry, ktera neni verejne pristupna, tak ode me bylo jiste velmi neslusne, ze jsem se vykaslal na to, co jsem aktualne delal a sel jsem Ti to zjistovat.

Vies kucik, ono nejde o to ze si mi to nakoniec zistil, ale ide o ten pristup s akym si to robil, ta pocititelna arogancia z nasho rozhovoru a taketo detaily su velmi dolezite...V tom ako sa k ludom spravas nejde len o to ze im nakoniec vyhovies ale ide skor o to ako sa k nim pocas celeho toho "procesu" alebo dialogu chovas...

Ale toto uz je skor osobny spor ako vidim, tak bud zalezitosti tohoto typu riesme cez PM alebo vobec

Reply with quote  

PostPosted: 23:40 26. Apr 2008 
Temnota
 WWW  ICQ  Profile

Marvin wrote:
kucik wrote:
Ano, to jiste nemam.

Vies kucik, ono nejde o to ze si mi to nakoniec zistil, ale ide o ten pristup s akym si to robil, ta pocititelna arogancia z nasho rozhovoru a taketo detaily su velmi dolezite...V tom ako sa k ludom spravas nejde len o to ze im nakoniec vyhovies ale ide skor o to ako sa k nim pocas celeho toho "procesu" alebo dialogu chovas...

Ale toto uz je skor osobny spor ako vidim, tak bud zalezitosti tohoto typu riesme cez PM alebo vobec

:lol: :lol: :lol: Jeste mi napis, ze jsem se do monitoru arogantne sklebil :lol: :lol: :lol:
Ano, vez, ze takhle "arogantni" jsem vzdy, kdyz je deset hodin vecer, ja sedim v praci a nekdo po me nalehave a urgentne chce vedet nejaka cisla, aby mel lepsi build do nwn. V takovych situacich nesrsim usmevy na vsechny strany a obavam se, ze to tak i zustane.

Reply with quote  

PostPosted: 23:56 26. Apr 2008 
Mistr
 ICQ  Profile

kucik wrote:
:lol: :lol: :lol: Jeste mi napis, ze jsem se do monitoru arogantne sklebil :lol: :lol: :lol:
Ano, vez, ze takhle "arogantni" jsem vzdy, kdyz je deset hodin vecer, ja sedim v praci a nekdo po me nalehave a urgentne chce vedet nejaka cisla, aby mel lepsi build do nwn. V takovych situacich nesrsim usmevy na vsechny strany a obavam se, ze to tak i zustane.

Viem ze som ti pisal "pozri sa mi na to ked budes mat cas, nepotrebujem to teraz hned" ... takze tu urgenciou a to ze si nemal prave vtedy na to naladu a bol si v praci a mal si nejaku robotu a podobne vyhovory si strc tam kam slnko nesvieti...Chcel som po tebe vediet len tu vec, ci sa doba meditacie navysuje aj ked si nedavam uz kuzliace povolanie ak sa nemylim.To je naozaj brutalne power builderska informacia a je to urcite mechanika hry, ktora nie je verejne pristupna (ako si napisal predtym vo svojom prispevku), a urcite prave preto ze mechanika hry nie je pristupna hracom tak tu vzniklo vlakno s nazvom "dotazy na mechaniku hry" :wink:

PM si nenapisal, riesis to tu dalej, proste za kazdu cenu chces ukazat aky si ty king a frajer ... dobre si kuciku, si borec,machr,superhrdina ze ako WB a scripter odpovedas na otazky toho sa tykajuce, uznavam ta, milujem ta, si moj vzor, hlavne zostan taky aky si, si super, ja ta zeriem ...

Reply with quote  

PostPosted: 12:39 27. Apr 2008 
Poutník
 Profile

ktem postihum
ja si myslim ze alespon v hornich patrech podtemna by povrchnani mit postih nemeli, von ten rozdil tlaku neni tak velkej, vemte si ze v jizni africe a na sibiri sou bezne doly s hloubkou kolem 1 km do hloubky a ty lidi tam normalne fungujou,
vemte to tak at je to spravedlivejsi, protoze kdys treba takovej drow vyleze na porch v nulovy vysce nad morem, tak taky funguje protoze je zvyklej, ale co takhle kdyby sel treba do Krynskych hor nebo do jinyho pohori dost vysoko nad morem - tam uz je tlak a podminky radikalne jinej nez u more a tam mit postihy v noci nebudou.
ty postihy ve dne pro podtemnany sou brutalni jiste, ale to je nevyhoda plynouci z rasy, a vemte si ze to maj kompenzovany zase tema vyhodama( nevim jak sou na tom duargari, ale drowove maj bonusy dost velky) a vetsi ecl je sice prekazka ale ne tak velka jak je videt, a nektery rasy z povrchu maj taky stejny ecl.

Reply with quote  

PostPosted: 13:26 27. Apr 2008 
Šlechtic
 ICQ  Profile

Mno... voni ty bonusy nejsou nijak uchvatny +2int, +2char, to se vazne fighterovi hodi.... a SR 17 (u mne)? prskavka adekvatniho levlu to vubec nepocejti..... To ECL dela dost, ale hrajem casto a protoze chodime v parte davame dungy ktery skupinka 2-3 lidi neda, nezapomente taky, ze v podtemnu je absolutni tma a cestovat s umelym osvetlenim nebo s ultravision na kterou nejses zvyklej je neco jinyho nez normalne koukat. na druhou stranu drowove sou zvykli i na ohen a lehky osvetleni takze jim povrchova noc nevadi..

Reply with quote  

PostPosted: 14:40 27. Apr 2008 
Čestný člen týmu Thalie
 ICQ  Profile

huhulak wrote:
ktem postihum
ja si myslim ze alespon v hornich patrech podtemna by povrchnani mit postih nemeli, von ten rozdil tlaku neni tak velkej, vemte si ze v jizni africe a na sibiri sou bezne doly s hloubkou kolem 1 km do hloubky a ty lidi tam normalne fungujou,
vemte to tak at je to spravedlivejsi, protoze kdys treba takovej drow vyleze na porch v nulovy vysce nad morem, tak taky funguje protoze je zvyklej, ale co takhle kdyby sel treba do Krynskych hor nebo do jinyho pohori dost vysoko nad morem - tam uz je tlak a podminky radikalne jinej nez u more a tam mit postihy v noci nebudou.
ty postihy ve dne pro podtemnany sou brutalni jiste, ale to je nevyhoda plynouci z rasy, a vemte si ze to maj kompenzovany zase tema vyhodama( nevim jak sou na tom duargari, ale drowove maj bonusy dost velky) a vetsi ecl je sice prekazka ale ne tak velka jak je videt, a nektery rasy z povrchu maj taky stejny ecl.

mícháš dvě věci dohromady - rasový vejhody sou kompenzovaný ECL a ne postihama tam či onde
postih dole je především psychickýho rázu - povrchnan je z podtemna posranej strachem, když tam leze, cvaká konečníkem dráty, protože celej život poslouchá zkazky o krutejch a krvelačnejch drowech, ví, že když bude přistiženej, čeká ho smrt nebo otroctví, proto postih - pokud s ti postih zdá neadekvátní, není jedinej důvod, proč by tvoje postava musela do podtemna lejzt
naopak postih podtemňana na povrchu je je věc fyzická, žádnej psychickej problém s tím nemá, považuje se za nadřazenýho světlý pakáži a chodí tam na lov, tak jako tvoje postava do lesa nebo nějaký jeskyně - co nepřekousne jeho fyziologie je sluneční světlo, proto postih a proto likvidační
zrovna tak bysme tady mohli spustit brečení, že když je zataženo, tak by ten postih nemusel bejt takovej a podobně

Reply with quote  

PostPosted: 15:26 27. Apr 2008 
Poutník
 Profile

a co takovej trpalsik kterej taky stravi pod zemi vetsinu zivota?
ten ma bejt taky posr... z podtemna?

Reply with quote  

PostPosted: 15:28 27. Apr 2008 
Čestný člen týmu Thalie
 ICQ  Profile

někdy mám dojem, že někdo neumí číst nebo nechápe smysl slov....tak eště jednou:
postih povrchnana v podtemnu je PSYCHICKEJ, jeho hlavní důvod neni hloubka, tma, smrad ale STRACH
je na tom slově něco, čemu nerozumíš ?

Reply with quote  

PostPosted: 15:37 27. Apr 2008 
Bůh
 Profile

opakuju rejtyho slova:

Povrchčan může dolu lovit kdykoliv, a ty omezení nejsou tak hrozný aby jste byli nehratelný, podtemnan může nahoru jenom v noci a nemysli si že to máme ze městem, jde se tam přes pár dungů a nemusíme se do noci ani trefit.. když vylezem ve dne tak by nás zabilo i NPC bez problémů.. mě to ani nefér nepřijde :wink:

já kontroluji každý jeho nádech
já podněcuji vaše neštěstí
zrozením i zabíjením
já vyvolám armageddon
krmen tisícem duší.

Reply with quote  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 178 posts ]  Go to page Previous  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 12  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]