|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
Daanri
|
Post subject: Re: Prokleti po pripojeni Posted: 01:34 27. Apr 2008 |
|
|
Igore a ty si myslis, ze ked ta odvlecu ako otroka do podtemna, tak budes hrat otroka len vtedy ked su drowovia v hre a ked nie su tak si budes expit po podtemne? Si myslis, ze naky podtemnaci nechaju potulovat noveho otroka len tak slobodne po svojich mestach? Holt ked si dovlecie niekto otroka do podtemna, tak ten otrok trci v kleci a vytiahne sa na mucenie alebo obetovanie Xian. Jednoduche a proste. A osobne pokial uvidim volne sa potulovat otroka bez dozoru po nakom podtemnackom meste, tak ho v ramci NPC velmi rychlo "zhabem" alebo zabijem. Podtemno nie je vyletna destinacia pre povrchnanov. To len tak by to bolo jasne.
Samozrejme moznost uteku by mala byt vzdy, ci uz cez podtemno alebo v ramci smrti. Nikto nikomu nekaze hrat permku.
_________________ When you make a deal with devil, there will be hell to pay.
„Povinnost je těžší než hora, smrt je lehčí než peříčko.“
Večné hľadanie cudzích chýb je jednou z najväčších chýb vlastných. (E.Hubbard)
Yeasterday, we sought each other. Today, we face. For one of us, tomorrow will never be.
|
|
Top |
|
igor
|
Post subject: Re: Prokleti po pripojeni Posted: 01:51 27. Apr 2008 |
|
|
Daanri wrote: ... No, s těma postihama by to pro mě byla vyloženě sebevražda "chodit někam expit." No ale co když budu tak naivní a řeknu si že uteču, no a hned někde za branou chcípnu. DM řeknu, že jsem se pokusil utéct a nepovedlo se, proto jsem přišel o pár tisíc xp a jsem na povrchu. Útěk tak leda za dohledu DM. Mě prostě přijde logický si tam tu duši svázat, protože si myslim, že možnost výměny "smrti" za svobodu je moc jednoduchý řešení. Otrok nebude mít určitě takovej pud sebezáchovy, v nejhoršim chcípne a bude free... a drowové budou akorát solit prachy za vzkříšení.
_________________ Kdo si to se mnou rozdá muž proti muži? Kdo si troufá? Kazuko "drakobijec a bijec drakobijců" - drsňák, jehož pěsti budí posvátnou úctu.
|
|
Top |
|
nomis_b
|
Post subject: Re: Prokleti po pripojeni Posted: 01:56 27. Apr 2008 |
|
Joined: 18:00 26. Aug 2007 Posts: 3090 Location: po 8me za 5 let se zase stehuju.. uz si to proste nepamatuju
|
prece nebudem otroka vykrmovat, ne? Poslem ho, at si nalovi skrety sam. stejne nema kam utect, protoze sam na povrch 1. neprojde kvuli silnym potvoram (jak je na jinym foru napsane, bylo nas na to 7 ) 2. nez by nasel cestu v tech bludistich, tak mu dojde unava Kdyz se chce, tak je otrok v podtemnu dost slusne hratelny. Musim to potvdit z vlastni zkusenosti. Ale musim zase rict, ze sem byl cernej skret.. nebyl jsem povrchnan. A pro postavy, co se stanou otroky z povrchu bych klidne ty postihy zrusil, i kdyz je to ne RP. At se jim tam u nas taky trochu libi 
_________________ A zase se craftí...
|
|
Top |
|
igor
|
Post subject: Re: Prokleti po pripojeni Posted: 02:01 27. Apr 2008 |
|
|
2Nomis: No na povrch neprojde kvůli silnejm potvorám, chcípne a půjde přes podsvětí domů. Zakáže si oživení abyste ho nezvedli a má jistej lístek z podtemna. Těšilo mě. Permanentní smrt s tim nemá co dělat.
_________________ Kdo si to se mnou rozdá muž proti muži? Kdo si troufá? Kazuko "drakobijec a bijec drakobijců" - drsňák, jehož pěsti budí posvátnou úctu.
|
|
Top |
|
Krata
|
Post subject: Re: Prokleti po pripojeni Posted: 05:37 27. Apr 2008 |
|
Joined: 18:00 28. Apr 2007 Posts: 2864 Location: Božský trůn
|
Když se otrok nějak prokáže tak se mu může dát volnější pohyb, jako umejvat barák a dostane vlastní hrst slámi kde bude moci spát.. ale ven z města nesměj, což nevim jesli je pak pro otroky nějak hratelný Svázaní duše bych dal nejspíš dobrovolně, jesli tam chce hráč zůstat nebo ne.. takže pochybuju že jich bude moc, co by zůstat chtěli  .. zase mám názor, aby jsem neničili zbyrečnš hru jinejm, když se mu nebude líbi to chování a bude mu to hnusit hru že mu sem tam něco uříznem tak at si zmizí, stejně tyhle věci by jsme dělali pořád a budem ho tam držet, ale at má nějakou možnost zmizet.. ale za cenu XP, pak bych dal aby hrál nějakou dlouho dobou ztrátu paměti nebo trvalou, prostě aby si nepamatoval přesně vše co se dole stalo ani jak se tam pořádně dostal, prostě zapomenout i informace za "jednoduchou" cestu ven Proto mám i rozporuplné pociti u toho že otrok musí zůstat zavřenej a ven jen s dozorem, asi časem může dostat důveru jak sem psal ale stejně otrok bez dozoru nemsí vyjít ven a jesli tam bude tak ho drowové na místě zabíjej.. ale co pak má ten člověk dělat když je ve hře a nesmí nic dělat skoro
_________________ jsem uctívač démonů jsem otec tvé smrti já vyvolávám dávné zlo já kontroluji každý jeho nádech já podněcuji vaše neštěstí zrozením i zabíjením já vyvolám armageddon krmen tisícem duší.
|
|
Top |
|
Aznar
|
Post subject: Re: Prokleti po pripojeni Posted: 07:10 27. Apr 2008 |
|
 |
Šlechtic |
|
|
Krata wrote: ale co pak má ten člověk dělat když je ve hře a nesmí nic dělat skoro Hratelnost v tomhle pripade bude asi nejvetsi problem a je jedine dobre, ze se to resi relativne predem... Sam nevim, jestli by me to jako hrace (postava by to samozrejme musela vzit jako fakt) nejak dlouhodobe bavilo, kdyby moje hrani mohlo spocivat jenom v tom, ze se pripojim do hry a cekam, co (a jestli vubec neco) se bude dit. Nazoru, jak hrat otroka, muze byt cela rada, ale nejlepsim resenim asi bude, pokud se to stanovi autoritativne predem, aby pak nedochazelo ke zbytecnym nedorozumenim.
_________________ Terner Matson - ivorsky rybar a lovec Lori Blaberk - trochu blazniva trpaslici carodejka Grul - postrach Ivory
|
|
Top |
|
nomis_b
|
Post subject: Re: Prokleti po pripojeni Posted: 09:30 27. Apr 2008 |
|
Joined: 18:00 26. Aug 2007 Posts: 3090 Location: po 8me za 5 let se zase stehuju.. uz si to proste nepamatuju
|
igor wrote: 2Nomis: No na povrch neprojde kvůli silnejm potvorám, chcípne a půjde přes podsvětí domů. Zakáže si oživení abyste ho nezvedli a má jistej lístek z podtemna. Těšilo mě. Permanentní smrt s tim nemá co dělat. Ano chceme otroky, ale ne za kazdou cenu.. nebudem nikoho drzet proti jeho vuli !!!Samozrejmne.. kdyz se s hracem po tellem domluvime, a on k nam nebude chtit, tak nam treba staci, kdyz ho na povrchu trochu pomucime a nechame pohozenyho nahateho, polomrtveho, zkameneleho za mestem osudu.... nebo ho umucime v chramu Xian ale nad jeho dusi se smiluji bohove a daji mu jeste jednu sanci na povrchu.. ja proti tomu nic nemam.. ale priznej si dobrovolne, ze na vysokym lvlu se ti do sebevrazdy moc chtit nebude.. Vse je o domluve, sme taky hraci a nechcem vam zkazit hru. jenom si ji navzajem trochu spestrit a udelat zajimavejsi.
|
|
Top |
|
Daanri
|
Post subject: Re: Prokleti po pripojeni Posted: 09:35 27. Apr 2008 |
|
|
No nevravim, ze to bude jednoduche, ale holt byt otrokom nie je jednoduche. Ale je myslim logicke aby si zajaty povrchnan neprechadzal po meste, nechodil do obchodov a nenakupoval si veci. Si pak predstav...zajmete hraca, dovediete ho do podtemna, date mu mozno naku slobodu a ked nebudete v hre, on sa vybere na prieskum mesta, zajde si do obchodov, nakupi nake veci alebo pripadne do okolia mesta si trochu zacreepit a pak sa necha zabit, zakaze oziveni a vyleze si na povrch s nakupenymi vecami v podtemne. Nevravim, ze to tak vsetci budu robit, ale s kludom sa s hocikym stavim, ze par hracov sa najde, co to budu povazovat za normalne. 
_________________ When you make a deal with devil, there will be hell to pay.
„Povinnost je těžší než hora, smrt je lehčí než peříčko.“
Večné hľadanie cudzích chýb je jednou z najväčších chýb vlastných. (E.Hubbard)
Yeasterday, we sought each other. Today, we face. For one of us, tomorrow will never be.
|
|
Top |
|
Rejty
|
Post subject: Re: Prokleti po pripojeni Posted: 09:44 27. Apr 2008 |
|
|
Musi se skloubit realnost s hratelnosti.
_________________ Vedoucí týmu Thalie
|
|
Top |
|
nomis_b
|
Post subject: Re: Prokleti po pripojeni Posted: 09:50 27. Apr 2008 |
|
|
Daanri wrote: No nevravim, ze to bude jednoduche, ale holt byt otrokom nie je jednoduche. Ale je myslim logicke aby si zajaty povrchnan neprechadzal po meste, nechodil do obchodov a nenakupoval si veci. Si pak predstav...zajmete hraca, dovediete ho do podtemna, date mu mozno naku slobodu a ked nebudete v hre, on sa vybere na prieskum mesta, zajde si do obchodov, nakupi nake veci alebo pripadne do okolia mesta si trochu zacreepit a pak sa necha zabit, zakaze oziveni a vyleze si na povrch s nakupenymi vecami v podtemne. Nevravim, ze to tak vsetci budu robit, ale s kludom sa s hocikym stavim, ze par hracov sa najde, co to budu povazovat za normalne.  jak tomuhle chces zabranit?? nastavit to tak, ze kdyz nekdo z frakce OTROK opusti brany mesta tak na nej automaticky zautoci NPC, pokud neni ve druzine?? Nechtel bych to skriptovat... holt kdyz nekoho na povrchu najdeme, tak se s nim musime domluvit ze: a) zustane s nami dole minimalni dobu s tim, ez treba mu casem DM muze zaridit utek (bez veci ze spodu) tzn svazat mu dusi hned jak prijdem dolu aby nam neutekl. b) nevlect ho dolu, ale jen si s nim trosku "pohrat" na povrchu
|
|
Top |
|
Aznar
|
Post subject: Re: Prokleti po pripojeni Posted: 10:01 27. Apr 2008 |
|
 |
Šlechtic |
|
|
Daanri wrote: No nevravim, ze to bude jednoduche, ale holt byt otrokom nie je jednoduche. Nikdo nerika, ze byt otrokem je jednoduche. Jenze musis rozlisit to, ze otrokem je postava, nikoliv hrac... A ted rozhodne nic nepredjimam, aby me hned nekdo nezacal obvinovat z nejakych nekalych umyslu. Zatim jsem zadny cerny huby nepotkal, tak nedokazu odhadnout, jak by pripadny otroctvi vypadalo, klidne to muze byt pro postavu sice utrpeni, ale pro hrace zabava, a to by mi pak urcite nevadilo (jako hraci). Jediny, z ceho mam trochu strach, je moc velka zavislost hrace otroka na hre jinych hracu, bez jejichz soucinnosti by treba mohl ve hre jenom sedet a cekat.
_________________ Terner Matson - ivorsky rybar a lovec Lori Blaberk - trochu blazniva trpaslici carodejka Grul - postrach Ivory
|
|
Top |
|
Shifter
|
Post subject: Re: Prokleti po pripojeni Posted: 10:27 27. Apr 2008 |
|
Joined: 20:26 05. Dec 2007 Posts: 287 Location: KutnaHora/Praha
|
No dost dlouho jsem hraval za drowy abych vedel co se dole deje. Obcas to bylo opravdu jen pro silne natury a z nejakejch 20 hracu co prosli podtemnem jsme zbyli 3-5. Ja si nastesti vypracoval vic nez dobrou pozici pro valecnika, ale chudaci "neschopni" drowove a otroci. Kdo hraje otroka a i chvili vydrzi, prokazuje znacnou davku nadseni pro hru, jak bylo psano je jedine dobre, ze se to resi ted. Co se tyce me, asi bych se odtahnout nechal, kdyby tam byl jeste vas soucastnej otrok, myslim ze by byla opravdu sranda! Hlavne kdyz si predstavim jak me (paladina) a Tupou sekery spojuje jedna vec 
_________________ Maric Asen "Ó Pane úsvitu, vnes prosím světlo do života těchto lidí. Neboť přes mamon a požitkářství kterým se obklopili, již nevidí záhubu, do které se řítí!"
|
|
Top |
|
skarbi
|
Post subject: Re: Prokleti po pripojeni Posted: 10:50 27. Apr 2008 |
|
|
S tim poflakovánim po městě..nevím..možná bych dovolil.. ale ty obchody a e jen tak si vycházet z města..to se mi fakt moc nezdá.. Nejde to systémově ošetřit? Že by stráže a u obchodů, dveře  , nějak rozpoznali frakci OTROKA? 
_________________ acc.: skarbi Medbur, syn Grolkarfův (Medbur Grolkarfsson)
|
|
Top |
|
Krata
|
Post subject: Re: Prokleti po pripojeni Posted: 12:28 27. Apr 2008 |
|
Joined: 18:00 28. Apr 2007 Posts: 2864 Location: Božský trůn
|
Jo kupovaní předmětů bych taky nějak ošetřil, přece by ani drow co tam prodává tomu otrokovi RP nic neprodal.. ale asi to s těma otrokama nebudem přehánět jak tady bylo řečeno, zavlíct dolu, par dní s nim blbnout a pak ho někam zahodit.. útěky bych moc neorganizoval, to by schazovali drowi a duergary že jim proklouzne otrok, to je neschopnost Řekněmě vytáhnout informace, darovat Xi'An většinu jeho krve a třeba část jeho těla (ucho, ruku..) odvlíct nahoru a vyrýt mu na záda vzkaz, přivázat k Ivory 
_________________ jsem uctívač démonů jsem otec tvé smrti já vyvolávám dávné zlo já kontroluji každý jeho nádech já podněcuji vaše neštěstí zrozením i zabíjením já vyvolám armageddon krmen tisícem duší.
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: Prokleti po pripojeni Posted: 09:45 28. Apr 2008 |
|
|
1) hra otroka by měla být vázána na OOC souhlas hráče. pokud jej nedá, můžou jej drowové mučit atd. ale nakonec zabít a tím je to vyřešeno. postava se vrátí na povrch do chrámu a jede znovu načisto. pokud souhlas dá, měla by postava mít automaticky svázánu duši s chrámem v podtemnu. na EfU mají strážci skript, kdy použijí item nebo feat, který napíše *attempt to arrest <CHARNAME>* a postavu to přesune do vězení... tady by šlo udělat *zotročuje <CHARNAME>* a tím by se vytvořilo svázání duše... 2) hra otroka v podtemnu je IC záležitost, jak bude nastavena. záleží to od konkrétního pána, co otrokovi dovolí. ve forgotten realms byli otroci různých druhů, k sežrání pavoukům, k obětinám, k domácí službě a dokonce i váleční otroci, kteří bojovali spolu s drowy. otroci pověření nějakým úkolem nemají důvod nenakupovat v obchodech. vzhledem k tomu, že PC nemusí být vždy ve hře, obchodníci nemají důvod otrokovi nic neprodat, je to obchod jako každý jiný. PC by mohly mít možnost zkontrolovat otrokovi inventář - EfU má dialog, kdy strážný vyzve postavu k prohlídce inventáře. postava má možnost odmítnout (čímž na sebe přivolá represe), umožnit, nebo umožnit a skrýt některé věci (což automaticky vyvolá hod na BLUFF a kontrahod kontrolujícího, podle jehož výsledku se kontrolujícímu zobrazí obsah inventáře.... takhle by to PC mohly kontrolovat, jestli si otroci v nepřítomnosti nenakupují nějaké vychytávky. za logické bych předpokládal, že páni budou mít možnost zabavit otrokovi věci z invu a peníze rozsah činností otroka by měl být určenjeho pánem - samozřejmě nějak smysluplně, aby se to dalo hrát... 3) nevím jak jsou nastavené systémy teď, ale podle mne by drowové na slunci měli být blindness (mělo by před tím chránit kouzlo Temnota). postavy v podtemnu - nevím jak zdůvodnit postihy na atributy, ale třeba je ve vzduchu síra nebo je horký nebo tak. každopádně tomu by se mělo dát časem přizpůsobit (třeba zavést "podtemno XP" a "LVL", které by ty postihy snižovaly... až by je snížily na minimum (úplně potlačit by se asi nepovedly) a třeba postavy povrchňanských ras narozené v podtemnu by je vůbec mít neměly)
_________________ hyperpasivní myšohryz pokud mi píšete na ICQ, napište co chcete jsem jenom autor. číst ty reálie musíte sami...
|
|
Top |
|