|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
Aulus
|
Post subject: Re: Co Vás ve hře potkalo a dostalo... Posted: 11:28 26. Jun 2013 |
|
Joined: 17:31 22. Jan 2012 Posts: 5998 Location: Nový Jičín / Brno
|
Co jsem se díval, tak mi stačilo 16, abych ho trefil, ale nejsem si jistý, jestli i druhým útokem.
EDIT: A pokud je to v plném rozmezí, tak je ten výpočet 0,8 na 80tou, ne? Jak to může být 4%?
EDIT: A kdyby se to počítalo jenom ten první útok, tak je to pořád 0,8 na 40tou, což je pořád asi 2 setiny procenta.
_________________ "Všechny hranice jsou konvence, které čekají, až je někdo přesáhne. Někdo může přesáhnout konvenci, pokud mu k tomu někdo jiný vydá podnět." David Mitchell, Atlas mraků "But what do we have left once we abandon the lie? Chaos. A gaping pit waiting to swallow us all.”
|
|
Top |
|
Barbar321
|
Post subject: Re: Co Vás ve hře potkalo a dostalo... Posted: 12:09 26. Jun 2013 |
|
|
No, mě se stalo něco obdobného. Potvora měla stejně velký útok jako já obranu. Jaká je pravděpodobnost, že dvakrát za sebou hodí potvrzenou kritiku na sražení (chápej v hlavním utokem v dalším kole) a zároveň, že moje postava hodí na tyto hody méně než 3 na výcvik? Krásná pravděpodobnost, která stojí pěkných pár kiloexpů 
_________________ je cosi shnilého ve státě dánském ...ale plíseň je dobrá pro penicilín z hodně léků však bolí hlava ...a tvoří se závislost Vhodný čas na odvykací kůru
člen ligy pro zákaz veškerých změn na thalii
|
|
Top |
|
Caehan
|
Post subject: Re: Co Vás ve hře potkalo a dostalo... Posted: 13:25 26. Jun 2013 |
|
|
Barbar321 wrote: No, mě se stalo něco obdobného. Potvora měla stejně velký útok jako já obranu. Jaká je pravděpodobnost, že dvakrát za sebou hodí potvrzenou kritiku na sražení (chápej v hlavním utokem v dalším kole) a zároveň, že moje postava hodí na tyto hody méně než 3 na výcvik? Krásná pravděpodobnost, která stojí pěkných pár kiloexpů  Co znamená, že měla stejný útok, jako ty obranu? Pokud to znamená, že tvoje AC a její AB byly stejné, potom potvrzovací hod uspěje na 100% a ta šance je (její šance na "critical threat")^2. Šance, že tvá postava hodí, jak říkáš, méně než tři na výcvik (tedy 1 nebo 2... předpokládám) je 1% (otázka je, nakolik je to vypovídající, protože jsi neříkal nic o tom, že by ti trojka snad stačila) Takže šance takového jevu je alespoň 1:40000 (to je pro kritický na 20, u rozmezí 19-20 je to 1:10000, u rozmezí 17-20 1:2500)... co to znamená? Jednou za zhruba 4000 (resp. 1000 nebo 250) minut boje se to docela dobře může stát. To je jednou za 66 hodin boje (resp. 16.5 hodin, resp. 4.125 hodin) a to předpokládám, že se pokaždé bojuje jen s jednou takovou nestvůrou, když bojuješ s vícero mrchami naráz, je to horší, než se dvěma po sobě. Takže to je možné... to první se stane jednou za pár měsíců (ale která mrcha tu má rozpětí kritiků jen na dvacítky, že), to druhé se může při intenzivním creepení stát klidně tak jednou za měsíc a to třetí se ti bude stávat častěji, než bys chtěl.
_________________ Eribor Tanithil - elfský bylinkář a lukostřelec.
Deirdra Monteil - čarodějka z Karathy
Incoherent fire dissipates all contingency. ZANEPRÁZDNĚN
|
|
Top |
|
Barbar321
|
Post subject: Re: Co Vás ve hře potkalo a dostalo... Posted: 13:49 26. Jun 2013 |
|
|
Caehan wrote: ... Omlouvám se za nepřesnost. Jeho útokem byl myšlena hodnota jeho prvního útoku + hod na kostce roven 20-ti (tj. tak jako tak kritika) S tím výcvikem by se pak s hodem 3 na kostce vyrovnal jeho útok s hodnotou výcviku mé postavy (nevím teď, jestli by postava tedy s trojkou uspěla nebo ještě ne).
_________________ je cosi shnilého ve státě dánském ...ale plíseň je dobrá pro penicilín z hodně léků však bolí hlava ...a tvoří se závislost Vhodný čas na odvykací kůru
člen ligy pro zákaz veškerých změn na thalii
|
|
Top |
|
Thurms
|
Post subject: Re: Co Vás ve hře potkalo a dostalo... Posted: 14:00 26. Jun 2013 |
|
|
Tak nwn kostka dokáže být pěkná mrcha. Někteří by mohli povídat - v dobách náhodných hp tu běhali i tací, co si hodili pětkrát za sebou minimum. Malá ukázka nwn kostky v praxi:
Attachments: |

nwnkostka.jpg [ 33.88 KiB | Viewed 3553 times ]
|
_________________ Nathaniel: nemůžeš-li pomáhat, pak aspoň neubližuj Lens: mluvka Sallias
|
|
Top |
|
Caehan
|
Post subject: Re: Co Vás ve hře potkalo a dostalo... Posted: 14:11 26. Jun 2013 |
|
|
Thurms wrote: Tak nwn kostka dokáže být pěkná mrcha. Někteří by mohli povídat - v dobách náhodných hp tu běhali i tací, co si hodili pětkrát za sebou minimum. Malá ukázka nwn kostky v praxi: To je pravda, ale velmi často ji hráči dávají za vinu i věci, které by se jim bez ní stávaly stejně. A ohledně těch životů - záleží na povolání... ta šance není tak mizivá, jak se může zdát, navíc pokud si nenahazovali 5 úrovní těsně za sebou, tak vsadím Pajkynu ruku do ohně za to, že to byla úplně normální náhoda.
|
|
Top |
|
innfra
|
Post subject: Re: Co Vás ve hře potkalo a dostalo... Posted: 00:47 27. Jun 2013 |
|
|
Co když řeknu že jsem tehdá s tomem jsem zabil asi 6nebo 7 lvlů za 1? Což už jsem zvažoval, že budu řešit smrtí a nahozením lvlu znova... Nejkrásnější na tom bylo, jak mě epici se stejným lvlem považovali za lowíka a posílali creepit mimo prahvozd 
_________________ Tariel Reynolt - "Kde mám dárečka?" Tomas Tane - "Tady si jeden neodpočine." Finnean Násir Taran - "Za kodex a za sestru!" Alexandr Rázný - "Už mě to tu nebaví! Puste mě ven!" Tomáš Alrik Tane - "Já vim, moc mluvim." Tagar Kovadlina - "Háááá Hřbitůváčka!" - Smazán
Elitní Kazišuk!
|
|
Top |
|
Caehan
|
Post subject: Re: Co Vás ve hře potkalo a dostalo... Posted: 01:16 27. Jun 2013 |
|
|
innfra wrote: Co když řeknu že jsem tehdá s tomem jsem zabil asi 6nebo 7 lvlů za 1? Což už jsem zvažoval, že budu řešit smrtí a nahozením lvlu znova... Nejkrásnější na tom bylo, jak mě epici se stejným lvlem považovali za lowíka a posílali creepit mimo prahvozd  Pokud to nebylo v řadě, je to dost dobře možné...
|
|
Top |
|
Prasokralik
|
Post subject: Re: Co Vás ve hře potkalo a dostalo... Posted: 02:30 27. Jun 2013 |
|
Joined: 01:53 05. Dec 2010 Posts: 4507 Location: Land Down Under
|
Já tohle nikdy neřešil a najednou boo-ya! Rien měl o 100 hp víc.Milé to překvápko.
_________________ Ignore list: Theogil I, Krysak, Koninho87, Kokosak, Grin, efu_redo
Pain is temporary. Victory is forever.
|
|
Top |
|
Pajule
|
Post subject: Re: Co Vás ve hře potkalo a dostalo... Posted: 15:09 27. Jun 2013 |
|
Joined: 13:23 30. Apr 2007 Posts: 4709 Location: Gremliní nora pod sněhem
|
Na staveništi mlha, mrtvoly - velká spousta mrtvol a krve, několik entů, arcidruid a zářící symbol, spousta zraněných.. Do toho přijede postava X a Y: ,,copak se tu stalo?" 
_________________ Nieninquë - legenda Lilien - magie, magie, magie
Keep talking I'm analyzing you.
,,Halapartna is the way of život!" Lusignandnes, 12.8.2020, 23:53, Discord
Thalijský gremlin, creeper první třídy, neRP hráč, bílá vrána
|
|
Top |
|
radekdnb
|
Post subject: Re: Co Vás ve hře potkalo a dostalo... Posted: 15:16 27. Jun 2013 |
|
|
_________________ Rau'nun Zau'ndar jeho čas opět přišel!!! Riu'kis zahalená Drowka, a cvičitelka zvířátek...
Renderis i tupej nůž ti může skončit v zádech
Za pěknou RP hru, ti poděkuju pěknou smrtí
Kde neni Krocák, tam se nechodí!!
Jako děti jsme se báli příšer pod postelí, pak přijde den kdy pocítíme, že ta příšera je v nás
Quote: Země je jiná forma pekla, a lidé jsou jeho démoni
|
|
Top |
|
slencak
|
Post subject: Re: Co Vás ve hře potkalo a dostalo... Posted: 15:37 28. Jun 2013 |
|
|
Když jsem v městské kašně ulovil Okouna 
_________________ S bratrstvem oceli nikdy na věčné časy a nikdy jinak....ten s Leprou. [color=#804000]Gorhunk Dračí kůžeProtector of mankind! Hrdinný trpaslík, který se pouze s pivem v ruce pustil do klepetnatce a nakonec padl vyčerpán k zemi http://www.youtube.com/watch?v=gD5tU-5NXd4
|
|
Top |
|
Caehan
|
Post subject: Re: Co Vás ve hře potkalo a dostalo... Posted: 17:11 28. Jun 2013 |
|
|
Barbar321 wrote: Omlouvám se za nepřesnost. Jeho útokem byl myšlena hodnota jeho prvního útoku + hod na kostce roven 20-ti (tj. tak jako tak kritika)
S tím výcvikem by se pak s hodem 3 na kostce vyrovnal jeho útok s hodnotou výcviku mé postavy (nevím teď, jestli by postava tedy s trojkou uspěla nebo ještě ne). Eh, čtu to až teď. Mám nutkání říct, že nechápeš, jak ta hra funguje, ale na to nechápu dost tvůj příspěvek. 20 je automatický zásah, ne automatický kritický zásah. Jestli nevíš, zda by trojka stačila, potom máš nejspíš problém s čísly 1 a 2? Já nevím, být na tvém místě, stěžuju si, že jsem umřel a když umřeš, je jedno, jestli to bylo kvůli hodu jenom 3 nebo hodu jenom 15, na celkové šanci na úmrtí se nic nemění. 1 a 2 ve dvou hodech je stejně pravděpodobných, jako 17 a 8 nebo 6 a 4 nebo 20 a 4 nebo co já vím. Já už při hodu přes deset umřel, proč by to mělo být lepší, než umřít při hodu 1? Takže s dvacítkou se přesně vyrovnala mrcha tvému AC, nebo jak?
|
|
Top |
|
KaTo
|
Post subject: Re: Co Vás ve hře potkalo a dostalo... Posted: 17:42 28. Jun 2013 |
|
Joined: 15:24 23. Jun 2007 Posts: 6754 Location: Severní okraj Středozemě
|
Caehan wrote: Barbar321 wrote: Omlouvám se za nepřesnost. Jeho útokem byl myšlena hodnota jeho prvního útoku + hod na kostce roven 20-ti (tj. tak jako tak kritika)
S tím výcvikem by se pak s hodem 3 na kostce vyrovnal jeho útok s hodnotou výcviku mé postavy (nevím teď, jestli by postava tedy s trojkou uspěla nebo ještě ne). Eh, čtu to až teď. Mám nutkání říct, že nechápeš, jak ta hra funguje, ale na to nechápu dost tvůj příspěvek. 20 je automatický zásah, ne automatický kritický zásah. Jestli nevíš, zda by trojka stačila, potom máš nejspíš problém s čísly 1 a 2? Já nevím, být na tvém místě, stěžuju si, že jsem umřel a když umřeš, je jedno, jestli to bylo kvůli hodu jenom 3 nebo hodu jenom 15, na celkové šanci na úmrtí se nic nemění. 1 a 2 ve dvou hodech je stejně pravděpodobných, jako 17 a 8 nebo 6 a 4 nebo 20 a 4 nebo co já vím. Já už při hodu přes deset umřel, proč by to mělo být lepší, než umřít při hodu 1? Takže s dvacítkou se přesně vyrovnala mrcha tvému AC, nebo jak? Ani já tvému příspěvku nerozumím, jen se zeptám - jsi si vědom, že: 1) 20 je automatický zásah 2) 20 je v rozsahu (nečekaně  ) nutném pro DALŠÍ výpočet kritického zásahu 3) po padnutí "nároku" na kritičák se tento musí potvrdit druhým hodem proti TO daném...eee...výcvikem (nechci googlit, dyžtak mě opravte) Barbar se udivuje, že NWN kostka v prvním kole hodila 20 a v druhém pak hod v rozmezí 18-20 (kdyby to nehodila, nepotvrdila by nárok na kritičák).
_________________ Síla tě osvobodí! - Sithský kodex, 12.12.2011 (TOR-preorder) Bylo to peklo! - Error 37, Error 3005, Error 3007, 15.5.2012 (Diablo3) Až s vámi skončím, nebudete věřit vlastní mysli! - Mesmer, 28.8.2012 (GW2) Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují. - Din Dagor, Mrazen 1147 (EQ) Tento rok bude začátek konce. - neznámý vojín
|
|
Top |
|
Prasokralik
|
Post subject: Re: Co Vás ve hře potkalo a dostalo... Posted: 17:48 28. Jun 2013 |
|
Joined: 01:53 05. Dec 2010 Posts: 4507 Location: Land Down Under
|
Caehan wrote: Barbar321 wrote: Omlouvám se za nepřesnost. Jeho útokem byl myšlena hodnota jeho prvního útoku + hod na kostce roven 20-ti (tj. tak jako tak kritika)
S tím výcvikem by se pak s hodem 3 na kostce vyrovnal jeho útok s hodnotou výcviku mé postavy (nevím teď, jestli by postava tedy s trojkou uspěla nebo ještě ne). Eh, čtu to až teď. Mám nutkání říct, že nechápeš, jak ta hra funguje, ale na to nechápu dost tvůj příspěvek. 20 je automatický zásah, ne automatický kritický zásah. Jestli nevíš, zda by trojka stačila, potom máš nejspíš problém s čísly 1 a 2? Já nevím, být na tvém místě, stěžuju si, že jsem umřel a když umřeš, je jedno, jestli to bylo kvůli hodu jenom 3 nebo hodu jenom 15, na celkové šanci na úmrtí se nic nemění. 1 a 2 ve dvou hodech je stejně pravděpodobných, jako 17 a 8 nebo 6 a 4 nebo 20 a 4 nebo co já vím. Já už při hodu přes deset umřel, proč by to mělo být lepší, než umřít při hodu 1? Takže s dvacítkou se přesně vyrovnala mrcha tvému AC, nebo jak? Jo, s dvacítkou se přesně vyrovnal jeho AC, tzn. když hodí 20 na zásah trefí se a když zopakuje hod 20 na ohrožení je z toho kritik. NWN kostak je tak laskavá, že jakmile je AC přesně takovéhle, začnou kritiky lítat jak na běžícím pásu
_________________ Ignore list: Theogil I, Krysak, Koninho87, Kokosak, Grin, efu_redo
Pain is temporary. Victory is forever.
|
|
Top |
|