Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 12:45 01. Jul 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 3210 posts ]  Go to page Previous  1 ... 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150 ... 214  Next
Author Message
 Post subject: Re: CO VAM NA THALII CHYBI?
PostPosted: 11:12 15. Jul 2013 
Urozený
 Profile

-RoF- wrote:
Mě by se líbilo, kdyby měl hráč hůlku a jejím použitím by zjistil, zda je DM ve hře.
Jako bonus by tam mohlo být, v které lokaci se DM nachází.

Prosím vyvarujte se jakýchkoliv reakcí o zneužitelnosti. Díkas :wink:

Napiš si Kucikovi, nejspíš to má někde ještě uložené, a jako bonus ti k tomu dá přihazování expů přes šípy a peněz přes šipky. 8)

Reply with quote  

PostPosted: 11:12 15. Jul 2013 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

Už teď jsou způsoby, jak to zjistit, ani nepotřebuješ "píšťalku". :roll:

Bylo tu hezky, vděčím Thalii za spoustu zábavy a skvělé hry, ale je čas jít dál. Nastal čas pověsit grammarbičík na háček. Děkuju a mějte se fajně...

Reply with quote  

PostPosted: 11:15 15. Jul 2013 
Ďábel
 Profile

Derken- wrote:
Trolíš?

Ne, myslím to vážně. Na jiném serveru to funguje a je to dle mě fajn věc.

Amber wrote:
Už teď jsou způsoby, jak to zjistit, ani nepotřebuješ "píšťalku". :roll:

A jak prosím? ;)
Samozřejmě kromě psaní do DM (PJ) kanálu.

Aria Oria - pohledná divoká dívka, která ráda své skvostné tělo vystavuje jen ve skromném oblečení. Její postava nese znaky dračí krve, od rudých křídel, přes oranžové dračí oči, až po tělo hřející tak, jako by měla horečku.
Měšťanka Karathy a členka Morusova stánku.

*otisk rudých rtů nad tím malý dráček držící mrkev a to vše ve zlatém poli*

Reply with quote  

PostPosted: 11:17 15. Jul 2013 
Bůh
 ICQ  Profile

Na zjištění DM přítomnosti ve hře existuje mnoho způsobů a propriet, jak to bez vědomí DM zjistit, od ručního ťukání po spešl programy. A pak už jen stačí dotyčnému DM napsat a s láskou se ho zeptat, ve které lokaci se nachází, a včas ho požádat, aby přestal sledovat váš grupáč. Nebo na co to chceš. :oops:

Edit: Amber rychlejší.

Last edited by Braenn on 11:19 15. Jul 2013, edited 1 time in total.

Reply with quote  

PostPosted: 11:18 15. Jul 2013 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

Na to jsou tady jinačí experti :wall:

Bylo tu hezky, vděčím Thalii za spoustu zábavy a skvělé hry, ale je čas jít dál. Nastal čas pověsit grammarbičík na háček. Děkuju a mějte se fajně...

Reply with quote  

PostPosted: 11:19 15. Jul 2013 
WB Thalie
 ICQ  Profile

Není DM zahrnutý v počtu lidí online co se vypisuje při výběru serveru?

Reply with quote  

PostPosted: 11:22 15. Jul 2013 
Ďábel
 Profile

Tenhle způsob znám, ale není přesný ;).

Ano nemám rád když Dm šmíruje a nebo dělá naschvály, místo toho aby dělal questy. Ale já to spíš myslel pro ostatní, když někdo něco potřebuje a nebo se zasekne a nebo má jiný problém. A ano taky je to pomůcka proti DM sviním, aby se neskrývaly a pak se nezametalo pod koberec.

Aria Oria - pohledná divoká dívka, která ráda své skvostné tělo vystavuje jen ve skromném oblečení. Její postava nese znaky dračí krve, od rudých křídel, přes oranžové dračí oči, až po tělo hřející tak, jako by měla horečku.

Reply with quote  

PostPosted: 11:24 15. Jul 2013 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

A když je DM afk, tak co? Tvoje dedukce mají mezery. ;)

Reply with quote  

PostPosted: 11:29 15. Jul 2013 
Ďábel
 Profile

Amber wrote:
A když je DM afk, tak co? Tvoje dedukce mají mezery. ;)

Co? Jaké dedukce? Jako když je NUK, tak jasně, ale hehe to byla hodně divná výmluva Amber. :D

Reply with quote  

PostPosted: 12:05 15. Jul 2013 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

Nevidím nic špatného na tom, že by hráči věděli, že jsem ve hře. S tím se dá hrát, i když by to ze začátku znamenalo několik tellů s urgováním questů a podobných záležitostí hned po připojení (což se děje i teď, i když v menší míře). To má sice tu výhodu, že se na některého z hráčů nezapomene, ale na druhou stranu to DM dost výrazně zdržuje od toho, co má zrovna v plánu dělat. Obeslat půlku připojených hráčů, že už teď něco vážně máte a musejí počkat, popřípadě, že na ně dneska vážně nemáte čas, je často docela zdlouhavé. A to ani nemluvím o tom, když DM prostě nemá náladu s někým z nich hrát.

A co se týče polohy DM - hráči taky nevědí, kde se nachází postavy ostatních, tak proč by měli vědět o DM? Vznikaly by pak situace, kdy by se někteří vůbec nesnažili o RP, když by věděli, že tam DM není, zneužívali by bugů, když by věděli, že tam DM není a podobně. A výhoda by byla jaká? Že by hráč mohl DMku říkat: Vypadni, nechci tě tu!"? Neberte to nikdo zle, ale já se jdu do hry bavit a ne po většinu času poslouchat, jak někdo urguje, nadává, stěžuje si a podobně. Tobě by se za takových podmínek chtělo dělat DM, Rofe?

Reply with quote  

PostPosted: 12:12 15. Jul 2013 
Ďábel
 Profile

Aulus wrote:
Nevidím nic špatného na tom, že by hráči věděli, že jsem ve hře. S tím se dá hrát, i když by to ze začátku znamenalo několik tellů s urgováním questů a podobných záležitostí hned po připojení (což se děje i teď, i když v menší míře). To má sice tu výhodu, že se na některého z hráčů nezapomene, ale na druhou stranu to DM dost výrazně zdržuje od toho, co má zrovna v plánu dělat. Obeslat půlku připojených hráčů, že už teď něco vážně máte a musejí počkat, popřípadě, že na ně dneska vážně nemáte čas, je často docela zdlouhavé. A to ani nemluvím o tom, když DM prostě nemá náladu s někým z nich hrát.

A co se týče polohy DM - hráči taky nevědí, kde se nachází postavy ostatních, tak proč by měli vědět o DM? Vznikaly by pak situace, kdy by se někteří vůbec nesnažili o RP, když by věděli, že tam DM není, zneužívali by bugů, když by věděli, že tam DM není a podobně. A výhoda by byla jaká? Že by hráč mohl DMku říkat: Vypadni, nechci tě tu!"? Neberte to nikdo zle, ale já se jdu do hry bavit a ne po většinu času poslouchat, jak někdo urguje, nadává, stěžuje si a podobně. Tobě by se za takových podmínek chtělo dělat DM, Rofe?

Není problém, aby se u každého online DM ukázal status, zda je volný pro questy a nebo pro nějakou pomoc ve hře a nebo zda je třeba zaneprázdněn. DM by si to mohli nastavovat svou hůlkou. Pokud by je hráči obtěžovali ve statusu zaneprázdněn, platí stejné pravilo jako při obtěžování přes telly mezi hráči ne? ;).

A pokud vím, tak DM nemá povinost létat jak cvok, dle toho jak si hráč pískne. DM má taky právo na to si hru a DMkování užívat, ale to je už na přístupu hráčů, aby si uvědomili, že DM nemůže stíhat vše.

Jak jsem psal, nechcu tu vidět žádné reakce typu ojebávek hráčů. Proč? Protože to je blbost samotných hráčů. Když mají touhu hrát RP jen když je u nich DM a nebo když mají touhu bugovat, když u nich DM není, tak to je přece jejich blbost.

A já osobně nestojím o přitomnost DM, který nemá zájem se nějak rozumně zapojit do IC dění. DM nemá co šmírovat. DM má bavit sebe a hráče různýma questama a minihrama.

Reply with quote  

PostPosted: 12:18 15. Jul 2013 
WB Thalie
 ICQ  Profile

Souhlasím že vymlouvat se na bugery je nesmysl. Když někdo chce bugovat tak ho nezastaví ani DM ve hře.
Mohlo by to svádět k bugování když víš že nikdo není online, ale já osobně nevím co za bugy bys musel jako DM online hlídat.

Jinak Rofe chápu tě, tohle je jeden z hlavních důvodů proč jsem přestal hrát a celkově vnímat RP. Nesouvisí to s Thalii (jen pro jistotu, aby měl někdo nechytal za slova), ale prostě stávalo se mi strašně mnohokrát že se objevilo DM, které mi chtělo zpříjemnit hru, často to mysleli dobře, ale většinou mi zničili požitek z hraní.

Reply with quote  

PostPosted: 12:28 15. Jul 2013 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

-RoF- wrote:
Není problém, aby se u každého online DM ukázal status, zda je volný pro questy a nebo pro nějakou pomoc ve hře a nebo zda je třeba zaneprázdněn. DM by si to mohli nastavovat svou hůlkou. Pokud by je hráči obtěžovali ve statusu zaneprázdněn, platí stejné pravilo jako při obtěžování přes telly mezi hráči ne? ;).
Tak pokud by tohle nebyl problém, tak by to šlo.
A k tomu pravidlu - obtěžování po tellu je už docela specifická věc. Pokud se hráč ptá na normální věci týkající se hry, těžko se to dá chápat jako obtěžování. Přesto to může být dosti otravné, když je to v hodně velké kadenci. A navíc - já jako DM si fakt netroufnu udělovat tresty za urážku sebe sama, otravování po tellu a podobné věci, protože si dokážu dost živě představit, jak to na fóru Krysák, Dark a další rozvedou a vyvodí se z toho, že akorát trestáme, strašíme a podobně. Dost na tom, že už dostáváme veřejný lynč za ochranu pověsti týmu a ostatních hráčů

-RoF- wrote:
A pokud vím, tak DM nemá povinnost létat jak cvok, dle toho jak si hráč pískne. DM má taky právo na to si hru a DMkování užívat, ale to je už na přístupu hráčů, aby si uvědomili, že DM nemůže stíhat vše.
Jo, to je hezké, ale bohužel to u některých hráčů v praxi příliš nefunguje.
A když si to neuvědomí, co budeme dělat? Trestat je a strašit?

-RoF- wrote:
Jak jsem psal, nechcu tu vidět žádné reakce typu ojebávek hráčů. Proč? Protože to je blbost samotných hráčů. Když mají touhu hrát RP jen když je u nich DM a nebo když mají touhu bugovat, když u nich DM není, tak to je přece jejich blbost.
Takže je máme nechat dělat cokoli, co budou chtít? A jak k tomu pak přijdou slušní hráči, které pak nějaké buggerská mrcha okrade nebo zabije beze slova? Anarchie není cesta k všeobecné spokojenosti, spokojeni nakonec budou pouze ti, kteří na ní budou profitovat.

-RoF- wrote:
A já osobně nestojím o přitomnost DM, který nemá zájem se nějak rozumně zapojit do IC dění. DM nemá co šmírovat. DM má bavit sebe a hráče různýma questama a minihrama.
Jasně, ale zase si to nepředstavuj tak, že DM vlétne do lokace a do 10ti sekund už ví, co chce dělat. Občas se může stát, že po minutě zjistí, že ho nic nenapadá a zase půjde jinam. Nebo uvidí nováčka a bude si chtít prohlédnout popis jeho postavy. Je prostě spousta situací, kdy nejde o žádné cílené šmírování, ale o rozmýšlení se, co by se dalo udělat, jestli by to tyhle hráče bavilo nebo ne, jestli to má smysl zkoušet a tak dále. A někdy se taky stává, že chce DM postavu trochu poznat a tak si poslechne nějaký její rozhovor, aby na to pak mohl ve hře navázat.

Reply with quote  

PostPosted: 12:32 15. Jul 2013 
Temnota
 WWW  ICQ  Profile

Shaman88 wrote:
Souhlasím že vymlouvat se na bugery je nesmysl. Když někdo chce bugovat tak ho nezastaví ani DM ve hře.
Mohlo by to svádět k bugování když víš že nikdo není online, ale já osobně nevím co za bugy bys musel jako DM online hlídat.

Naopak je DM snadno zastaví. Vezmi třeba v úvahu, na kolik bugerů přišli DM průvě náhodou. Kolik lidí by asi jezdilo podle předpisů, kdyby věděli, že teď si toho nikdo nevšimne?

Osobně mi tenhle ,,problém" spíš přijde o tom, že někdo apriori předpokládá, že DM je tu aby ho šmíroval, nebo obtěžoval.
Mně je prostě buřt, jestli mojí postavu sleduje DM, nebo jinej hráč z invisu. Proč by mi to mělo vadit? Dělám snad něco, co se nemá?
A když by existovalo reportování, kde je DM, má se i reportovat, že tě nesleduje jinej hráč třeba z hidu? Jaký je v tom rozdíl?

Brûlante et suant les poisons,
Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique
Son ventre plein d'exhalaisons.

Reply with quote  

PostPosted: 12:44 15. Jul 2013 
Ďábel
 ICQ  Profile

Tahle věc by byla strašná. Navíc úkolem DM není jen dělat questy a nějaké minihry. Úkolem DM je taky zajišťování reakcí světa (kolikrát jsem na EQ musel přerušit quest pro hráče kvůli reakci stráže nebo podobně), o vedení příběhu světa (nejen děláním questů, ale třeba jen děním ve hře, které se za questy počítat nedá: zpestřování, hraní za obyčejné městské NPC...), o poznávání postav...

DM dost času ve hře věnuje tomu, že hráče jen sleduje, a není na tom nic špatného. Dokonce to považuji svým způsobem za nezbytné. Pak na to totiž může navázat. Vidí, jak hráč dodržuje svoje přesvědčení nebo hraje podle životopisu, vidí vztahy postav s dalšími postavami, je třeba svědkem CvC nebo jiných konfliktů... A je to velmi důležité. Já bych rozhodně DMkovat nechtěl, kdyby si každý mohl zjistit, kde zrovna jsem a co dělám. Ono je vlastně tak trochu i podstatou DMkování, že o mě jako o DM hráči neví.

Rovnou by mohli po Thalii běhat DMs s viditelnými DM avatary, ne? ...

To, že má RoF paranoidní pocit, že ho DM sledují při prasárnách, rozhodně není důvodem k zavádění tak zbytečné věci. Nebo pocit, že DM je ve hře primárně pro to, aby mi hru zkazilo...

Takhle DM akorát znechutíte. Gratuluju.

Reply with quote  

Post new topic Reply to topic  [ 3210 posts ]  Go to page Previous  1 ... 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150 ... 214  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]