|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
WAschik
|
Post subject: Posted: 19:15 16. May 2007 |
|
Joined: 16:06 11. May 2007 Posts: 8 Location: Waschikton D.C.
|
Dnešní craft se mi zdá jako strašná výhoda pro lidskou rasu. Ty prakticky můžou cokoliv si umanou vyrobit a je jedno jaké je povolání. Todle by se dalo omezit jak jste již psali omezením povoláním nebo vlastnostmi. Omezení rasou není nejvhodnější. Ale pár věcí mi napadlo. Jestli by to nebyl problém dodělat 2 nové povolání craftů (inteligentního a silového) každý by se mohl naučit jiné vyráběcí věci. Přičemž by maximum jeho skillu na jaký se může naučit ovlivňoval jeho lvl a sám by nedokázal expit (neudržel by zbraně, nebo tak nějak...) prostě by byl odkázán na zbytek hráčů. Přičemž ostatní povolání by zvládla minimální craft. K tomu by se dalo pak eště dodělat omezení rasou jako to je teď. A z vlastní zkušenosti, vetšina zkušenějších craftů je poté strašně líná získávat jakýkoliv materiál. Zde by si nový hráči mohly poměrně dobře vydělat. Poté recepty, je docela škoda, že každý ví hned jak co vyrobit. Kdyby byla většina receptu skryta a hráč by tak musel hádat ingredience. Jistě by ten co to odhalil jako první měl velkou výhodu a mohl by recept prodat. Ideální by k tomu pak byla vhodná něco jako kniha receptů kam by si je člověk mohl zapsat. Pak třeba vytváření věcí s + vlastnostmi, zajímalo by mě jak dokážeme určit kusu platiny že má mít vlastnost která zvyšuje sílu, obratnost,.. nešlo by k těm receptům dodat eště nějakou blbost která by to upravovala?
_________________ Tempus fugit.
--------------
Glip Walwen
|
|
Top |
|
Michal
|
Post subject: Posted: 19:34 16. May 2007 |
|
|
Já ti teď nerozumím. O těch dvou povoláních. Jako že by to bylo speciální craftový povolání jako jedno ze základních povolání co se vybere místo těch standartních? Nějakej řemeslník (v DnD zvaný Expert)? I takovej by ale měl možnost sbírat zkušenosti a nosit zbraně i když v boji by byl špatně použitelnej. No to by byla asi hodně velká změna jestli sem to pochopil tak jak si to myslel..
Jinak to, jestli má někdo rasu člověka nebo jinou v důsledku nemá prakticky žádnej vliv. Ani na vyšších stupních craftu.
|
|
Top |
|
Daanri
|
Post subject: Posted: 19:38 16. May 2007 |
|
|
Ja som to tiez nak jasne nepochopil co presne myslis tymi povolaniami.
Co sa tyka tych receptov to by az take zle byt nemuselo. Mozno by to stalo za dalsiu uvahu a ci by to slo spravit. Pripadne dolnit ze jednotlive recepty by sa dali zakupit, alebo na ne prist.
_________________ When you make a deal with devil, there will be hell to pay.
„Povinnost je těžší než hora, smrt je lehčí než peříčko.“
Večné hľadanie cudzích chýb je jednou z najväčších chýb vlastných. (E.Hubbard)
Yeasterday, we sought each other. Today, we face. For one of us, tomorrow will never be.
|
|
Top |
|
WAschik
|
Post subject: Posted: 19:38 16. May 2007 |
|
|
Michal wrote: Já ti teď nerozumím. O těch dvou povoláních. Jako že by to bylo speciální craftový povolání jako jedno ze základních povolání co se vybere místo těch standartních? Nějakej řemeslník (v DnD zvaný Expert)? I takovej by ale měl možnost sbírat zkušenosti a nosit zbraně i když v boji by byl špatně použitelnej. No to by byla asi hodně velká změna jestli sem to pochopil tak jak si to myslel..
Jinak to, jestli má někdo rasu člověka nebo jinou v důsledku nemá prakticky žádnej vliv. Ani na vyšších stupních craftu.
1) presne jak si psal
2) to jsem netušil, tak jako bych nic nenapsal *hledá smajlíka anděla* 
--------------
Glip Walwen
|
|
Top |
|
Michal
|
Post subject: Posted: 20:26 16. May 2007 |
|
|
Anděl tu je, je takovej s rohama. A moc rádi ho používáme
Povolání Expert je docela zajímavý, ale je spíš postavený pro jiný systémy než je ten náš. Spíš by se dalo uvažovat o trochu jinejch omezeních (respektive výhodách) vázanejch třeba na to jaký má hráč základní povolání. Ale víceméně se diskutuje o všem možnym a vybírá se to nejlepší, takže žádnej nápad nebejvá hned zatracovanej 
_________________ DM
|
|
Top |
|
Krata
|
Post subject: Posted: 21:01 16. May 2007 |
|
Joined: 18:00 28. Apr 2007 Posts: 2864 Location: Božský trůn
|
S těma receptama to není špatnej nápad, první recept by šel koupit a to by byli např. u výroby zbraní meděný a broznový zbraně, nebo něco co tolik nestojí u obchodníků a není to těžký sehnat, na další by si musel hledat recepty ale už by se mu hodili, zbran +1 už něco stojí, a výhodnější je si ji koupit od hráče než od nějakýho kováře NPC, to samí by šlo i u ostatních ale chtělo by to ještě trochu promyslet, craft by se tim trochu omezil a než aby někdo scháněl recepty si jednoduše řekne někomu kdo už je zvládá
_________________ jsem uctívač démonů jsem otec tvé smrti já vyvolávám dávné zlo já kontroluji každý jeho nádech já podněcuji vaše neštěstí zrozením i zabíjením já vyvolám armageddon krmen tisícem duší.
|
|
Top |
|
WAschik
|
Post subject: Posted: 21:10 16. May 2007 |
|
|
Spíš bych viděl problém v tom že většina hráčů stejně znají momentálně všechny recepty :/. Takže by to mělo efekt jen na nové, nebo je nějak minimálně pozměnit.
--------------
Glip Walwen
|
|
Top |
|
Rejty
|
Post subject: Posted: 21:16 16. May 2007 |
|
|
To se da osetrit systemove, ze pokud recept na danou vec nemas, tak ji nevyrobis...
_________________ Vedoucí týmu Thalie
|
|
Top |
|
Kiri
|
Post subject: Posted: 23:29 16. May 2007 |
|
Joined: 18:37 29. Apr 2007 Posts: 1260 Location: vsudeANDnikde
|
Vsechny bych zavrel za bourenui se proti vladci  vcetne vecne crafticich , sry monstero  mensi sankce penezni, ale vetsi sankce vezeni!!!!! kdo nebude v bani nezacne poradne uvazovat nad svymi chybami  navic od ceho tu to vezeni je 
|
|
Top |
|
igor
|
Post subject: Posted: 23:46 16. May 2007 |
|
|
Kiri wrote: ...
Přečet sem si to 3x, i příspěvky nad a pořád mi nějak nedochází co si tim myslel  Jo a k těm crafterům...
*s úsměvem se podívá na vznešeného mága Daniella s krumpáčem v ruce* 
_________________ Kdo si to se mnou rozdá muž proti muži? Kdo si troufá? Kazuko "drakobijec a bijec drakobijců" - drsňák, jehož pěsti budí posvátnou úctu.
|
|
Top |
|
Kiri
|
Post subject: Posted: 00:04 17. May 2007 |
|
Joined: 18:37 29. Apr 2007 Posts: 1260 Location: vsudeANDnikde
|
Pozor, *usklibne se povrchne mag daniel William* Krumpac sem jiz zanechal rezi a jine haveti, mam dost movite zalohy na zaplaceni sluzeb, nehlede na aktivni necleny se zajmem o clenstvi, kteri se o moje potreby postaraji *pohledne kamsi za Igora* Kdo si jak zaridi....
|
|
Top |
|
steel_martin
|
Post subject: Posted: 20:44 03. Jun 2007 |
|
Joined: 17:43 18. May 2007 Posts: 168 Location: Plzeň / Železná Ruda
|
Nechci zakládat novej topic, tak to píšu sem.
1) Vaření
Krčmáři vykupují všechno - od surovin, přez polotovary až po produkty. Nebylo by lepší omezit výkup jen na produkty? (Chleby, koláče atd...)
Protože je momentálně výhodnější jednoduše natrhat surovinu, upražit ji, udělat z ní slad a prodat ho. Takovej třešňovej koláč třeba nevykupují vůbec
btw: Ne všichni hospodský mají stůl na vykládání prodávaného zboží. Dávat do krabice věci, který prodat nechci a následně ji pokládat na zem, mě pořád nebaví 
_________________ Venori'elginn N'Abarn _______________
|
Daanri
|
Post subject: Posted: 20:57 03. Jun 2007 |
|
|
Treba spisat veci ktore nevykupuju a kde ich nevykupuju a tak isto aj napisat kde ktory hostinsky nema stolik...sa to tak bude urcite lepsie hladat. 
_________________ When you make a deal with devil, there will be hell to pay.
„Povinnost je těžší než hora, smrt je lehčí než peříčko.“
Večné hľadanie cudzích chýb je jednou z najväčších chýb vlastných. (E.Hubbard)
Yeasterday, we sought each other. Today, we face. For one of us, tomorrow will never be.
|
|
Top |
|
steel_martin
|
Post subject: Posted: 21:06 03. Jun 2007 |
|
Joined: 17:43 18. May 2007 Posts: 168 Location: Plzeň / Železná Ruda
|
No.. vím, že stolek nemají v hospodě na náměstí v Karathje a v Doubkově. Popř. průběžně doplním.
_________________ Venori'elginn N'Abarn _______________
|
snowman
|
Post subject: Posted: 17:51 06. Jun 2007 |
|
|
Daanri wrote: To omezenie by riesil prave ten lvl cap. Teda ak by to slo spravit. Tam by sa mohla postava rozhodnut ci dosiahne najvyssieho lvl v remesla v jednom povolani a tym vyrobi tie naj veci v tom remesle alebo bude vo viacerych remeslach na priemernej urovni a tie naj veci nevyrobi.
Tohle se mi zdá asi nejrozumnější. Případně zkombinovat s požadavkem na minimální výši jedné primární vlastnosti, což je také logické. Ale i to první by vyřešilo dost.
_________________ "Piješ?" Je-li to otázka, pak ne. Je-li to nabídka, pak SAMOZŘEJMĚ!
|
|
Top |
|