Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 00:08 28. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 6 posts ] 
Author Message
 Post subject: Vyber obete utoku nepriatela
PostPosted: 00:15 09. May 2008 
Mistr
 ICQ  Profile

Zdravim, tak by som sa chcel spytat od coho zavysi na koho z party bude nepriatelske NPC utocit... myslim ze sa to tu preberalo uz v suvislosti s mulou, ale zda sa mi, ze tam nebolo ziadne konkretne vysvetlenie a navyse boj v parte je trosku odlisne kafe.

Chodievam casto len ja trpaslik s kamaratom clovekom panom zbrane.Vzdy a za kazdych okolnosti kazde NPC utoci na neho.Lvl mame obaja rovnaky.Zaujima ma to preto lebo tym pada akakolvek strategia pri bojoch,pretoze ja som lepsi v obrane on zasa dava smrtiace zasahy.Ale kedze oni utocia na neho vysledok takmer kazdeho boja je taky ze on je doranany ako kura a ja bez skriabnutia pretoze hoci som specializovany na obranu a schytavanie ran tak na mna ziadna nejde.

Priklad za vsetko:
- ja tazko raneny bojujem s ladovym medvedom, ziadny tazky suboj, v tom sa kamarat objavi "nezranen" spoza skaly asi desat metrov za mnou a "lehce ranen" medved okamzite vybehne po nom

Takze urcite to nie je vyber podla toho kto je lahsi ciel, lebo z toho pohladu je urcite tazko ranena bytost lahsi ciel. Nie je to ani o tom kto zautoci na dane NPC prvy. Nie je to ani o vzdialenosti od daneho NPC. Tak prosim v com je ten figel?

Cesta spravedlivého ze všech stran lemována jest nespravedlností,sobectvím a tyranií lidské zloby.Požehnán buď ten,kdo ve jménu lásky a dobré vůle vyvede slabé z údolí temnoty,neb ten jest skutečným pastýřem a spasitelem zbloudilých dětí.A já srazím k zemi mocným trestem a divokým hněvem všechny,kdo se pokusí otrávit a zničit mé bratry.A když uvalím svou mstu na tebe,seznáš,že jméno mé je DM!

Reply with quote  

Post subject: Re: Vyber obete utoku nepriatela
PostPosted: 00:28 09. May 2008 
Temnota
 WWW  ICQ  Profile

Je to uplne stejna uvaha, s jakou by na vasi skupinku utocil inteligentni nepritel. Logicky si jako prvniho vybere slabsiho protivnika, protoze ho ma sanci driv zabit a potom se zabyvat uz jen s jednim nepritelem.

Sam pises, ze "ja som lepsi v obrane on zasa dava smrtiace zasahy". Neni zadna veda urcit si, koho bych se mel pokusit vyradit z boje jako prvniho.

Brûlante et suant les poisons,
Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique
Son ventre plein d'exhalaisons.

Reply with quote  

PostPosted: 00:43 09. May 2008 
Mistr
 ICQ  Profile

Takze sa to riadi ciste statistikami hej? ... lebo ked to beriem z realnejsieho hladiska tak by bolo vazne zvlastne ze by si medved povedal pri boji s tazko krvacajucim trpaslikovom "hej tamtem jeho kamos vzadu ma nizsie OC skusim radsej toho aj ked je evidentne neskriabnuty a nezraneny" :mrgreen:

Toto je teraz mozno taky "napad" do buducna, teraz na to asi cas nie je, ale neslo by nejak rozlisovat tuto vec u roznych nepriatelov? Napr. verim ze ak by sme bojovali s ludmi alebo niekym inteligentnym superom,tak ten by si vedel vybrat supera ktoreho zlozi lahsie, ale u zvierata by som moc inteligenciu nebral do uvahy, podla mna zviera alebo akykolvek tupy tvor, ci uz jety,elemental,vytvor atd. zautoci vo vsetkej zurivosti na prvy ciel ktory uvidi, bez ohladu na "odhad" jeho sil-okrem situacie ze by bol nejako raneny alebo evidentne neschopny boja, ale tady ide ciste o statistiky, nic viditelne navonok ani rozpoznatelne IC.

Cesta spravedlivého ze všech stran lemována jest nespravedlností,sobectvím a tyranií lidské zloby.Požehnán buď ten,kdo ve jménu lásky a dobré vůle vyvede slabé z údolí temnoty,neb ten jest skutečným pastýřem a spasitelem zbloudilých dětí.A já srazím k zemi mocným trestem a divokým hněvem všechny,kdo se pokusí otrávit a zničit mé bratry.A když uvalím svou mstu na tebe,seznáš,že jméno mé je DM!

Reply with quote  

PostPosted: 00:53 09. May 2008 
Čestný člen týmu Thalie
 ICQ  Profile

musis to brat tak, ze AI trochu svindluje ale zato je pitoma, tak ste si kvit :)
obvykle potvory utoci na mensi AC, proste si te "prectou" a podle toho jednaj, kdyz mas velky AC nezkouseji zbytecne srazet a podobne

Reply with quote  

PostPosted: 08:32 09. May 2008 
Temnota
 WWW  ICQ  Profile

Jenze napriklad zraneni se v prubehu boje logicky meni, takze na to taky nejde moc koukat. V tomhle jde imho realita stranou pro lepsi hratelnost. Pokud nekdo napise lepsi AI vsech NPC, tak prosim, ale ja se na to zatim fakt nechystam. Vsechny pokusy o vylepseni AI, co jsem v techto svetech videl, skoncily spis fiaskem.

Brûlante et suant les poisons,
Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique
Son ventre plein d'exhalaisons.

Reply with quote  

PostPosted: 10:33 09. May 2008 
Mistr
 ICQ  Profile

Aha, asi by to bolo tazke spravit to je fakt. No az sa raz mozno naucim scriptovat spravim v AI revoluciu :P

Kazdopadne dakujem za odpovede :)

Reply with quote  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 6 posts ] 

All times are UTC + 1 hour [ DST ]