|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
XŠevyX
|
Post subject: lagy Posted: 21:33 26. Aug 2013 |
|
|
Nechci to tu hned zaspamovat, tak to klidně po vyřešení smáznu, ale mám takový menší problém s NWN. Vždy, když potkám nějakého PC hráče a nebo narazím na NPC,tak hru mi přepadnou nehorázné lagy. Noťas by to měl po technické stránce bez problému zvládat a tak mě napadají jen nějaké chybějící ovladače nebo něco podobného. Proto se ptám jestli ste se s tím někdo už náhodou nesetkal a nebo jestli nevíte čím to může být.
_________________ ============= Seart
|
|
Top |
|
xxxMajkyxxx
|
Post subject: Re: lagy Posted: 21:36 26. Aug 2013 |
|
 |
Urozený |
|
|
XŠevyX wrote: Nechci to tu hned zaspamovat, tak to klidně po vyřešení smáznu, ale mám takový menší problém s NWN. Vždy, když potkám nějakého PC hráče a nebo narazím na NPC,tak hru mi přepadnou nehorázné lagy. Noťas by to měl po technické stránce bez problému zvládat a tak mě napadají jen nějaké chybějící ovladače nebo něco podobného. Proto se ptám jestli ste se s tím někdo už náhodou nesetkal a nebo jestli nevíte čím to může být. Při setkání postav systém načítá inventáře obou, nebo více postav což způsobuje lagy nejvíce v takových případech. Teoretické řešení....nenoste plné inventáře. Praktické řešení....nikdo se tím řídit nebude.
_________________ WIPED MAYBIES AND MY NEW BABIES Milovaný sympoš Eritai se možná ve hře ukáže! Rodwen - divoká elfka, druidka
|
|
Top |
|
XŠevyX
|
Post subject: Re: lagy Posted: 21:45 26. Aug 2013 |
|
|
Tohle si myslím není ten hlavní důvod. NWN jsem hrával hodněkrát i na o dost méně výkonějším PC a bez problému. Všímám si že ještě větší lagy nastávají u postav s pláštěm, ale to už je jen přídavek. Dle mého mi chybí nějaký ovladač, jen nevím který.
|
|
Top |
|
Bahnak
|
Post subject: Re: lagy Posted: 22:36 26. Aug 2013 |
|
|
xxxMajkyxxx wrote: Při setkání postav systém načítá inventáře obou, nebo více postav což způsobuje lagy nejvíce v takových případech. Teoretické řešení....nenoste plné inventáře. Praktické řešení....nikdo se tím řídit nebude. Přesně tak, tohle vypozoruje skoro každý po nějaké době. A téměř vždy nikdo nic neudělá pro nápravu  Pokud se potkají dvě postavy co mají v inventáři nula nula nic, obvykle ani k lagu nedojde. Pokud se potkají postavy co mají v báglu 200 stacků rúzných bylinek, k tomu 90 jiných kraftových surovin, leštidel, mořidel a podobně, k tomu nějaké ty RP předměty, jednu záložku lektvarů a bůhvíco ještě, nedejbože když ještě mají kolem sebe nakouzlený vánoční stromeček, to pak se to škubne jedna radost. Lagy se pak samosebou úměrně zvyšují počtem postav které si mezi sebou snaží načíst kdeco. Netřeba asi uvažovat co se stane když se těch postaviček potká 10+, k tomu pro ně v lokaci DM připravil nějaké perzistentní (i neperzistentní, je to jedno) překvapení, boosteři se před setkáním činili a grafické efekty, zvuky a aury lítají kolem postaviček jak světlušky o svatojánské noci. Z epického filmu pak vždy vznikne promítání diapozitivů a tahová strategie. Zda jste nebo nejste ve flatu zjistí akorát až Astaroth. Rada opravdu zní "snažit se na Q nosit jen nezbytné věci", ale nikdo se tím vážně řídit nebude, protože to stejně nemá kam jinam dát. Trezory v dílně jsou kapacitně omezeny, stejně tak ostatní trezory, nemluvě o tom že občas bugují a tak se do nich majitelé snaží narvat jen oželitelné položky či nezpracované suroviny typu "ruda, uhlí, šutry a kůže". Takže opravdu jen slušně poprosím hráče - pokud dopředu víte že jdete do boje a máte čas se jakkoliv zařídit předem, zkuste omezit kapacitní zásoby čehokoliv co zasírá inventář na minimum. RP hadry tupu kovářská zástěra a pyžamo můžou zůstat doma. Nesdělané bylinky mohou být proměněny v lektvar. Mořidla, leštidla, prostě přísady obecně nechte v trezorech, stejně jako nesdělané pruty kovu, formy, kůže, kamínky, a bůhvíco. Sice se pak blbě stackujou, ale stejně je nakonec jednou sděláte tak je to fuk. Stříbrné pohárky a příbory, zlaté sošky, nalezené drahokamy, panenky, torza zbrojí, rohy a miliony podobných nesmyslů po cestě věnujte vetešníkovi a hned bude klid. I kdyby se tímto drželi 2 hráči z 10, počet informací přenášených mezi všemi kompy klesne jako hrom a hned to bude o poznání hejbatelnější. DM´s doporučuji jeden nečestný fígl - pokud do sebe naběhne kopa vánočních stromků, hodit na 30 vteřin PAUZU nikoho nezabije. Postavy si mezitím načtou inventáře a běží to pak skoro normálně. Pro zbytek serveru je to sice pruda, ale ten zbytek to nemá jak ovlivnit, kdežto ty bojující stromky co nechtějí umřít na LAG to ovlivnit může opravdu radikálně.
_________________ KDVP Kucik:153, Bahnak:175, Drake: 48, Fryn:163, Klobouk:19, Derken:8, Vejk:8, Nomis -16, Terka:1
|
|
Top |
|
soul1
|
Post subject: Re: lagy Posted: 22:47 26. Aug 2013 |
|
Joined: 14:04 24. Jul 2011 Posts: 525 Location: In your mind
|
nezapomeňte dodat i tu velkou cenu toho trezoru na kterou takovy novačci ani nemaji tak u sebe raději nosi vše co najdou protože nevi co je duležite a co ne
_________________ Gorag - Neuvěřitelna sila, žadna inteligence. -_Lost_- Eliathar Elereth - Ten jenž vždy z nervozni v přitomnosti ženy -_R.I.P v Ivory_- Adriel Bathor Vavelden - Brambory to je moje! Rhael Etriss - Smrt je jen další začatek
|
|
Top |
|
XŠevyX
|
Post subject: Re: lagy Posted: 21:01 27. Aug 2013 |
|
|
Možná to bude u hodně lidí tímhle důvodem, ale já si stále myslím že je v tom něco víc. Hrával jsem s kámošem, který měl o dost slabší PC a při potkání postavy se mu to laglo "jen aby se neřeklo" kdežto já myslel že mi každou chvíli vybuchne noťas. Pak teda nevím, proč se mi hra laguje i při potkání NPC postav, když ty v inventáři nic nemají.
|
|
Top |
|
innfra
|
Post subject: Re: lagy Posted: 23:55 27. Aug 2013 |
|
|
Vyzkoušej ovladače na grafiku přeinstalovat, případně dohledat poslední detonátory na grafiku, nebo stáhnout nějaké starší. Případně zkusit přeinstalovat NWN.
_________________ Tariel Reynolt - "Kde mám dárečka?" Tomas Tane - "Tady si jeden neodpočine." Finnean Násir Taran - "Za kodex a za sestru!" Alexandr Rázný - "Už mě to tu nebaví! Puste mě ven!" Tomáš Alrik Tane - "Já vim, moc mluvim." Tagar Kovadlina - "Háááá Hřbitůváčka!" - Smazán
Elitní Kazišuk!
|
|
Top |
|
Bahnak
|
Post subject: Re: lagy Posted: 00:03 28. Aug 2013 |
|
|
Hm, pokud je ve hře problém jen při potkávání postav, nebude problém s vykreslováním grafiky ani s podobnou věcí, ale bude to problém právě oněch načítání nepřeberného množství informací. Tedy pokud při hře kdy jsi sám tyto problémy nepozoruješ, reinstal ovladačů určitě nebude cesta ke zlepšení. Co si mám představit pod pojmem "potkávání NPC postav"? Jako že se ti to hryzne když procházíš kolem jedné postavičky a nebo spíše máš na mysli když procházíš kolem pouštních psů mezi Tartenem a Ivorou? Tam v té lokaci se to totiž škubne každýmu, každej pejsek má něco výbavy u sebe a na zemi je tam zperzistněno vícero veselých placeblů, takže pokud jde třeba o tuto nebo podobnou lokaci kde je toho raketa, není chyba na tvém přijmači, ale bohužel jinde. A to pak počkej na NT, doteď mi zní v uších Rejtyho: "Víc placeblů, víc placeblů...". 
_________________ KDVP Kucik:153, Bahnak:175, Drake: 48, Fryn:163, Klobouk:19, Derken:8, Vejk:8, Nomis -16, Terka:1
|
|
Top |
|
innfra
|
Post subject: Re: lagy Posted: 00:11 28. Aug 2013 |
|
|
Jup, mapy budou 32x32, takže zátěž na PCko bude nehorázně vyšší. Docela se toho obávám a to nemám problémy s NWN.
Možná ještě jedna věc mě napadla... Jelikož NWNko vykresluje většinu efektů pomocí CPU, zkusit snížit nátlak na využití CPU, povypínat antivirák a podobné věci, co by mohli vytěžovat. Podívat se, jestli NWNko, náhodou neběží na více jádrech, nevím jak by se to mohlo stát... ale pamatuji L.A. Noire, které si nedokázalo poradit s dvoujádrovým procesorem a musela se použít příkazová řádka, pro vyřazení multijader. Pak to jelo nádherně. Víc mě už nenapadá.
Případně zkus sepsat OSko plus HW...
_________________ Tariel Reynolt - "Kde mám dárečka?" Tomas Tane - "Tady si jeden neodpočine." Finnean Násir Taran - "Za kodex a za sestru!" Alexandr Rázný - "Už mě to tu nebaví! Puste mě ven!" Tomáš Alrik Tane - "Já vim, moc mluvim." Tagar Kovadlina - "Háááá Hřbitůváčka!" - Smazán
Elitní Kazišuk!
|
|
Top |
|
Bahnak
|
Post subject: Re: lagy Posted: 00:18 28. Aug 2013 |
|
|
Ano, NWN taktéž nechápe co je to "vícejádro", je nekompatibilní v podstatě se vším, obzvláště cokoliv jiného než windows 98 je špatně, ovladače grafických karet fungují s NWN podobně jako italská domácnost, dokonce si hra vymyslela spoustu raritních problémů jako že sama sebe zahltí pamětí kterou po sobě nepromazává a podobně. Ale jak říkám, pokud hra běží tak nějak normálně a "seká se" jen když se nablízku vyskytnou PC či nějaká perzistentní lokace přeplněná NPCčky, tak nebude chyba v nastavení, hardwaru ani softwaru, ale bohužel v naší stařičké gamese která si s takovým množstvím informací prostě skoro neví rady.
|
|
Top |
|
Darius
|
Post subject: Re: lagy Posted: 00:23 28. Aug 2013 |
|
 |
Poutník |
|
|
Mě se teda nestává že by mě to lagovalo ať už sem mezi 20 npc nebo mezi hráči.Jediné kdy mě to trošičku lagne je při paladinském mountu.
_________________ Never be ashamed of a scar.It simply means you were stronger than whatever tried to hurt you - Unknown
|
|
Top |
|
Shaman88
|
Post subject: Re: lagy Posted: 00:46 28. Aug 2013 |
|
|
Bahnak wrote: Ano, NWN taktéž nechápe co je to "vícejádro", je nekompatibilní v podstatě se vším, obzvláště cokoliv jiného než windows 98 je špatně, ovladače grafických karet fungují s NWN podobně jako italská domácnost, dokonce si hra vymyslela spoustu raritních problémů jako že sama sebe zahltí pamětí kterou po sobě nepromazává a podobně. Ale jak říkám, pokud hra běží tak nějak normálně a "seká se" jen když se nablízku vyskytnou PC či nějaká perzistentní lokace přeplněná NPCčky, tak nebude chyba v nastavení, hardwaru ani softwaru, ale bohužel v naší stařičké gamese která si s takovým množstvím informací prostě skoro neví rady. Jo pane, proto jsem si já stavěl HW na NWN, sice na tom PC už nehraju ale nikdy jsem na něm nezažil lagy v nwn.
|
|
Top |
|
Bahnak
|
Post subject: Re: lagy Posted: 00:48 28. Aug 2013 |
|
|
Njn chlapi, pokorně smekám vašemu umu, já sem prostě jen fakt vidlák a sem rád že mi to jakž takž běhá. A to mám proti ženě rychlej kompl, občas kouknu na ten od ženy, pokřižuju se a pohladím ten svůj... 
|
|
Top |
|
Elverin
|
Post subject: Re: lagy Posted: 15:54 28. Aug 2013 |
|
|
Ja mela problem s non-stop lagy potom co mi vymenili grafickou kartu. Reinstal to vyresil
_________________ Elverin z rodu Darwolf - Všechno ví, všechno zná, všude byla dvakrát, za moře vidí a klíče má i od lesa
|
|
Top |
|
zachy
|
Post subject: Re: lagy Posted: 17:30 29. Aug 2013 |
|
|
Vsadím se, že NWN pod Linuxem běhá tak jak má. Kdyby to chtěl někdo vyzkoušet, zkuste to zde
_________________ Jake Buchar, Kybernautický detektiv A když se to těm ouřadům na radnici nelíbí, můžou si strčit do tý svý zazobaný zadnice tenhle prostředníček a tak hluboko, až budou pištět jako prasata na líbánkách!
Azhael Morten Hbitý tiefling s vyššími zájmy, uctívač Helgarona a prince pekla Astarotha Grombo Omborg Vychytralý půlkork s velikými ambicemi, PRASOBIJEC
|
|
Top |
|