|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
slencak
|
Post subject: Trpaslík Posted: 12:49 01. Sep 2013 |
|
|
Trpaslík štítový - klíčové slovo: shield, stitovy - vlastnosti: +2 odolnost, -2 charisma - vlastnosti: +2 odolnost -2 síla
Trpaslík horský - klíčové slovo: horsky, mountain - vlastnosti: +2 síla, -2 charisma - vlastnosti: +2 síla -2 odolnost
_________________ S bratrstvem oceli nikdy na věčné časy a nikdy jinak....ten s Leprou. [color=#804000]Gorhunk Dračí kůžeProtector of mankind! Hrdinný trpaslík, který se pouze s pivem v ruce pustil do klepetnatce a nakonec padl vyčerpán k zemi http://www.youtube.com/watch?v=gD5tU-5NXd4
|
|
Top |
|
Shaman88
|
Post subject: Re: Trpaslík Posted: 12:59 01. Sep 2013 |
|
|
|
Top |
|
Diemo
|
Post subject: Re: Trpaslík Posted: 13:01 01. Sep 2013 |
|
|
on to furt nechape asi 
|
slencak
|
Post subject: Re: Trpaslík Posted: 13:16 01. Sep 2013 |
|
|
Nechápu. Thurms wrote: Dle toho co se píše na webu tak by měl mít +1dex a -1con, po přihlášení mi to přidalo +1 jak do obratnosti tak do odolnosti. Půlelf - klíčové slovo: pulelf - vlastnosti: +1 obratnost, -1 odolnost Tak proč mi to sakra u trpa nepřidá +2sílu / +2 odolnost a neubere charismu o -2 body,ale sebere to výše vypsané vlastnosti.
_________________ S bratrstvem oceli nikdy na věčné časy a nikdy jinak....ten s Leprou. [color=#804000]Gorhunk Dračí kůžeProtector of mankind! Hrdinný trpaslík, který se pouze s pivem v ruce pustil do klepetnatce a nakonec padl vyčerpán k zemi http://www.youtube.com/watch?v=gD5tU-5NXd4
|
|
Top |
|
Puxina
|
Post subject: Re: Trpaslík Posted: 13:19 01. Sep 2013 |
|
|
Shaman88 wrote: Tzn. na nynější Thalii má zlatý trpaslík v základu +2 con, -2 cha za trpaslíka a +2 cha a -2 dex za subrasu. Tzn. bez udělení bodů když to sečteš tak máš na začátku str 8, dex 6, con 10, wis 8, int 8, cha 8.
Na NT se bere v potaz jen to co má napsané daná subrasa, tedy né už původní rasový bonus. Tedy u trpaslíka je to +2 wis -2 dex, takže celkové vlastnosti jsou str 8, dex 6, con 8, wis 10, int 8, cha 8.
Při zakládání postavy to ale funguje ve dvou krocích. Řekněme že založíš zlatého trpaslíka. Při zakládání postavy ti to počítá normálně rasové bonusy z normálního nwn tedy +2 odl a -2 cha.
Řekněme že nahodíš staty Str: 16 Dex: 16 Int: 16 Con: 10 Wis 8 Cha 6
Jakmile se připojíš na Thalii tak ti to prvně odebere bonusy za standardní rasu ze singlu. Tedy budeš mít:
Str 16 Dex: 16 Int 16 Con: 8 Wis: 8 Cha: 8
A pak ti to aplikuje subrasu kterou sis zvolil, pro zlatého tedy +2 moudrost -2 obratnost:
Str 16 Dex: 14 Int 16 Con: 8 Wis: 10 Cha: 8
A to jsou tvé výsledné vlastnosti. Je to trošku jasnější?
_________________ Abigaill Moon - střelená, praštěná...no dobře prostě vtipkující drobná elfina - princezna Abi
Mireia Chica de Guerra Vasquez - vysoká bojovnice z ciziny s falchionem většinou držící flašku alkoholu - Mireia
Lucka Jehlička - malá hobití druidka s medvědem v kapse - Lucka
|
|
Top |
|
Shaman88
|
Post subject: Re: Trpaslík Posted: 13:20 01. Sep 2013 |
|
|
slencak wrote: Nechápu. Thurms wrote: Dle toho co se píše na webu tak by měl mít +1dex a -1con, po přihlášení mi to přidalo +1 jak do obratnosti tak do odolnosti. Půlelf - klíčové slovo: pulelf - vlastnosti: +1 obratnost, -1 odolnost Tak proč mi to sakra u trpa nepřidá +2sílu / +2 odolnost a neubere charismu o -2 body,ale sebere to výše vypsané vlastnosti. Ten pulelf je špatně.
|
|
Top |
|
slencak
|
Post subject: Re: Trpaslík Posted: 13:28 01. Sep 2013 |
|
|
Chápu jak to vypočítává vlastnosti u nové postavy,ale popis vlastností na fóru mi přijde zmatenej. Když založim trpa na charismu a nasekam mu do ní body s tím ,že se mi pak dva odečtou a ony zůstanou stejné  Místo toho mi zmizí 2 odolnost/síla 
|
|
Top |
|
Shaman88
|
Post subject: Re: Trpaslík Posted: 13:38 01. Sep 2013 |
|
|
slencak wrote: Chápu jak to vypočítává vlastnosti u nové postavy,ale popis vlastností na fóru mi přijde zmatenej. Když založim trpa na charismu a nasekam mu do ní body s tím ,že se mi pak dva odečtou a ony zůstanou stejné  Místo toho mi zmizí 2 odolnost/síla  Příklad, co zakládáš?
|
|
Top |
|
slencak
|
Post subject: Re: Trpaslík Posted: 14:01 01. Sep 2013 |
|
|
Shaman88 wrote: slencak wrote: Chápu jak to vypočítává vlastnosti u nové postavy,ale popis vlastností na fóru mi přijde zmatenej. Když založim trpa na charismu a nasekam mu do ní body s tím ,že se mi pak dva odečtou a ony zůstanou stejné  Místo toho mi zmizí 2 odolnost/síla  Příklad, co zakládáš? Zkusil jsem paladina. Jde mi spíš o ty popisy ,které matou. Přes veškeré vaše vysvětlování jsem viděl chybu v nastavení Například horský : Po načtení trpa dostanu +2 sílu a jedno překvapení -2 do odolnosti o kterém u rasy není ani čárka......kouknu na charismu která by měl podle stránek být 4/-3 ,ale ona je na známé hodnotě 6/-2 (známé pro hráče trpaslíků samosebou) Kdybych musel naostro se schváleným bonusem do světa, tak by se mnou 16 bodů v odolnosti místo 18 seklo Chyba tedy nebude v nastavení trpaslíků,ale popisu na foru. O charismě bych se nezmiňoval a napsal tam ten postih 
|
|
Top |
|
J.F.Payne
|
Post subject: Re: Trpaslík Posted: 14:11 01. Sep 2013 |
|
|
Nechápu. Ten trpaslík má k charismě jen -2 a ne -4, tak kde vidíš problém?
_________________ Kraki Skengdrang a nejzlejší DM
|
|
Top |
|
Shaman88
|
Post subject: Re: Trpaslík Posted: 14:12 01. Sep 2013 |
|
|
Takže ty chápeš jak je to nastaveno ale nelíbí se ti jak je to napsáno? Nějak mi uniká co chtěl autor říct...
|
|
Top |
|
slencak
|
Post subject: Re: Trpaslík Posted: 14:23 01. Sep 2013 |
|
|
Chápu z čeho to vychází. Píšeš ,že to není to chyba v nastavení trpa-> chyba je tedy v popisu vlastností u rasy trpaslíka.
Nechápu co nechápete, takže repete.
Například horský : Po načtení trpa dostanu +2 sílu a jedno překvapení -2 do odolnosti o kterém u rasy není ani čárka......kouknu na charismu která by měl podle stránek být 4/-3 ,ale ona je na známé hodnotě 6/-2 (známé pro hráče trpaslíků samosebou)
Chtělo by to do ras napsat , že se bonusy počítají od základů člověka.
Last edited by slencak on 14:26 01. Sep 2013, edited 1 time in total.
|
|
Top |
|
Shaman88
|
Post subject: Re: Trpaslík Posted: 14:24 01. Sep 2013 |
|
|
slencak wrote: Například horský : Po načtení trpa dostanu +2 sílu a jedno překvapení -2 do odolnosti o kterém u rasy není ani čárka......kouknu na charismu která by měl podle stránek být 4/-3 ,ale ona je na známé hodnotě 6/-2 (známé pro hráče trpaslíků samosebou) Jenže ty pořád aplikuješ tu subrasu na rasu né misto rasy.
|
|
Top |
|
slencak
|
Post subject: Re: Trpaslík Posted: 14:32 01. Sep 2013 |
|
|
Shaman88 wrote: slencak wrote: Například horský : Po načtení trpa dostanu +2 sílu a jedno překvapení -2 do odolnosti o kterém u rasy není ani čárka......kouknu na charismu která by měl podle stránek být 4/-3 ,ale ona je na známé hodnotě 6/-2 (známé pro hráče trpaslíků samosebou) Jenže ty pořád aplikuješ tu subrasu na rasu né misto rasy. Přesně tak. Ze stránek. Postup tvorby postavy: 1) Zvolíme pohlaví postavy. 2) Zvolíme rasu a subrasu. Zvolím si trpa-> naklikam a skočim do hry-> ejhle mam -2 odolnost protože se to počítá od základu člověka. Jestli jsem jedinej ňouma , kterýmu to přijde na hlavu ,je to v pořádku. V opačném případě z toho musí být spousta prskajících lidí 
|
|
Top |
|
Shaman88
|
Post subject: Re: Trpaslík Posted: 14:34 01. Sep 2013 |
|
|
slencak wrote: Shaman88 wrote: slencak wrote: Například horský : Po načtení trpa dostanu +2 sílu a jedno překvapení -2 do odolnosti o kterém u rasy není ani čárka......kouknu na charismu která by měl podle stránek být 4/-3 ,ale ona je na známé hodnotě 6/-2 (známé pro hráče trpaslíků samosebou) Jenže ty pořád aplikuješ tu subrasu na rasu né misto rasy. Přesně tak. Ze stránek. Postup tvorby postavy: 1) Zvolíme pohlaví postavy. 2) Zvolíme rasu a subrasu. Zvolím si trpa-> naklikam a skočim do hry-> ejhle mam -2 odolnost protože se to počítá od základu člověka. Jestli jsem jedinej ňouma , kterýmu to přijde na hlavu ,je to v pořádku. V opačném případě z toho musí být spousta prskajících lidí  Jenže ono to tak musí být. Protože kromě rasových bonusů se odstraňují i rasové featy.
|
|
Top |
|