kucik wrote:
Haste:
The transmuted creatures move and act more quickly than normal. This extra speed has several effects.
When making a full attack action, a hasted creature may make one extra attack with any weapon he is holding. The attack is made using the creature's full base attack bonus, plus any modifiers appropriate to the situation.
A hasted creature gains a +1 bonus on attack rolls and a +1 dodge bonus to AC and Reflex saves.
Premenena bytost se pohybuje a jedna rychleji nez normalne. Zvysena rychlost ma nekolik efektu. Pri provadeni utocne akce, muze bytost provest jeden utoka navic s jakoukoliv zbrani, kterou drzi. Utok se provadi s plnym zakladnim bonusem utoku plus upravy odpovidajici situaci.
A zrychlena bytost ziska +1 bonus k utoku a +1 uhybny bonus k obranemu cislu a k zachranym hodum na reflex.
Ta kura mi prijde oslabena moc, proto Navrhoval bych reseni:
AC = 2 + (lvl - 3)/5
neboli
lvl 1 - 7: +2
lvl 8 - 12: +3
lvl 13 - 17: +4
lvl 18 + : +5
Uz od prvnich levelu je to tim padem uzitecne kouzlo, ale na +5 se dostane az na 18. levelu. Na 18. lvl to nekomu muze pripadat slabe, ale je treba pamatovat, ze je o kouzlo druheho kruhu, kde ma postava dost slotu a navic ma za takhle nizke kouzlo minimalni unavu.