|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
igor
|
Post subject: Re: trofeje Posted: 13:27 12. May 2008 |
|
|
photter wrote: a nabídka otroctví taky furt platí...hmmm...elfka....světlá....*chlípně se olízne* hele abych nezačal žárlit 
_________________ Kdo si to se mnou rozdá muž proti muži? Kdo si troufá? Kazuko "drakobijec a bijec drakobijců" - drsňák, jehož pěsti budí posvátnou úctu.
|
|
Top |
|
Darien
|
Post subject: Re: trofeje Posted: 13:31 12. May 2008 |
|
|
kucik wrote: Tak delej pruvodce za prachy, prodavej zarucene lecive, otravene masti a posleze vybirej penize za vyleceni nemoci. Bud ses rozhodl, ze mas krehouckou postavu, ktery se prici kdeco, cim by si vydelala a tim padem holt obrecis, ze si nekoupi mithrilovou vybavu, nebo pristoupis na to, ze pokud chces bejt bohatej, musis delat veci, ktery se kolikrat nebudou libit. Pokud mlada elfi druidka bazi po penezich, tak holt asi bude svadet vnitrni boj, jestli se bude chovat noblesne, nebo bude treba delat slapku v nejblizsim bordelu.
Moje postava zadnejma predsudkama stran vydelavani netrpi, ma i na 15. levelu bronzovou dyku a prsten, kterej dostala za svy sluzby. Jsem luzna a nezblaznim se z toho.
Sakra a navic tech moznosti je tolik. Neni problem si neco vymyslet a navrhnout to DM. Neni to ani tejden, co mel jistej hrac zajimavej napad, dobre to zahral a nebyl duvod mu na to nekejvnout. Z breceni na foru si tu ale proste nikdo na zadek nesedne. Ale věc přeci nestojí ve smyslu - být bohatej a chodit v mithrilu nebo být chudej. Já jsem nikdy v žádný hře neměl žádný top top top věci, protože nejsem vybíječ dungeonů, nemám rád ty uzavřený prostory, odkud se nedá utéct a svoje postavy prožívám, tudíž se děsně bojím o jejich život. Mně přijde jen fajn si moci tu a tam něco lepšího koupit, vybavit se healama a chtěl jsem studovat tu alchymii, a tím se bavit - proto jsem sbíral bylinky, ale nemám na studium peníze. Říkáš - dělej průvodce - jako komu? Není komu. JE to bezva nápad na jednorázovou akci, ale zabavit se tím nedá - nejsou totiž lidi. Masti a lektvary vyrábět neumím, viz výše. Příběh a nápad na hru jsem měl, otravoval jsem s tím několik DM, moje postava o tom neustále mluvila - ale kde nic tu nic a tak na to rezignuji. Do háje zelenýho, kdo moji postavu zná, tak ví, že se dokážeme hodiny bavit o všem možném a všelijak... ale když jsem na to sám, jako kůl v plotě a většinu lidí, co potkám, zajímá hlavně to, jak jít někam vydělávat peníze na kůžích nebo zabíjet monstra, která v tu chvíli aktuálně moji postavu prostě nemůžou zajímat. Zažil jsem tu pár fajn výprav, kdy byl prostě boj jen součástí nějaké cesty, ne že se šlo někam vymlátit účelově dung nebo dodělat level nebo nasíbrat prachy na novej meč. Tyhle účelovky mi lezou čím dál tím víc na nervy. Důvodem toho všeho je ale spousta věcí - protože se lidi uchylujou k věcem, které je alespoŇ nějak zabaví, když tu třeba chybí nějaké příběhy a questy k řešení. Tak choděj expovat a lootovat a chtěj mít aspon lepší levely a lepší věci, když jiná zábava selhává. Nic, to je pořád dokola. Jsem divnej, neumím se prostě asi přizpůsobovat. Daanri tu píše, že mu dochází trpělivost:) No možná je to dobře:) Jen je chyba říkat, že naříkám kvůli průchodu v horách nebo kvůli cestě do Alvarielu - to přece není pravda. Co "do frasa" chci? Volám tu, brečím, pláču a naříkám - jen po jednom - po zábavnosti. Proto tu tak naříkám - protože sám ji neudělám. já se o ni se svou postavou snažím - ale zdá se mi, že mi pořád nerozumíte. Po ADMINECH chci jen jedno - aby server nastavili tak, aby tu bylo dost lidí na to, aby se s nimi dala ta zábava prožívat. Aby to nebylo jen o patnácti lidech rozlezlých různě po světě, co někde něco zabíjej, aby zabili nudu. Tento svět má pěkné kulisy, krásné, moc hezké - ale chybí mu život. Do jisté míry záleží samozřejmě na hráčích, ale já si myslím, že vdechnout mu ho musí jeho Bohové....
Top |
|
Darien
|
Post subject: Re: trofeje Posted: 13:34 12. May 2008 |
|
|
xyz wrote: Začíná mi být Dariena líto, musí prožívat bezmezné utrpení.  Možná, když bys tento tvůj přístup uplatnil i ve hře tvé postavy, tak by se tě DM více všímali a udělali by z tebe mučedníka.  Já tento přístup ve hře uplatňuji jak mohu:) Má to problém - oni by tam ti DM museli být:))) photter wrote: a nabídka otroctví taky furt platí...hmmm...elfka....světlá....*chlípně se olízne* Hele, já to beru, alespoň bude nějaká zábava. Já se prostě a zkrátka na Thalii nudím. Pokud alespoň v Podtemnu funguje nějaké společenství a nějaký "život", tak se nechám unést znovu (můj příběh je postavený na únosu) a snad konečně bude nějaká interakce s někým. Klidně i s drowy.
Top |
|
Rejty
|
Post subject: Re: trofeje Posted: 13:36 12. May 2008 |
|
|
Quote: Má to problém - oni by tam ti DM museli být:))) DM ve hre jsou, jen se jejich zajem bohuzel neda vynutit stiznostma a brecenim na foru. Naopak...
_________________ Vedoucí týmu Thalie
|
|
Top |
|
Darien
|
Post subject: Re: trofeje Posted: 13:46 12. May 2008 |
|
|
Rejty wrote: Quote: Má to problém - oni by tam ti DM museli být:))) DM ve hre jsou, jen se jejich zajem bohuzel neda vynutit stiznostma a brecenim na foru. Naopak... To dozajista vím. Stížnosti a brečení na foru jsou až ta poslední věc. A myslím, že na tu poslední věc právě došlo. Už jsem to napsal Daanrimu na icq - vy tvoříte krásný tělo, ale zapomněli jste na duši. Ten svět je krásný na pohled a na procházení se po něm... dá se v něm asi expovat a tak... ale prostě trvám na tom, že způsob, jakým je utvořen nedokázal přilákat tolik lidí, aby ten svět "žil". A že duše světa je do jisté míry tvořena hráči, ale do jisté míry možnostmi jeho tvůrců. Jestliže se v tom světě vlastně nic neděje, tak hráč mého typu, který má rád roleplaying a chce být vtažen do nějakého děje - zůstává BREČET na foru. Protože já jsem nebyl pasivní, snažil jsem se tedy rozjet alespoň svůj příběh - ale bylo se mna mne vyfláknuto. Takže ted si tu brečím a jsem rád, že aspon na foru si můžu s někým pokecat, ve protože ve hře je to téměř nemožné. Až na pár světlých výjimek, ale pár vlaštovek jaro nedělá. Jestli tomu pořád nerozumíte a máte pocit, že mluvím záhadně, tak polopaticky: MÁTE TO NASTAVENÝ BLBĚ A TAK JE TU MÁLO LIDÍ A TUDÍŽ NUDA. Zamyslete se nad tím, než mi zase řeknete, jak jsem otravnej.
Top |
|
Rejty
|
Post subject: Re: trofeje Posted: 13:55 12. May 2008 |
|
|
Darien wrote: Jestli tomu pořád nerozumíte a máte pocit, že mluvím záhadně, tak polopaticky: MÁTE TO NASTAVENÝ BLBĚ A TAK JE TU MÁLO LIDÍ A TUDÍŽ NUDA. Zamyslete se nad tím, než mi zase řeknete, jak jsem otravnej. Ty sis vytvoril utkvelou predstavu a prezentujes ji tu jako obecnou pravdu.
_________________ Vedoucí týmu Thalie
|
|
Top |
|
Darien
|
Post subject: Re: trofeje Posted: 14:03 12. May 2008 |
|
|
Rejty wrote: Darien wrote: Jestli tomu pořád nerozumíte a máte pocit, že mluvím záhadně, tak polopaticky: MÁTE TO NASTAVENÝ BLBĚ A TAK JE TU MÁLO LIDÍ A TUDÍŽ NUDA. Zamyslete se nad tím, než mi zase řeknete, jak jsem otravnej. Ty sis vytvoril utkvelou predstavu a prezentujes ji tu jako obecnou pravdu. Hele, já jsem ochotný se někým bavit i soukromě - a chtěl jsem upřímnou radu - co dělám špatně se svou postavou a proč se "nebavím". Já nemám potřebu tu někoho veřejně pranýřovat nebo pomlouvat nebo shazovat DM. Já vím jaký to je dělat server. Ale nemyslím si, že mé hráčské potřeby jsou tak extrémní, že bych nějak extra vybočoval. Já bych rád, aby mne to na Thalii bavilo. Když není není chyba ve vás, je asi ve mně. Rád bych to změnil, ale nevím jak. Tak si někdo udělejte čas, sledujte mne tak dvě hodiny ve hře a pak mi řekněte - co dělám blbě. Co mám teda jako udělat, když se lognu dejme tomu v druidském lesíku, kde samozřejmě jsou jen samý npc. Dojdu teda do Ivory, dejme tomu... a co dál? To město hýří životem, bohužel jen npc. Žádný úkol tam nedostanu, žádnej quest. Nikde ani živáčka... Já si fakt nechám poradit a třeba mi pak řeknete, že tohle místo fakt není pro mně, že bych vůbec neměl hrát žádný hry.
Top |
|
Krata
|
Post subject: Re: trofeje Posted: 14:15 12. May 2008 |
|
Joined: 18:00 28. Apr 2007 Posts: 2864 Location: Božský trůn
|
Darien *píše si na seznam* tak v pátek v 20:00 zevli někde blýzko Ivorského lesíku a my tě tam naberem 
_________________ jsem uctívač démonů jsem otec tvé smrti já vyvolávám dávné zlo já kontroluji každý jeho nádech já podněcuji vaše neštěstí zrozením i zabíjením já vyvolám armageddon krmen tisícem duší.
|
|
Top |
|
igor
|
Post subject: Re: trofeje Posted: 14:17 12. May 2008 |
|
|
Krata wrote: v pátek v 20:00 zevli někde blýzko Ivorského lesíku a my tě tam naberem  jak může někoho napadnout domluvit něco na pátek večer... a že zrovna ty 
_________________ Kdo si to se mnou rozdá muž proti muži? Kdo si troufá? Kazuko "drakobijec a bijec drakobijců" - drsňák, jehož pěsti budí posvátnou úctu.
|
|
Top |
|
Krata
|
Post subject: Re: trofeje Posted: 14:23 12. May 2008 |
|
Joined: 18:00 28. Apr 2007 Posts: 2864 Location: Božský trůn
|
kdo řiká že bych u toho byl 
_________________ jsem uctívač démonů jsem otec tvé smrti já vyvolávám dávné zlo já kontroluji každý jeho nádech já podněcuji vaše neštěstí zrozením i zabíjením já vyvolám armageddon krmen tisícem duší.
|
|
Top |
|
Darien
|
Post subject: Re: trofeje Posted: 14:23 12. May 2008 |
|
|
Krata wrote: Darien *píše si na seznam* tak v pátek v 20:00 zevli někde blýzko Ivorského lesíku a my tě tam naberem  To nepůjde, máme víkendový sraz naší bývalé bandy z Ultimy....
Top |
|
Neithan1
|
Post subject: Re: trofeje Posted: 14:32 12. May 2008 |
|
Joined: 17:49 27. Oct 2007 Posts: 992 Location: v každom ľudskom tele
|
ak by si si precital nastenku urcite by si z nej zopar uloh mohol vytazit, kazdopadne som ti poslal PM 
_________________ Riviera Neithan : zvany tez divoky prst ci neklidna klavesnice. Vyzbrojen xenofobnim humorem nejtezsiho kalibru.
http://wiki.mibbit.com/index.php/Icons (>_(>_<)_<)
Když něco chcete, vynucujte si to od okolí. Neptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.
|
|
Top |
|
photter
|
Post subject: Re: trofeje Posted: 14:50 12. May 2008 |
|
|
dariene, většina nás (si) asi hraje proto aby se bavila (btw. víš jakej je rozdíl mezi 5ti a 50ti letým klukem ? v ceně hraček  ) někdy se to daří líp, někdy hůř to, co popisuješ, sou typický příznaky powipovýho světa, svět si prostě musí "sednout", musí vzniknout nějakej fundament, z kterýho pak poroste nahoru a to chvilklu trvá trvá to tim dýl, čim je svět obtížnější, dej Thalii eště rok, je obtížná kurevsky zase obtížný světy dýl baví, to je vyzkoušený svět po wipu je takovej syrovej, nemá svý legendy, svý postrachy, plno hráčů to řeší právě tím, co popisuješ - choděj mlátit potvory jen tak a čekaj - ne každej je ten typ toho tahouna, kolem kterýho se furt něco děje
_________________ Usstan rin'ov ragar z'lonzic draeval shar'tleg ussta velve wun l'harventh
|
|
Top |
|
Shifter
|
Post subject: Re: trofeje Posted: 14:59 12. May 2008 |
|
Joined: 20:26 05. Dec 2007 Posts: 287 Location: KutnaHora/Praha
|
a hlavne je ted podelany zkouskovy! Jsem rad, ze se do hry dostanu na par hodin tydne a urcite nejsem sam....
_________________ Maric Asen "Ó Pane úsvitu, vnes prosím světlo do života těchto lidí. Neboť přes mamon a požitkářství kterým se obklopili, již nevidí záhubu, do které se řítí!"
|
|
Top |
|
Darien
|
Post subject: Re: trofeje Posted: 16:49 12. May 2008 |
|
|
photter wrote: dariene, většina nás (si) asi hraje proto aby se bavila (btw. víš jakej je rozdíl mezi 5ti a 50ti letým klukem ? v ceně hraček  ) někdy se to daří líp, někdy hůř to, co popisuješ, sou typický příznaky powipovýho světa, svět si prostě musí "sednout", musí vzniknout nějakej fundament, z kterýho pak poroste nahoru a to chvilklu trvá trvá to tim dýl, čim je svět obtížnější, dej Thalii eště rok, je obtížná kurevsky zase obtížný světy dýl baví, to je vyzkoušený svět po wipu je takovej syrovej, nemá svý legendy, svý postrachy, plno hráčů to řeší právě tím, co popisuješ - choděj mlátit potvory jen tak a čekaj - ne každej je ten typ toho tahouna, kolem kterýho se furt něco děje Tohle je samozřejmě jasná pravda. Ale myslím si, jako zkušenej hráč a questař, že právě v tomhle období, kdy technický DM, worldbuildeři a podobně logicky - a opakuju - logicky nestíhaj a spoustu věcí je nedodělaných - což každej rozumnej hráč chápe - se do toho prostě MUSEJ obout quest DM. Prost+ě musej, protože jak ubíhaj měsíce, tak se práh tolerance hráčů k nedodělkům snižuje - což je otázka psychologie - s tím se nedá nic dělat. Protože člověk funguje na principu - bližší košile než kabát a je netrpělivej a půjde hrát jinam nebo nainstaluje jinou hru a podobně. Budu si trvat na svým, že chybou DM teamu bylo, že se nepokusil tu lidi podchytit právě příběhem, zatažením do dění světa. Protože technický novinky, vychytávky, NPC, kouzla - VŠECHNO se omrzí. Co lidi dýl udrží u hry, je zábava, pocit alternativního světa, vžití se do příběhu. Na tomhle musej aktivně spolupracovat RP hráči ve spojení s DM teamem. Opakuju, že obě strany. Když budou hráči laxní a budou to powerbuildeři, sebelepší příběh od DM je nechytne, budou jen čekat na expy a odměny. Na druhou stranu, hráči bez DM podpory mohou stavět vzdušný zámky jen do určitý míry - představovat si někde neexistující NPC, itemy a záhady se dá dělat v Dračím doupěti, ale ne tady. Takže se budu opakovat a Rejty bude nasranej a Daani bude nasranej a nevím kdo bude možná nasranej, ale já mám svůj neměnný názor - po wipe stav s navíc vysokou nastavenou náročností měl DM team vykompenzovat vytvářením zábavy, příběhu a osobním zainterestováním postav ve světě tak, aby vznikaly spolky, guildy, mocenská uskupení, lokální místní skupinky a podobně. Neni divny, ze tu 4 mesice po wipe nejsou zadny poradny klany, zarodky guild, skupin nebo tak? Zažil jsem několik krátkých a fajn vstupů DM, ano, ale to byly okamžitý "nápady" (ty jsou super, dělával jsem je nejradši jako QGM), ale to samo o sobě nestačí, je to super věc na oživení, ale tím to hasne. Questy nemají dělat ti DM, co budujou systém. Ti maj svý práce dost. Nevím, kdo je tu přesně za co odpovědný, ale tvrdím vám, že ten svět nemá DUŠI, a že je potřeba mu ji vdechnout. Není nic ztracenýho, když se začne teď, tak fajn, ale sakra - udělejte si pořádnej questovní tým, kterej na to bude mít čas a bude se tím chtít bavit, bude mít přehled o hráčích, bude vědět, kdo co asi tak je a dělá a tím pádem vytvoří základnu pro rozjetí historie. Troufam si tvrdit - že narozdíl od craftu nebo nevím čeho - tohle nepočká. Hádejte se semnou, moje mnohaletá zkušenost s RPG říká, že příběhy a questy jsou srdcem RPG světa. Technická dokonalost je druhotná, hráči lecos odpustěj. Ale musej mít pocit, že jsou uvnitř, že jsou součástí světa, kterej pomáhaj tvořit.
Top |
|