|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
Darien
|
Post subject: Re: HYDEPARK anebo Pokec o Thalii jen tak lážo plážo beztrestně Posted: 13:08 13. May 2008 |
|
|
dodatek - není prostě možný chtít z lesa pořád jen brát a nic nedávat. Pokud se některý lidi začnou o les jako vážně starat, budou mít i tendenci ho chránit před těma, co tam chtěj jen přijít a vylovit si to do dna. A vzniknou nějaký "vztahy".
Třeba když bude Ivory mit hodně dobrý vztahy s druidama a bude je podporovat, tak druidi z Ivorskýho lesa budou sami ty krmelce naplňovat a pečovat o les. Ale pokud budou lovci arogantní a nebudou věnovat čas sběru krmení a tak, tak se na to druidi vybodnou a nebude co lovit.
Cos e týče dravé zvěře, tak to přímo souvisí. Dneska jsou spawny na Thalii dost oddělený, ale stavy šelem by měly souviset se stavy vysoké a další. Když bude málo jelenů a tak, tak bude málo vlků a podobně.
Top |
|
Krata
|
Post subject: Re: HYDEPARK anebo Pokec o Thalii jen tak lážo plážo beztrestně Posted: 13:14 13. May 2008 |
|
Joined: 18:00 28. Apr 2007 Posts: 2864 Location: Božský trůn
|
je to dobrej nápad ale udělat to asi bude docela problém..
_________________ jsem uctívač démonů jsem otec tvé smrti já vyvolávám dávné zlo já kontroluji každý jeho nádech já podněcuji vaše neštěstí zrozením i zabíjením já vyvolám armageddon krmen tisícem duší.
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: HYDEPARK anebo Pokec o Thalii jen tak lážo plážo beztrestně Posted: 13:17 13. May 2008 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
Napad to v zasade neni spatny, ale chce to trochu rozvinout. Ono treba chodit krmit mrchozrouty do stok asi neni ouplne vonco. A jen tak mimochodem. Zazil jsem, ze se druidu vzbourili a pronasledovali vsechny, co nejak lovili zvirata. I ja jsem kdysi vyhanel trpasliky z lesa, ale priznam se, ze tam hrali roli trosku i rasove duvody 
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
LDamian
|
Post subject: Re: HYDEPARK anebo Pokec o Thalii jen tak lážo plážo beztrestně Posted: 13:30 13. May 2008 |
|
|
Darien: na Kandelabrii o ktere mluvis je to s tou zveri celkem zajimave, jenze:
Kandelabrie ma expovani postaveny cely do znacne miry na nemrtvych aspon co jsem videl (hrbitov, kobky, dalsi cast kobek, upiri, pani neceho asi bolesti, pirati + sem tam alternativy) a to je aspon tedy pro mne mnohem horsi nez na zvirata+humanoide. Zvirata jsou tam z hlediska expu minoritni a jsou tam skutecne spis jako zdroj kuzi pro hranicare a do kraftu + na hrani si pro druidy a okoli. Zvirata na Thalii maji vyraznou ulohu i jako zdroj expu, je tu spousta velmi nebezpecnych bestii. Kdyz nebudes zabijet zvirata na Thalii, nebude to sice takovy problem jako kdyz vynechas nemrtve na Kandelabrii (je to tu vetsi svet), ale stale je to hodne rozdil.
Cely system lovu na Kandelabrii je vyrazne odlisny a neprenositelny - navic je tam sice par veci hezkych (krmelce a podobne), ale...
Tady na Thalii lovci nezabijeji bezne lane, kolouchy... protoze z nich proste nic neni. Tedy druidi na thalii si poradne ani nemaji proc stezovat - lovci zabijeji agresivni zvirata vyskytujici se ve velkych mnozstvich a navic ocividne zabijejici lidi (viz poklady u jezevcu, u vlku, u...). Tedy jsou zde ve smeckach se vyskytujici, lidozrava zvirata. Braneni zabijeni tehle selem je rp dost tezce obhajitelny a cerne antilopy, bile jeleny a lane tu nikdo zabijet zbytecne moc nebude - leda jako hru postavy (obetuje casove expy) a aby nastval prave ty druidy.
Pokud chces hrat druida a stavet ho na nejake regulaci lovcu (nebo cast jeho vztahu) tak maximalne muzes nekoho buzerovat za to, ze zabiji a pak pohazuje maso po zemi (coz je reseno systemovym prepnutim noze) nebo za to, ze zabiji neutocna zvirata - ktera ale nikdo moc zabijet nebude, protoze neni duvod (mimo par drobnych vyjimek u lowlevelu). A selmy se brani samy a navic jsou staveny do role agresoru (viz vrrci a vypalena farma...).
Takze cely je to proste nastaveny jinak nez na Kandelabrii ci jinde a tim padem kdyz to domyslis, tak druid take musi hrat jinou ulohu. Da se mluvit o tom, co by vlastne meli druidi ve svete Thalie delat, mozna by mohli mit nejakou uplne jinou ulohu nez je bezne.
Da se samozrejme dodelat par veci, ktere by podporovaly tradicnejsi fantasy pojeti druida:
kuze nebo trofeje i z jelenu, lani, antilop, zubru - bylo by to logicke, hrace by to motivovalo k jejich zabijeni a vznikaly by tim spory druidi vs ostatni
krmelce - maji smysl pouze pokud budou trofeje nebo neco z vyse zminenych, dokrmovat lidozrave vrrky nebo tygry by asi bylo podivne
Thalie je proste stavena jinak a klasickemu pojeti druida prilis nenahrava (vse je totiz v podstate v poradku tak jak je to nastaveno, nevznika konflikt a prave konflikty jsou zabavne). Selmy jsou neubyvajici a strasne premnozene, mirumilovna zvirata nikdo nezabiji - druid musi svuj konflikt stavet na necem jinem.
_________________ Půlork BU, bývalý šampión arény. BU! UGHR! Tiefling Merakh a Amadeo Crowley. Aasimar Auriel. Hakavarn Skall Ocellom. Drow Nadas a Malzar Zau'ndar. Elf Melron Sil Naril, hobit Peranoel Thoris, lidé Ramon a Adrian Bach, Taranis a asi dvacet dalších. .o)
Aktivní, kontaktovat kvůli: záseky, questy, aréna a dění v Kel A Hazru
Last edited by LDamian on 13:34 13. May 2008, edited 1 time in total.
|
|
Top |
|
photter
|
Post subject: Re: HYDEPARK anebo Pokec o Thalii jen tak lážo plážo beztrestně Posted: 13:32 13. May 2008 |
|
|
druidi přece tahaj ty vyplavený velryby zpátky do vody, ne ?
_________________ Usstan rin'ov ragar z'lonzic draeval shar'tleg ussta velve wun l'harventh
|
|
Top |
|
LDamian
|
Post subject: Re: HYDEPARK anebo Pokec o Thalii jen tak lážo plážo beztrestně Posted: 13:41 13. May 2008 |
|
|
photter wrote: druidi přece tahaj ty vyplavený velryby zpátky do vody, ne ? Ne druidi poznavaji a strazi prirodni zakony a jsou to predstavitele moci prirody a zprostredkovatele jeji vule. Pricemz priroda se da vylozit ruzne, ale zrejme to bude velmi mocna sila nebo sily. Podobne jsou knezi to same u bohu... Obchodnici... a bohaci to same u penez a majetku... Magove u magie... Takze je otazka, jake cile a zajmy by vlastne priroda, pripadne druidi vlastne meli. EDIT: HA! co tak konflikt u druidu na Thalii postavit na tom, ze preferuji prirodni veci a odmitaji technicke? Tedy konflikt priroda vs technika? Pak by slo buzerovat treba za to, ze nekdo taha do lesa kusi, u radikalnejsich druidu kovove brneni a zbrane... Mohlo by to treba vadit ruznym duchum, vilam a podobne, se kterymi drude jako jedini komunikuji. Vzdyt to preci nemusi byt o vybijeni zvirat. Podobne lze branit nebo naopak podporovat tezbu nekde, podle toho jak se to dotyka neviditelnych sil prirody... Vyhlasit oblasti kde je lov zakazn - udelat z toho jakoby stredy, ziva srdce lesa (napriklad Sherdonsky hajek je jednim z nich). Vzdyt moznosti jak hrat druida a na cem ho zalozit je spousta, staci to vymyslet a domluvit se.
_________________ Půlork BU, bývalý šampión arény. BU! UGHR! Tiefling Merakh a Amadeo Crowley. Aasimar Auriel. Hakavarn Skall Ocellom. Drow Nadas a Malzar Zau'ndar. Elf Melron Sil Naril, hobit Peranoel Thoris, lidé Ramon a Adrian Bach, Taranis a asi dvacet dalších. .o)
|
|
Top |
|
photter
|
Post subject: Re: HYDEPARK anebo Pokec o Thalii jen tak lážo plážo beztrestně Posted: 13:46 13. May 2008 |
|
|
dostat co nejvíc velryb nazpátek, než ty svině tlustý zdechnou
_________________ Usstan rin'ov ragar z'lonzic draeval shar'tleg ussta velve wun l'harventh
|
|
Top |
|
kaz
|
Post subject: Re: HYDEPARK anebo Pokec o Thalii jen tak lážo plážo beztrestně Posted: 13:54 13. May 2008 |
|
|
Priklad Je trpaslik-barbarsky bojovnik. Odesel z hor, pac ho tricet let kutani v dolech uz opravdu nebavi. Potlouka se kolem Ivory, a brzy zjisti ze aby mel na pivo a lepsi vystroj a vyzbroj, musi sehnat prachy. A protoze se mu vubec neprici sejmout nejake zviratko(srnky, zajice antilopy atd. nezabiji a nikdy zadnou nezabil) ktere se dokaze branit(bere to jako zabavu-preci jen je to barbar  ) brzy zjisti, ze stahovanim kuze a masa si vydela dost penez, a cim vic zviratek stahne, tim vic si vydela a cim vic jich zabije a stahne, tim vic bude mit penez(schvalne napsano dvakrat  ) Rekne si:"Toz kurna, vlku je jak svina, fur nekoho trhajo zasranci jedni, toz jim snizim stavy" a jde na lov(to ze si to pak rekne i u medvedu, a ze po par dnech jde na lov znovu, a pak znovu-holt ma nizkou moudrost, a nepamatuje si to, kolikrat tam sel  ) Tak casem zbohatne, aby mel na zbroj a zbran, aby mel nake penize na konte, a navic ziska velmi slusnou zrucnost ve stahovani kuzi, a diky ni si lehce a rychle vydela nejake penize, kdyz je treba Takze pro takovou postavu, mi to ani nejak proti RP neprijde Na druhou stranu, pokud bych hral za druida(nevim jak si kazdy predstavuje jeho hrani) ale ma predstava je takova, ze by urcite nemel mit stahovani kuze na nejakych 100%, protoze tolik nemosne zvere, snad ani byt nemuze Samozrejme muze stahovat ruzne potvory-pavouky, slizy, kostlivce atd., ale tak si nikdy(nebo mozna za hodne, hodne dlouho) poradne stahovanim nevydela(coz je mozna dobre, protoze druidi a hranicari, kteri se staraji o hvozdy a zvirata v nich, by si takhle opravdu vydelavat nemeli(myslim predevsim stahovanim a lovem-muj nazor) Co se tyka sberu, tak nevim jak ted, ale driv jsem se s jinou postavou snazil si trosku timto vydelat, ale ve srovnani se stahovanim je to min 10x nevyhodnejsi.(mozna mnohem vickrat) Na druhou stranu je to aspon zcela bez rizika( v noci na polich kolem Karathy nikdo neni  ) Je ovsem pravda, ze pokud nekdo chce hrat druida, ktery se nesnizi k lovu a stahovani zvirat, jenom aby si vydelal(coz si myslim ze je urcite spravne z hlediska RP-opet muj nazor)tak je zatim na Thalii dosti omezen, co se tyce vydelavani penez.(Je ovsem otazka, jestli druidi potrebuji k necemu penize-jidlo a piti jim dava priroda, vyspat se muzou u ohne, obcas sejmou nejakeho skreta, aby meli aspon par zlatek-takze by vlastne meli byt spokojeni  ) Proto bych mel takovy napad Co takhle dat druidum jednoduche kouzlo(na urovni triku) ktere by po seslani na lovce, znemoznovalo stahovani zvere(nebo neco podobneho), treba takove hejno velkych much, to pak lovec asi rychle utece a da si na chvilku pauzu. Druidi budou spokojeni-zazenou lovce, zvirat bude dost, a ti smejdi lovci nebudou mit ani zlatku, a navic to bude i RP a nepotece tam zbytecne krev postavicek Tohle vsechno jsem napsal hlavne proto, abych tady udelal radost Darienovi  , takze to nikdo neberte tak nejak moc vazne, ale ten napad neni zase tak spatnej, ne? 
|
|
Top |
|
photter
|
Post subject: Re: HYDEPARK anebo Pokec o Thalii jen tak lážo plážo beztrestně Posted: 14:02 13. May 2008 |
|
|
a už je to tady zas, takhle to dycky začíná...dejte těmdle todle a dejte tamhletěm tamto NASRAT !!!! druid je class jako každej jinej, má svý vejhody a nevejhody jako každej jinej a jestli někoho nebaví, ať ho nehraje
|
|
Top |
|
LDamian
|
Post subject: Re: HYDEPARK anebo Pokec o Thalii jen tak lážo plážo beztrestně Posted: 14:03 13. May 2008 |
|
|
Jinak když nad tím přemýšlím. Vzhledem k tomu, že Thalie není vhodně nastavená pro "klasickou" (ve skutečnosti se to jen tak zažilo) práci druidů, tak by stačilo se domluvit mezi druidy a s DM, WB jak druidi vlastně fungují a co dělají. Co příroda chce a co jí vadí. Potom stačí ty věci pomocí WB zanést do reálií Thálie a v tu chvíli je tam dokonce i oficiální opora pro hru druidů v tomhle směru. Nebo spíš to prostě začít hrát a pokud je to dobré, tak se to chytne.
Přírodě může třeba vadit: oheň, technika + třeba méně kovy (některé, jako třeba zlato, stříbro) mohou být v pořádku. Zdůvodnit to myslím nebude problém, oporu si to najde. Důležité je, aby si druidé vymezili pole své působnosti a určitou oblast o které mají informace a z toho pramenící moc. Je to podobné jako u kněží. Pokud potom budou druidé chtít (nemělo by to být diktováno, spíš jen jakomožnost), mohou se zabývat tím, že budou tyto věci prosazovat, či vymáhat.
Mohou být také věci přírodě prospívající - například každá oblast může mít vhodné obětiny dle zastoupení živlů.
Například používání zbraní a kouzel zraňujících chladem v Krynských horách může být naprosto v pořádku. Většina dalších elementů bude neutrálních a použití ohně se druidům nebude líbit.
Na poušti to může být obráceně.
Technické hračky se jim nebudou líbit obecně, takže budou přesvědčovat lovící hrdiny, aby na lov používaly spíše luky či praky než kuše a byly spíše v přírodních materiálech (kůže) než kov.
Jakmile se to zrealizuje, druid bude mít náhle plné ruce práce. Může psát pojednání o tom, jak to celé funguje (živly, přírodní rovnováha, rituály na usmíření přírody). Může být liberální a povolovat lidem nebo naopak konzervativec, který se snaží vymýtit města jako taková.... Takových možností a v podstatě pro hru postavy ani není důležité, aby cokoli z toho odsouhlasili DM - druid může být i samozvaný vyslanec přírody a buď se to ujme nebo bude za podivína/blázna. Ale pro hru postavy je tu hromada věcí. Stačí pokud se svou představu postavičky nebude snažit cpát do světa, ve kterém by taková postava nebyla, ale naopak postaví svou postavu na fungování světa. I kdyby snad v mládí měla postava nějaké představy, přeci by se přizpůsobila realitě. A tady je realita jiná než v mnoha jiných světech.
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: HYDEPARK anebo Pokec o Thalii jen tak lážo plážo beztrestně Posted: 14:07 13. May 2008 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
@LD: No jo, ale jak si ma takovy chudak druid obhajit, ze slinta na mithrilovy mec? 
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
LDamian
|
Post subject: Re: HYDEPARK anebo Pokec o Thalii jen tak lážo plážo beztrestně Posted: 14:13 13. May 2008 |
|
|
kucik wrote: @LD: No jo, ale jak si ma takovy chudak druid obhajit, ze slinta na mithrilovy mec?  Jednoduše. Druidé jsou v tak těsném spojení s přírodou, že stálým používáním dokáží mithrilový meč učinit pomocí drudiských rituálů přírodě akceptovatelným. Mimochodem povídá se, že pokud jde skupina v doprovodu druida a respektuje jeho doporučení, jak se v přírodě chovat, tak schopný a zkušený druid dokáže tento rituál vztáhnout i na své okolí. Pravda, někteří druid za to mohou požadovat určitou protihodnotu. Na přírodní účely samozřejmě. PS: samozřejmě to přeháním a dělám si legraci, ale v praxi, kde vidíš problém?
|
|
Top |
|
photter
|
Post subject: Re: HYDEPARK anebo Pokec o Thalii jen tak lážo plážo beztrestně Posted: 14:14 13. May 2008 |
|
|
no vida, tak si hned zaflamujem i v hajdpárku znova řikám nasrat ať si to ty drujdi vymyslej a zorganizujou sami proč pořád některý hráči a některý mizerný DMka tvrděj, že o některý classy se musí nějak speciálně pečovat ? stará se někde někdo o arcane archery ? stará se někde někdo o barbary ? nestará...pročpa asi ? nevíte ? tak já vám to povim páč je to složitý ale udělat magickou gildu/universitu, druidskej kruh a podobně dokáže každej trouba, k dispozici sou tisíce archetypů, často jeden hovadštější jak druhej proč by se vůbec dva charaktery měly paktovat jen proto, že sou čistě náhodou stejnej class ? ale DM podpora se hodí, že upozorňuju, že dokad bude můj názor někoho zajímat, budu dycky proti a budu ječet jak píchlý prase
|
|
Top |
|
Darien
|
Post subject: Re: HYDEPARK anebo Pokec o Thalii jen tak lážo plážo beztrestně Posted: 14:15 13. May 2008 |
|
|
photter wrote: druidi přece tahaj ty vyplavený velryby zpátky do vody, ne ? Máš štěstí, že jsem u toho neobědval, protože bych si poprskal monitor nějakým blivajzem, ty woleee 
Top |
|
LDamian
|
Post subject: Re: HYDEPARK anebo Pokec o Thalii jen tak lážo plážo beztrestně Posted: 14:23 13. May 2008 |
|
|
photter wrote: no vida, tak si hned zaflamujem i v hajdpárku znova řikám nasrat ať si to ty drujdi vymyslej a zorganizujou sami proč pořád některý hráči a některý mizerný DMka tvrděj, že o některý classy se musí nějak speciálně pečovat ? stará se někde někdo o arcane archery ? stará se někde někdo o barbary ? nestará...pročpa asi ? nevíte ? tak já vám to povim páč je to složitý ale udělat magickou gildu/universitu, druidskej kruh a podobně dokáže každej trouba, k dispozici sou tisíce archetypů, často jeden hovadštější jak druhej proč by se vůbec dva charaktery měly paktovat jen proto, že sou čistě náhodou stejnej class ? ale DM podpora se hodí, že upozorňuju, že dokad bude můj názor někoho zajímat, budu dycky proti a bude ječet jak píchlý prase Pokud tím nasrat reaguješ na mně, tak si vyser voko. Pokud tě sere, že to vymýšlím a nejsem druid, tak si vyser třeba i jazyk. A pokud tě sere, že by to mnělo jít do reálí, tak běž do prdele, protože je to naprosto normální. Podobně když si drowové založí rodinu N´abarn, tak mi přijde normální, že se ta rodina časem objeví v reáliích (když bude dost významná). Kdo jinej by měl rozhodnout co příroda chce nebo o tom mít aspoň informace než druidové, pokud je to bude zajímat a budou to řešit? Podobně pokud budou mágové řešit co je to vlastně ta magie a jak se projevují její zákony a najdou WB, který bude bavit s nima kolem toho dělat rp omáčku, tak si třeba vyser i játra, ale podle mně je to v pořádku. A co se týče AA, tak pokud vymyslí nějakou vlastní filosofiia udělá nějaký sdružení, který ji bude vyznávat, tak do reálií může jít taky. S tím paktováním charakterů podle povolání souhlasím, je to divný a sám to moc neberu. Jo a když už jsme u toho, tak mi vadí, že na fóru zbytečně používáš výrazy jako je "kurva a nasrat". Nechápu, proč bys nemohl mluvit jako normální, civilizovaný člověk, jako třeba já. *mile* PS: pokud jsi nereagoval na mně, tak samozřejmě nic z toho co jsem napsal neber v potaz. Mám tě rád. 
|
|
Top |
|