Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 00:33 18. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 3210 posts ]  Go to page Previous  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 214  Next
Author Message
 Post subject: Re: CO VAM NA THALII CHYBI?
PostPosted: 16:35 21. Apr 2008 
Ďábel
 WWW  Profile

photter wrote:
topic znamená správně příspěvek a všichni včetně mě to nesprávně používáme pro označení vlákna (thread)
srtuktura fóra teda je forum / subforum / thread / topic...ale zkus to česky (slovensky) :P

fórum - podfórum - téma - příspěvek
forum - podforum - tema - príspevok
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Reply with quote  

PostPosted: 16:52 21. Apr 2008 
Temnota
 WWW  ICQ  Profile

DenGrasse wrote:
photter wrote:
topic znamená správně příspěvek a všichni včetně mě to nesprávně používáme pro označení vlákna (thread)
srtuktura fóra teda je forum / subforum / thread / topic...ale zkus to česky (slovensky) :P

fórum - podfórum - téma - příspěvek
forum - podforum - tema - príspevok
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

To je blbost. Topic = tema.
forum > subforum > thread > topic > post
forum > podforum > vlakno > tema > prispevek
Tohle je navic offtopic, neboli mimo tema, takze to brzo smazu. :P

Brûlante et suant les poisons,
Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique
Son ventre plein d'exhalaisons.

Reply with quote  

PostPosted: 16:58 21. Apr 2008 
Ďábel
 WWW  Profile

kucik wrote:
forum > podforum > vlakno > tema > prispevek
tak, tohle je československy... gustav husák by měl radost :mrgreen:

Reply with quote  

PostPosted: 01:29 27. Apr 2008 
Rytíř
 WWW  ICQ  Profile

NPC postavy by mohli byť viac ukecanejšie. Sú v hre vobec nejaké npc postavy ktoré ponúkajú questy? Pretože to by určite neprekážalo,hlavne začiatočníkom, ktorých do party nikto nechce.

http://img213.imageshack.us/img213/553/lotrdurex.gif

Reply with quote  

PostPosted: 01:31 27. Apr 2008 
Temnota
 WWW  ICQ  Profile

Jestli myslis takove ty nahodne hlasky, tak ty se zlikvidovaly. Pokud myslis smysluplne rozhovory a zadavani questu, tak to se chysta.

Brûlante et suant les poisons,
Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique
Son ventre plein d'exhalaisons.

Reply with quote  

PostPosted: 07:44 27. Apr 2008 
Bůh
 Profile

kucik wrote:
Jestli myslis takove ty nahodne hlasky, tak ty se zlikvidovaly. Pokud myslis smysluplne rozhovory a zadavani questu, tak to se chysta.

chacha zase je něco na co se těšit :twisted: :twisted: :twisted:

Keep talking I'm analyzing you.

,,Halapartna is the way of život!" Lusignandnes, 12.8.2020, 23:53, Discord

Thalijský gremlin, creeper první třídy, neRP hráč, bílá vrána

Reply with quote  

PostPosted: 19:23 27. Apr 2008 
Čestný člen týmu Thalie
 ICQ  Profile

kucik wrote:

Jo jo, chystá....*zamumlá nezřetelně a promne si oči po půldenní cestě autobusem* Už....na to...du...ale....to eště potrvá...zatím mě....vomlu...chrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.

Edit: Jinak si zatím můžeš trochu pokecat jen v Karathě, ta jediná byla stižena - občas tím získáš i nějaký exp, pokud se daří, ale reálný pevný quest zatím žádný.

Částečně mimo thalijský provoz, ovšem v psaní neustávající: http://kibucim.blogspot.cz/

Reply with quote  

PostPosted: 14:56 29. Apr 2008 
Ďábel
 WWW  Profile

chybí mi na Povrchu (karatha, ivory) výlevka na vycraftěný lektvary... pokud tam někde je řekněte mi to, pokud ne, prosím prosím někam ji přidejte.... (třeba ke kašně na náměstí :mrgreen: )

Reply with quote  

PostPosted: 15:03 29. Apr 2008 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

DenGrasse wrote:
chybí mi na Povrchu (karatha, ivory) výlevka na vycraftěný lektvary... pokud tam někde je řekněte mi to, pokud ne, prosím prosím někam ji přidejte.... (třeba ke kašně na náměstí :mrgreen: )

chjo na ty velevky sem zapomel :/ ted sem mel modul

Reply with quote  

PostPosted: 11:59 06. May 2008 
Rytíř
 ICQ  Profile

Skipp wrote:
danielfojt wrote:
Rejty wrote:
Co vam na Thalii chybi? Piste vase navrhy, napady. Jen jasne a konkretni veci, spam budu mazat...

jo je to o tom,trochu se mi zda ze Tahlia je mrtva,lidi nepribivaji,je to o tom ze je tu mrtvo,nikoho samtneho nebavi pobihat a jen levely honit,o penezich ani nemluvim tech je nedostatek.ale to ze behem dne je on-line asi jen kolem 10 charakteru to je dost malo.

Je pravda že vela ludí nebýva naraz online ,ale takto sa spýtajme..čo je to vela a čo je to málo?Totiž u mňa to bola prvá z vecí prečo som prešiel na server Thalie (a to som prešiel asi pred týždňom)
Som tu nový a náhodou som rád že tu nebýva privela hráčov.Je pravda že je menšia možnosť teamovať ale to určite nie stále.Ak práve nikto nieje poblíž,vždý mám niečo na práci.Vždy sa niečo nájde na prácu o samote.(v RP hre sa predsa aj pracuje:)
Čím viac ludí, tým viacej malých skupiniek,zato menej ludí vytvára jednu stálú,funkčnú partiu.Čo je lepšie?Ja mám vybraté,preto už nie Demona. Čím menej ludí tým večší klud,ten pokoj ktorý bol spomenutý na túto tému...že nikto sa nikam neponáhla,nedrví to tam,hrať ako killer ,ktorý si behom 15 nocí vybojuje neviem kolko levelov...to nieje role-play,to je prehnané podla mňa,všetkého vela je prehnané.Naopak ,ja vidím ten príležitostný pokoj v hre. Keď si hráči posadajú alebo sa poprechádzajú a popri tom sa rozpravajú alebo čokolvek riešia(v RP)
Dobre ,tak DM tam niekedy nebývajú,ale to neznamená že dvere fantázie sa zatvárajú. Aj hráči sa možu navzájom pobaviť,stačí len zapojiť fantáziu.
Čím menšia partia tým viac sa hráči spoznávajú,nikto sa tam nestratí.
Čím lepšie vzťahy medzi hráčmi tým lepšia a zábavnejšia RP hra- mnoho hráčov si nevie vybrať postavu s ktorou by boli stopercentne spokojní...dovodov je vela..niekomu sa nezdá rasa,inému vlastnosti,povolanie,niekomu nesedí RP.Ja som si raz vybral trpaslika a dal som mu meno ktoré sa mi po čase prestalo páčiť..vobec sa mi na trpasa nehodilo..a tu zrazu som si prestal byť už celkom istý či vobec chcem hrať za trpasliciu rasu.Proste ma to nudilo.Tak som ho zrušil a bol som na opeť na začiatku.Všeličo sa stáva ale čo sa týka RP hry..hráči hrajúc pravidelne RP sa navzájom ovplyvňujú, podmieňujú v sebe rp reakcie,chovanie,čiže svojim sposobom sa v tom trénujú. Či už postávaním na ulici alebo vysedávaním v hostinci,napáda nás pocit nič nerobenia (nič nehrania) ale ono sa mi toto "Non-playing" javí ako dobrá zábava,vhodná tiež pre rozvoj svojej postavy.Ano,nezísakme síce new lvl,ale napríklad si možme skrášliť meno postavy.Povesť vašej postavy,či už zlá alebo dobrá,fámy o vás sa možu začať šíriť trebárs po celom meste (ovšem tí šíritelia a klebetníci by museli byť tiež aktívní rp hráči)No a samozrejme si aj my rozvíjame naše RP schopnosti.(všímajme si ten postup ,keď som včera napísal len jednu vetu a dnes už skoro šesť:)
Na mmorpg hrách je pre mňa najatraktívnejšia práve tá RP hra, ktorá je svojim sposobom jediná neobmedzená,ostané veci sú v hre predtvorené. My príjmame svet vytvorený tvorcami a RP hrou doň dávame život.

Vtip je v tom, že Thalie je obrovský svět... na to, aby bylo deset lidí v Ivory a dělalo "jednu bezva" partu, o které mluvíš, je to kapku málo. To není žádný roleplaying, to je z nouze ctnost. Roleplaying je, když potkáš za den 50 postav, 30ti si vůbec nevšimneš, 5 jsou tví dobří přátelé a 15 znáš od vidění a máš k nim různé vztahy. Jenže Thalie nabízí kvantum lokací a několik měst - když by hráči jednali dle RP a trpaslíci byli spíš ve svém městě a elfové v Prahvozdu a lidé v Karathe - tak kolik lidí se asi vůbec potká???

Ano, na Thalii je málo lidí. Důvody jsou zřejmé - nebudu to sem znova psát - zájemci si celou analýzu, proč jsem tu mimochodem (z nudy) přestal hrát i já, jinak velký milovník roleplayingu a rozhodně ne exphunter, mohou přečíst v sekci Anketa - tady viewtopic.php?f=105&t=1491&p=19531#p19531

Kariena - zabita duergary chvíli po té, co jí byla poprvé v životě vyznána láska.... zemřela v lese, daleko od svého rodného hvozdu

Reply with quote  

PostPosted: 00:09 07. May 2008 
Rytíř
 WWW  ICQ  Profile

Darien wrote:

Vtip je v tom, že Thalie je obrovský svět... na to, aby bylo deset lidí v Ivory a dělalo "jednu bezva" partu, o které mluvíš, je to kapku málo. To není žádný roleplaying, to je z nouze ctnost. Roleplaying je, když potkáš za den 50 postav, 30ti si vůbec nevšimneš, 5 jsou tví dobří přátelé a 15 znáš od vidění a máš k nim různé vztahy. Jenže Thalie nabízí kvantum lokací a několik měst - když by hráči jednali dle RP a trpaslíci byli spíš ve svém městě a elfové v Prahvozdu a lidé v Karathe - tak kolik lidí se asi vůbec potká???

Ano, na Thalii je málo lidí. Důvody jsou zřejmé - nebudu to sem znova psát - zájemci si celou analýzu, proč jsem tu mimochodem (z nudy) přestal hrát i já, jinak velký milovník roleplayingu a rozhodně ne exphunter, mohou přečíst v sekci Anketa - tady http://thalie.pilsfree.cz/forum/viewtop ... 531#p19531

Hráčov, ktorých vidieť pravidelne sa pripájať do tejto "obrovskej" thalie, je tolko kolko ich je. Nič na tom nezmeníš ,keď je ich málo alebo viac.Keď budeš iba preferovať počet hráčov,je jasné že sa neuspokojíš. To že je ich málo ,je proste fakt.Ale prečo by to nemal byť role-playing???Je pravda že na to aký velký svet thalia je, možme byť radi že tam nejakí hráči vobec sú.Čím viacej hráčov je, tým živší nám pripadá svet, ale nie vždy to tak býva. Na thalii je zaujimavé práve to že hráči hrajú rp.Komu je málo nech si dá Demonu..tam býva tých 50 hráčov..ale kolko z ich postav má už len meno totálne od veci nie ešte to role-playing.Aj tak tam všetci iba pobehujú-sa nebudem diviť keď sa tam zrazu začnú všetci vznášať vo vzduchu. Demona mne osobne zapácha, to je moj názor:wink:
A čo sa týka rodných miest..hrdina nemusí ostávať v meste kde žijú príbuzní jeho rase. Dobrodruhovia predsa cestujú, objavujú, učia sa , hladajú dobrodružstvo ,skúsenosti...to bereš nejak prísne. Hráč si može svoje rp viesť ako chce.Hráč si za Trpaslíka može napísať do životopisu ,že vyrastal medzi ludmi v meste a v živote neuzrel trpasličie mesto, bárz aj nikdy nebol v jaskyni a už je iba na ňom či sa tam jedného dňa vydá.Na to aby sme mali pocit že trpaslíci alebo elfovia či ludia sú vo svojich mestách stačia zatial NPC postavy a síce tie sú pravdu povediac nie velmi ukecané.
Ale základ tam je ako-tak znázornený. Je jasné že tvorcovia majú predsebou ešte kus práce:).Nejaký DM keby sa častejšie pripája,by nebolo od veci.Čokolvek-bárz aj keby zahral starého rýbára ktorému v rieke stiahlo udicu a prosí nejakého ochotného, milého hrdinu o pomoc. Oživilo by to ten svet, aj keď má ešte len málo obyvatelov.

http://img213.imageshack.us/img213/553/lotrdurex.gif

Reply with quote  

PostPosted: 15:26 15. May 2008 
DM Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Jedná se o věci, které nijak nespěchají a nejsou ani vysoko na žebříčku důležitosti, přesto, udělaly by mi radost.

Reálie: byl by fajn nějaký kalendář s hlavními dny a svátky a vůbec větší hra s Thalijským časem. Například v reáliích o Dei Anangovi jsem se dočetl o Dni Světla, ale už tam není, který den v roce se tento svátek slaví.

Statistiky:
mám pocit, že Thalie je na tom co se týče návštěvnosti čím dál lépe (dlouhodobě, když pominu boom po wipu), ale nejsem si tím jistý. Pokud si někdo bude hrát se statistikami návštěvnosti, tak bych byl rád, kdyby je zveřejnil i pro hráče. Zajímala by mne třeba průměrná měsíční a denní návštěvnost ve špičce a její vývoj, maxima a kdy jsou dosahována... zajímalo by mne, zda je víc lidí obvykle v sobotu nebo v neděli večer (kvůli pořádání akcí...).

Tiefling Merakh a Amadeo Crowley. Aasimar Auriel. Hakavarn Skall Ocellom. Drow Nadas a Malzar Zau'ndar. Elf Melron Sil Naril, hobit Peranoel Thoris, lidé Ramon a Adrian Bach, Taranis a asi dvacet dalších. .o)

Aktivní, kontaktovat kvůli: záseky, questy, aréna a dění v Kel A Hazru

Reply with quote  

PostPosted: 15:29 15. May 2008 
Vedoucí týmu Thalie
 WWW  ICQ  Profile

http://www.neverwinter.cz/modules.php?n ... ver=Thalie

Reply with quote  

PostPosted: 16:41 15. May 2008 
DM Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Tento textík jsem sepsal v pokecu a protože počítám s tím, že pokec DM možná nečtou a věřím, že to určitou informační hodnotu má, tak to házím i sem. Vím, že na mnohé z toho zrovna nejsou lidi, něco se plánuje (a často zřejmě i lépe) něco je třeba neproveditelné (a čeká se na nový patch)... Berte to to prostě jako takový obecně zaměřený brainstorming.
--------------------------------------------------------------------------------------------

Věci co by návštěvnosti Thálie mohly podle mne prospět - netvrdím že to má nebo nemá někdo dělat, jen mně to prostě napadlo:

Aktualizace webu
Hlavně co se týče provedených úprav v nastavení, subras... Na fórum chodí spíš hráči co už hrají (pokud vůbec) a tak pokud někdo přijde nový, tak kouká na webu kdy byly poslední změny a jak je to nastavené... Je mi jasné, že web není asi tak snadné upravovat, pokud není redakční systém...

Reklama

články o Thalii a jejích novinkách, informace o Thalii na různých fórech o hrách, i samotné novinky na hlavní stránce webu (kterému by mimochodem spíš slušelo dobře optimalizovatelné html a vlastní doména, ale to jen tak bokem).

Kraft - odladění alchymie a další krafty
tohle podle mne Thalii do budoucna dost prospěje, pokud se uhlídá vyváženost a nesklouzne to do něčeho, kvůli čemu bude mít tým za třičtvrtě roku chuť udělat další wipe. Je ale fakt, že teď už se to snad dělá víc profi, s většími zkušenostmi a dlouhodobějším plánováním, navíc v týmu jsou i lidé, co chápou systém a jeho rovnováhu (doufám). Trochu se už teď bojím alchymie, aby se neukázalo, že na počátku to bude hrozná díra na peníze, a po čase až tam někdo přijde na pár kombinací, tak to zase bude nehorázně silné - no snad se to bude odlaďovat.

Frakční napětí, konflikty, boje
tohle už se začíná trochu projevovat v rámci podsvětí, železné pěsti... zárodky se formují (doufám) a snad to bude pokračovat. Ohromný potenciál sebou nese podtemno, které sice rozdělilo hráče do dvou jakoby světů, ale jejich střetávání může přinášet zábavy high levelům. Na druhou stranu je to do budoucna potencionálně nejproblematičtější oblast - pvp nebo cvc je vždy hrozně o emocích, málokdo ho vždy ustojí a když už teď vidím kolik lidí hraje v podtemnu, jímají mne obavy. Mimochodem trochu se bojím, aby se resist co mají drowové šlechtici neukázal moc vysoký proti buildům, které nejsou pure caster. Ale snad se to zvládne a bude to přínos. Je to obrovské téma samo o sobě.

Vyšší levely, trh mezi hráči, obchod, pohyb peněz

tohle může dost prospět. Ono jak jsou vyšší levely ve hře, tak prostě i ty nižší mají lepší možnost dostat se nahoru a to přes jakákoli omezení o nejnižší ceně zbraní a podobně. Zkrátka někoho potkáte, ten vás vezme na výpravu, nechá vám loot, nastahuje vám kůže, vezme do gildy a můžete se tak dostat na vysoký level i s postavou, co by sama moc chcípala. Věci se leckdy dají koupit použité od jiných hráčů....

Různá drobná vylepšení nebo vyvážení povolání
Myslím teď hlavně nové možnosti a hlavně pro ta povolání, co lidi moc nehrají nebo by se jim něco hodilo. Je podle mne chyba dělat drobné výhody a možnosti přednostně pro ta povolání, která hraje nejvíc lidí. Je sice fakt, že to nejvíc lidí ocení, ale spíš se podle mně dlouhodobě vyplatí podporovat různorodost. Takže třeba - odladit pána smrti, aby byl hratelný upravením caster levelu a třeba nemrtvých co má, možná nějaký menší bonus pro hraničáře - třeba něco jako je vábnička, předělat lektvary pro harper scouty, když už je nová alchymie a celkově nezapomínat na věci pro méně rozšířené prestižní povolání... Udělat se toho může hodně, ideálně způsobem, že se doladí špatně nastavená povolání a nějakou unikátní drobnost dostane každý (pokud možno najednou) a budou to vážně spíš maličkosti, které potěší. Je to podle po všem tom omezování lepší cesta (pokud se neukáže nějaká výrazná nevyváženost). Také by si nápady na toto možná zasloužily samostatné téma.

Nemovitosti, tituly, RP kariéra

Pěkná věc, sice nevím zda má pravdu spíš Photter s pronájmem nebo je více fajn kupování nemovitostí, ale oboje se mi zamlouvá. Tituly a vůbec kariéra v RP samozřejmě souvisí s questama od DM.

Questy a dění od DM

Pro mně jsou to hlavně turnaje, oslavy, politika a vůbec pohyb hlavních událostí. Věci, kterých se nemusím účastnit, nikoho nějak výrazně neštvou (což se u questů dlouhodobých, vyvraždovacích... někdy stává, ale je vidět, že se něco děje.

Stálé questy

Je třeba se vyhnout nelogičnostem (záchrana Niany po 50. unesené). Ale třeba to co navrhoval Darien by mohlo být fajn a nemusí to být ani bráno jako questy. Prostě určitá dynamičnost, něco co je možno plnit mimo špičku, když nechcete jen tak expit. Na Ultimě jsem kdysi různé takové věci dělal a prostě své hráče si to najde. Je to další možnost a na druhou stranu pokud z toho nepadají skvělé věci (jako že by neměly), tak není důvod, aby to někomu vadilo, byť ho to nezajímá.

Nové lokace, města
Samozřejmě lidé se tam budou chtít podívat, rozšíří to svět. To, že má Thalie velký a pěkný svět je jednou z jejích charakteristických rysů a tím pádem i předností. Nejméně stejně důležité jako je přidávání dalších lokací je podle mne i zaplňování/ladění/piplání/sem tam změna těch současných. Je to na dlouho, krátkodobě to nikdo moc neocení, projeví se to jen pokud toho bude hodně, ale dlouhodobě je to významný přínos.

Reálie
Už teď je to moc fajn, je sepsaná historie, věci o rasách, bozích... Jsem v podstatě v úžasu, když si uvědomím, že to se to zde vůbec povedlo. Bravo! Další a další věci v tomto, které to budou moudře rozšířovat jsou jedině plus. Pomoct by také mohly čitatelné knihy s informacemi přímo ve hře - tedy v knihovnách. Tam by se časem mohly octnout věci jako zákoníky, informace o okolí, historie, herbáře... Má to svou atmosféru. Není třeba snažit se dohnat Equilibrii, která je v tomto úžasná, ale pár knih by jistě nebylo na škodu. :)

Dobrý tým DM a fajn hráči

Modleme se, ať nám vydrží aspoň to co je. :)

Tiefling Merakh a Amadeo Crowley. Aasimar Auriel. Hakavarn Skall Ocellom. Drow Nadas a Malzar Zau'ndar. Elf Melron Sil Naril, hobit Peranoel Thoris, lidé Ramon a Adrian Bach, Taranis a asi dvacet dalších. .o)

Aktivní, kontaktovat kvůli: záseky, questy, aréna a dění v Kel A Hazru

Reply with quote  

PostPosted: 16:57 15. May 2008 
Rytíř
 ICQ  Profile

Howgh, je vidět, že jsme na jednu stranu hráli s Damiánem dlouho spolu, na druhou stranu je vidět, že on je z nás dvou ten méně emotivní, což věci jen prospívá :mrgreen:

Kariena - zabita duergary chvíli po té, co jí byla poprvé v životě vyznána láska.... zemřela v lese, daleko od svého rodného hvozdu

Reply with quote  

Post new topic Reply to topic  [ 3210 posts ]  Go to page Previous  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 214  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]