|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
Barbar321
|
Post subject: Re: Na jakých PC hrách ujíždíte? Posted: 10:09 10. Oct 2013 |
|
|
Našel jsem tu odkaz na Dwarf fortress a při čekání na NT jsem se rozhodl to zkusit. Poradí mií někdo zkušený, jestli se ve hře dá nastavit nějak rychlost chodu hry? Pauza je fajn, ale asi by mi víc sedělo zpomalení na minimum a hra aby jela častěji. (možná až do toho proniknu, tak ten požadavek bude zcestný, ale teď na začátku by nižší rychlost byla fajn  )
_________________ je cosi shnilého ve státě dánském ...ale plíseň je dobrá pro penicilín z hodně léků však bolí hlava ...a tvoří se závislost Vhodný čas na odvykací kůru
člen ligy pro zákaz veškerých změn na thalii
|
|
Top |
|
Fryn
|
Post subject: Re: Na jakých PC hrách ujíždíte? Posted: 10:30 10. Oct 2013 |
|
 |
DM Thalie |
|
|
Barbar321 wrote: Našel jsem tu odkaz na Dwarf fortress a při čekání na NT jsem se rozhodl to zkusit. Poradí mií někdo zkušený, jestli se ve hře dá nastavit nějak rychlost chodu hry? Pauza je fajn, ale asi by mi víc sedělo zpomalení na minimum a hra aby jela častěji. (možná až do toho proniknu, tak ten požadavek bude zcestný, ale teď na začátku by nižší rychlost byla fajn  ) Jediný způsob který jsem objevil, je hrát DF na nějakém prehistorickém stroji (v mém případě na erárním notebooku při návštěvách rodiny). To pak hra jela krásně stíhatelně, ale nejsem zase v DF až tak znalý a po této funkci jsem nepátral, tak bych si počkal na vyjádření povolanějšího (třeba sem nakoukne Pavad).
_________________ DM aktivita podle časových možností (případně podle nálady).
|
|
Top |
|
Molly23
|
Post subject: Re: Na jakých PC hrách ujíždíte? Posted: 20:20 10. Oct 2013 |
|
Joined: 16:55 18. Sep 2009 Posts: 5217 Location: Bad Reichenhall
|
_________________ ▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬ Molly23 alias Mišák
▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬
|
|
Top |
|
KaTo
|
Post subject: Re: Na jakých PC hrách ujíždíte? Posted: 19:31 12. Oct 2013 |
|
Joined: 15:24 23. Jun 2007 Posts: 6754 Location: Severní okraj Středozemě
|
Teď jsem týden ujížděl s klukama na prastarý hře - Vietkong  . Kdo nezná - je to česká hra z prostředí "války" ve Vietnamu, kde "kongy" namluvili skuteční Vietnamci  , žijící u nás.
_________________ Síla tě osvobodí! - Sithský kodex, 12.12.2011 (TOR-preorder) Bylo to peklo! - Error 37, Error 3005, Error 3007, 15.5.2012 (Diablo3) Až s vámi skončím, nebudete věřit vlastní mysli! - Mesmer, 28.8.2012 (GW2) Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují. - Din Dagor, Mrazen 1147 (EQ) Tento rok bude začátek konce. - neznámý vojín
|
|
Top |
|
Molly23
|
Post subject: Re: Na jakých PC hrách ujíždíte? Posted: 20:02 12. Oct 2013 |
|
|
Já mám spolužáka co se jmenuje Viet Quanq  ... kódové označení Vietkong.
▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬
|
|
Top |
|
pavad
|
Post subject: Re: Na jakých PC hrách ujíždíte? Posted: 13:02 13. Oct 2013 |
|
 |
Bůh |
|
|
Barbar321 wrote: Našel jsem tu odkaz na Dwarf fortress a při čekání na NT jsem se rozhodl to zkusit. Poradí mií někdo zkušený, jestli se ve hře dá nastavit nějak rychlost chodu hry? Pauza je fajn, ale asi by mi víc sedělo zpomalení na minimum a hra aby jela častěji. (možná až do toho proniknu, tak ten požadavek bude zcestný, ale teď na začátku by nižší rychlost byla fajn  ) Ahoj, primo zpomalit hru nejakym hernim udelatkem nejde. Muzes si ale velmi ucelne pomoci tim, ze si stahnes jednu (nebo vice) pomocnych utilitek, typicky utilitu, ktera pohled ve hre prevadi do 3D pohledu externiho programku. Ten 3D pohled zarucene zpomali. Pokud tak hodlas ucinit, doporucuji rovnou stahnout cely balicek, kde je vse predpripraveno, hledej kodova slova "LazyNewbPack DwarfFortres", z onoho balicku pak budes spoustet jak DF, tak externi utilitku (na zpomaleni) s nazvem "Chromafort". (mimochodem, soucasti baliku je take DwarfTherapist - vrele doporucuji pouzivat!) Primo ve hre mas moznost zpomalit a pak jit po jednotlivych cyklech herniho casu. Typicky velmi vyhodne pro boje. Jednotlivy skok kupredu pak zalezi na nabindovani klaves, typicky je to bud tecka "." nebo vetsitko ">". Kdyz tak se ozvi jestli nebude/neni neco jasne. Pavel PS: Nemej strach, na zacatku hra bezi jak o zivot rychle, ale jak se Ti zacnou v pevnosti mnozit kocky, trpaslici, psi a jina havet, nedejboze zacnes trochu experimentovat s prepoustenim/precerpavanim vody a k tomu se prokopes do dalsich pater podzemniho zivota (s obyvately s neskutecnou chuti na peceneho/rozplacleho/syroveho trpaslika), tak se hra zacne zpomalovat dost razantne. PPS: Jeste jedna moznost jak zpomalit hru primo ve hre - nech si nagenerovat vetsi mapu. Ja na svem notebooku davam minimalni velikost 17x17 pro generovani svetove mapy, vetsi mi jede prilis pomalu. Ale vim ze i pro velmi silny stroj je mapa 64x64 tezky orisek.
_________________ Diagnostikovany. Každý moudrý má nač pomysliti, kdyby ho pobídlo hovno v zápas jíti, porazíš-li je, co z toho budeš míti, a pakli ono tebe porazí, hned do lázně musíš jíti. . . . . . . . . . Holan, V.
|
|
Top |
|
pavad
|
Post subject: Re: Na jakých PC hrách ujíždíte? Posted: 13:04 13. Oct 2013 |
|
 |
Bůh |
|
|
Fryn wrote: To pak hra jela krásně stíhatelně, ale nejsem zase v DF až tak znalý a po této funkci jsem nepátral, tak bych si počkal na vyjádření povolanějšího (třeba sem nakoukne Pavad). Nevim zda jsem povolanejsi, ale nakoukl jsem sem. 
_________________ Diagnostikovany. Každý moudrý má nač pomysliti, kdyby ho pobídlo hovno v zápas jíti, porazíš-li je, co z toho budeš míti, a pakli ono tebe porazí, hned do lázně musíš jíti. . . . . . . . . . Holan, V.
|
|
Top |
|
Barbar321
|
Post subject: Re: Na jakých PC hrách ujíždíte? Posted: 09:47 14. Oct 2013 |
|
|
pavad wrote: ... Díky moc za rady. Při projíždějí netu jsem na ten Lazy balíček narazil a kromě toho i na velmi užitečné tutoriály. Na základní principy je to opravdu nezbytné. A jak píšeš, ten Therapist je ke hře přímo nepostradatelný. Snad se v tom časem taky prokoušu a vytvořím fungující pevnost (zatím mám ubohý rekord 37-mi trpaslíků v pevnosti  ). Poslední skončila jednoduše - provrtal jsem se hloub a všechny trpaslíčky mi sežral krokodýl. Holt moje velká armáda ho nedokázala rukama umlátit  (to jsem netušil nic o pastích ani o přiřazení výzbroje a výstroje armádě) Hra se mi ale tolik líbí, že jestli se spustí NT, tak možná i začnu hrát za trpaslíka 
_________________ je cosi shnilého ve státě dánském ...ale plíseň je dobrá pro penicilín z hodně léků však bolí hlava ...a tvoří se závislost Vhodný čas na odvykací kůru
|
|
Top |
|
Diemo
|
Post subject: Re: Na jakých PC hrách ujíždíte? Posted: 09:54 14. Oct 2013 |
|
|
*pokrizoval se*
|
Barbar321
|
Post subject: Re: Na jakých PC hrách ujíždíte? Posted: 10:04 14. Oct 2013 |
|
|
Diemo wrote: *pokrizoval se* Neboj, buranský trpaslík se hraje snáž, než vznešený elf (kterýho jsem nehrál) 
|
|
Top |
|
Molly23
|
Post subject: Re: Na jakých PC hrách ujíždíte? Posted: 14:28 14. Oct 2013 |
|
|
Arma 3 doma! Juchů!
▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬
|
|
Top |
|
karolina
|
Post subject: Re: Na jakých PC hrách ujíždíte? Posted: 19:40 14. Oct 2013 |
|
Joined: 13:01 26. Mar 2012 Posts: 4644 Location: Teplice/Praha
|
Barbar321 wrote: Diemo wrote: *pokrizoval se* Neboj, buranský trpaslík se hraje snáž, než vznešený elf (kterýho jsem nehrál)  Jsi si jistý?
_________________ Na vyžádání.
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Na jakých PC hrách ujíždíte? Posted: 20:03 14. Oct 2013 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
karolina wrote: Barbar321 wrote: Diemo wrote: *pokrizoval se* Neboj, buranský trpaslík se hraje snáž, než vznešený elf (kterýho jsem nehrál)  Jsi si jistý? Ale jo. Musis uznat ze vzneseny elf je nuda a zahrat neco takoveho tak, aby to nuda nebyla... No radsi toho trpaslika.
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
pavad
|
Post subject: Re: Na jakých PC hrách ujíždíte? Posted: 21:25 14. Oct 2013 |
|
 |
Bůh |
|
|
Barbar321 wrote: pavad wrote: ... Díky moc za rady. Při projíždějí netu jsem na ten Lazy balíček narazil a kromě toho i na velmi užitečné tutoriály. Na základní principy je to opravdu nezbytné. A jak píšeš, ten Therapist je ke hře přímo nepostradatelný. Neni zac dekovat. Kdyz tak napis - trpaslici pevnost a Matlab mi delali spolecnost dlouhe hodiny pri pravidelnem cestovani. Barbar321 wrote: Snad se v tom časem taky prokoušu a vytvořím fungující pevnost Na webu je spousta materialu, tipu i pribehu. Vetsinou v EN, ale i v CZ se naleznou (i kdyz mnohem mene cetne). Barbar321 wrote: zatím mám ubohý rekord 37-mi trpaslíků v pevnosti Nu vidis, uspech! Opravu - ja se snazim ze vsech sil abych udrzel trpaslici populacni boom jakz takz v mezich. Jak je trpasliku pres 60, tak nedelaji nic jineho nez jenom chlastaji, maji party, chlastaji, delaji opekacky, chlastaji, chrni a chlastaji. Na tech 60 trpasliku je tak jeden co je nejaky "mimon" a chudak sam taha pokacene drevo do pevnosti - k prevelike radosti kdejake krvechtive chamrade, ktere otvira dvere a cestu obranou vseobecne.  Barbar321 wrote: Poslední skončila jednoduše - provrtal jsem se hloub a všechny trpaslíčky mi sežral krokodýl. Holt moje velká armáda ho nedokázala rukama umlátit  (to jsem netušil nic o pastích ani o přiřazení výzbroje a výstroje armádě) Jestli mi napises, tak mam jeden DOC soubor se souhrnem "how to" (soubor je v EN). Je tam kde co - od farem, pres druhy mineralu nutne k taveni oceli az po optimalni obrannou vyzbroj trpasliku. Barbar321 wrote: Hra se mi ale tolik líbí, že jestli se spustí NT, tak možná i začnu hrát za trpaslíka  Nu, pokud se poucis od tech trpaslicich ochlastu, tak to se bude Tva postava pouze valet okolo Ivory, chlastat, zvracet a mit bolesti hlavy ze slunce.  PS: Vis co dela nejzoufalejsi trpaslik (nejen trpaslici pevnosti)? Z nedostatku alkoholu pije vodu! 
|
|
Top |
|
Barbar321
|
Post subject: Re: Na jakých PC hrách ujíždíte? Posted: 12:13 15. Oct 2013 |
|
|
|
|
Top |
|