|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
Darien
|
Post subject: Výpadek kouzel při změně podoby s využitím šperků Posted: 22:35 19. May 2008 |
|
|
Kdyby něco, tak mi to řekla Superveverka, že to sem mám napsat:)
Chtěl jsem se optat, zdali není nějak možné vyřešit tento prý známý problém Thalie:
Koupil jsem si za drahý peníz prsten s moudrostí +1. V kritickou chvíli 12. levelu součet "moudrosti" přidělí další sloty druidovi do kouzel, ale proměna, která nereflektuje šperky, sníží moudrost a při návratu do lidské podoby jsou ta kouzla odmemorována a nejsou ani přiřazena do slotů.
Tento problém mají asi i mágové a zaklínači při proměnách. Dá se to asi částečně řešit překlenovacím kouzlem dané vlastnosti, ale paradoxně si třeba tou "moudrostí" zaflákám ty uspořené sloty:)
Zajímá mne, jestli nemá někdo nějaký systémový nápad, jak s tímhle technickým problémem zatočit. Kdyby se ty kouzla jen vyplácaly, tak to ještě jde, ale že se vymažou a musí je tam člověk dávat pokaždý znova, to je fakt "opruz "... tak to je to moje "přání":)
Top |
|
Rejty
|
Post subject: Re: Výpadek kouzel při změně podoby s využitím šperků Posted: 22:37 19. May 2008 |
|
|
Ja bych rekl, ze tohle je znamy problem nwn obecne.
_________________ Vedoucí týmu Thalie
|
|
Top |
|
Zyga
|
Post subject: Re: Výpadek kouzel při změně podoby s využitím šperků Posted: 22:39 19. May 2008 |
|
|
co ja vim tak todle je vlastnost NwN a navic jako jedna z mala celekm logicky, protoze medved s prstenem na hm... nemam poneti na cem je fakt komicka predstava
_________________ Crasz´ar - sermir rodu N´Abarn
|
|
Top |
|
igor
|
Post subject: Re: Výpadek kouzel při změně podoby s využitím šperků Posted: 22:45 19. May 2008 |
|
|
všechno vybavení se změní s postavou... tak proč by to nebylo logický
_________________ Kdo si to se mnou rozdá muž proti muži? Kdo si troufá? Kazuko "drakobijec a bijec drakobijců" - drsňák, jehož pěsti budí posvátnou úctu.
|
|
Top |
|
Daanri
|
Post subject: Re: Výpadek kouzel při změně podoby s využitím šperků Posted: 22:47 19. May 2008 |
|
|
Zyga wrote: ....protoze medved s prstenem na hm... To nic, ja vcera videl uz aj mluviciho medu a medu co si otvoril lektvar a vypil ho.  S takym cislom rozmyslam ci ho neumiestnime do cirkusu. 
_________________ When you make a deal with devil, there will be hell to pay.
„Povinnost je těžší než hora, smrt je lehčí než peříčko.“
Večné hľadanie cudzích chýb je jednou z najväčších chýb vlastných. (E.Hubbard)
Yeasterday, we sought each other. Today, we face. For one of us, tomorrow will never be.
|
|
Top |
|
Darien
|
Post subject: Re: Výpadek kouzel při změně podoby s využitím šperků Posted: 22:47 19. May 2008 |
|
|
Zyga wrote: co ja vim tak todle je vlastnost NwN a navic jako jedna z mala celekm logicky, protoze medved s prstenem na hm... nemam poneti na cem je fakt komicka predstava Nejde o medvěda s prstenem... to bychom se tu dostali do filozofický debaty nad tím, co je a co není možný ve fantasy světě a jakto, že se někdo vůbec změní v medvěda, že jo. Problém je v tom, že systém pružně reaguje na změnu vlastnosti. To Igor - při proměně zpátky ti to ale zase naskočí právě - jenže je ti to už na nic, protože to systém vymaže. Dá se to překonat jen tím, že si zvýšíš moudrost (nebo mág či zaklínač jiné vlastnosti) kouzlem dopředu, aby to vydrželo i přes proměnu. Kdyby bral počet slotů a memorovaná kouzla jako fixní ve chvíli meditace až do příští meditace, bylo by po problému. Ale na to někdo asi namítne, že by si pak lidi přehodili prsteny jen na meditaci. Tak já nevím....
Top |
|
melvik
|
Post subject: Re: Výpadek kouzel při změně podoby s využitím šperků Posted: 22:48 19. May 2008 |
|
|
ja bych to rads bral nelogicky  preci jen logicnost jde stranou ve fantasy. To bysme mohly za chvilku potkavat v lese medvedy s batohama na zadech.
|
|
Top |
|
Daanri
|
Post subject: Re: Výpadek kouzel při změně podoby s využitím šperků Posted: 22:49 19. May 2008 |
|
|
Medved s batohem nevadi, ten to unese. Ale chuda taka veverka s velkym batohem, ani by ji nebylo vidno...len behajici batoh. 
Yeasterday, we sought each other. Today, we face. For one of us, tomorrow will never be.
|
|
Top |
|
melvik
|
Post subject: Re: Výpadek kouzel při změně podoby s využitím šperků Posted: 22:51 19. May 2008 |
|
|
Kult Thalijskych prastarych veverek nema jen svaly, ale i cary 
|
|
Top |
|
Darien
|
Post subject: Re: Výpadek kouzel při změně podoby s využitím šperků Posted: 22:51 19. May 2008 |
|
|
Daanri wrote: Zyga wrote: ....protoze medved s prstenem na hm... To nic, ja vcera videl uz aj mluviciho medu a medu co si otvoril lektvar a vypil ho.  S takym cislom rozmyslam ci ho neumiestnime do cirkusu.  Nedávno jsem potkal druida, co měl super RP výhovorku, že se prostě naučil v proměnách ovládat tlamu tak, že je mu rozumět. A bez možnosti pít lektvary by moje postava nikdy nepřelezla 10 level, bych byl pořád tuhej. To je prostě daň hratelnosti. Na HCRP serveru to maj možná druidi dobrovolně zakázaný, nevím. Mevik - jasně, jsou to magický batohy:)
Top |
|
Daanri
|
Post subject: Re: Výpadek kouzel při změně podoby s využitím šperků Posted: 22:52 19. May 2008 |
|
|
jj pravidlo ze RP jde okecat vsetko plati vzdy a vsade 
|
|
Top |
|
Darien
|
Post subject: Re: Výpadek kouzel při změně podoby s využitím šperků Posted: 22:58 19. May 2008 |
|
|
Já znám taky jednu prima RP okecávačku: ty zvířata maj vzteklinu, musej se zabít. Používá ji v dorenském a ivorském lese kde kdo 
Top |
|
Krata
|
Post subject: Re: Výpadek kouzel při změně podoby s využitím šperků Posted: 05:43 20. May 2008 |
|
Joined: 18:00 28. Apr 2007 Posts: 2864 Location: Božský trůn
|
Nelíbí se mi představa že se druid změní v potvoru a okecává to tim že se naučil mluvit.. prostě nemáš tlamu udělanou k tomu aby si mluvil, zase to můžem ukecat že to je fantasy.. ale nějak by se mi to nelíbylo 
_________________ jsem uctívač démonů jsem otec tvé smrti já vyvolávám dávné zlo já kontroluji každý jeho nádech já podněcuji vaše neštěstí zrozením i zabíjením já vyvolám armageddon krmen tisícem duší.
|
|
Top |
|
photter
|
Post subject: Re: Výpadek kouzel při změně podoby s využitím šperků Posted: 08:31 20. May 2008 |
|
|
je to jenom otázka času, než potká někoho, kdo neuvěří, že medvěd mluví a pošle ho rohatýmu, pak ho to přejde 
_________________ Usstan rin'ov ragar z'lonzic draeval shar'tleg ussta velve wun l'harventh
|
|
Top |
|
Darien
|
Post subject: Re: Výpadek kouzel při změně podoby s využitím šperků Posted: 09:14 20. May 2008 |
|
|
Krata wrote: Nelíbí se mi představa že se druid změní v potvoru a okecává to tim že se naučil mluvit.. prostě nemáš tlamu udělanou k tomu aby si mluvil, zase to můžem ukecat že to je fantasy.. ale nějak by se mi to nelíbylo  No, tohle je skutečně diskutabilní, protože co je fantasy? Pohádka pro dospělé. A pohádky i fantasy jsou plné mluvících zvířat. Navíc bychom se mohli úspěšně bavit o podstatě proměněného druida - je to zvíře? Je to jen iluze zvířete? Je to zvíře, které si zachovává myšlení a osobnost druida nebo v tu chvíli snad myslí jako zvíře? Druid v proměně podle mne neumí dobře artikulovat, ale myslím si, že by se klidně mohl pokoušet mluvit, akorát by to mělo být hůř rozumět. Tohle není RP okecávání, to je skutečné zamyšlení nad proměnami, nejen druidů, ale všemi proměnami.
Top |
|