Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 11:45 28. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 89 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Věříte tomu, že Thalie je na vzestupu co počtu hráčů? Řekněme ve výhledu jednoho roku?
Ano, pokud bude tým pokračovat v současném trendu a nic se moc nepokazí. 63%  63%  [ 22 ]
Ano, pokud se týmu otevřou oči! - ta je tu pro Dariena - vtip :o)) 9%  9%  [ 3 ]
I přes nové možnosti bude počet hráčů stejný (někdo přijde, někdo odejde). 14%  14%  [ 5 ]
I přes nové možnosti bude počet hráčů klesat, hráči půjdou na jiné shardy. 3%  3%  [ 1 ]
I přes nové možnosti bude počet hráčů klesat a to pro celou NWN scénu. 11%  11%  [ 4 ]
Total votes : 35
Author Message
 Post subject: Návštěvnost Thalie
PostPosted: 15:55 15. May 2008 
DM Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Rejty wrote:
http://www.neverwinter.cz/modules.php?name=Players_Online&server=Thalie

Hmmm soude podle te stranky co jsi mi poslal, i podle tohoto:

http://www.neverwinter.cz/modules.php?n ... ers_Online

Na tom Thalie neni tak zle, naopak. Pokud bych mel brat jen za dnesek (jako ze to samozrejme nejde), tak je v navstevnosti lehce za Equilibrii a Demonou a pred Dragon Hammerem, Kandelabrii, Arkhalii...

Pritom u Equilibrie je samozrejme ohromny uspech, ze s tak vyhranenym nastavenim dokaze i v CR prilakat tolik lidi, o tom zadna. Mám EQ status při přihlašování (mám tam postavy) a je fakt, že většinou je tam o pár lidí víc, ale ne o moc a někdy je víc lidí i na Thalii.

Demona je (aspon co jsem slysel) orientovana na bezneho hrace, snazsi, masovejsi...

Dragon Hammer - nevim, jen mam pocit, ze je z tech jmenovanych Thalii nejbliz, mozna se pletu. Pokud by Thalie byla navstevnosti lehce nad nim, bylo by to moc fajn.

Imho pozice tretiho nejnavstevovanejsiho shardu takhle kratce po wipu a s tak drsnym nastavenim neni vubec zla a verim, ze se ta navstevnost bude zvedat, jak se objevim dalsi kraft, pribydou veci do obchodu, nove lokality... teoreticky by to mohly srazit frakcni boje, pokud se neuhlida jejich intenzita a zacnou byt moc vyhlazovaci, ale take by tomu mohly vyrazne prospet - uvidime.

Mám z toho radost hlavně proto, že je to podle mně jeden z indikátorů svědčících o tom, že Thalie rozhodně není zkomírající shard s úbytkem hráčů (chvíli to tak vypadalo). Naopak jsme ve stavu, kdy nepopulární věci (drsnější ekonomika, omezení kouzel, výmaz postav...) už byly učiněny a teď budou přibývat spíš rozšíření (kraft, města) a další možnosti a příjemné věci (viz dobrodruhův krámek), tak by měli pomalu přibývat i hráči. Reálie jsou pro to také dobrým základem, to hodně zvedlo úroveň celého shardu, i když to zatím není tolik vidět ve hře.

:) Dobrá práce týme! :)

Tiefling Merakh a Amadeo Crowley. Aasimar Auriel. Hakavarn Skall Ocellom. Drow Nadas a Malzar Zau'ndar. Elf Melron Sil Naril, hobit Peranoel Thoris, lidé Ramon a Adrian Bach, Taranis a asi dvacet dalších. .o)

Aktivní, kontaktovat kvůli: záseky, questy, aréna a dění v Kel A Hazru

Reply with quote  

Post subject: Re: Návštěvnost Thalie
PostPosted: 16:31 15. May 2008 
DM Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Věci co by návštěvnosti Thálie mohly podle mne prospět - netvrdím že to má nebo nemá někdo dělat, jen mně to prostě napadlo:

Aktualizace webu
Hlavně co se týče provedených úprav v nastavení, subras... Na fórum chodí spíš hráči co už hrají (pokud vůbec) a tak pokud někdo přijde nový, tak kouká na webu kdy byly poslední změny a jak je to nastavené... Je mi jasné, že web není asi tak snadné upravovat, pokud není redakční systém...

Reklama

články o Thalii a jejích novinkách, informace o Thalii na různých fórech o hrách, i samotné novinky na hlavní stránce webu (kterému by mimochodem spíš slušelo dobře optimalizovatelné html a vlastní doména, ale to jen tak bokem).

Kraft - odladění alchymie a další krafty
tohle podle mne Thalii do budoucna dost prospěje, pokud se uhlídá vyváženost a nesklouzne to do něčeho, kvůli čemu bude mít tým za třičtvrtě roku chuť udělat další wipe. Je ale fakt, že teď už se to snad dělá víc profi, s většími zkušenostmi a dlouhodobějším plánováním, navíc v týmu jsou i lidé, co chápou systém a jeho rovnováhu (doufám). Trochu se už teď bojím alchymie, aby se neukázalo, že na počátku to bude hrozná díra na peníze, a po čase až tam někdo přijde na pár kombinací, tak to zase bude nehorázně silné - no snad se to bude odlaďovat.

Frakční napětí, konflikty, boje
tohle už se začíná trochu projevovat v rámci podsvětí, železné pěsti... zárodky se formují (doufám) a snad to bude pokračovat. Ohromný potenciál sebou nese podtemno, které sice rozdělilo hráče do dvou jakoby světů, ale jejich střetávání může přinášet zábavy high levelům. Na druhou stranu je to do budoucna potencionálně nejproblematičtější oblast - pvp nebo cvc je vždy hrozně o emocích, málokdo ho vždy ustojí a když už teď vidím kolik lidí hraje v podtemnu, jímají mne obavy. Mimochodem trochu se bojím, aby se resist co mají drowové šlechtici neukázal moc vysoký proti buildům, které nejsou pure caster. Ale snad se to zvládne a bude to přínos. Je to obrovské téma samo o sobě.

Vyšší levely, trh mezi hráči, obchod, pohyb peněz

tohle může dost prospět. Ono jak jsou vyšší levely ve hře, tak prostě i ty nižší mají lepší možnost dostat se nahoru a to přes jakákoli omezení o nejnižší ceně zbraní a podobně. Zkrátka někoho potkáte, ten vás vezme na výpravu, nechá vám loot, nastahuje vám kůže, vezme do gildy a můžete se tak dostat na vysoký level i s postavou, co by sama moc chcípala. Věci se leckdy dají koupit použité od jiných hráčů....

Různá drobná vylepšení nebo vyvážení povolání
Myslím teď hlavně nové možnosti a hlavně pro ta povolání, co lidi moc nehrají nebo by se jim něco hodilo. Je podle mne chyba dělat drobné výhody a možnosti přednostně pro ta povolání, která hraje nejvíc lidí. Je sice fakt, že to nejvíc lidí ocení, ale spíš se podle mně dlouhodobě vyplatí podporovat různorodost. Takže třeba - odladit pána smrti, aby byl hratelný upravením caster levelu a třeba nemrtvých co má, možná nějaký menší bonus pro hraničáře - třeba něco jako je vábnička, předělat lektvary pro harper scouty, když už je nová alchymie a celkově nezapomínat na věci pro méně rozšířené prestižní povolání... Udělat se toho může hodně, ideálně způsobem, že se doladí špatně nastavená povolání a nějakou unikátní drobnost dostane každý (pokud možno najednou) a budou to vážně spíš maličkosti, které potěší. Je to podle po všem tom omezování lepší cesta (pokud se neukáže nějaká výrazná nevyváženost). Také by si nápady na toto možná zasloužily samostatné téma.

Nemovitosti, tituly, RP kariéra

Pěkná věc, sice nevím zda má pravdu spíš Photter s pronájmem nebo je více fajn kupování nemovitostí, ale oboje se mi zamlouvá. Tituly a vůbec kariéra v RP samozřejmě souvisí s questama od DM.

Questy a dění od DM

Pro mně jsou to hlavně turnaje, oslavy, politika a vůbec pohyb hlavních událostí. Věci, kterých se nemusím účastnit, nikoho nějak výrazně neštvou (což se u questů dlouhodobých, vyvraždovacích... někdy stává, ale je vidět, že se něco děje.

Stálé questy

Je třeba se vyhnout nelogičnostem (záchrana Niany po 50. unesené). Ale třeba to co navrhoval Darien by mohlo být fajn a nemusí to být ani bráno jako questy. Prostě určitá dynamičnost, něco co je možno plnit mimo špičku, když nechcete jen tak expit. Na Ultimě jsem kdysi různé takové věci dělal a prostě své hráče si to najde. Je to další možnost a na druhou stranu pokud z toho nepadají skvělé věci (jako že by neměly), tak není důvod, aby to někomu vadilo, byť ho to nezajímá.

Nové lokace, města
Samozřejmě lidé se tam budou chtít podívat, rozšíří to svět. To, že má Thalie velký a pěkný svět je jednou z jejích charakteristických rysů a tím pádem i předností. Nejméně stejně důležité jako je přidávání dalších lokací je podle mne i zaplňování/ladění/piplání/sem tam změna těch současných. Je to na dlouho, krátkodobě to nikdo moc neocení, projeví se to jen pokud toho bude hodně, ale dlouhodobě je to významný přínos.

Reálie
Už teď je to moc fajn, je sepsaná historie, věci o rasách, bozích... Jsem v podstatě v úžasu, když si uvědomím, že to se to zde vůbec povedlo. Bravo! Další a další věci v tomto, které to budou moudře rozšířovat jsou jedině plus. Pomoct by také mohly čitatelné knihy s informacemi přímo ve hře - tedy v knihovnách. Tam by se časem mohly octnout věci jako zákoníky, informace o okolí, historie, herbáře... Má to svou atmosféru. Není třeba snažit se dohnat Equilibrii, která je v tomto úžasná, ale pár knih by jistě nebylo na škodu. :)

Dobrý tým DM a fajn hráči

Modleme se, ať nám vydrží aspoň to co je. :)

Tiefling Merakh a Amadeo Crowley. Aasimar Auriel. Hakavarn Skall Ocellom. Drow Nadas a Malzar Zau'ndar. Elf Melron Sil Naril, hobit Peranoel Thoris, lidé Ramon a Adrian Bach, Taranis a asi dvacet dalších. .o)

Aktivní, kontaktovat kvůli: záseky, questy, aréna a dění v Kel A Hazru

Reply with quote  

PostPosted: 17:08 15. May 2008 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

jeste je pripojuji tu invazu veverek ... *nenapadne lobuje*

Hlod od hlodavcomila: *s revolučním zápalem opakuje* Stejně jako ostatních classů (tříd) - kupříkladu potkanů, rejsků, myšek, křečků, osmáků degu, pískomilů, burunduků, tarbíků, lumíků, tarbíkomyší, psounů, morčat, činčil, křečíků, nutrií, ondater, krys, bobrů, hrabošů, kapybar...a i všech druhů vačnatců!

Reply with quote  

PostPosted: 23:19 19. May 2008 
Pomocník
 Profile

Hodně důležitá je podle mě ta osvěta, když uvidí ostatní váhající hráči nwn co se tu všecko děje, tak se jistě rozmyslí pro Thalii...

Reply with quote  

PostPosted: 00:32 20. May 2008 
Rytíř
 ICQ  Profile

A chce to questy a questy, protože hráče hodně přitáhne, když si přečtou fora plná děkování DM za skvělou zábavu:)

Kariena - zabita duergary chvíli po té, co jí byla poprvé v životě vyznána láska.... zemřela v lese, daleko od svého rodného hvozdu

Reply with quote  

PostPosted: 12:11 20. May 2008 
Rytíř
 Profile

Anketa na toto téma , no nevím nedal jsem žádnou možnost.
Pravda je že hráčů na NWN zřejmě dost ubylo, a jeden důvod jsou jiné i když podobné hry (část hráčů hraje Line Age II) a nová generace hráčů která ani neví že NWN existuje.
Mě třeba kdysi přivedl na Demonu článeček v časopisu Level , jinak bych vůbec nevěděl že světy NWN existují.

Současný dobrý stav se může zlepšit a nebo zhoršit. Záleží jak si povedou jiné světy a jak tento, povede-li se craft , budou-li jiné možnosti výdělku , hráči budou brát Thalii jako svůj server atd atd.
Možností je mnoho.

Reply with quote  

PostPosted: 13:21 20. May 2008 
Rytíř
 ICQ  Profile

Jo, to je fakt, já myslím, že spousta lidí, co rádi hrajou onlinovky, vůbec neví o NWN.

Kariena - zabita duergary chvíli po té, co jí byla poprvé v životě vyznána láska.... zemřela v lese, daleko od svého rodného hvozdu

Reply with quote  

PostPosted: 13:25 20. May 2008 
Čestný člen týmu Thalie
 ICQ  Profile

proč ne anketa, pokud se výsledek bude považovat za očekávání a ne skutečnost, může leccos napovědět, často víc o respondentech než tématu :mrgreen:

nwn JE stará hra
to neznamená, že špatná ,ošklivá, hloupá....to je prostě věk, ne vlastnost
a starejm hrám hráči nepřibejvaj, nebo přibejvaj málo, protože o starejch hrách se nepíše, nemluví, neprovází je reklama

pro mě osobně je NWN svejma možnostma pořád unikátní hra, která nemá zatím nástupce, holt sem měl tu kliku, že sem se k ní nachomejt jen co vyšla a sem přesvědčenej, že její potenciální hráči někde sou a možná dokonce v hojným počtu, problém je, že se už asi nenachomejtnou
pokud nachomejtnou, jejich počet stěží nahradí ty, co přestanou

takže ekonomicky řečeno, dostáváme se do stavu, kdy nabídka vysoko převyšuje poptávku, což je jak známo stav, ze kterýho profituje konzument, teda hráč
doby, kdy ve večerní spičce hrálo na českejch serverech 200 - 300 lidí sou pryč a nevrátěj se, kdo si myslí něco jinýho je cvok

co z toho plyne ?
o hráče se bude muset bojovat a to nikoli řečma ale kvalitou
naštěstí nejsou všichni hráči stejný, takže se nenahrnou na jeden server, přesto do roka a do dne nevidim na český scéně místo pro víc jak tři, maximálně 4 světy
pro pořádek upřesním - bojovat neznamená lézt do zadku a snažit se vyhovět každýmu

spouštět nebo plánovat dneska spuštění světa je víc škody jak užitku, Thalie svým nešťastným wipem stoupla na okraj propasti a bejt vypnutá o měsíc dýl tak se už možná nevzpamatovala a že to byl a je server s robustní a solidní hráčskou i technickou základnou
světy, který se dneska potácej na návštěvnosti 6 špička 2 průměr by udělaly komunitě dobře, kdyby čestně a kolegiálně ukončily vlastní trápení a vypustily svý hráče na vzduch, než budou moc votrávený na novej začátek

nechci tu mluvit za tým, sem v něm nejkratší dobu ale věřím fest, že Thalie bude z těch světů, co přežije
má na to lidi, znalosti, zkušenosti a chuť

Reply with quote  

PostPosted: 13:49 20. May 2008 
Rytíř
 ICQ  Profile

Kdyby mezi lidmi nefungovalo občas to zlořečené ego, tak by se týmy různých serverů dokázaly domluvit a třeba z toho málo navštěvovaného ti schopní DM posílit jiný server, a tím zvýšit uživatelský komfort a přitom přitáhnout hráče.

Jsou hráči, kterým nevadí mít postavu na 4 serverech a tak různě to zkoušet, pro mne, jako pro konzervativního hráče, je to velkej krok do neznáma a trvalo to mé velké nespokojenosti se stavem věcí na Kandošce hodně dlouho, než jsem přešel jinam, s nutností učit se spoustu věcí od začátku, nemít věci, na který jsem zvyklej (třeba na jednom serveru je jedno zvíře neškodný a na druhým vám ukousne hlavu), učit se nový systémy (třeba craftu) a tak.

V tomhle směru je moc dobře, že má Thalie návody pro hráče a dost aktivní forum, ale přimlouvám se, aby někdo udělal to prolinkování z webu na témata, protože nový hráči fakt na forum nechoděj, ale koukaj na web.

Reply with quote  

PostPosted: 17:18 20. May 2008 
Čestný člen týmu Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Ono by to mozno chcelo spustit aj naku reklamnu kampan na Thaliu, co by mozno pritiahlo uplne novych hracov co o NWN svetoch moc nevedia a mozno by to chceli skusit. Ak mate niekto nake navrhy alebo napady, ako urobit Thalii reklamu tak napiste.

Ja napriklad ukecal 2 kamosov aby isli hrava a kazdy z nich priviedol uz dalsieho kamosa co hravaju a su to uplne novy zacinajuci hraci, co predtym taketo veci vobec nehrali. Takze skuste to mozno rozsirit medzi svojimi znamymi a neviete kto sa chyti, i ked obcas je to tazke bo sa na vas divaju ci ste neusli z blazinca ked im rozpravate o elfoch, trpaslikoch atd. :mrgreen:

„Povinnost je těžší než hora, smrt je lehčí než peříčko.“

Večné hľadanie cudzích chýb je jednou z najväčších chýb vlastných.
(E.Hubbard)

Yeasterday, we sought each other.
Today, we face.
For one of us, tomorrow will never be.

Reply with quote  

PostPosted: 18:16 20. May 2008 
Rytíř
 ICQ  Profile

Ideální by bylo ukecat nějakého redaktora Score či Levelu, aby napsali článek o tom, že roleplaying v RPG neumírá, jak by si snad někteří mohli myslet, při pohledu na masové MMPORG typu WOW nebo Everquest...... a předvést mu to v praxi na Thalii. Ale k tomu by to chtělo mít už rozjetý crafty a nějakou hlavní story a tak... jinak to nemá zatím cenu.

Reply with quote  

PostPosted: 19:16 20. May 2008 
Bůh
 Profile

jo ukecat na reklamu LVL by vůbec nebylo špatný, malej článek s tématem RP ve hrách ještě neumírá: malá skupina nadšenců bla bla bla... ale jak to udělat co? :) na craft čekat nemusíme, jen o to v RP nejde

já kontroluji každý jeho nádech
já podněcuji vaše neštěstí
zrozením i zabíjením
já vyvolám armageddon
krmen tisícem duší.

Reply with quote  

PostPosted: 19:28 20. May 2008 
Čestný člen týmu Thalie
 WWW  ICQ  Profile

No jo reklama by to bola skvela len by to chcelo na niekoho takeho naky kontakt. :wink:

„Povinnost je těžší než hora, smrt je lehčí než peříčko.“

Večné hľadanie cudzích chýb je jednou z najväčších chýb vlastných.
(E.Hubbard)

Yeasterday, we sought each other.
Today, we face.
For one of us, tomorrow will never be.

Reply with quote  

PostPosted: 19:30 20. May 2008 
Libovej frajírek
 ICQ  Profile

Počkejte až Rejty vystuduje, potom řekne dětem ve škole že kdo odehraje týdně aspoň 20 hodin na Thalii tak dostane jedničku do notýsku :D A když bude pořádně přísnej, tak bude hrát každej jak o život ;)

Reply with quote  

PostPosted: 19:33 20. May 2008 
Bůh
 Profile

taky není problém dát se dohromady s jinou stránkou nadšenců.. co stránky hůlkovýho řádu? dát tam odkaz na Thalii,

taky používat stránku Thalie jako podpis na jinejch forech (pokud někdo chodí někam jinam) .. ale dřív asi než tohle bych udělal pořádně ten web :), nevim jak se to dělá tak se mi to lehce řekne ale aktualizovat vzheld a nějakej pěknej vzhled.. dřív bych se do reklamní kampaně nepouštěl

Na level se může napsat jednoduše mail, budot nás pošlou do řiti nebo to tam daj po zkoušce a přečtení.. na to právě potřebujem ten novej web :)

já kontroluji každý jeho nádech
já podněcuji vaše neštěstí
zrozením i zabíjením
já vyvolám armageddon
krmen tisícem duší.

Reply with quote  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 89 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]