Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 13:41 19. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 22 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
 Post subject: VYSVĚTLENO: mnišské zbraně
PostPosted: 11:25 07. Dec 2013 
Nováček
 Profile

Mnich ve hře nemůže používat kuše. Myslel jsem, že je to nějaká další úprava provedená na mniších, ale teď jsem četl v popisku mnicha, že mnišské zbraně normálně používat může (viz. viewtopic.php?f=192&t=6237 ). Každý správný builder ví, že mnich kuši ve svých základních zbraních má (viz http://nwn.wikia.com/wiki/Weapon_proficiency_(monk) ). :ugeek: Hvězdice a kamy jsou zezačátku sice super, ale 1k8 a 2k12 je zezačátku docela velkej rozdíl. Kde jen soudruzi z NDR udělali chybu?

Reply with quote  

Post subject: Re: mnišské zbraně
PostPosted: 12:31 07. Dec 2013 
WB Thalie
 ICQ  Profile

Mnich kuši nemá.

Reply with quote  

PostPosted: 19:08 07. Dec 2013 
Nováček
 Profile

Na Thalii mnich kuši evidentně nemá, ale jak přímo v nwn, tak i na wiki se píše, že kuše (ať lehká či těžká) se do mnišských zbraní řadí. Z toho vyplývá, že jste se rozhodli mu ji na Thalii odejmout. V popisu mnicha na foru ale tvrdíte, že mnišský zbraně používat umí. Vzhledem k tomu, že kuš mezi mnišský zbraně (jak podle wiki, tak podle popisu featu přímo v nwn) patří, tak tam jednoduše máte chybu. Stačilo by tam k popisu mnicha doplnit, že může používat všechny mnišské zbraně až na kuše.
Ty mi tady píšeš, že kuše mezi mnišský zbraně nepatří, ale kdybys klikl na ty odkazy, který dokazujou má tvrzení, věděl bys, že píšeš pěknou hovadinu.

Reply with quote  

PostPosted: 19:12 07. Dec 2013 
Bůh
 Profile

Losin wrote:
Na Thalii mnich kuši evidentně nemá, ale jak přímo v nwn, tak i na wiki se píše, že kuše (ať lehká či těžká) se do mnišských zbraní řadí. Z toho vyplývá, že jste se rozhodli mu ji na Thalii odejmout. V popisu mnicha na foru ale tvrdíte, že mnišský zbraně používat umí. Vzhledem k tomu, že kuš mezi mnišský zbraně (jak podle wiki, tak podle popisu featu přímo v nwn) patří, tak tam jednoduše máte chybu. Stačilo by tam k popisu mnicha doplnit, že může používat všechny mnišské zbraně až na kuše.
Ty mi tady píšeš, že kuše mezi mnišský zbraně nepatří, ale kdybys klikl na ty odkazy, který dokazujou má tvrzení, věděl bys, že píšeš pěknou hovadinu.

Se střeleckámi zbraněmi je to vůbec zvláštní... čaroděj může používat krátké luky a praky, což předtím nemohl, ale těžkou kuši do ruky už nevezme...

Deirdra Monteil - čarodějka z Karathy

Incoherent fire dissipates all contingency.

ZANEPRÁZDNĚN

Reply with quote  

PostPosted: 19:40 07. Dec 2013 
Nováček
 Profile

ještě jsem též koukal do příspěvku s novejma zbraněma a ani tam není zmínky o tom, že by se nějak měnily zbraně pro vybraná povolání, takže nevím, jak to mám předvídat...
Mělo by to být jasně řečeno u těch povolání (v jejich popisu na foru).. Klidně i celkový výčet zbraní, aby pak nevznikaly zmatky, zda mnich má kuše nebo ne nebo zda kouzelník má či nemá krátký luk.. Takhle to žádný hráč nemůže čuchat

Reply with quote  

PostPosted: 19:48 07. Dec 2013 
Šlechtic
 Profile

není chybou, že kamy mají násobitel x3? :O

Reply with quote  

PostPosted: 21:12 07. Dec 2013 
Nováček
 Profile

chybný je pouze popis, fungují správně

Reply with quote  

PostPosted: 21:31 07. Dec 2013 
Šlechtic
 Profile

ještě že tak...ale kdyby to bylo opravdu x3, tak by zas RoF řval nesmysly, že je mnich silný apod., takže dokud neřve, je vše Ok a mnich zůstává slabým ;)

Reply with quote  

PostPosted: 22:15 08. Dec 2013 
WB Thalie
 ICQ  Profile

Jinak doporučuju se přestat ohánět wiki, to je úplně k ničemu.

Reply with quote  

PostPosted: 18:10 09. Dec 2013 
Nováček
 Profile

tak podle čeho se teda mám řídit? Čím se mám ohánět? v topicu zbraně a zbroje (v kategorii mechanika) se o mnišských zbraních vůbec nemluví stejně tak jako u mnicha samotného... Takže wiki je v některejch případech jedinej zdroj informací...
Jestli je někde nějakej topic, který pojem mnišské zbraně definuje, tak se omlouvám, ale jestli není, stojím si za svým.

Reply with quote  

PostPosted: 18:52 09. Dec 2013 
WB Thalie
 ICQ  Profile

Stát si můžeš za čím chceš. Nicméně jsme prakticky všechno předělali a wiki už není relevantní zdroj informací, takže bud forum nebo pokud není na foru tak to sepsat podle hry.

Reply with quote  

PostPosted: 18:57 09. Dec 2013 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

Nebo se zeptat ne fóru. Takže tvůj postup je v podstatě správný. :wink:

Reply with quote  

PostPosted: 23:46 09. Dec 2013 
WB Thalie
 ICQ  Profile

Aktuálně nastavené zbraně co umí mnich:
dýka
kama
hůl
shuriken
prak

Reply with quote  

PostPosted: 16:23 10. Dec 2013 
Nováček
 Profile

oka, díky.. je to sice argumentace jako kdybyste změnili devast na epický kouzlo, nikam to nenapsali a hráčům řekli, ať si to ve hře zjistí nebo se zeptaj na foru, jestli to náhodou není změněný, ale to je fuk, aspoň už vím, na čem s těma zbraněma u mnicha jsem.. je takovýchto nevypsaných změn víc?
bylo by super, kdyby se tento výpis zbraní objevilo i v topicích ohledně mechaniky (ať už u mnicha nebo konkrétně u zbraní) . Ono když si člověk vytvoří postavu, vezme si nějaký povolání a až ve hře zjišťuje, co vlastně umí či neumí... no není to úplně (dle mého názoru, který se od vašeho může lišit) v pořádku. Například kdybych chtěl jet třeba zenko na kuši tak teď mám smůlu :D

Reply with quote  

PostPosted: 17:44 10. Dec 2013 
Šlechtic
 Profile

Shaman88 wrote:
Aktuálně nastavené zbraně co umí mnich:
dýka
kama
hůl
shuriken
prak

mnišské rukavice jsem na servru neviděl, předpokládám, že jsou také zrušeny a nebo (což je pravděpodobnější), jsem nehledal dobře ;)

Reply with quote  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 22 posts ]  Go to page 1, 2  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]