|
View unanswered posts | View active topics
|
Page 1 of 1
|
[ 14 posts ] |
|
Author |
Message |
duchna
|
Post subject: zotrocovani Posted: 00:50 24. May 2008 |
|
 |
Nováček |
|
|
Zdravim nevim kam to napsat tak to pisu sem, Měl bych dotaz na team, jakto je se zotrocovanim. Doufam ze nevyzrazuju nejaky ooc info. Zacal sem hrat cernyho skreta, a stala se mi tato prihoda, vysel sem z hospody v hagolu a tam je nejakej trpaslik a rika: ses muj votrok, nasledovalo klasicky biti a ozivovani. Zpusob zotrocovani se mi zda v poradku, ne tak misto zotrocovani. Chci se preptat zdali je to mozne ve meste (trpaslik argumentoval ze to jejich mesto, ale my vlastni mesto nemame a jinde zacinat nejde).
Muj dotaz je jestli je toto ve meste mozne ( kdyby nas chytili mimomesto tak bych se klidne zotrocit dal), aby duargar chodil po meste a kohokoli kdo neni duargar de zotrocit. Myslim ze tak by tam brzo prestali jezdit obchodnici nebo kdokoli jinej krome duargaru. Jestli to treba neosetruje najaky zakon nebo zvykove pravo. (pokud je to zvykem coz mi pripada na priklad z hlediska obchodu nelogicke, tak se zotrocit dam) Dekuji tymu za odpoved
|
|
Top |
|
Kiri
|
Post subject: Re: zotrocovani Posted: 01:10 24. May 2008 |
|
Joined: 18:37 29. Apr 2007 Posts: 1260 Location: vsudeANDnikde
|
Nejsem nikdo z tymu ani zadnej poboclen, snikym nema duverny vztach. Nikoho neuznava, krom par vyjimek (Rejty, Jaara, Daandri a a spol).
Hraj podle intuici a dostaneas se dal, nez si myslis.....(s temi kamosi v tymu, to byl zert pro: blby)!!!
_________________ stiznosti sem -> 291472609 jsem to co (ne)jsem. Zhrzena laska *** ministerstvo zabavy varuje: creeping zabiiji!!!
Pisu sam za sebe
|
|
Top |
|
photter
|
Post subject: Re: zotrocovani Posted: 01:16 24. May 2008 |
|
|
černej skřet je pro ostatní v podtemnu méněcenná rasa, v podstatě nemůže bejt nic jinýho než votrok jakmile někdo chytí černýho skřeta, kterej nikomu nepatří, prostě ho zotročí, kdekoli a kdykoli takže pokud chceš hrát otroka, volils dobře, pokud ne nehraj ho na rozdíl od jiný rasy, černej skřet zůstane otrokem pořád jiná rasa pravděpodobně taky ale malá šance na získání svobody tam je
_________________ Usstan rin'ov ragar z'lonzic draeval shar'tleg ussta velve wun l'harventh
|
|
Top |
|
Krata
|
Post subject: Re: zotrocovani Posted: 01:22 24. May 2008 |
|
Joined: 18:00 28. Apr 2007 Posts: 2864 Location: Božský trůn
|
Je trochu divný když si deš po městě a někdo tě jen tak zotročí, co kdyby si někomu patřil a pán ti dal nějakej úkol.. tohle je hlavně na hráčí Za mě: já potkta po městě černýho skřeta.. OOC vim že to je novej hráč ale IC nemám tušení kdo to je, jako kněžka nemám zájem ho vůbec oslovit, ale když RP napíše *vrazil do ni* *zakopl a usputil nějaký sáček* tak kněžka zareaguje, začne vyzvídat kam patří.. když řekne že nikam tak ho zotročuju pod rodinu N'Abarn, ale tohle je na stylu hráče, to co se stalo tobě je možná trošku divný, ale zase když se jako otrok nějak neozveš, nikdo by si tě RP neměl všímat, má to dvě strany micne 
_________________ jsem uctívač démonů jsem otec tvé smrti já vyvolávám dávné zlo já kontroluji každý jeho nádech já podněcuji vaše neštěstí zrozením i zabíjením já vyvolám armageddon krmen tisícem duší.
|
|
Top |
|
skarbi
|
Post subject: Re: zotrocovani Posted: 09:16 24. May 2008 |
|
|
Ten duergar sem byl já. A abych to upřesnil. První co mě napadlo, hele, neska mam dobrej den. Dva černý skřeti. Zeptam se jednoho čí je. Ten nedal dohromady větu, nevadí, je tam druhej kterej umí mluvit. Ten mi řekne, že nikomu nepatří a že jedinej jejich pán je Gordul. Myslim, že teď už mi nic nebránilo si je prostě vzít... A to, že je to uprostřed města, no a? Co já vím, je to DUERGAŘÍ město a ne černejch skřetů... A s tim, že jste žoldáci a že by jste nám sloužili jedině za prašule, to vám fakt neprojde Nevim jestli jste to udělali nebo ne, ale doporučuje kouknout na reálie Podtemna. Tam se dozvíš, že jediný dvě rasy v Podtemnu jsou prostě Duergaři a Drowové. Všechno jiný je odpad a smetí, kterýmu se dovoluje tam žít, protože na nás makaj. Stejně jako Daf Jamova Hlubina, ty jakž takž žijou jenom proto, že platí Drowům výpalný a ty si jich zas tolik nevšímaj... Toť asi všehcno z mý strany 
_________________ acc.: skarbi Medbur, syn Grolkarfův (Medbur Grolkarfsson)
|
|
Top |
|
duchna
|
Post subject: Re: zotrocovani Posted: 10:38 24. May 2008 |
|
 |
Nováček |
|
|
no procet sem realie podtemna a tam sem se dozvedel ze to ze jediny dve rasy sou drowove a duargari si prave myslej pouze jen tyto dve rasy, nenasel sem nikde v ostatnich rasach ze jsou urrceny pouze pro hru otroku, a ver ze kdyby bylo mesto cernych skretu tak zaciname tam, takhle proste nemame na vyber, zajimalo by me jestli se ptas tekhle kazdyho npc neduargara ve meste
|
|
Top |
|
skarbi
|
Post subject: Re: zotrocovani Posted: 10:56 24. May 2008 |
|
|
Jo a myslí si to právem. A to, že nemáte kde jinde začínat. Za to nemůžu, že černý skřeti sou tak nízko, že prostě svoje město nemaj. A když už sme teda u toho. Mam takovej pocit, že většina černejch skřetů už se prostě jako otroci rodí. Nebo si je hold někdo vezme... A až mi ty npc budou odpovídat, tak se jich klidně ptát budu, ale to sme někde jinde... Když nechceš hrát otroka, měl si hrát třeba svirfneblina, duergara nebo drowa a ne si vzít černýho skřeta, kterej je prostě k tomuhle osudu předurčenej.. Druhá možnost by byla si pořádně promyslet životopis, ano vyplatí se to  a předem se domluvit s DMkem, že už prostě pána máš a jakýho a jak tě získal a podobně. Měl bys od nás klid...
|
|
Top |
|
nomis_b
|
Post subject: Re: zotrocovani Posted: 10:58 24. May 2008 |
|
Joined: 18:00 26. Aug 2007 Posts: 3090 Location: po 8me za 5 let se zase stehuju.. uz si to proste nepamatuju
|
skarbi wrote: A až mi ty npc budou odpovídat, tak se jich klidně ptát budu, ale to sme někde jinde... Neboj, dockas se Jel uz sis zbicovat sveho svirfneblina do Cheel ?
_________________ A zase se craftí...
|
|
Top |
|
Krata
|
Post subject: Re: zotrocovani Posted: 11:17 24. May 2008 |
|
Joined: 18:00 28. Apr 2007 Posts: 2864 Location: Božský trůn
|
Svifrneblini jsou chytří a vynalézaví, proto je tolerujou duergaři a berou si od nich jejich hrčaky, drowové zas kradou nebo zabavujou.. proto se nemaj rádi s drowama ale docela vycházej s duergaram, hlubiní pulčíci jsou chudácí, kteří se vyplácej aby vůbec mohli přežít Černej skřet je otrok, je tolerovanej pro větší inteligenci než ostatní skřeti a jejich sílu, tudiž dobrej na práce.. jinak je to nechutná věc která když k něčemu nebude, proč ji hned nezabít.. a jesli se skarbi zeptal tak nevidim problém  nevim o otm že by byli černý skřeti najímáni jako žoldáci
_________________ jsem uctívač démonů jsem otec tvé smrti já vyvolávám dávné zlo já kontroluji každý jeho nádech já podněcuji vaše neštěstí zrozením i zabíjením já vyvolám armageddon krmen tisícem duší.
|
|
Top |
|
skarbi
|
Post subject: Re: zotrocovani Posted: 11:23 24. May 2008 |
|
|
Jo Krata tady hezky pospal ty vztahy Asi za chvíli bude mluvit za nás, za všechny  A kdyžtak už sem z hráčů nikdo nepřipisujte, ať se k tomu vyjádří už jenom DMko.. Ať je v tom jasno a nevznikaj z toho ve hře patový situace.. (A když se nám nebude líbit rozhodnutí, bude ANKETA!  )
|
|
Top |
|
photter
|
Post subject: Re: zotrocovani Posted: 11:49 24. May 2008 |
|
|
@duchna hra v podtemnu má svoje specifika a neni to každýho parketa rozhodně tam nejde hrát co si kdo vzpomene, je to přísně strukturovaná společnost (i když duergarská trochu volnějc, jak drowská) a pokud tam děláš postavu, musíš počítat s tím, že bude do tý struktury zapadat nebo bude mrtvá podtemno je prostě tak stavěný, že si tam nikdo nemůže hrát co chce ale každej musí někoho poslouchat, divil by ses, kolik to má vejhod, co se týká hraní v partě, plánování různejch akcí a podobně na svobodný černý skřety zapomeň, to prostě není, nejde a nebude, chcem podtemno jak řemen a ne nějakou plyšovou parodii jestli to z reálií nevyplývá dostatečně jasně, je to chyba a napravíme ji to, že tě první duergar zotročil, je úplně přirozená věc, otroci sou značkovaný a tvůj černej skřet není, není třeba se každej den vyptávat všech NPC ocejchovanejch votroků jinak hra za otroka se dá krásně užít, nebyl bys první ani poslední ale žoldák prostě ne jestli chceš hrát žoldáka, udělej si půlorka na povrchu
_________________ Usstan rin'ov ragar z'lonzic draeval shar'tleg ussta velve wun l'harventh
|
|
Top |
|
nomis_b
|
Post subject: Re: zotrocovani Posted: 11:58 24. May 2008 |
|
Joined: 18:00 26. Aug 2007 Posts: 3090 Location: po 8me za 5 let se zase stehuju.. uz si to proste nepamatuju
|
Vlastni zkusenost: Hral jsem cernyho skreta, nyni jeste posatava zije, ale uz asi ne moc dlouho Domluvil jsem se s rodinou Nabarn a delal jsem otroka primo jim. Dostal jsem klice od domu, mel jsem svoji praci, kterou sem musel vykonavat a tak dale. Byl jsem tak trochu i bojovej otrok, ale spise nosic, takze mne brali na vsechny vypravy. Mel jsem pristup na forum a dalsi zalezitosti.(jakmile jednou zacnes byt ve foru v podtemnu, nesmsis uz hrat postavu na povrchu !!) To treba otrok z povrchu nikdy mit nemuze. protoze kdyby se nahodou rozhodl utect, mohl by vynaset hodne OOC informaci o strukture rodiny, o questech no proste strasne moc OOC veci. To otrok z podtemna vynaset nemuze, protoze na povrchu by ho stejne zabili.A taky nema zadnou chut jit na povrch. Co by z toho taky mel? Zil cely zivot v podtemnu... Urcite se muzes domluvit i s duergary a domluvit se byt jejich otrokem.. a kdyz by se ti to libilo jinak, tak si vymysli, ze patris nejakemu jinemu rodu, ktery je sluzebne vise nad duergarama.. neni to zrovna onco, protoze se budes potulovat po podtemnu volne jak chces a spravne by si mel jit z mesta jen pod dohledem, ale treba to pokazde muzes okecat RP ukolem pro nejake NPC.. Tot ma rada.
_________________ A zase se craftí...
|
|
Top |
|
Rejty
|
Post subject: Re: zotrocovani Posted: 12:02 24. May 2008 |
|
|
Aby se cerni skreti dozadovali svych prav, tak to je jako by se Zid v nacistickem Nemecku za druhe svetove valky dozadoval lidskych prav. Je to spina a powl, kdo je chce hrat, musi se s tim smirit. Photter se k tomu vyjadirl dostatecne.  Navic byt otrok neznamena byt jen bicovany a uslapavany...
_________________ Vedoucí týmu Thalie
|
|
Top |
|
skarbi
|
Post subject: Re: zotrocovani Posted: 12:08 24. May 2008 |
|
|
Díky 
|
|
Top |
|
|
Page 1 of 1
|
[ 14 posts ] |
|