|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
Jose
|
Post subject: Chyba nechyba Posted: 20:00 21. Dec 2013 |
|
 |
Obyvatel |
|
|
Ahoj. Tak nějak nevím, kam to napsat jinam. Sice se nejedná přímo o chybu, ale chtěl bych navrhnout WB a DM aby dali hlavy dohromady a zkusili se zamyslet nad tím, co vytváření na NOVÉ THALII. Vím, že takhle v chatu, u piva nebo na papíře ty nápady můžou vypadat pěkně, ale podívejte se, co to dělá se servrem. Ten malinkej chudák je v koncích. Víc jak 20-30 hráčů a NPC na Vás tupě koukají a nechají se umlátit aniž by Vám způsobili 1hp dmge. Lokace jsou tak velký, že půlku času jen naběháte, aby jste se někam dostali a nakonec v těch lokacích pak ani nejste schopní najít nějakého spoluhráče na rp klábosení, jak je hnusný počasí a co se děje ve městě. Opravdu bych chtěl podpořit zamyšlení, jestli ty systémy už nejsou tak trochu megalomanský a kontraproduktivní nebo spí kontrahratelný. Vím, že je to jen testovací provoz a chápu kolik do toho lidi vrážíte času a nechci Vaši snahu nijak hanět nebo znevažovat, ale určitě si dokážete představit, kolik práce to teprve zabere, aby to aspoň trochu slušně fungovalo a možná by byla namístě rozvaha, co zatím odsunout nebo úplně zrušit, aby se thalii nestalo to, co spoustě jiným modulům a byli to moduly, které po technické stránce šlapaly dobře. Nebudu jmenovat, jistě víte, co mám na mysli.
Jen nakonec zopakuju, nechci nikoho hanět, kritizovat nebo znevažovat, bohužel to píšu v mírně nevrlém stavu a něco z toho může vyznít špatně. Kdo chce tak si z toho vybere to dobré kdo chce vybere si to špatné, to už je Vaše věc.
_________________ Ty si možná myslíš, že jsem ku%va. Jsem ku%va!
|
|
Top |
|
Shaman88
|
Post subject: Re: Chyba nechyba Posted: 22:47 21. Dec 2013 |
|
|
Nechápu o co go. Lagy způsobuje nějaká chyba. Však jsi hrál i týden zpět a to žádné lagy skoro nebyly.
|
|
Top |
|
J.F.Payne
|
Post subject: Re: Chyba nechyba Posted: 23:15 21. Dec 2013 |
|
|
Svět je postavenej tak, že jsou nějaké hlavní uzly, kde není nikdy problém nějakou PC postavu potkat. Jasně, když vyrazíš sám lootit, pravděpodobnost, že někoho potkáš, se zmenšuje.
K tomu radím počkat ve městě na partu, ke který se přidáš, nebo sedící dobrodruhy k nějaký akci vytáhnout. Já s tím nikdy problém neměl.
_________________ Kraki Skengdrang a nejzlejší DM
|
|
Top |
|
Nalkanar
|
Post subject: Re: Chyba nechyba Posted: 23:31 21. Dec 2013 |
|
Joined: 14:21 13. Feb 2010 Posts: 9274 Location: Brno/"Znojmo"
|
A upřímně - přehnaně velká a nevyužitá byla i ST. Ale hodně těch "nepoužívaných" lokací bylo vskutku hezkých a měly své kouzlo.
_________________ .
|
|
Top |
|
Jose
|
Post subject: Re: Chyba nechyba Posted: 01:04 22. Dec 2013 |
|
 |
Obyvatel |
|
|
Já nejsem rozhodně looter a nikdy jsem nebyl...
PS: Ty potvory se stále chovají divně a bylo to i na ST. Čumí a nebrání se. PS2: Potvory fungují korektně pouze když je na servru cca do 10 lidí, pak to de rapidně dolů.
|
|
Top |
|
Kinkin
|
Post subject: Re: Chyba nechyba Posted: 12:32 22. Dec 2013 |
|
|
Neřekl bych...Včera jsem byl na serveru od cca 4 PC do 26 a žádné změny neviděl. Zkus třeba májak, nebo skalní hrobky, nebo jakýkoli dung..... to jsem včera prošel a zdá se mi naopak, že mobové jsou útoční až přespříliš...Nechceš náhodou agresivitu na max a vyřadit tak některé PC ze hry. viď?  A k těm lokacím....ty na ST mi připadali hezčí. Tyhle na NT se vám zdají "prázdné" jen zatím. Dají se "oživit" potvorami, příběhy, atd. Záleží na hráčích a DM.
_________________ "Vstupuji, když odcházím, já dobrodruh sám. Nejsem maskou, kterou nosím ... však tváří v tvář stávám se jí ..."
|
|
Top |
|
Jose
|
Post subject: Re: Chyba nechyba Posted: 12:46 22. Dec 2013 |
|
 |
Obyvatel |
|
|
Nechci nikoho vyřazovat, pro moji zaklínačku to je naopak výhoda, když se nechají řezat bez boje. A taky ne nebavím o tom, že něco má být agresivnější.
Poenta mýho příspěvku je v tom, proč dělat něco složitě, když nejlepší věci jsou vždy nejjednodušší řešení a zkuste někdo něco proti tomu říct. Radši bych hrál na staré thalii, která bude osekaná od skriptů atd., který ji zpomalují.
|
|
Top |
|
Kinkin
|
Post subject: Re: Chyba nechyba Posted: 13:14 22. Dec 2013 |
|
|
Máš pravdu. Jo jo, laguje to pořád...ale to bude lokacemi a NPC... jasně. Včera mně dostal třeba maják ... ještě s tou agresivitou ... Tiše otevřu dveře k pašerákům ... načítá se lokace ... buch a ležím ....stojí jich kolem mně 7 nebo 8. Stalo se mi to už 2-3x. A najednou mínus 3000xp Bug ... lag ... chyba?
_________________ "Vstupuji, když odcházím, já dobrodruh sám. Nejsem maskou, kterou nosím ... však tváří v tvář stávám se jí ..."
|
|
Top |
|
Caehan
|
Post subject: Re: Chyba nechyba Posted: 13:33 22. Dec 2013 |
|
|
Není třeba hledání cesty příliš pomalé ve velkých lokacích? Já nevím, jestli se to upravovalo v nové AI... či jestli se to v ní vůbec upravovat dá... Ono když to zrovna funguje, tak je možná až příliš dobré. Jen teorie...
_________________ Eribor Tanithil - elfský bylinkář a lukostřelec.
Deirdra Monteil - čarodějka z Karathy
Incoherent fire dissipates all contingency. ZANEPRÁZDNĚN
|
|
Top |
|
Rejty
|
Post subject: Re: Chyba nechyba Posted: 13:57 22. Dec 2013 |
|
|
A co si z toho máme tedy odnést?
_________________ Vedoucí týmu Thalie
|
|
Top |
|
Caehan
|
Post subject: Re: Chyba nechyba Posted: 14:07 22. Dec 2013 |
|
|
No, já myslel, že jste tu AI psali vy... tak možná bude třeba předělat algoritmus na pathfinding? Třeba omezit vzdálenost, do které prohledává, na dohled té příšery? *krčí rameny*
Já nevím, jestli si tohle lidé musí psát sami, nebo to prostě někde stáhnou. Popravdě střílím tak trochu od boku.
_________________ Eribor Tanithil - elfský bylinkář a lukostřelec.
Deirdra Monteil - čarodějka z Karathy
Incoherent fire dissipates all contingency. ZANEPRÁZDNĚN
|
|
Top |
|
Jose
|
Post subject: Re: Chyba nechyba Posted: 16:45 22. Dec 2013 |
|
 |
Obyvatel |
|
|
Když se vrátím k původnímu téma Rejty, tak si každý odneste, co chcete. Zamyšlení nad tím, jestli opravdu thalie funguje nebo bude fungovat tak, jak chcete a pokud si tím nejste jistí, jestli by nebylo dobrý se zamyslet, jak to udělat jinak nebo to nedělat, taky si z toho nemusíte odnášet nic. Pouze jsem vyjádřil svůj názor, od toho fóra jsou.
PS: Asi bych tuhle diskuzi už zamkl. Na konkrétní témata jsou jiné sekce, myslím, že je tam i sekce chyby AI.
|
|
Top |
|
Laxus
|
Post subject: Re: Chyba nechyba Posted: 12:23 23. Dec 2013 |
|
 |
Nováček |
|
|
Rejty wrote: A co si z toho máme tedy odnést? Myslím, že chcel povedať, že na lagujúcom servery hráči časom nebudú hrať, pretože to ani nebude možné.
|
|
Top |
|
Shaman88
|
Post subject: Re: Chyba nechyba Posted: 13:32 23. Dec 2013 |
|
|
Laxus wrote: Rejty wrote: A co si z toho máme tedy odnést? Myslím, že chcel povedať, že na lagujúcom servery hráči časom nebudú hrať, pretože to ani nebude možné. A ty máš lagy?
|
|
Top |
|
Laxus
|
Post subject: Re: Chyba nechyba Posted: 23:08 23. Dec 2013 |
|
 |
Nováček |
|
|
Shaman88 wrote: Laxus wrote: Rejty wrote: A co si z toho máme tedy odnést? Myslím, že chcel povedať, že na lagujúcom servery hráči časom nebudú hrať, pretože to ani nebude možné. A ty máš lagy? Cez deň obrovské, v noci je to v pohode.
|
|
Top |
|