Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 11:52 28. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 77 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
Author Message
 Post subject: Re: První krev
PostPosted: 09:07 28. May 2008 
Urozený
 Profile

LDamian wrote:
Nez se odmlcis, tak jen pro jistotu - mohl bys ty duvody konkretne vypsat? Nemam nic proti tvemu rozhodnuti, jen si chci byt jisty, ze te chapu spravne. Darien toho pise hodne a neni snadne sledovat, jaky je jeho aktualni nazor (dava spis navrhy ruzne jak ho co napadne) a Jachym dal spis radu dotazu. Takze jake jsou konkretne ty duvody pro ktere se odmitas zucastnovat CvC stretu mezi frakcemi?

Důvodem je, že velmi zle nesu smrt své postavičky a ztrátu vědomostí (zkušeností) a to do té míry, že se mi večer špatně usíná, myslím na to, jsem nasraný a je mi to líto. Přemýšlím kde se to posralo, za co si můžu sám a co jsem nemohl ovlivnit. Pokud si přeji riskovat pak o to chci sám rozhodnou a míru rizika sám určit. CvC typu turnaj je pro mě tak intenzivním zážitkem, že přestávám dýchat, srdce mi mlátí o sto šest, udělá se mi sucho v krku a vůbec se cítím velmi zvláštně a to se mi v podstatě nemůže nic stát. Keci typu smrt musí bolet nemám rád ... mě třeba poslední dvousmrt bolí již více než 3 týdny a nikterakt to neodeznívá, dospělo to tak daleko, že jsem ty tři týdny na Thalii nebyl a logl se po dlouhé době teprve v Sobotu ráno. Stačil jeden pohled na trpaslíka a bylo mi z toho zase smutno. Nejsem sadomasochystické prase abych se v těchto pocitech rochnil tak se prosím nezlobte že se této vaší kratochvíle odmítám účastnit. Postavičku jsem si uděl aby měla příběh, aby dobře vypadala (pokud jsem ti Pepi nepoděkoval, ale snad ano - děkuji nyní, oba naši trpaslíci vypadají úžasně), sám jsem si určil, jak jsem zvyklý, jaké bude mít silné a jaké slabé stránky, vědomě jsem si ho tedy poškodil právě proto aby byl co nejvěrohodnější, následné úpravy kouzel, vlastností a ostatního pak rovněž zaúřadovaly a tak mohu s klidným srdcem říct, že nemám žádný PG build a v místě konfliktu bych okamžitě umíral ... tímto se dostáváme na začátek mého osvětlení. Pokud k tomuto má někdo nějaké otázky tak prosím do SZ ... dále nebudu do topiku s takto pro mě ožehavou tematikou přispívat, nedělá mi to rovněž dobře a na druhé straně barikády to rovněž rozpoutává negativní emoce.
T.

Last edited by Theogil I on 09:10 28. May 2008, edited 1 time in total.

Reply with quote  

PostPosted: 09:10 28. May 2008 
DM Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Díky. Chápu.

Tiefling Merakh a Amadeo Crowley. Aasimar Auriel. Hakavarn Skall Ocellom. Drow Nadas a Malzar Zau'ndar. Elf Melron Sil Naril, hobit Peranoel Thoris, lidé Ramon a Adrian Bach, Taranis a asi dvacet dalších. .o)

Aktivní, kontaktovat kvůli: záseky, questy, aréna a dění v Kel A Hazru

Reply with quote  

PostPosted: 10:16 28. May 2008 
Rytíř
 Profile

Theogil I wrote:
...
T.

Moc, opravdu moc mne mrzí, že ty dva trpaslíky v Ivory nepotkávám , pokládám Theogila s bráchou za jedny z nejlepších hráčů s jakými jsem kdy na všech serverech hrál. jeho názory na hru jsou mi velmi velmi blízké.
I já se samozřejmě za těchto okolností které jsem si těmi dotazy zjistil nebudu účastnit CvC frakčního boje. Moje postavy jsou na všech serverech konstruktivní,
staví a budují si své prostředí , známé , kamarády - rodinu. Zdokonalují se ve zručnosti něco vyrábět a v jednom oboru dosahují mistrovství, prodávají a obchodují s ostatními postavami. Zůčastňují se společenských akcí , jako jsou plesy a oslavy. Pomáhají slabším a hodným postavám.
I na Thalii by Menhiri chtěla vlastní dům s kytičkama a pořídí si do něj kočičku nebo pejska . Hned si půjde koupit nové šaty a uloží si je do truhly.
Postavy mého typu (a je jich tu dost) strašně postrádají craft a mají spíš obavy že tyto frakční šarvátky jen odvádí pozornost od jeho dopracování.
Představa že bude má postava sedět v Ivory v zahrádce a přiřítí se tam rómské podtemno a napadne jí - je pro mne hraniční téměř nemyslitelná.
Minimálně navrhuji zesílit domobranu a Ivorským lučištníkům dát devast

Reply with quote  

PostPosted: 10:36 28. May 2008 
Ďábel
 WWW  Profile

pokud se někdo nechce účastnit frakčních bojů, patrně jej nikdo nebude nutit. je to pochopitelný a pokud to hráče stresuje, nic proti tomu nenamítám.

za sebe chci nicméně říct, že je úplně skvělý, že existuje server, který žije vlastním "velkým" konfliktem. to je totiž naprosto dokonalá pozaďová kulisa pro četné příběhy. přiznávám, že nastavení serverů "všichni hodní proti zlým NPC" mě opravdu nebere (je to důvod, proč v současný době nehraju na EQ). to je stav, kterému photter tak výstižně říká "plyšárna".

nicméně, Thalie je postavená pro konflikt podtemna s povrchem, kterému se nelze vyhnout jako takovému. prostě je to základ světa, aspoň v současné podobě. pokud tedy někdo nechce riskovat jakékoli zatažení do něj, musí tomu přizpůsobit svou hru, nikoli, což je asi základ sporu v této debatě, požadovat přizpůsobení serveru svým požadavkům...
přizpůsobení hry k vyhnutí se konfliktu má dvě roviny. první je OOC a někdo by možná brumlal o metagame, ale rozhodnutí hráče vyhýbat se konfliktu je taky OOC, takže: nevyhledávat místa, o kterých jako hráč víš, že jsou riziková, hrát když nejsou nalogovaní podtemňané případně změnit lokaci. prostá OOC znalost počtů postav drowů a ostatních obyvatel podtemna říká, že nemohou být na mnoha místech zároveň. lokace jako alwariel, kel-et-hazr, případně časem forchenheim či trpasličí město, by měly být v podstatě bezpečné.
rovina IC spočívá v podobných principech, filtrovaných ovšem hlediskem postavy. slyšel jsem o drowech v Ivory... nebudu tedy chodit do Ivory. prodám dům v Ivory a odstěhuju se do Karathy. když dojde k boji, nezapojím se, ale raději uteču. drowové jsou velmi nebezpeční... atd.
špatnou reakcí - která zákonitě vyvolá odezvu u týmu, je:
mám dům v ivory a nechci se účastnit CvC. zařiďte ať drowové už nenapadají Ivory!
na stížnost v tomto duchu nemohou DM reagovat jinak než reagují - považovat ji za špatný vtip...
postava se musí vždy přizpůsobit realitě světa, nikoli naopak. na tomto místě chci říct, že existence konfliktu dodává Thalii realističnost a napětí a to i pro postavy jako je moje, která rovněž nemá žádnou touhu aktivně vyhledávat CvC. za prvé je na nízké úrovni, za druhé to není její styl. pokud by se připletla k podobnému konfliktu, patrně by se co nejrychleji zdekovala...
a dodávám, že podle mého názoru je na Thalii CvC zvládnuté skvěle a to jak od hráčů tak od DM a žádné nekontrolovatelné bujení, kterého se někteří tak obávají, zatím nehrozí. za což budiž týmu i hráčům dík.

Reply with quote  

PostPosted: 11:10 28. May 2008 
Čestný člen týmu Thalie
 ICQ  Profile

naprostej souhlas
navíc plyšárna mívá samoprohlubující mechanismy a nenápadně se měni v disneyland, kde buď hraješ sněhurku a sedum trpaslíčků nebo seš za vyvrhela, buďte rádi, že to tu je, jak to je
frakční princip byl zabudovanej i do starý thalie jenže "zlá" strana měla k dispozici jen ostrov a to byla trochu nuda - i když tam byla skvělá atmosféra *nostalgicky fňukne* ostrovani stejně museli nějak přežívat i na pevnině
teď máme de facto dva světy, což je na jednu stranu škoda (cca 20 lidí každej večer je moc pěkná návštěva, přesto je povrch i spodek poloprázdnej) ale jak už napsal DenGrasse, dává to světu pozadí a hloubku a reálie přestávaj bejt jen slova ale daj se potkat
po první frakční šarvátce sem vcelku optimistickej, co se dalšího vývoje týká, pokud tuhle úroveň udržíme a případně maličko pozvednem, pak opravdu nevidim důvody aby někdo plakal a stěžoval si

teď k Theogilovi:
určitě nikdo nikoho do žádný frakční hry nebude lámat, až na mě nejsou ani podtemňáci žádný zvrhlíci
na druhou stranu reálie sou daný a žádná postava nemůže žádat výjimku z reálií, to je snad jasný, ne ?
takže vyhnout se tomu dá jenom patřičným chováním postavy - podtemňáci nemaj kdovíjakej akční rádius, musí se do rozednění vrátit, takže místa výskytu se zřejmě časem budou opakovat a budou známý - pokud se potom postava bude v těch místech pohybovat po setmění, musí počítat s tím, že.....uvidíte co :mrgreen:
a jenom malá poznámečka na závěr - většina hrdinů byli a sou hrdinové "z donucení" - tak jako tvoje postava nevyhledávali konflikt, chtěli mít svůj klid ale konflikt si našel je - často je to silnější príběh, než příběh žoldáka, co se programově cpe všude, kde slyší kravál bitky

Reply with quote  

PostPosted: 11:17 28. May 2008 
Temnota
 WWW  ICQ  Profile

@ Jachym:

Vždyť to je ale přece normální chování. Když hraješ nekonfliktní postavu, máš dům za hradbami a když vidíš riziko, tak se radši stáhneš, než abys šel po hlavě do boje, pak se přece nějakého střetu prakticky nemusíš bát.
Tohle je, myslím ten podstatný rozdíl:
A: Nemám rád CvC - Nebudu vyhledávat potíže.
B: Nemám rád CvC - Nechci aby na serveru bylo.

A: Budu dávat příspěvky na domobranu.
B: "Minimálně navrhuji zesílit domobranu a Ivorským lučištníkům dát devast"

Brûlante et suant les poisons,
Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique
Son ventre plein d'exhalaisons.

Reply with quote  

PostPosted: 11:19 28. May 2008 
Mistr
 ICQ  Profile

photter wrote:
...často je to silnější príběh, než příběh žoldáka, co se programově cpe všude, kde slyší kravál bitky

Nenavazaj sa do zoldakov, ano? :mrgreen:

Cesta spravedlivého ze všech stran lemována jest nespravedlností,sobectvím a tyranií lidské zloby.Požehnán buď ten,kdo ve jménu lásky a dobré vůle vyvede slabé z údolí temnoty,neb ten jest skutečným pastýřem a spasitelem zbloudilých dětí.A já srazím k zemi mocným trestem a divokým hněvem všechny,kdo se pokusí otrávit a zničit mé bratry.A když uvalím svou mstu na tebe,seznáš,že jméno mé je DM!

Reply with quote  

PostPosted: 11:21 28. May 2008 
Čestný člen týmu Thalie
 ICQ  Profile

Marvin wrote:
photter wrote:
...často je to silnější príběh, než příběh žoldáka, co se programově cpe všude, kde slyší kravál bitky

Nenavazaj sa do zoldakov, ano? :mrgreen:

na to nepotřebuju fórum, počkej, až se do nich navezu IG :mrgreen: :twisted: :mrgreen: :twisted: :mrgreen: :lol:

Reply with quote  

PostPosted: 11:22 28. May 2008 
Libovej frajírek
 ICQ  Profile

No jako dřív sem si taky myslel, drowové řikaj že za noc se toho nedá moc stihnout, přitom je to dost dlouhá doba. Teď sem viděl že to fakt neni moc, než se přesunou na určený místo, než to obhlídnou, než se rozhodnou... pak se provede akce a jakmile se něco pos*re tak už fakt jde o čas... v 5 začne svítat a ukrejt se někde blízko je dost risk no a na partě drowů který jdou pomaličku a skoro nevidí na cestu by si vybil zlost i lowlevel. Kucík se třeba zamotal do křoví a kdybych ho nevyved tak tam nadává doteď :D

Reply with quote  

PostPosted: 11:26 28. May 2008 
Mistr
 ICQ  Profile

photter wrote:
na to nepotřebuju fórum, počkej, až se do nich navezu IG :mrgreen: :twisted: :mrgreen: :twisted: :mrgreen: :lol:

Budem sa tesit 8)

Cesta spravedlivého ze všech stran lemována jest nespravedlností,sobectvím a tyranií lidské zloby.Požehnán buď ten,kdo ve jménu lásky a dobré vůle vyvede slabé z údolí temnoty,neb ten jest skutečným pastýřem a spasitelem zbloudilých dětí.A já srazím k zemi mocným trestem a divokým hněvem všechny,kdo se pokusí otrávit a zničit mé bratry.A když uvalím svou mstu na tebe,seznáš,že jméno mé je DM!

Reply with quote  

Rytíř
 ICQ  Profile

Celý tohle by se vyřešilo úplně jednoduše - kdyby PvP boj byl prostě stínový. Pak by se nemuseli hráči vymezovat na ty, kteří se nechtěj žádného CvC účastnit a na ty, který to milujou a kterým nevadí, když umřou od jiného hráče a odnesou to ztrátami.

S více než pětiletou zkušeností z online her zodpovědně říkám - je to všude stejný. Všude, pokud to není vyloženě PVP server, najdete hráče obou družin a vždycky to vyvolává emoce a vždycky beztak někkdo, kdo nechtěl bojovat umře, přijde o expy, je nasranej, odejde ze hry nebo flamuje a tak.

Kdyby se zabití od hráčů chovalo stínově, z roleplayingového hlediska nikdo o nic nepřijde (mrtví, zajatí, okradení, bla bla) a přitom nebude nikdo nasraný tímhle stylem. Troufám si tvrdit, že sebevražedná komanda by se nekonala, nikdo neumírá rád a dá se to znepříjemňovat různými úpravami (15 minutovej blackout jako při spánku, možnost zajetí, otroctví, okradení, samotná psychologie prohry v boji).

Tohle ale berte jen jako diskusi, není třeba se kvůli těmto názorům tady hádat, že, jsou to jen názory.

Kariena - zabita duergary chvíli po té, co jí byla poprvé v životě vyznána láska.... zemřela v lese, daleko od svého rodného hvozdu

Reply with quote  

Ďábel
 WWW  Profile

odpovídající reakcí IC postavy, která žije v Ivory a nechce sama bojovat s drowy, by byl např.:

- příspěvek na domobranu (jak píše kucik)
- intervence u místního zemana, co že udělá se zvýšením obranyschopnosti
- petice králi, aby poslal do Ivory oddíl královského vojska a scouty, aby našli místo, kudy se drowové vlomili na povrch.

prostě, dá se s tím IC dělat dost věcí...

Reply with quote  

PostPosted: 11:31 28. May 2008 
Libovej frajírek
 ICQ  Profile

DenGrasse wrote:
aby našli místo, kudy se drowové vlomili na povrch.

Já si to představuju jako takovýho božskýho proutkaře, klerik kterej chodí s proutkem a hledá zlo,
když narazí na průchod tak se mu proutek rozkmitá a ohne dolů :D

Reply with quote  

PostPosted: 12:36 28. May 2008 
Ďábel
 WWW  Profile

igor wrote:
Já si to představuju jako takovýho božskýho proutkaře, klerik kterej chodí s proutkem a hledá zlo,
když narazí na průchod tak se mu proutek rozkmitá a ohne dolů :D
musíš to mít uměřený nalezenýmu zlu.
proutek se rozkmitá a klerik spadne dolů.... :mrgreen:

tak sme nic nenašli, šéfe, hlásí velitel scoutů. a ten chlap, cos ho s náma poslal, někam zmizel...

Reply with quote  

PostPosted: 12:57 28. May 2008 
Měšťan
 ICQ  Profile

no jšem šťastnej, že v tom ma team jasno. Zařekl jsem se, že na nwn už nikdy nesáhnu, ale pak jsem našel Thalii a znovu ho nainstaloval (a že je to pakárna tolik CD :wink: ). Hlavní věc která se mi tady líbí, pominu-li silové požadavky na věci + itemy a úpravy kouzel, jsou právě frakční boje a narovinu řikám, že i kdyby (jako že jsem si jistej, že to tak nebude) se defaultně nastavilo stínové zranění do CvC, rači bych zrušil paladina a hrál vyvrhela společnosti s vypnutym shadowDMG. Rači budu žít s hrozbou permky, než v plyšákově (ten termín se mi nějak zalíbil)

Jinak plně souhlasim s DeGrassem a spol
Pro druhou stranu barikády.....je to jen diskuze, ne? ;)

Reply with quote  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 77 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]