|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
Myrpa
|
Post subject: Charm person Posted: 09:55 24. Feb 2014 |
|
 |
Rytíř |
|
|
Navazuje na: thalie.pilsfree.cz/forum/viewtopic.php?f=149&t=7397&p=227171 FroziKk wrote: Mám za to, že se to děje, když si nehodíš na to jejich charm person nebo co to je... už se mi to taky párkrát stalo. Takže tohle by chtělo opravit. Jen mne postrčte jak.
|
|
Top |
|
Krysak
|
Post subject: Re: Charm person Posted: 10:09 24. Feb 2014 |
|
 |
Bůh |
|
|
Nedávat kouzlo NPC, nechat jej jen hráčům, nahradit kouzlo hold personem.
|
|
Top |
|
Nalkanar
|
Post subject: Re: Charm person Posted: 10:27 24. Feb 2014 |
|
Joined: 14:21 13. Feb 2010 Posts: 9274 Location: Brno/"Znojmo"
|
To bude asi nejlepší pro ten dung. Jinak hráči na jiné hráče tyhle spelly tuším nesesílají, nicméně pokud bys chtěl řešit přímo spell, tak se ho pokusit nastavit, aby na hráče dával nějaký efekt omámení (zmatení a paralýza mají jiné "příbuzné" spelly).
_________________ .
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Charm person Posted: 11:14 24. Feb 2014 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
To kouzlo je teď vlastně permamentní, ikdyž v popisku o tom nic není. To se mi moc nelíbí. Navíc bylo z původně humanoidních stvoření změněno na všechny. Proč se to kouzlo nepovažuje za nepřátelskou akci? To můžu házet na všechny ve městě a nic se neděje?
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
Krysak
|
Post subject: Re: Charm person Posted: 11:31 24. Feb 2014 |
|
 |
Bůh |
|
|
To kouzlo je super vec pro RP. Obchodník mne nemá rád, ale ja bych si rád neco koupil, seslu to na nej a mam alespon neutrální postoj. Usetřím pár zlatých a vrním blahem.
Je to něco jako schopnost rytířů jedi, nic víc nic mín.
Dát holdy:)
|
|
Top |
|
Nalkanar
|
Post subject: Re: Charm person Posted: 11:33 24. Feb 2014 |
|
|
Než holdy, tak spíše zmatení nebo omámení.
Proč to tak je? Inu špatná konverze z DnD, kdy PJ mohl odehrávat každou reakci v důsledku spellu, v NWN nelze. V singlu právě vhodné na obchodníky a jiné vychytávky pro sociální hru, díky čemuž to nějak přežilo konverzi z PnP do hry.
_________________ .
|
|
Top |
|
pavad
|
Post subject: Re: Charm person Posted: 13:16 24. Feb 2014 |
|
 |
Bůh |
|
|
kucik wrote: Proč se to kouzlo nepovažuje za nepřátelskou akci? Kdyz je nastavene jako nepratelska akce, tak zbytek frakce se na TEbe sebehne a zabije/pokusi zabit. Navic pokud pouzijes na obchodnika, tak je schopen (s ohledem na trvani) se na Tebe vrhnout vprostred rozhovoru. kucik wrote: To můžu házet na všechny ve městě a nic se neděje? Nezkousel jsem to - ale rekl bych ze ano.
_________________ Diagnostikovany. Každý moudrý má nač pomysliti, kdyby ho pobídlo hovno v zápas jíti, porazíš-li je, co z toho budeš míti, a pakli ono tebe porazí, hned do lázně musíš jíti. . . . . . . . . . Holan, V.
|
|
Top |
|
Shaman88
|
Post subject: Re: Charm person Posted: 13:19 24. Feb 2014 |
|
|
Já bych tomu kouzlu ještě dodal že pokud cíl neuspěje v hodu a sesílatel je NPC tak při jejím zabití nedostane zkušenosti a z bosse nedostane loot....
Charm person změní vztah dané postavy k NPC, proto je naprostý metagaming když postava přesto zaútočí a bude se snažit NPC zabít....
|
|
Top |
|
Shaman88
|
Post subject: Re: Charm person Posted: 13:20 24. Feb 2014 |
|
|
kucik wrote: Proč se to kouzlo nepovažuje za nepřátelskou akci? To můžu házet na všechny ve městě a nic se neděje? To je záměr že to není nepřátelské, pomocí toho můžeš u obchodníků dosáhnout lepší ceny.
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Charm person Posted: 13:31 24. Feb 2014 |
|
|
Shaman88 wrote: To je záměr že to není nepřátelské, pomocí toho můžeš u obchodníků dosáhnout lepší ceny. To platilo i dříve. Jen mi přijde divné přijít do obchodu s tím že ,,já si tu na vás něco zakouzlím, abych na vás vydělal. Pokud se mi to nepovede, tak si toho nevšímejte." Shaman88 wrote: Charm person změní vztah dané postavy k NPC, proto je naprostý metagaming když postava přesto zaútočí a bude se snažit NPC zabít.... Hlavní problém je v tom, že hráč zpravidla neví, že je charmnutý. A pokud to ví a rozhodne se to ignorovat, tak jsi mu místo postihu dal výhodu. Minimálně na PC to musí fungovat jinak.
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
Nalkanar
|
Post subject: Re: Charm person Posted: 13:33 24. Feb 2014 |
|
|
Pro IC pochybnost čarování bych tam asi celkově dal to omámení. Pak by to bylo i bojově použitelné.
_________________ .
|
|
Top |
|
klobouk
|
Post subject: Re: Charm person Posted: 13:39 24. Feb 2014 |
|
|
Non-hostile bych to nechal. Já to taky beru jako Jedi trick a kouzlím to i proti PC a nepotřebuju, aby mne za to uklovali rackové.
|
|
Top |
|
Shaman88
|
Post subject: Re: Charm person Posted: 13:42 24. Feb 2014 |
|
|
kucik wrote: Shaman88 wrote: To je záměr že to není nepřátelské, pomocí toho můžeš u obchodníků dosáhnout lepší ceny. To platilo i dříve. Jen mi přijde divné přijít do obchodu s tím že ,,já si tu na vás něco zakouzlím, abych na vás vydělal. Pokud se mi to nepovede, tak si toho nevšímejte." Proto by měl mí charm jen verbální složku, tzn. nezakouzlíš, jen něco řekneš a najednou je na tebe obchodník milý. kucik wrote: Shaman88 wrote: Charm person změní vztah dané postavy k NPC, proto je naprostý metagaming když postava přesto zaútočí a bude se snažit NPC zabít.... Hlavní problém je v tom, že hráč zpravidla neví, že je charmnutý. A pokud to ví a rozhodne se to ignorovat, tak jsi mu místo postihu dal výhodu. Minimálně na PC to musí fungovat jinak. Počkat, jak to že to neví. Se mu zruší odpor ne?
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Charm person Posted: 13:46 24. Feb 2014 |
|
|
Shaman88 wrote: Počkat, jak to že to neví. Se mu zruší odpor ne? Ano, z popisu chyb je zjevné, že oba hráči pochopili ,,Teď jsem dostal charm a měl bych přestat bojovat." Nehledě na to, že to vlastně ovlivnilo víc NPC sesilatele, než PC cíl.
|
|
Top |
|
Shaman88
|
Post subject: Re: Charm person Posted: 14:00 24. Feb 2014 |
|
|
No mě to příjde jako hodně drsné kouzlo pro bosse jak zabránit aby ho někdo zabil. Degradovat to na obyčejný confusion mi příjde dost blbé..
|
|
Top |
|