Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 05:02 28. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 461 posts ]  Go to page Previous  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 31  Next
Author Message
 Post subject: Re: HYDEPARK anebo Pokec o Thalii jen tak lážo plážo beztrestně
PostPosted: 15:12 09. Jun 2008 
Měšťan
 WWW  ICQ  Profile

Žorž wrote:

Karatha je multikulturní, tedy může i usilovat o sjednocování jednotlivých střípků Povrchu...má na základě obchodů ma dobré vztahy téměř s každým, elfové a trpaslíci proti sobě taky už nehoří takovou nenávistí, když mají společného nepřítele.

Zajímavé.Vztahy vojáků a žoldáků mi přijdou docela vyhrocené.Kolikrát už došlo na nějaký konflikt.

Edit Žorž, aby tu v tom nebyl binec: To jistě. Zatím se to tak jeví a je dobře, že tak hráči vyvíjejí vzájemné vztahy. Ale o tom jsem nepsal, myslel jsem národnosti. Výhoda i postih povrchu je právě v tom, že je různorodý.

Arrswil tiefling nekroman
"A oni povstanou z jejich hrobů, aby pochodovali po světě živých. Každý smrtelník, který padne, rozšíří jejich počet, až do doby než zůstane pouze svět temnoty. Pouze poté svět pozná nekonečný řád, který leží uvnitř klidu nemrtvých."

PostPosted: 15:13 09. Jun 2008 
Ďábel
 WWW  Profile

Rejty wrote:
...
... Rejty, rozhodně díky za ta oznámení to je přesně co jsem myslel.

nevím nicméně, reakci na které oznámení máš na mysli (a Daanri), že se na něj nereagovalo.
osobně si myslím, že reakce světa (aspoň v míře takovéhoto oznámení) není na hráčích nikterak závislá. postavy buď budou reagovat nebo ne, to se uvidí. když ne, je možné, že útoky se budou stupňovat... nebo se stane něco jiného.

hráčské postavy asi mají možnosti jak něco organizovat, ale vždycky je tu otázka motivů a možností. thalie je postavená jako time-exp. server a zkušenosti nabíhají poměrně pomalu, pokud postava hraje sama. jinými slovy, moje postava dobře ví, jaké má schopnosti a jak by byla v boji proti drowům platná, takže se toho neúčastní a snaží se drowům pokud možno vyhýbat (navíc má nějaké vlastní důvody). je možné, že se zapojí do nějaké jiné organizované činnosti.

podstatou je také to, jaký je cíl hry - je to opravdu jen účastnit se CvC? myslím, že obě strany mají nějaké vlastní motivy, které je pohánějí. drowové si chtějí získat slávu pro svou rodinu, vyniknout v soupeření rodin tím, že budou první na povrchu, přivedou otroky a přinesou kořist. jen málokdo na povrchu asi pomýšlí na to vpadávat do podtemna, spíš jak se před ním ubránit. což znamená, že nastane věk žoldnéřů, kteří budou doprovázet karavany, ale i rozruch a zmatek, protože mnoho chytrolínů toho využije, bandité v kopcích ožijou a všechno se svede na drowy... prostě zajímavé časy.

jinak, tohle je sekce pokec, určená k tomu, aby se tu žvanilo, klidně i hlouposti - nejsou to návrhy a připomínky ani přání a stížnosti...

to Daanri: co se týče questů, vždycky je otázka, na jakou skupinu hráčů quest směřuje. vím, že to byl jeden z důvodů, proč skončil OneIceOne - hráči na jeho nabídky questů nereagovali, nechtěli nic řešit. inu, asi je to tak u zdejších hráčů zvykem, s tím se dá jen málo co dělat. jedinou rozumnou cestou je domluva přímo s hráči, vedená OOC. na fóru EfU se to takhle běžně dělá, DM ohlásí quest a čeká na zájemce. nebo se tam ustanoví hráčská frakce a DM se jí chopí a dělá jim vorwort... prostě stejně jako hráči často nemají, co by od DM chtěli a DM také ne, to se stává.
btw: když mág Palin hledá učedníka, proč se nikdo nehlásí? nikdo opravdu nemá zájem? nebo neví, co to bude obnášet? dostane nějaké questy? získá tím nějakou podporu DM, možnost lepšího učení (svitky atd)? Nebo bude jen učedník a nic víc? Možná kdyby se tohle objasnilo, zájem by vzrostl... (např. kdyby hledal učedníka Hasharil, moje postava by zájem měla, protože je to mistr alchymista...)
Jinak, nevím jaké zvyklosti panují u vás, ale požádal bych tě, jestli by ses nemohl vyjadřovat méně expresivně. nevím jak na ostatní, ale na mne to vesměs působí negativním dojmem a myslím, že ty jakožto vzdělaný člověk to nemáš zapotřebí.

EDIT1: sakra, to píšu pomalu...

Last edited by DenGrasse on 15:22 09. Jun 2008, edited 1 time in total.

PostPosted: 15:16 09. Jun 2008 
DM Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Díky za odpovědi.

Daanri: ještě něco. Musím uznat, že s tím expováním máš pravdu. Ono je to ale psychicky náročné. Lognu se (hraji teď jen o víkendu) a vidím, že duergaři v podtemnu zase vylezly s levelama nahoru a že ten mág o kterém jsem si říkal, že by byl vyrovnaný soupeř už je zase levelem mimo moje schopnosti. No a tak se odboj proti podtemnu projevuje i snahou nabrat co nejvíc expů, stáhnout co nejvíc kůží, aby byl člověk až je potká v jiné situaci, než jen jako jasná kořist. Trapné, já vím. :)

Rejty: v tomhle by myslím stačilo spoustu věcí jen dát krátkou zmínku. Nemusí se vše odehrávat. Třeba zpráva, že tam a tam došlo k bitce mezi organizovanou skupinou drowů a oddílem ochránců světla a jak bitka dopadla + nějaké varování a výzva pro bojeschopné muže co se chtějí zapojit do bojů. Napsat to je chvilka (byť ji tomu musí někdo věnovat, já vím - ale možná by šlo zainteresovat ty, co tu píšou sáhodlouhé analýzy na fóru :wink: ).

Žorž: máš mou důvěru a přeji pevné nervy. Když jsi kdysi rozjížděl domobranu v Ivory, tak jsi dokázal úžasným způsobem přitahovat lidi a i když to byla vlastně blbost, tak jsi to prostě rozjel a třeba já se tam s Buem (otcem současného Bua mimochodem) náramně bavil.

Tiefling Merakh a Amadeo Crowley. Aasimar Auriel. Hakavarn Skall Ocellom. Drow Nadas a Malzar Zau'ndar. Elf Melron Sil Naril, hobit Peranoel Thoris, lidé Ramon a Adrian Bach, Taranis a asi dvacet dalších. .o)

Aktivní, kontaktovat kvůli: záseky, questy, aréna a dění v Kel A Hazru

PostPosted: 15:35 09. Jun 2008 
Ďábel
 WWW  Profile

Žorž wrote:
...
díky Žorži, to je vyčerpávající. chápu, že ta motivace je slabá, když se nic neděje, ale bohužel to vždy na serveru tak je... tým určuje směr a hráči se tomu nějak přizpůsobují. možná se to časem změní, ale to chce čas. a bez aktivity týmu to prostě nejde - v lepším případě si hráči něco zorganizují, ale bez podpory je to brzy pustí, v horším pasivně čekají a v tom nejhorším ani nereagují na výzvy. proč to? nevědí, co to přinese, takže si radši lootí a expí? nebo je to nebaví?

je pravděpodobné, že většina hráčů, kteří chtějí hrát CvC, je nyní v Podtemnu, vyjma pár nenapravitelných zastánců dobra. takže většina jsou de facto civilisti, tedy - z hlediska války - oběti. ale na tom přece není nic špatného (když si tedy sáhodlouze nestěžují). otázkou je skutečně, jak píše LDamian, vědět na jaké úrovni se ten konflikt vede.

klidně ti s tím vypomůžu, pokud budeš potřebovat, ale nevím jestli se současně s tím dá hrát za postavu (asi jo, protože ta si stejně šudlá svou alchymii a na svém lvl. je pro ní jakékoli CvC sebevražda).
jinak,napíšu ti do PM nějaké nápady do hry.

PostPosted: 15:40 09. Jun 2008 
Temnota
 WWW  ICQ  Profile

Jen ještě k tomu rozdílu levelů:

Tohle, myslím, srovná jen čas. Jde o to, že když se to v únoru odpálilo, všichni lezli nahoru v podstatě společně od nuly. Jakmile je ale odehrán nějaký ten čas, postavy se nevyhnutelně rozrůzní a rozdíly levelů pak už imho tolik netlačí. Prostě vím, že támhleten byl od začátku o nespočet levelů výš od začátku a nemám tak naléhavou potřebu vyrovnat se mu.
Například v podtemnu už má pár hráčů druhou postavu a taky už na vyšším levelu, než je má moje, která tam je víc jak dvakrát déle (no jo, trošku to souvisí s mojí drastickou úmrtností :mrgreen: ). Navíc se oběvuje mnoho nových hráčů a začíná tam být rozdíl třebas desíti levelů.

To jen tak můj odhad.

Brûlante et suant les poisons,
Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique
Son ventre plein d'exhalaisons.

PostPosted: 15:43 09. Jun 2008 
Čestný člen týmu Thalie
 ICQ  Profile

Location: po 8me za 5 let se zase stehuju.. uz si to proste nepamatuju
No treba ja sem ted uspesne splnil zkousky a uz treti tyden si uzivam Thalii .. proste hraju zhruba 3 tydny kazdy den od 8 rano do 16 odpoledne.. malo umiram a ma postava postupuje .. proste mne to tu bavi, to se pak ale mam vyvarovat PvP boju jen kvuli tomu ze mam vice casu ?? neni to blbost??

PostPosted: 15:44 09. Jun 2008 
Čestný člen týmu Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Hraci nemaju o Q zajem vobec, ci uz v hre alebo na fore po dohovore, cest vynimkam. Co sa tyka toho ucednika, je tam zakladne info. Neni to inzerat v novinach o pracu, kto ma zajem si zisti viac, kto nie tak bohuzial. Kedze DM nemoze byt v hre nonstop preto je tam napisane "ak ma nezastihnete v hre reagovat do PM", ale ako vravim ziadne odozva, lebo by to asi zdrziavalo od expenia. Ono lahsie ako nieco riesit je vypisovat na fore a stazovat sa, preco to neni takto alebo takto. Si pamatam, ze ked som este hraval, tiez DM nemali vela casu, ale stacilo dat dokopy aspon 3-4 hracov a islo sa na vypravu. Ale dolezity bol zaujem a snaha, ale pokial nie je snaha od hracov nemoze byt snaha od DM.

„Povinnost je těžší než hora, smrt je lehčí než peříčko.“

Večné hľadanie cudzích chýb je jednou z najväčších chýb vlastných.
(E.Hubbard)

Yeasterday, we sought each other.
Today, we face.
For one of us, tomorrow will never be.

PostPosted: 15:48 09. Jun 2008 
DM Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Daanri wrote:
Hraci nemaju o Q zajem vobec, ci uz v hre alebo na fore po dohovore, cest vynimkam.

No na turnaj par lidi prislo (a preckalo dlouhy uvod :) ), dokonce i na ten, co jsem vypisoval puvodne prislo par lidi si jen tak zablbnout.. a na ten tvuj take.. nebylo to nejak moc lidi, ale postupne by jich podle mne chodilo vic, pokud by ta pravidla zasahovala co mozna nejvetsi cast lidi (nevylucovat magy, kleriky, strelce, zlodeje pravidlama).. je to oddechova, zajimava akce a lidi na ni prijdou... Dokonce po turnaji se slo jeste chlastat misto toho, aby se lidi rozebehli expit. Uz se tesim na to, az budes delat dalsi turnaj v serii, doufam, ze jsi na to nerezignoval.

Ten ucednik se treba pro mou postavu nehodi a podobne na tom bude vetsina dalsich. Koneckoncu kolik je ve hre kouzlicich povolani na vhodnem levelu? Wall zrejme ucednika delat nepujde na svem 21... takze uz je to dle zneni cilene jen na urcitou vysec a tim padem mensi sance, ze to nekoho skutecne oslovi.

Tiefling Merakh a Amadeo Crowley. Aasimar Auriel. Hakavarn Skall Ocellom. Drow Nadas a Malzar Zau'ndar. Elf Melron Sil Naril, hobit Peranoel Thoris, lidé Ramon a Adrian Bach, Taranis a asi dvacet dalších. .o)

Aktivní, kontaktovat kvůli: záseky, questy, aréna a dění v Kel A Hazru

Last edited by LDamian on 15:50 09. Jun 2008, edited 1 time in total.

PostPosted: 15:50 09. Jun 2008 
Čestný člen týmu Thalie
 WWW  ICQ  Profile

LDamian wrote:
Daanri wrote:
Hraci nemaju o Q zajem vobec, ci uz v hre alebo na fore po dohovore, cest vynimkam.

No na turnaj par lidi prislo, dokonce i na ten, co jsem vypisoval puvodne prislo par lidi si jen tak zablbnout.. a na ten tvuj take.. nebylo to nejak moc lidi, ale postupne by jich podle mne chodilo vic, pokud by ta pravidla zasahovala co mozna nejvetsi cast lidi (nevylucovat magy, kleriky, strelce, zlodeje pravidlama).. je to oddechova, zajimava akce a lidi na ni prijdou... Uz se tesim na to, az budes delat dalsi turnaj v serii, doufam, ze jsi na to nerezignoval.

No turnaje su ina vec, ja hovorim celkovo o Q ktore ovplyvnuju diane vo svete. Na turnaje som nerezignoval, uz pripravujem dalsie kolo, bud tento vykend alebo vykend po sraze, uvidim ako to vyjde s casom v nedelu.

„Povinnost je těžší než hora, smrt je lehčí než peříčko.“

Večné hľadanie cudzích chýb je jednou z najväčších chýb vlastných.
(E.Hubbard)

Yeasterday, we sought each other.
Today, we face.
For one of us, tomorrow will never be.

PostPosted: 15:51 09. Jun 2008 
Čestný člen týmu Thalie
 ICQ  Profile

DenGrasse, LDamian:

Určitě, jen navrhujte. Jináč... skupina KRONIKÁŘI je otevřená všem hráčům se zájmem...a ti pak mohou psát i do IC novinek a samozřejmě na fórum reálií, bylo by skvělé, kdyby toho bylo víc využíváno. Tak abych si zkusil zase po delší době nábor. :D

A co se týče té opakující se otázky, jakou roli tedy hrají hráči:

Z čistě IC pohledu mají stejnou úroveň jako NPC. Ne, teď tím nemyslím level, vy creeepeři. ;) Ideální by to bylo brát tak, že NEJSOU jediní, co putují po cetách, jenom se zrovna s obchodníky často míjejí (oproti singlu v online světě tuším nelze nastavit náhodná setkání třeba cestujícího pobožného poutníka), zatímco oni jsou někde, občas proběhzne potyčka i jinde. Dokud nejsou členy organizace nebo nemají slušnou živnost, pozemek apod, tak bývají považováni za klasické dobrodruhy...což je na velice nedůvěryhodná skupina, bažící po prachách a moci. :)

Dokud neučiní něco velkého (v porovnání s tím, co mohou třeba jinde vykonat pro hráče "neviditelné" NPC), jsou chápáni jako plivnutí do plivátka, jméno si získají spíš až v rámci organizace. Karatha má obyvatel na Thalijské poměry v podstatě jak Byzanc ve středověku...což je DOST. Jakožto honiče expů je budou NPC přehlížet a možná o nich pochybovat, co blbnou, ale společenskou úctu si vydobýt lze. I když to je náročné (navíc i z OOC důvodu, špatně se schází s DM, rlzné pohledy různých hráčů na věc...). Snažím se to podporovat, ale je to těžké i pro mě.

Tak, pokud to je jinak nebo ouplně naopak, tak mě oprav, Rejty. :)

Edit: Héééj, pánové, zklidněte to psaní! než já něco dám dohromady, obrátíme dvě stránky. :mrgreen:

Částečně mimo thalijský provoz, ovšem v psaní neustávající: http://kibucim.blogspot.cz/

PostPosted: 15:55 09. Jun 2008 
Vedoucí týmu Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Souhlasim s Matlafouskem.

Navic postava si slavu ziska skutky, ne tim, ze nekde expi a ma vysoky level a hodne penez a predmetu... Slavna muze byt i postavy na nizkem levelu, pokud udela neco zasluzneho. Zasluhou nemyslim poradani creeperske vypravy pro ostatni a nebo rozdavaji prachu kolemjdoucim dobrodruhum.

PostPosted: 15:55 09. Jun 2008 
Mistr
 ICQ  Profile

Suhlasim s Daanrim, moznosti tu vzdy su, vymysliet sa da hocico.

K prepadavaniu : Ak mate strach a nechcete cely vecer IG sediet v meste najmite si uz konecne zoldnierov sakra. :twisted:
K alchymii : Ak mate vysoke vydaje na alchymiu vyhladajte zoldnierov a ponuknite im svoje sluzby.

Ak vas zabiju so zoldnierama mozete na nich zvalit vsetku vinu a pozadovat peniaze spat - to by ste vsak nemohli zomriet a museli si to museli pamatat ze. :twisted:

Takze svet je mrtvy a bez duse hej ?

Pocet zoldnierov v prispevku : 4

http://wiki.mibbit.com/index.php/Icons
(>_(>_<)_<)

Když něco chcete, vynucujte si to od okolí. Neptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.

PostPosted: 15:57 09. Jun 2008 
Poutník
 Profile

Co se týče kvestů, tak já bych chodil na jeden za druhým...jenže mi zatím nebyl žádný "nabídnut". Možná je i chyba v tom, že se nedá psát do družiny a tím pádem DM neví, co se děje v příslušné partě lidí pokud nestojí bezprostředně u nich. Nezbývá mi než čekat, protože kvest sám ze sebou moc dobře nejde.

PostPosted: 16:01 09. Jun 2008 
Měšťan
 WWW  ICQ  Profile

a nebylo by trebas mozne vybrat z rad hracu dejme tomu takoveho zastupce,treba v ivory to je takova vesnice treba by to bylo k necemu dobre myslim neco jako serif,resil by problemy co se tykaji bezpecnosti,aspon by se hraci sami zapojily do budovani Tahlie a systemu v ni,a myslim ze by to nebylo spatne aspoon by to lidi nutilo jednat a ne jen porad nekde creepovat.....

PostPosted: 16:01 09. Jun 2008 
Mistr
 ICQ  Profile

Erkwinn wrote:
Co se týče kvestů, tak já bych chodil na jeden za druhým...jenže mi zatím nebyl žádný "nabídnut". Možná je i chyba v tom, že se nedá psát do družiny a tím pádem DM neví, co se děje v příslušné partě lidí pokud nestojí bezprostředně u nich. Nezbývá mi než čekat, protože kvest sám ze sebou moc dobře nejde.

Jednoducha rada, necakaj nez ti bude Q ponuknuty, vyhladaj ho...

Cesta spravedlivého ze všech stran lemována jest nespravedlností,sobectvím a tyranií lidské zloby.Požehnán buď ten,kdo ve jménu lásky a dobré vůle vyvede slabé z údolí temnoty,neb ten jest skutečným pastýřem a spasitelem zbloudilých dětí.A já srazím k zemi mocným trestem a divokým hněvem všechny,kdo se pokusí otrávit a zničit mé bratry.A když uvalím svou mstu na tebe,seznáš,že jméno mé je DM!

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 461 posts ]  Go to page Previous  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 31  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]