Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 18:10 27. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 461 posts ]  Go to page Previous  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31  Next
Author Message
 Post subject: Re: HYDEPARK anebo Pokec o Thalii jen tak lážo plážo beztrestně
PostPosted: 16:27 10. Jun 2008 
Čestný člen týmu Thalie
 ICQ  Profile

Location: po 8me za 5 let se zase stehuju.. uz si to proste nepamatuju
danielfojt wrote:
zdechnout muzes kdekoli pri trochy smuly takze toho bych se nebal,ja jsem se tesil na setkani pbohuzel jsem vas nikdy nepotkal a to jsem lovil kykklopy

Klasicky pristup.. ja sem lovil to a tohle mam tudiz takovej a takovej lvl .. neni to fakt jedno? Vzdyt sakra hra neni jen o lvlech? cele to hadani mi pripada, ze jeden vycita tomu druhymu lepsi lvly, a kdyz ne lvly tak vybaveni. (imho v jednom prispevkujeden napise jak ma podtemno lepsi lvly a druhej zas jak uz je dobrej.. neprici se to navzajem? )
Proto sem sel prave do podtemna. Proste nekdo je knezka a vsichni ji posluchaji. je jedno, zda ma 1lvl nebo je uz na 30. proste je to knezka a ma tim sve postaveni. Vzepres se a zbicuje te. To ze se tim bicem se svym utokem strefuje pul hodiny .. to uz nikoho nezajima...

PostPosted: 16:29 10. Jun 2008 
Měšťan
 WWW  ICQ  Profile

nomis_b wrote:
danielfojt wrote:
zdechnout muzes kdekoli pri trochy smuly takze toho bych se nebal,ja jsem se tesil na setkani pbohuzel jsem vas nikdy nepotkal a to jsem lovil kykklopy

Klasicky pristup.. ja sem lovil to a tohle mam tudiz takovej a takovej lvl .. neni to fakt jedno? Vzdyt sakra hra neni jen o lvlech? cele to hadani mi pripada, ze jeden vycita tomu druhymu lepsi lvly, a kdyz ne lvly tak vybaveni. (imho v jednom prispevkujeden napise jak ma podtemno lepsi lvly a druhej zas jak uz je dobrej.. neprici se to navzajem? )
Proto sem sel prave do podtemna. Proste nekdo je knezka a vsichni ji posluchaji. je jedno, zda ma 1lvl nebo je uz na 30. proste je to knezka a ma tim sve postaveni. Vzepres se a zbicuje te. To ze se tim bicem se svym utokem strefuje pul hodiny .. to uz nikoho nezajima...

jsem se spatne vyjadril ja jsem to mylsle tak ze jsem se pohyboval tam kde pry vylezate take lovit tak jsem doufam ze nektereho z vas potkam neslo o to jestli lovim to a nebo ono ale o lokaci prece :D

PostPosted: 16:35 10. Jun 2008 
Čestný člen týmu Thalie
 ICQ  Profile

Location: po 8me za 5 let se zase stehuju.. uz si to proste nepamatuju
uz sem se bal :lol:

Btw, ze ty si tam nelovil v noci ulicniku a pak rikas, ze si tam niho nepotkal? :wink:

PostPosted: 16:37 10. Jun 2008 
Měšťan
 WWW  ICQ  Profile

nomis_b wrote:
uz sem se bal :lol:

Btw, ze ty si tam nelovil v noci ulicniku a pak rikas, ze si tam niho nepotkal? :wink:

zlobim casto ale byl jsme ta v noci pri mesicku :D ptal jsem se kyklopa jestli vas nepotkal alerikla ze se bojite jejich sily takze je jen smirujete :D

PostPosted: 16:39 10. Jun 2008 
DM Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Hele lidi. :) Otevrete si okno a parkrat se zhluboka nadechnete. Pokud jste si nevsimli, tak sviti slunicko (aspon tady u nas) a je moc pekne. :)

Neco jineho je resit na foru nastaveni toho a onoho, hlasit chyby nebo jen tak kecat a neco jineho je nesmyslne se hadat. Vsichni jsme tu na spolecne lodi, na jednom svete, vsichni chceme hrat a bavit se a je nesmysl prikladat hre vetsi dulezitost nez ma. Dvojnasobny nesmysl je to v pripade fora.

Takze klidek, pohodicka, nohy do lednicky, nejaky dobry chlazeny koktejl nebo pivo, trochu se projit venku a bude zase dobre. :) :wink:

Mimochodem to, jaky ma kdo level uz mne vubec netankuje - byla blbost se tim vubec zabyvat. Kdyz do toho nekdo da vic casu, postavi si lepsi postavu nebo proste vic expi - tak mu ten level preji. Vsak stejne staci vydrzet u toho dost dlouho a na nejaky to maximum doleze nakonec skoro kazdy, takze se tam sejdeme. :) :wink: :wink:

Tiefling Merakh a Amadeo Crowley. Aasimar Auriel. Hakavarn Skall Ocellom. Drow Nadas a Malzar Zau'ndar. Elf Melron Sil Naril, hobit Peranoel Thoris, lidé Ramon a Adrian Bach, Taranis a asi dvacet dalších. .o)

Aktivní, kontaktovat kvůli: záseky, questy, aréna a dění v Kel A Hazru

PostPosted: 16:45 10. Jun 2008 
Mistr
 ICQ  Profile

nomis_b wrote:
Proste nekdo je knezka a vsichni ji posluchaji. je jedno, zda ma 1lvl nebo je uz na 30. proste je to knezka a ma tim sve postaveni. Vzepres se a zbicuje te. To ze se tim bicem se svym utokem strefuje pul hodiny .. to uz nikoho nezajima...

V tomto musim dat za pravdu, u vatsiny hracov na povrchu je to s prestizov tak, ze pokial nema dotycna postava vysoky lvl, super build alebo vybavu, tak nech urobi IC cokolvek a nech je RP postavena akokolvek tak je to jednoducho nula .... je to k zaplakaniu ale je tomu skutocne tak ... :|

Cesta spravedlivého ze všech stran lemována jest nespravedlností,sobectvím a tyranií lidské zloby.Požehnán buď ten,kdo ve jménu lásky a dobré vůle vyvede slabé z údolí temnoty,neb ten jest skutečným pastýřem a spasitelem zbloudilých dětí.A já srazím k zemi mocným trestem a divokým hněvem všechny,kdo se pokusí otrávit a zničit mé bratry.A když uvalím svou mstu na tebe,seznáš,že jméno mé je DM!

PostPosted: 16:50 10. Jun 2008 
DM Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Marwin: a ma na povrchu nekdo nejake rp postaveni, ktere by neco znamenalo?

EDIT: jeste abych to upresnil, myslim to tak, ze prvne tusim nikdo zatim zadnou vyznamnou pozici nema a za druhe i kdyby mel, tak co je to na povrchu vlastne vyznamna pozice?

Myslim to tak, ze povrch je proste rp delan (zatim) tak, ze tam pozice srovnatelne s knezkou pro hrace temer nejsou dosazitelne (muj dojem pouze). Knezka ma v rp moc nad zivotem a smrti kazdeho pod sebou, nad jeho socialnim postavenim a nelze jeji moci v podstate uniknout. Jaka obdoba toho je na povrchu i pokud budou vsichni dodrzovat rp?

Si vem par funkci:

clen armady - neznamena v podstate nic, neni jasne jake ma pravomoci ani povinnosti vuci ostatnim hracskym postavam... proc to tedy brat i v rp nejak vazne? proste nekdo je kuchar, jiny vojak - mozna vojak je prestiznejsi trochu

dustojnik armady - no... trochu prestiznejsi vojak, stale zadne zjevne pravomoci proti hracskym postavam

slechticky stav - zeman, rytir, cokoli.. ano, hezke... v rp pokud by byl konflikt, tak by mel nejspis nejake vyhod pri soudu a tak, ale primou moc nad jinym hracem nema v podstate zadnou (necetl jsem zadny zakonik, ktery by tvrdil neco jineho, kdyz tak mne opravte)

clen domobrany v Ivory - neni tusim nikde nejak zvlast stanoveno, jake by mel vlastne pravomoci, ale ok, tahle funkce dava zrovna aspon teoreticky nejake vysady a povinnosti... oproti rp pozici knezky vuci ostatnim je to vsak naprosto zanedbatelne

jedine co by mohlo byt srovnatelne trochu na povrchu, je post vladce daneho uzemi - zeman v Ivory, pan te a te tvrze... a i pak to stale bude slabsi pozice nez te knezky, protoze proste jde presunout se jinam..

Nejde proste jen o to, ze by povrchnani hrali o tolik horsi rp, jde o to, ze oni IMHO nemaji ani moc IC duvod brat ty funkce tak vazne, jako je to v podtemnu. Podtemno je proste udelane prisne strukturovane, ta funkce tam neco konkretniho znamena. Tady muze nekdo hrat klidne vysokeho slechtice a stejne si nemuze vuci jine hracske postave dovolit to, co si dovoli radovy duergar vuci cernemu skretovi...

Tim nerikam, ze je to spatne. Spousta lidi by do podtemna nesla prave proto, ze by jim vadilo, ze jim nekdo muze jen tak rozkazovat, narizovat, trestat je... misto aby si pohodove hrali. Takze si nevyberes moc. Ale je fakt, ze nejake realne a jasne dane vyhody by ty pozice v rp i na povrchu nest mohly. Kdysi se uvazovalo o platu pro urcite funkce...

Tiefling Merakh a Amadeo Crowley. Aasimar Auriel. Hakavarn Skall Ocellom. Drow Nadas a Malzar Zau'ndar. Elf Melron Sil Naril, hobit Peranoel Thoris, lidé Ramon a Adrian Bach, Taranis a asi dvacet dalších. .o)

Last edited by LDamian on 17:01 10. Jun 2008, edited 2 times in total.

PostPosted: 16:58 10. Jun 2008 
Bůh
 Profile

Danielfojt: a kde jsou kyklopové? :lol:

LDamian: otevřel sem okno a vlítla mi do oka moucha, pivko mi vypěnilo na klávesnici a koktejlem sem se zakuckal a poprskal monitor.. mnohokrát děkuji :wink: (vitp)

já kontroluji každý jeho nádech
já podněcuji vaše neštěstí
zrozením i zabíjením
já vyvolám armageddon
krmen tisícem duší.

PostPosted: 17:00 10. Jun 2008 
Mistr
 ICQ  Profile

LDamian wrote:

Nemusi to byt nutne kral, ale myslim ze uz len clen nejakej gildy, napr karathskej armady, ochrancvo svetla aj tych nasich zoldnierov .. uz to su postavenia ktore nema hocikto, postavy ktore nikam nepatria su nezname osoby plahociace sa svetom ... a napriklad velitel nasej 9. pechoty gildy zoldnierov, tiez myslim ze ako velitel by tam mal byt nejaky ten respekt od postav ktore to nikam nedotiahli a len stahuju koze ...
Dalej Daanrim ponukany ucednik maga v ivory, zatial sa nikto neprihlasil co viem ale aj keby tam bol tak sa vsadim o co chces ze pokym to nebude mag aspon na 14-15 lvli tak to bude iba zabiak pre vacsinu povrchu ...

EDIT po docitani tvojho EDITU :mrgreen: : v istych veciach suhlasim, ale podla mna brat to len tak ze ak jedna postava (povedzme ze RP viac postavena) nedokaze druhej postave (menej postavenej) porucat alebo ju len tak trestat tak je to postavenie na nic, je podla mna chyba ... ale je to na cite hracov pre hru samozrejme ... ale myslim si, min. nejaka ucta (priklad) alebo nieco by tam mohlo byt na zaklade RP a nie len na zaklade buildu ...

EDIT2 : I postavenie, ktore si vymenoval (a i ine ktore urcite v hre su a nie su tu spomenute) si zaluzia uz isty respekt, alebo aspon nieco, pretoze su to postavenia postav, ktore to dotiahli dalej nez obycajne postavy, ktore nikde nie su. Podla mna je uz len ucast v gilde/spolku/slachte/.... nieco viac. Aj v reale (aspon teda ja) mame respekt k ludom co to niekam dotiahli, co nieco dokazali, co sa vypracovali svojimi schopnostami .... na thalii obdobu tohoto vidim len RP postavenim ... a myslim ze i taki vojaci, ktori sluzia kralovi, vlasti a chrania ludi si zasluzia respekt, hoci su to len radovi vojaci ...

Cesta spravedlivého ze všech stran lemována jest nespravedlností,sobectvím a tyranií lidské zloby.Požehnán buď ten,kdo ve jménu lásky a dobré vůle vyvede slabé z údolí temnoty,neb ten jest skutečným pastýřem a spasitelem zbloudilých dětí.A já srazím k zemi mocným trestem a divokým hněvem všechny,kdo se pokusí otrávit a zničit mé bratry.A když uvalím svou mstu na tebe,seznáš,že jméno mé je DM!

Last edited by Marvin on 17:14 10. Jun 2008, edited 1 time in total.

PostPosted: 17:09 10. Jun 2008 
DM Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Marvin wrote:
LDamian wrote:

Nemusi to byt nutne kral, ale myslim ze uz len clen nejakej gildy, napr karathskej armady, ochrancvo svetla aj tych nasich zoldnierov .. uz to su postavenia ktore nema hocikto, postavy ktore nikam nepatria su nezname osoby plahociace sa svetom ... a napriklad velitel nasej 9. pechoty gildy zoldnierov, tiez myslim ze ako velitel by tam mal byt nejaky ten respekt od postav ktore to nikam nedotiahli a len stahuju koze ...
Dalej Daanrim ponukany ucednik maga v ivory, zatial sa nikto neprihlasil co viem ale aj keby tam bol tak sa vsadim o co chces ze pokym to nebude mag aspon na 14-15 lvli tak to bude iba zabiak pre vacsinu povrchu ...

Mno to je jeden pohled. Druhy rika, ze on veli 9. pechote armady - to je pekne, zni to dobre a dava mu to urcitou prestiz. Na druhou (z pohledu epicke postavy) stranu ja sam porazim licha, zabil jsem vudce orku, lovim alansijske tygry a jsem tedy spickovy lovec, sam jsem se postavil skupine horskych obru a prezil... to vsechno jsou take rp skutecnosti, ktere neco znamenaji.. a pokud proste pak ten velitel 9. pechoty pujde nekam do akce a zabije ho ledni medved (zamerne prehanim, abych ukazal o cem mluvim), ktereho si ten lovec da klidne i po slepu a pesti, tak zkratka muze toho velitele uznavat pro jeho funkci, ale jen tezko pro jeho bojove schopnosti. Proste takovy - spis kancelarsky typ a nebo jo, docela to ujde na obycejneho vojaka z Karathy. Jsou samozrejme rp pozice, kde ten level nepotrebujes - napriklad poradce, kancler, knihovnik a ja nevim co vsechno... Jinak ale i ten level je soucasti rp pozice v tom svete a to, ze se nejrychleji da ziskat systemovym masakrem vseho ziveho je zkratka fakt, ktery je treba zohlednit.

Takze shrnuti: nemelo by to byj JEN na zaklade buildu, ale v situaci, kdy mu ta pozice nedava primou moc nebo vyhody, tak je to proste I o buildu. Muzu si vazit ucitele fyziky proto, ze uci moje deti, ale pokud vim, ze ma problemy s fyzikou, kterou ja pokladam za naprosto trivialni, tak jako fyzika si ho vazit nebudu (viz ucednik maga a level - tedy schopnost zvladnuti magie).

Odpoved na EDIT2: tak kdyz uz to pretahujes do realu. Tak mas v soucasne dobe lidi, kteri si vazi v podstate jen bohatstvi a luxusu a na nejakeho chudeho vysokoskolstekho profesora hazi bobek - je to pro ne v podstate chudak. Tak podobne je to z pohledu vybavy postavy mozne vzit. Jini lide naopak maji kazdeho podnikatele za v podstate zlodeje, protoze "poctive by to nevydelal" podobne i na Thalii by mohli byt lide, co opovrhnou nekym, protoze ma level a vybavu, protoze kdyby necreepoval a nevrazdil po tisicich - nemel protekci - nezneuzival... tak to nema. Mohly by se vyskytnout oba pohledy.

I v realu muze byt clovek, co si vlady a politiku, kteri vse ridi velmi vazi a naopak muze byt clovek, pro ktereho je kazdy politik naprosty hnuj - podobne i vuci slechte muze byt obdiv, nenavist a pohrdani nebo proste nezajem. Vzhledem k tomu, ze slechta se tu moc neprojevuje dle primych zkusenosti postav, tak je to proste do urcite miry, jako kdyz potkas dnes knizete s velkym majetkem - budes si ho vazit jen proto, ze je knize?

A kdyz uz jsme u toho, vazis si nasich vojaku proto, ze brani nasi vlast? Je jasne, ze postaveni vojska, slechty a podobne na Thalii je trochu jine nez u nas, ale stejne. Jde o ciny, o konkretni vyhody a zavazky z te funkce plynouci, o prime zkusenosti postav, o skutecnou moc nad svetem i nad postavami samotnymi. To, ze je nekdo v te a te skupine nebo ma nejaky titul samo o sobe moc neohromi, pokud to skutecne neco neznamena. Takze pokud jste v armade, usilujte o to, aby jste diky tomu meli jako skupina skutecne vyhody, aby jste skutecne neco jako armada mohli delat, co se dotkne hracu (pozitivne nebo negativne), aby v tom rp svete i vuci npc to neco znamenalo a vsichni to vedeli - a na jednu stranu bude rev kvuli zvyhodnovani te a te skupiny a na druhou stranu pak ta pozice bude brana vazneji.

Last edited by LDamian on 17:24 10. Jun 2008, edited 1 time in total.

PostPosted: 17:15 10. Jun 2008 
Rytíř
 Profile

Daanri wrote:
Tohle je uz ako zacarovany kruh, stale to iste dokola. Vsetko uz bolo jasne povedane a vysvetlene, CvC sa da vyhnut a ziadne "prasaciny" sa tu zatial v tomto ohlade nedeju, .

To téma je tak široké, takže tato konkrétnost, ano máš pravdu Daanri, já vím Kariena si za to může asi z části sama - to neřeším, ale teď mne zkus vnímat a pochopit v čem je hlavní problém. (Je to ale problém starších zaměstnaných hráčů ) Noc tady na Thalii je dost dlouhá a když příjde někdo večer z práce tak prostě si už nezahraje 20.00 - 22.00 může být noc - podle rady v noci seď v Ivory - takže to může zabalit a nebo jít jinam na Eq, Demonu , DH atd atd.
Co pak přez ten týden tomu hráči poradíš?

Co se týče chování na foru tak tady se používali tak sprostý slova , že by to už jinde stačilo na Ban ale asi je to tady jedno. Urážky si vyřídím osobně, neumim myslet takže to nebude problém.

Pokud tu nebude zřízeno forum jen pro povrch nemám se tu dál co vyjadřovat a nepřeji si aby se jakýkoli Daugeár k mým přízpěvkům vyjadřoval.

To že Thálii již teď věnuji daleko méně času než-li jinému světu je jasné - budu tom dále pokračovat.

PostPosted: 17:19 10. Jun 2008 
Mistr
 ICQ  Profile

LDamian wrote:
....

Dobre, toho velitela si da tvoj lovec (ked zachovame priklady) malickom, je lepsi build, vyssi level, ma lepsie veci tak ho v suboji sunda hned. Fajn. Ale co tak brat i to ze s postavenim velitela suvisia i ine vyhody. Ako velitel ma pod sebou ludi, v tomto pripade 10 ... da jedine znamenie a 10 po zuby ozbrojenych ludi (uz treba i vyssie lvli ako ty) sa na tvojho lovca vrhnu kriciac "za velitela!" ... poradi si tvoj lovec s nimi?

EDIT: Tym chcem povedat, ze tie funkcie maju svoje vyhody, ktore uz stoja za respekt (i ked treba lvl alebo build je poslabsi) ...

Last edited by Marvin on 17:20 10. Jun 2008, edited 1 time in total.

PostPosted: 17:20 10. Jun 2008 
Libovej frajírek
 ICQ  Profile

Tak nemusí to být nejsilnější mág s největšim DC a nejvíc fragama. Může bejt třeba slabší, ale mít kontakty na jiný mágy, komunikovat s hlavním mágem z Karathy. Ten hlavní mág v Karathě může zasedat třeba v nějakej radě království a mít tam velkou váhu při rozhodování. Hlavní mág pak řekne slabšímu: hele rada se shodla v tom, že musíte najít vchody do podtemna, postarej se o to. A Ivorskej mág bude půjde za starostou, ukáže prstem tam a tam, řekne těmhle ať se postaraj o tohle a pak může akorát chodit vzadu a kontrolovat odvedenou práci. Někdo ze vzepře nebo nebude poslouchat? Hm, tak prostě se to projeví ve vztahu s Karathou...

PostPosted: 17:21 10. Jun 2008 
Bůh
 Profile

Můžeš chodit ven, ale prostě to pro tebe bude nebezpečné, až se rozkřikne o více vchodech do podtemna tak u nás to bude nebezpečbé skoro pořád, my nevíme kdy vylízt a kdy ne.. vy aspon víte kdy je nco a kdy by jste měli bejt opatrní

já kontroluji každý jeho nádech
já podněcuji vaše neštěstí
zrozením i zabíjením
já vyvolám armageddon
krmen tisícem duší.

PostPosted: 17:24 10. Jun 2008 
Mistr
 ICQ  Profile

igor wrote:
Tak nemusí to být nejsilnější mág s největšim DC a nejvíc fragama. Může bejt třeba slabší, ale mít kontakty na jiný mágy, komunikovat s hlavním mágem z Karathy. Ten hlavní mág v Karathě může zasedat třeba v nějakej radě království a mít tam velkou váhu při rozhodování. Hlavní mág pak řekne slabšímu: hele rada se shodla v tom, že musíte najít vchody do podtemna, postarej se o to. A Ivorskej mág bude půjde za starostou, ukáže prstem tam a tam, řekne těmhle ať se postaraj o tohle a pak může akorát chodit vzadu a kontrolovat odvedenou práci. Někdo ze vzepře nebo nebude poslouchat? Hm, tak prostě se to projeví ve vztahu s Karathou...

Suhlas, v podstate podobne (len iny priklad) som napisal o jedno vyssie :)

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 461 posts ]  Go to page Previous  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]