|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
Bahnak
|
Post subject: Re: Ragnarok mágů a zaklínačů Posted: 12:21 21. Mar 2014 |
|
|
Jako souhlas no Kuciku, taky moc neruzumím tomu proč se prskavkám rve něco navíc, přijdou mi silné už tak jak jsou, myslel jsem že cíl "dát jim hůlky" už je danej a řeší se jen jak...
_________________ KDVP Kucik:153, Bahnak:175, Drake: 48, Fryn:163, Klobouk:19, Derken:8, Vejk:8, Nomis -16, Terka:1
|
|
Top |
|
Krysak
|
Post subject: Re: Ragnarok mágů a zaklínačů Posted: 12:21 21. Mar 2014 |
|
 |
Bůh |
|
|
Udělat Rejtákozměny, ty jsou super, vlákno zamknout. Další posilování je nesmysl.....
|
|
Top |
|
Bahnak
|
Post subject: Re: Ragnarok mágů a zaklínačů Posted: 12:24 21. Mar 2014 |
|
|
Naprostý souhlas
_________________ KDVP Kucik:153, Bahnak:175, Drake: 48, Fryn:163, Klobouk:19, Derken:8, Vejk:8, Nomis -16, Terka:1
|
|
Top |
|
Aulus
|
Post subject: Re: Ragnarok mágů a zaklínačů Posted: 12:27 21. Mar 2014 |
|
Joined: 17:31 22. Jan 2012 Posts: 5998 Location: Nový Jičín / Brno
|
Je sice možné, že mág už je teď dost silný, ale připadá mi, že dobrá polovina jeho kouzel se na NT prostě nevyužije. Používá vůbec někdo ta kouzla na damage? Vzhledem k nynějšímu nastavení o tom dost pochybuji. Všichni mají namemorované boosty, packy a ochrany, ale damage se prostě nevyplatí. Proto si myslím, že by menší změna prospěla, aby byl atraktivní i mág jako damage dealer. Momentálně je to spíše tak, že mág, který hodí potvoře damage, je mrtvý mág. Vy v tom problém nevidíte?
_________________ "Všechny hranice jsou konvence, které čekají, až je někdo přesáhne. Někdo může přesáhnout konvenci, pokud mu k tomu někdo jiný vydá podnět." David Mitchell, Atlas mraků "But what do we have left once we abandon the lie? Chaos. A gaping pit waiting to swallow us all.”
|
|
Top |
|
Mourisson1
|
Post subject: Re: Ragnarok mágů a zaklínačů Posted: 12:28 21. Mar 2014 |
|
Joined: 15:58 20. Aug 2012 Posts: 945 Location: Somewhere I belong
|
Ono by bylo fajn kdyby s akutálníma HP a podobně, se našly nějaký spelly na procentuální dmg. Protože vybalancovat spell aby to mělo smysl na tom i tom lvlu...nevím no
_________________ Luth'arth Tel'vien
Morn'ango et Hravanlómë - Jabkožrout a hlídací pes. Elrienavien - Nico Robin #2 Sithe'sarol - žádejte u svého lékaře El'thien Erume - “As above, so below” Lothias Telvunar Tarlen
|
|
Top |
|
Aulus
|
Post subject: Re: Ragnarok mágů a zaklínačů Posted: 12:31 21. Mar 2014 |
|
Joined: 17:31 22. Jan 2012 Posts: 5998 Location: Nový Jičín / Brno
|
Mourisson1 wrote: Ono by bylo fajn kdyby s akutálníma HP a podobně, se našly nějaký spelly na procentuální dmg. Protože vybalancovat spell aby to mělo smysl na tom i tom lvlu...nevím no To je docela fajn nápad. Ještě bych dodal - moje představa není taková, že mág má být nejsilnější class, který si dá vše s prstem v nose, ale očekávám, že všichni mágové nebudou úplně stejní. NT v zásadě nutí mágy hrát jen jedním nebo dvěma způsoby (myslím teď relativně čisté mágy) a připadá mi to jako škoda. Všichni přece nemusí být jenom boosteři a "kontrolóři" stejně jako všichni tuláci nemusí být dexaři střelci z dálky.
_________________ "Všechny hranice jsou konvence, které čekají, až je někdo přesáhne. Někdo může přesáhnout konvenci, pokud mu k tomu někdo jiný vydá podnět." David Mitchell, Atlas mraků "But what do we have left once we abandon the lie? Chaos. A gaping pit waiting to swallow us all.”
|
|
Top |
|
Bahnak
|
Post subject: Re: Ragnarok mágů a zaklínačů Posted: 12:37 21. Mar 2014 |
|
|
Sesílat na bosse s 10.000 HP jakýkoliv útočný spell je prostě jen v tuto chvíli plýtvání slotem. % DMG? To jako že v jednom kole mág sešle 2 firebally kterej každý vezme NPCčku třebas 1000HP? To mi přijde divný. Rejtyho záměr, pokud si dobře vybavuji jeho slova byl takový, aby boje s bossem byly dlouhé a těžké. Takhle by akorát vznikl disbalanc, to by se spousta bojů odehrála v rovině: Dostat mága k bossovi a spustit atomovku, něco jako EQ magion... A že nedojdou uplatnění? Ale dojdou, nikolv však v PvE, ale v CvC. Tam DMG nachází konečně cílovou skupinku 
|
|
Top |
|
Mourisson1
|
Post subject: Re: Ragnarok mágů a zaklínačů Posted: 12:52 21. Mar 2014 |
|
|
Dlouhé a těžké, no mně zatím přijdou dlouhé a extrémně nudné, o dost nudnější než zbytek dungu.
Morn'ango et Hravanlómë - Jabkožrout a hlídací pes. Elrienavien - Nico Robin #2 Sithe'sarol - žádejte u svého lékaře El'thien Erume - “As above, so below” Lothias Telvunar Tarlen
|
|
Top |
|
Nalkanar
|
Post subject: Re: Ragnarok mágů a zaklínačů Posted: 13:18 21. Mar 2014 |
|
Joined: 14:21 13. Feb 2010 Posts: 9274 Location: Brno/"Znojmo"
|
Krom jednoho podcenění jednoho bosse zatím nebyl žádný boss skutečně těžký. Jinak je spíše těžší k bossovi dojít než skutečný boj s ním.
Dmg spelly používám, ale bosse na odpovídajícím lvlu to vlastně jen tak lechtá.
Na druhou stranu mě více trápí přežití než likvidace.
_________________ .
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Ragnarok mágů a zaklínačů Posted: 13:26 21. Mar 2014 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
Na tohle by svou podstatou měly platit zase spelly s kontinuálním dmg každé kolo. Není to instantka, ale když udržíš toho bosse dost dlouho v efektu spellu, tak ho to prostě pomalu uhlodá.
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
Mourisson1
|
Post subject: Re: Ragnarok mágů a zaklínačů Posted: 13:27 21. Mar 2014 |
|
|
Jo, v tom máš pravdu, jen těch spellů není až tolik, a občas je docela umění udržet v nich bosse a neudržet v nich vlastního tanka 
|
|
Top |
|
Nalkanar
|
Post subject: Re: Ragnarok mágů a zaklínačů Posted: 13:36 21. Mar 2014 |
|
Joined: 14:21 13. Feb 2010 Posts: 9274 Location: Brno/"Znojmo"
|
Velká část bossů má magickou odolnost, která tohle zdárně narušuje. Stejně tak si spočítej HP vs ty dmg spellů. Je fakt, že zatím bosse aspoň zadržím, ale hádám že jim i na to dodá někdo časem nelogické globální imunity.
_________________ .
|
|
Top |
|
harlequin_ichtyosis
|
Post subject: Re: Ragnarok mágů a zaklínačů Posted: 13:44 21. Mar 2014 |
|
 |
Šlechtic |
|
|
k tomu dmg maga v parte, tak ja zastavam nazor, ze utok navic, ktery ziska parta treba pres mass haste, je vlastne dmg maga, jen zprostredkovany. a v parte, kde jsou treba tri bojovnici s obouruckama, kde je rozumne dmg 50-200 na ranu, to je v idealni pripade 3x200 dmg za kolo, ktere zprostredkuje de facto mag. v porovnani s tim je ten fireball k smichu.
a mag funguje jako dmg dealer v cvc, kde je potreba uvolnit co nejvetsi dmg za co nejkratsi cas
zmeny mi prijdou taky v pohode
|
|
Top |
|
Bahnak
|
Post subject: Re: Ragnarok mágů a zaklínačů Posted: 13:50 21. Mar 2014 |
|
|
Mourisson1 wrote: Dlouhé a těžké, no mně zatím přijdou dlouhé a extrémně nudné, o dost nudnější než zbytek dungu. Předsrazová slohovka: Tak hlavním cílem byla nutnost družinového boje. Je jasný, že některé buildy teď kolem levlu 20, jsou schopny vysolovat to, co bylo určeno pro družinku 10-15 lvl. Pak jsou zákonitě ty boje dlouhé a nudné, neboť nejčastěji nějakej AC buildík s jednoručkou krájí bosse s 3000HP Ale pokud jdeš na bosse, který je v dungu pro družinku kolem levlu 20-25, tak solo tam uspěješ horko těžko. S družinkou se tam při boji s bossem zapotíš třebas 30-50 kol, a to se klidně odbíhá, léčí, používaj se speciální dovednosti, prostě vychlustá se do toho veškerý maximum co družinka má. A to mi přijde v pořádku. Vezmu třebas příklad prvního z prastarých. Dát ho solo? Tak nějak nevím jak. V družině kde je tank, DMG dealer, wizna s prackama a klerda s bůstama a imkama to už jde. A i tak se běhá a cíleně musí tančík ve flatu vletět bossovi do cesty a přetargetovat ho, jinak je družinka death. Bez pacek by to ale nešlo, bez bůstů taky ne, nelmuvě o pastech co jsou po cestě a nutností imek, do toho tam lítaj léčení, no prostě tam musí být družinka alespoň ždibec sehraná a hlavně nějak poskládaná aby to dala. Můžu mluvit jen za sebe, ale takovýto boj nepokládám ani náhodou za "nudný". Dlouhý ano, ale nudný rozhodně ne. Vyžaduje to soustředění a plnění svých úloh. A proto má právě každé povolání nějakou úlohu/specifikaci. Jasně že by mohl přijít další mág a narvat do bosse párkrát IGMS apod. Koneckonců nikdo nikomu nebrání aby založil uskupení čarodějů a řešil fighty s bosem tímto způsobem. Ale samotný mág v družině proti bossům málokdy jede DMG kouzlama, daleko více uplatnění je systémově jinde, právě v bůstech a kontrole boje. Povolání, kde se cíleně používá a točí DMG je černokněžník. A pozor, i ten umí držet družinku v hastu pořád. Ale kdyby uměl i pracky a bůsty, tak popravdě nevidím důvod wiznu hrát. Wizna si prostě pro každej dung připraví svoje a pak to v tom dungu musí umět zhodnotit. Pokud to nedá, obvykle to někoho stojí cestu do podsvětí. DMG kouzla umí potrápit v CvC, tam bych viděl jejich hlavní uplatnění, z letitých vlků vám každý potvrdí, že když mága nečekáš, tak tě vykrájí. A nejde jen o IGMS nebo třebas kvílení. Máme tady i castery na imploze, chainlighting, hellbally, zraňující pracky, atd... Je toho raketa a ne vždy jde o DMG že, třebas nejjednoduším způsobem jak vyhrát CvC na levlu kolem 15-20 stále je a bude hold person. Ani nechci počítat kolik jsem už za život viděl CvC uplatnění tohoto jednoduchého kouzla  Proti NPC zase fungoval natural klerda s jeho creeping doomem. To je třebas kouzlo, které UMÍ dát kýžených 10.000 DMG, stačí se naučit jej efektivně používat. Nemluvě o tom že se dá nakrásně stackovat. Ty možnosti už na ST byly a pár lidí je umělo využít. Teď na nové NT jsou znovu a je jen na hráčích zda půjdou touto cestou a nebo jinou. Ale že by byl wizar/sorc slabej, to fakt neumím pustit přes pusu. Chyba u hry wiz/sorc je obvykle mezi klávesnicí a židlí. Já osobně jsem mága zkoušel, znám ho nazpaměť a popravdě, sekl jsem s tím. Důvod byl jednoduchý - náročnost přípravy, složité ovládání, neustálé koukání do lišty na kouzla, sepisování požadavků družinky, prostě jedna věc je hrát easy plechovku a druhá věc je DOBŘE hrát mága. Když jsem pak viděl jak hrají mága někteří od nás, sklopil jsem hlavu a mága zahodil. Prostě ne každý na to má a já seznal, že nejsem jedním z nich. Znám jen do dnešního dne pár hráčů na Thalii, kteří umí hrát "dobře až výborně mága", ale spočítal bych je na prstech jedné ruky. A vtipné vcelku je, že tito playeři zde obvykle nehází žádné požadavky na změny, jen se v klídku přizpůsobují nastavení a jedou si svoje. Koukám, než jsem tenhle text napsal, tak toho přibylo... 
|
|
Top |
|
Mourisson1
|
Post subject: Re: Ragnarok mágů a zaklínačů Posted: 13:53 21. Mar 2014 |
|
|
No, co se bojů s bossem týče, tak jsem psal jen to s čím mám zkušenosti. Dungy které chodíme jsou tak nějak pro náš lvl si myslím, a boje jsou...no jak jsem říkal. Ale samozřejmě chápu že slabší a ne tak dobrá skupinka se u boje s bossem zapotí a musí vymýšlet taktiky a nějaká jiná skupina s jinejma postavama, equipem, buildama a schopnější se tam holt nudí no, co se dá dělat. Ale jak psal nalk, většinou mi přijde zábavnější cesta tam než boss Jinak pro pořádek já mága nehraju, takže co tak vidím je většinou jen odpozorované od mágů jiných, takže to nemusí být správné 
|
|
Top |
|