Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 13:43 21. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 128 posts ]  Go to page Previous  1 ... 5, 6, 7, 8, 9
Author Message
 Post subject: Re: Ragnarok mágů a zaklínačů
PostPosted: 14:02 21. Mar 2014 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

Využití mága jako damage dealera v CvC je platné pouze pro ty, kdo CvC cíleně vyhledávají. Ostatní na to pravděpodobně nebudou připraveni a využití je pro ně tedy mizivé.

Co se týče názoru, že mág je damage dealer skrz členy své party - je to sice fajn, ale na zábavnosti se to moc neprojeví. Dost těžko si vnutím představu, že můj (potenciální) mág je součástí úderu každého z družiny. Osobně vyžaduji od RPG jakési vtělení se do postavy a chci mít pocit, že v tom dungu skutečně něco dělám. Pokud je ale práce mága jenom před dungem a pak pár pacek u bosse, tak mi to připadá jako docela nudná představa. Ale možná to tak není, neumím to hrát a mám předsudky.

Pořád se řeší variabilita, přidávají se nové rasy, povolání, druhy zvířat a další věci, ale to že je mág vlastně těžce nevariabilní a zhruba polovina jeho kouzel se nevyužívá, už nikoho netrápí. Přitom čaroděj má magické školy a různé specializace, podle mě ten prostor pro více možností hry nabízí, akorát ho je třeba upravit, aby byl i těmi jinými způsoby obdobně hratelný. U většiny jiných povolání je alternativ, jak je postavit, spousta.

Reply with quote  

PostPosted: 14:09 21. Mar 2014 
Bůh
 Profile

Aule, ostatní,
Mág je opravdu silná zbran, neblbnout:).

Zamknete to tady už:).

Reply with quote  

PostPosted: 14:17 21. Mar 2014 
Bůh
 Profile

Stačily by třeba ty základní iluze... třeba iluzorní past a tak :D

horlivý bojovník za krásu a estetično
ʇoıpı ɐ ʇuɐɹoubı ýuןsʎɯoɹoɥɔ ýusnʞʌǝu

Balík kompletní bardské hudby - funkční a správný ke stažení

Reply with quote  

PostPosted: 14:18 21. Mar 2014 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

Krysak wrote:
Aule, ostatní,
Mág je opravdu silná zbran, neblbnout:).

Zamknete to tady už:).

A říkám teď snad opak? Četl jsi to? :wink: Nepíšu, že je nevyužitelný, píšu, že je nevariabilní a všichni jsou ve výsledku jak přes kopírák. A je to podle mě škoda.

Reply with quote  

PostPosted: 14:22 21. Mar 2014 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

Já už to říkal jinde. Sebrat hlavně bossům imunity, které nemají vzhledem ke své rase/existenci mít - mysl, sražení, apod. nahradit lepším nastavením savu a skillů.

Reply with quote  

PostPosted: 14:25 21. Mar 2014 
Ďábel
 WWW  ICQ  Profile

to Bahnak: Mour to napsal dobře. Bossové jsou jen o tom, mít jednoho zaimkovaného tanka a namlátit jim tupě 10 000 HP zbytkem skupinky. Vyšší AB (rostoucí s lvlem) výhodou.

Pro představu - "záběr" naší PvE skupinky je 1-2x STR "build" nablízko = tanci/DPS, 1-2x wizna (alfa-omega výprav) = buffy, packy, counterspell, 1-2x DEX DPS lučištníci.
Přičemž "core" schopné vyndat jakýkoli dung je trio složené z mág+tank+ten třetí co dává DMG (povětšinou lučištník, někdy druhý STR s mečem)...cokoli navíc jen zkracuje čas a "šetří" šípy :lol: (jo a snižuje podíl z lootu :D :lol: :lol: :lol: :mrgreen: ).

Na 15tce jsme prošli všechno, teď na 20tce všechno kromě hard-core dungů (Doubkov, Dlaci a nemáme ještě skouklé vše nové "díry" v Hvozdu, abysme si zjistili kam "taky" nemusíme chodit - viz heslo klerda wanted), které vyžadují klerdu = imka na smrt (bo na povrchu prostě "schopní!" klerici nejsou A NEBO nehrají ve stejný čas jako my).
Prostě dungy co chtějí klerdu (nebo mega save na smrt) nechodíme, ale přesto si nemyslím, že by se jejich bossové nějak lišili od ostatních.

Na podkladě prošlého (ve schodě se zbytkem party) toho konstatuji - fighty s bossem jsou od druhýho tahu - "nuda". Jak píšeš na konci - přizpůsobili jsme se tomu, netrhá nám to žíly, ale tleskat tomu snad nemusíme, ne? :wall:

A neřekl bych, že jsme "pedobear" grupa, co pojíždí (řádně nadlevelena) low dungy. Naopak.

Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují. - Din Dagor, Mrazen 1147 (EQ)
Tento rok bude začátek konce. - neznámý vojín

Reply with quote  

PostPosted: 14:25 21. Mar 2014 
Bůh
 Profile

Vazne?
hele, nekdy až pujdeme na lov, tak te zveme na jukačku.

Fighter taky jen mlati mecem, zlodej jen sneakuje, mne přijde ze mam v boji plné ruce práce. Když jsme davali poprvé ballingory, to byl jeste superdispell tak jsem potřeboval další dve ruce, abych vše zakouzlil.

Chcete mu dát variabilitu?

1. Musíme pockat na craft, co vyvede s buildama.
2. Summoni by zasloužili trochu reflexe, jsou šitózní.
3. Zrusit dispell, kdyz se v neco měním.
4. Vrátit magovi skill point, aby byl zajimavej do comba se zlodejem.

Kdyz jsem mel na stare thalii Quida - 22 mag 6 zlodej, to ted nejde, bo jdou jen 3 skill poonty na lvl, tak jsem mel v dungu praci
1. Kouzlit
2. Lecit
3. Hledat pasti, odstranovat pasti
4. A byl jsem obstojný střelec, který seice delal kosmetický dmg, ale s truestrikama jsem si zablbnul s called shotem:)

To je preci daleko vice ez maj bojova povolání.

Reply with quote  

PostPosted: 15:41 21. Mar 2014 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

Nalkanar wrote:
Já už to říkal jinde. Sebrat hlavně bossům imunity, které nemají vzhledem ke své rase/existenci mít - mysl, sražení, apod. nahradit lepším nastavením savu a skillů.

Samozřejmě obava z instakillování bossů vám zabrání i vůbec nad tím minutu přemýšlet. Nicméně by se dalo jistě nastavit, že boss, který by měl umřít na instakill spellem, ztratí např. 30% ze svých maximálních HP. Společně s dobře nastavenými savy, by to mágovi dalo hodně dmg, ale nebylo by to snadné dosáhnout.

Reply with quote  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 128 posts ]  Go to page Previous  1 ... 5, 6, 7, 8, 9

All times are UTC + 1 hour [ DST ]