|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
Zeerit
|
Post subject: Re: Zbraně a zbroje Posted: 12:41 29. Mar 2014 |
|
|
kucik wrote: Zeerit wrote:  a bolej z toho záda a vůbec. Jen kdyz to delas spatne  Expert na sekaní kosou nejsem to je fakt, ale spíš bych viděl problém v tom, že kosa nebyla zrovna moje velikost 
|
|
Top |
|
Bahnak
|
Post subject: Re: Zbraně a zbroje Posted: 16:04 30. Mar 2014 |
|
|
No, mě zajímaly hlavně jestli jdou vzít dva biče než kam jsou zařazeny, i když by mi to ušetřilo feat a ten se hodí  Prostě jestli jde bič vzít jak do "primary hand" tak i do "off hand"? Build v hlavě dozrál, už mám tuto veselou postavičku postavenou a byla by prostě mechanicky dokonalá. No, tedy dokonalá by nebyla, ale rozhodně by byla veselá. Quote: Requires Hordes of the Underdark. Whips cannot be wielded in the off-hand without using a modified baseitems.2da. The free disarm feat is implemented as an item property on all standard whips. It is possible to create a whip without this item property. (The item property does not increase the base value of the weapon it is on.) Whips benefit from the weapon finesse feat. Dle nastavení NWN do offhandy vzít nejde, ale ptám se, neboť proběhla řada úprav...
_________________ KDVP Kucik:153, Bahnak:175, Drake: 48, Fryn:163, Klobouk:19, Derken:8, Vejk:8, Nomis -16, Terka:1
|
|
Top |
|
J.F.Payne
|
Post subject: Re: Zbraně a zbroje Posted: 18:59 30. Mar 2014 |
|
|
Už jste někdy dostali zákeřňák bičem? Pak že nejde použít pro boj s parametrama jaký má...
A jen tak OT, mávat kosou při sekání trávy je něco uplně odlišnýho od mávání s kosou (kůsou) v boji, takže asi proto exotika.
_________________ Kraki Skengdrang a nejzlejší DM
|
|
Top |
|
Aulus
|
Post subject: Re: Zbraně a zbroje Posted: 19:35 30. Mar 2014 |
|
Joined: 17:31 22. Jan 2012 Posts: 5998 Location: Nový Jičín / Brno
|
J.F.Payne wrote: Už jste někdy dostali zákeřňák bičem? Pak že nejde použít pro boj s parametrama jaký má...
A jen tak OT, mávat kosou při sekání trávy je něco uplně odlišnýho od mávání s kosou (kůsou) v boji, takže asi proto exotika. Ti husité ale byli exoti. 
_________________ "Všechny hranice jsou konvence, které čekají, až je někdo přesáhne. Někdo může přesáhnout konvenci, pokud mu k tomu někdo jiný vydá podnět." David Mitchell, Atlas mraků "But what do we have left once we abandon the lie? Chaos. A gaping pit waiting to swallow us all.”
|
|
Top |
|
karolina
|
Post subject: Re: Zbraně a zbroje Posted: 21:04 30. Mar 2014 |
|
Joined: 13:01 26. Mar 2012 Posts: 4644 Location: Teplice/Praha
|
J.F.Payne wrote: Už jste někdy dostali zákeřňák bičem? Pak že nejde použít pro boj s parametrama jaký má...
Já myslím, že zákeřňák bičem je když sním švihneš sám sebe 
_________________ Na vyžádání.
|
|
Top |
|
J.F.Payne
|
Post subject: Re: Zbraně a zbroje Posted: 21:21 30. Mar 2014 |
|
|
Mně se neptej, já bych dal kosu do smrtících. Nicméně je to asi taky kvůli hernému balancu, když má kosa epickej násobitel kritiku...
|
|
Top |
|
Zeerit
|
Post subject: Re: Zbraně a zbroje Posted: 21:30 30. Mar 2014 |
|
|
..ale zas poloviční dmg co jiný obouručky, statově nic moc zbraň.
|
|
Top |
|
Nalkanar
|
Post subject: Re: Zbraně a zbroje Posted: 21:30 30. Mar 2014 |
|
Joined: 14:21 13. Feb 2010 Posts: 9274 Location: Brno/"Znojmo"
|
A nešla by vytvořit nová zbraň, která by se jmenovala kosa, byla by jednoduchá a byla podstatně slabší? A k tomu mít tu standart NWN kosu s velkým násobitelem atd. a nějak vhodně to přejmenovat? Pravděpodobně na kůsu?
_________________ .
|
|
Top |
|
J.F.Payne
|
Post subject: Re: Zbraně a zbroje Posted: 21:34 30. Mar 2014 |
|
|
Šla, ale nemáme modely.
Docela přijatelná kůsa/naginata jde vytvořit kombinací různých modelů v halapartnách, mám takovej dojem.
|
|
Top |
|
karolina
|
Post subject: Re: Zbraně a zbroje Posted: 21:42 30. Mar 2014 |
|
Joined: 13:01 26. Mar 2012 Posts: 4644 Location: Teplice/Praha
|
Pak taky trident, to jsou vidle, cep je nástroj na zpracování obilí a sai je nástroj na sázení rýže. 
_________________ Na vyžádání.
|
|
Top |
|
Bahnak
|
Post subject: Re: Zbraně a zbroje Posted: 22:21 30. Mar 2014 |
|
|
J.F.Payne wrote: Šla, ale nemáme modely.
Docela přijatelná kůsa/naginata jde vytvořit kombinací různých modelů v halapartnách, mám takovej dojem. Jedna nagata/kůsa je přímo již ve hře jako kosa "CEPová", někdo na ST ji tuším i měl, dá se k ní tuším proklikat v modulu jako přímo jeden ze vzhledů kosy, ale má bohužel takový drobný neduh. Elementy na zbrani se totiž graficky zobrazovaly ne na čepeli zbraně, ale tam, kde systém předpokládal čepel u klasické kosy. Prostě to byla dlouhá zbraň s dlouhou čepelí ve stejné rovině jako ratiště a grafickej efekt (třeba ohně) z toho trčel podivně do boku. ... Ale kdyby se tomu modelu podařilo přiřadit zobrazení grafického efektu halapartny, bylo by to asi hodně pěkné. Jenže je to jen tento jeden model no, klasická kosa - byť tedy zemědělská fantasy zbraň - má těch vzhledů vcelku ranec, když vezmu v potaz, že jsme ve fantasy světě, kde navíc třeba kosa je tuším i jedním ze symbolů Zeira, tak musím uznat, že když ji drží dobře oháklej frajer (černý háv s kápí, vidět jdou jen kostěný ručičky  ), tak takové setkání obvykle začíná drobným učůrnutím do trenýrek. Prostě Mr. Smrťáček. A mimojiné k jedné "vzhledově klasické" se na Thalii váže i velmi zajímavý příběh..., takže bohužel se přikláním spíše k verzi "klasické", byť je to do boje zbraň relativně nevhodná, tady ústupek realitě prostě rád dám no. Můj názor.
_________________ KDVP Kucik:153, Bahnak:175, Drake: 48, Fryn:163, Klobouk:19, Derken:8, Vejk:8, Nomis -16, Terka:1
|
|
Top |
|
Bahnak
|
Post subject: Re: Zbraně a zbroje Posted: 14:57 07. Apr 2014 |
|
|
Attachments: |

kozlo.jpg [ 25.16 KiB | Viewed 3792 times ]
|

kozlorubec.jpg [ 61.94 KiB | Viewed 3378 times ]
|
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Zbraně a zbroje Posted: 15:00 07. Apr 2014 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
Ta cena klesne, až konečně nahodíme tu zupravu cen.
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
Bahnak
|
Post subject: Re: Zbraně a zbroje Posted: 15:01 07. Apr 2014 |
|
|
Jsem si 100% jistej, že ten popisek nepatří double scimitaru.
EDIT: Aby bylo rozuměno, dvojitý scimitar asi nebude úplně lehká poboční zbraň posla zpráv...
EDIT2: Chjo, koukám že to není jedinej zaměněnej popisek z těch co jsem posílal, třebas "černá smrt" taky neměl být mercurial sword, vzdávám to, hlavně že se to použilo, akorát ty popisky občas ztrácejí na smyslu.

zszs.jpg [ 66.31 KiB | Viewed 3346 times ]
|
|
|
Top |
|
Bahnak
|
Post subject: Re: Zbraně a zbroje Posted: 08:36 11. Apr 2014 |
|
|
Dle tabulky zbraní a zbrojí je obouruční "težký cep" exotická zbraň. Koukám ale že ve hře jde o "smrtící"... FEAT exotiku nemám a zvažuji koupi. Můžu to koupit a nebo se to bude překopávat?

tezkycep.jpg [ 52.86 KiB | Viewed 3344 times ]
|
|
|
Top |
|