Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 17:59 27. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 136 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Next
Author Message
 Post subject: Re: Úprava druida/hraničáře (aka greenpeace)
PostPosted: 14:01 12. Jun 2008 
Rytíř
 WWW  ICQ  Profile

Rejty wrote:
Ne, funguje to tak, ze druid / hranicar uklidni (ma sanci uklidnit) zvirata v okoli a neutoci ani na jeho pratele.

Myslíš teraz - ukludní zvieratá schopnosťou "ovládni zver" Alebo tam funguje nejaká vlastnosť pomocou ktorej pásívne ukludnuje zver v okolí? Asi to že? Lebo schopnosťou "ovládni" dokáže dostať zviera pod kontrolu a to iba jedno zviera ale normalne mi už ukludnilo aj celu smecku medvedou ale bez možnosti ovladania.

http://img213.imageshack.us/img213/553/lotrdurex.gif

Reply with quote  

PostPosted: 14:02 12. Jun 2008 
Vedoucí týmu Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Ridi se to podle animal empatny a je to aktivni stale.

Reply with quote  

PostPosted: 14:05 12. Jun 2008 
Rytíř
 WWW  ICQ  Profile

kaz wrote:

Je jiste ze kazdy si predstavuje druida jinak, a taktez jejich cinnost a poslani, ale pro mne a myslim ze i pro spoustu jinych je to ochrance hvozdu a zvere. Proto si myslim ze ho hodne nasere, kdyz potka bandu dobrodruhu, ktery zrovna pozabijeli vsechny medvedy, vlky apod. v okoli.

No už sa mi stalo že ovládnutý medveď sa zničoho nič pustil do srncov, ktorých jedného po druhom pozabíjal :)

Reply with quote  

PostPosted: 14:09 12. Jun 2008 
Čestný člen týmu Thalie
 ICQ  Profile

jinak...budu maličko OT ale když se tu ty druidi tak rozebíraj...
druid není toulavej krmič a léčitel zvěře, druid rozumí přírodě, ví, co je její rovnováha a ví taky, co je přirozená selekce
druid ví, že zatímco zvíře je jedno z mnoha, je krátkověký a může utíkat, strom je unikátní, dlouhověkej a nucenej stát na místě, tudíž daloko potřebnější péče, zrovnatak třeba řeka...divíte se mi, že sem alergickej na druidy ale už leta sem neviděl slušně zahranýho druida, jediný na co se většina zmotá je sentimentální plyšová lítost nad každou zdechlinkou
kolikrát sem byl účastníkem tý klasický trapný scény (každej z vás ji tutově zažil taky), kdy se druid rozčiluje na jiný postavy nad mrtvolkama zvířat - jenže pro jiný postavy sou ty zviřátka kurva červený a útočej, to se mám nechat sežrat ?
pro pořádnýho druida sou zvířata prostě jenom jedna položka v jeho vnímání přírodní rovnováhy a to rozhodně ne prioritní !!!
takže jestli se chceme zamejšlet nad nějakejma druidskejma extrabuřtama, doporučuju začít někde úplně jinde, než další fixací na ty posraný zvířata, naopak bych se pokoušel hledat něco, co jim ukáže, že příroda je i plno dalších věcí

Reply with quote  

PostPosted: 14:10 12. Jun 2008 
Vedoucí týmu Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Tak navrhni neco dalsiho. Zvirata jsou nejvic videt...

Reply with quote  

PostPosted: 14:11 12. Jun 2008 
Čestný člen týmu Thalie
 WWW  ICQ  Profile

photter wrote:
...takže jestli se chceme zamejšlet nad nějakejma druidskejma extrabuřtama, doporučuju začít někde úplně jinde, než další fixací na ty posraný zvířata, naopak bych se pokoušel hledat něco, co jim ukáže, že příroda je i plno dalších věcí

A co? Daj konkretny navrh.

„Povinnost je těžší než hora, smrt je lehčí než peříčko.“

Večné hľadanie cudzích chýb je jednou z najväčších chýb vlastných.
(E.Hubbard)

Yeasterday, we sought each other.
Today, we face.
For one of us, tomorrow will never be.

Reply with quote  

PostPosted: 14:12 12. Jun 2008 
Čestný člen týmu Thalie
 ICQ  Profile

kdybych měl, dám, nenosim toho plnou tašku, teď sem to přečet a takhle to cejtim...až mě něco napadne :idea: , napíšu to ...

Reply with quote  

PostPosted: 14:24 12. Jun 2008 
Rytíř
 WWW  ICQ  Profile

photter wrote:
jinak...budu maličko OT ale když se tu ty druidi tak rozebíraj...
druid není toulavej krmič a léčitel zvěře, druid rozumí přírodě, ví, co je její rovnováha a ví taky, co je přirozená selekce
druid ví, že zatímco zvíře je jedno z mnoha, je krátkověký a může utíkat, strom je unikátní, dlouhověkej a nucenej stát na místě, tudíž daloko potřebnější péče, zrovnatak třeba řeka...divíte se mi, že sem alergickej na druidy ale už leta sem neviděl slušně zahranýho druida, jediný na co se většina zmotá je sentimentální plyšová lítost nad každou zdechlinkou
kolikrát sem byl účastníkem tý klasický trapný scény (každej z vás ji tutově zažil taky), kdy se druid rozčiluje na jiný postavy nad mrtvolkama zvířat - jenže pro jiný postavy sou ty zviřátka kurva červený a útočej, to se mám nechat sežrat ?
pro pořádnýho druida sou zvířata prostě jenom jedna položka v jeho vnímání přírodní rovnováhy a to rozhodně ne prioritní !!!
takže jestli se chceme zamejšlet nad nějakejma druidskejma extrabuřtama, doporučuju začít někde úplně jinde, než další fixací na ty posraný zvířata, naopak bych se pokoušel hledat něco, co jim ukáže, že příroda je i plno dalších věcí

Tak na jednej strane súhlasím. Už som videl tú scénu keď v lese stáli v kruhu dvaja mágovia a jedna druidka. Tí dvaja si vyspevovali pieseň o tom ako sa chystajú loviť zver a ešte zdorazňovali že z toho majú dobrý finančný zisk. No a tá druidka sa prirodzene nechala vyprovokovať a začala s tam tými žvástami o tom akí su krutí a že nekonajú dobre ,že raz sa im to vráti. Ale to bolo všetko. Nič iné pre to nespravila. Mágovia odišli na lov a druidka šla po svojom. Takže súhlasím s tým že to vyzerá ako nezmysel. Ale tak ma napadlo tiež, že taký druid začiatočník, sa svojim sposobom na viac ani nezmože,nie každý mladý druid musí byť na vyspelej úrovni uvažovania ,keby chce lovcom zabrániť zabíjaniu tak prvé čo ho napadne(čo by on sám mohol podniknúť) je zabiť lovcov, a to nejde len tak. Tak čo iné ma robiť keď nie do toho kecať.Skočí snáď do hájiku pre posyli? No tak už iba sa zmieriť že s tým nič nenarobí, že už to tak raz je, že lovci boli, sú aj budú a teda odkráča si do lesa venovať sa iným problémom ako tuto Photter zakončil.

Reply with quote  

PostPosted: 14:26 12. Jun 2008 
Čestný člen týmu Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Moze poziadat o pomoc silu lesa, a ak to bude pravidelne opakovat a bude neoblomny (kedze DM nie je v hre nonstop, ale skor ci neskor si ho vsimne urcite), tak les mu pomoze a lovci mozu dopadnut hodne zle a pre ostatnych to moze byt take varovanie. Je jedno ci ten druid bude mat 1lvl alebo 30lvl. Svoju autoritu si moze ziskat.

(E.Hubbard)

Today, we face.

Reply with quote  

PostPosted: 14:28 12. Jun 2008 
Urozený
 Profile

igor wrote:
Tak jsme s Rejtym chvíli kecali o druidech a napadlo nás pár věcí jak by šli upravit, aby nebyli nuceni zabíjet zvířata.

#1 Druid/hraničář by měl v přírodních prostorech bonus do útoku *už má +2 do AB*, záchranných hodů a větší DC kouzel *pěkný nápad, jen domyslet souvislosti kam zařadit např měňavce, dualcllasy atd.*. Naopak v uzavřených prostorách jako interiéry, města, chrámy by měl třeba postih na seslání kouzla *některá kouzla u druidů byla takto postavena a nešla sesílat v interiérech - nevím jak se upraveno na Thalii, druida jsem nehrál*.
- tahle úprava se dá nasadit asi hned, bez nějakých složitostí
- bude to nutit druida/hraničáře setrvávat hlavně v lese
- vynahrazeni toho, ze druid nemuze pouzivat kovove zbroje (edit)

#2 Menší zisk xp za zabití zvířete.
- druid/hraničář nebude mít motivaci zabíjet zvířata *nutná změna ekonomiky, jak všichni víme v tuto chvíli se dá na léčení, spaní v hospodě, jídlo, pití a učení u mistrů vydělat pouze stahováním, jinou možnost jsem zatím nenašel ... návrh, s 4-5 exp./min v klidu ještě 1. zl (nebo dle uvážení/min v klidu ... tohle může omezit vybíjení zvěře a zpomalit některé do chůze -- nevíhoda - nekontrolovatelný přísun peněz do systému a ekonomiky, takže spíše na škodu*

#3 Každé zvíře může být náhodně nemocné nebo hladové. To by se poznalo např. podle jiný barvy popisku. Obtížnost léčení by byla závislá na levelu zvířete a podle toho by taky druid/hraničář dostal odpovídající xp ohodnocení. Ověření léčení by bylo třeba skillem Animal Emphaty (zacházení se zvířaty?).
- jiná možnost získání xp než zabitím
- někdo může zavést druida/hraničáře do lesa, že viděl nemocné zvíře - víc RP
*nevím jak je to těžké udělat, přijde mi to komplikované, ale nevyznám se v tom, to je spíše na Kucika*

#4 Za vyléčení zraněného zvířete xp ohodnocení
#5 Pak trochu složitější na realizaci třeba odvést mládě zpátky k matce atp.
*nevím jak je to těžké udělat, přijde mi to komplikované, ale nevyznám se v tom, to je spíše na Kucika*

Jinak se mi to líbí, je to pěkný návrh interakce lesních mužíčků s jejich světem. Je koukám že jsem použil stejnou barvu jako Rejty, tak to pardón, když ona je na kraji a nezapomenu kterou používám :oops:
No můžete se vyjádřit nebo něco navrhnout.

Reply with quote  

PostPosted: 14:38 12. Jun 2008 
Čestný člen týmu Thalie
 ICQ  Profile

Location: po 8me za 5 let se zase stehuju.. uz si to proste nepamatuju
No mne se nejvice libi ta myslenka Phottera udelat nejake interaktvini stromy. Treba ze by sli s urcitymi stroky vest dialogy, ktere by samozrejme byly pristupne jen druidum. Jeste nemam napad, co by z toho mohlo vzejit, ale treba zminovane questy potrebuju donest vodu, ci nejakou hojivou bylinku protoze strom nekdo porezal??
Jako naskriptovat bych to i naskriptoval. Nejaky ty prukopniky.. ale bohuzel znovu se budu opakovat, ale chce to mit odbugovany obchodnicky questy. Nevim jak jinak to udelat nez za vyuziti kucikovych skriptu (slava jeho jmenu ! ) a pak uz bych je jenom doupravil na dane questy.

Takze az se to spusti na server, piste vsechny chyby co najdete a urychlite si to. DO te doby prosim jeste s napady chvilku pockejte.. urcite se pak zalozi tema s napady pro nove questy. Budu se snazit to napsat trochu universalneji, at tech questiku muze byt vice, ale nepocitejte urcite s vice nez desitkami xpu. Bude se totiz jednat o opakovatelne questy a tudiz zadne koleckovani na nich by nebylo vhodne. Ale jako moznost zabaveni to urcite bude.

Reply with quote  

PostPosted: 14:39 12. Jun 2008 
Ďábel
 WWW  Profile

Skipp wrote:
keby chce lovcom zabrániť zabíjaniu tak prvé čo ho napadne(čo by on sám mohol podniknúť) je zabiť lovcov, a to nejde len tak.
to by ho napadnout nemělo, protože je to taky smrt... i když, jistě existují druidí extrémisté (v BG I a II známí Stínoví druidi), kteří se nerozpakují na lidi útočit a štvát na ně zvěř...

co dodat duidům? (sorry phottere, ale některý povolání prostě jsou prostě specifičtější než barbaři a zloději)
- co třeba nějakej zasvěcovací quest (implementovanej do systému), kterej by si druid absolvoval, něco by udělal, někam se dopirožil (jo neni to přesná definice, jde spíš o možnost ano/ne) a na konci by si třeba pokecal se stromem a vyfasoval hůl, co by něco uměla...

- nebo schopnost přivolat Hněv lesa (jako v DrD), kdy by les v nějakém dosahu od druida zbystřil a pokud by někdo v té době zabil zvíře/pokácel strom/zašlápl myš les by ho kousl za nějaké životy (nebo by si musel hodit co já vim na refelx aby se vyhnul sebepoškození).. (vůbec netušim, jestli by to šlo přes nějaký placeably takhle nastavit)...

- přidat do lesa, kde jsou druidi nebo je prastarej něco jako Ducha hvozdu, kterýho by moh druid přivolat na pomoc (třeba 1x denně) bez ohledu na lvl. postavy, po zasvěcení do kruhu nebo tak...
samo by to šlo jenom v určitý lokaci...

- jinak ty nápady na posílení DC druidích kouzel v lese a oslabení mimo les jsou určitě dobrý...

- eště mně napadá možnost, aby si druid zjistil, kdo v lese je (skript už kdysi napsal sylmael :mrgreen: ), jako že mu to kdysi donesou veverky nebo jiná havěť...

tož třeba tak

Reply with quote  

PostPosted: 14:43 12. Jun 2008 
Rytíř
 WWW  ICQ  Profile

DenGrasse wrote:
- eště mně napadá možnost, aby si druid zjistil, kdo v lese je (skript už kdysi napsal sylmael :mrgreen: ), jako že mu to kdysi donesou veverky nebo jiná havěť...

To je pecková idea :)

Reply with quote  

PostPosted: 14:44 12. Jun 2008 
Čestný člen týmu Thalie
 WWW  ICQ  Profile

DenGrasse wrote:
Skipp wrote:
co dodat duidům? (sorry phottere, ale některý povolání prostě jsou prostě specifičtější než barbaři a zloději)
- co třeba nějakej zasvěcovací quest (implementovanej do systému), kterej by si druid absolvoval, něco by udělal, někam se dopirožil (jo neni to přesná definice, jde spíš o možnost ano/ne) a na konci by si třeba pokecal se stromem a vyfasoval hůl, co by něco uměla...

- nebo schopnost přivolat Hněv lesa (jako v DrD), kdy by les v nějakém dosahu od druida zbystřil a pokud by někdo v té době zabil zvíře/pokácel strom/zašlápl myš les by ho kousl za nějaké životy (nebo by si musel hodit co já vim na refelx aby se vyhnul sebepoškození).. (vůbec netušim, jestli by to šlo přes nějaký placeably takhle nastavit)...

- přidat do lesa, kde jsou druidi nebo je prastarej něco jako Ducha hvozdu, kterýho by moh druid přivolat na pomoc (třeba 1x denně) bez ohledu na lvl. postavy, po zasvěcení do kruhu nebo tak...
samo by to šlo jenom v určitý lokaci...

- jinak ty nápady na posílení DC druidích kouzel v lese a oslabení mimo les jsou určitě dobrý...

tož třeba tak

Tak tieto napady sa mi celkom pacia, takto by druid v lese naozaj ziskal znacnu moc.

(E.Hubbard)

Today, we face.

Reply with quote  

PostPosted: 14:55 12. Jun 2008 
Rytíř
 WWW  ICQ  Profile

A Kúzlo "Hnev hvozdu" - zasiahnutá postava stráca orientáciu v lese a blúdi a všetká zver pred ňou uteká...čiže hneď ako sa nejaký lovec vyberie pre nejaké kožičky do lesa a náhodou v tom lese stretne ochrancu má prúser lebo ten naňho sotí hnev hvozdu a lovec nič neuloví a eŠte k tomu aj zablúdi :mrgreen:

Reply with quote  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 136 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]