Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 08:52 27. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 28 posts ]  Go to page Previous  1, 2
Author Message
 Post subject: Re: Meditovanie/modlenie
PostPosted: 17:19 12. Jun 2008 
Temnota
 WWW  ICQ  Profile

Já k tomu nikoho přimět nechci a podle mě to ani systémově nejde. Stejně jako DM hodnotí pěknou hru, můžou hodnotit i něco jiného. DM tam nemusí být furt. Jde jen o to, když si nějaký DM náhodou něčeho všimne, posune něco nějakým směrem. Je to podobné jako s přesvědčením. Není to nutnost. Bylo by to něco, co se dotkne jen krajních případů.

Brûlante et suant les poisons,
Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique
Son ventre plein d'exhalaisons.

Reply with quote  

PostPosted: 17:36 12. Jun 2008 
Měšťan
 ICQ  Profile

Souhlasim s Kucikem...Taková čtvrtina bohů ani chrámy nemá...Tohle by mělo zůstat DM...A asi by to měla mít všechna božsky-kouzlící povolání...Byl by to dobrej nástroj pro DM i na situace, když by se postava hodně vodchýlila ve víře v danýho boha... Ale už vidim ty flejmy, jak sou DM na toho-a-toho zasedlý :D

Reply with quote  

PostPosted: 18:03 12. Jun 2008 
Čestný člen týmu Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Ja tu bozsku priazen navrhoval uz davno, je mi jedno ci to bude systemovo alebo od DM, ale hlavne aby taka moznost bola a ked nebude mat holt dostatocnu priazen od boha tak mu nepojdu zosielat kuzla. Uz par takych situaci bolo, ked sa klerik napr. pri ozivovani ani neunuval zosadnut z kona a len taky blesk z neba to nevyriesi.

„Povinnost je těžší než hora, smrt je lehčí než peříčko.“

Večné hľadanie cudzích chýb je jednou z najväčších chýb vlastných.
(E.Hubbard)

Yeasterday, we sought each other.
Today, we face.
For one of us, tomorrow will never be.

Reply with quote  

PostPosted: 18:09 12. Jun 2008 
Čestný člen týmu Thalie
 ICQ  Profile

Mně se to Kučíkovo vypilování dost zamlouvá, pokud by šlo zavést jednoduše. I kdyby zbožnost / učenost (třeba u mágů) nakonec neovlivňovala selhání kouzla, mohla by působit jen jako taková statistika pro DM, kterému by to usnadnilo práci...nemusel by sledovat pořád jednu postavu, jen by se podíval, jestli už předcházející DM tu kterou figurku nějak neohodnotil. Podle toho by se pak mohl a nemusel zachovat.

Skvěle se návrh vyvinul, podle mě toto by mohlo bohatě stačit. :) Všiml jsem si ve hře pár dobrých pánbíčkářů, kterým by se něco podobného určitěš hodilo.

P.S. Uf, dneska se tu to nějak rojí....chválím jeden nápad za nápadem. :P

Částečně mimo thalijský provoz, ovšem v psaní neustávající: http://kibucim.blogspot.cz/

Reply with quote  

PostPosted: 18:14 12. Jun 2008 
Bůh
 Profile

jasně, každý modlení mimo chrám třeba -1 bod a modlení v chrámu třeba +3 body nebo tak nějak

já kontroluji každý jeho nádech
já podněcuji vaše neštěstí
zrozením i zabíjením
já vyvolám armageddon
krmen tisícem duší.

Reply with quote  

PostPosted: 20:42 12. Jun 2008 
Mistr
 ICQ  Profile

A už to tady je zase ????
Už zase někdo chce buzerovat kleriky ?
Chrám Juany je jen v chrámové čtvrti v Karathe, to aby se klerik milosrdné paní uběhal.
Bohové jsou všudypřítomní, vnímají modlitby svých věřících ať jsou pronášeny kdekoli !
V Ivory je jen motlitební místo ( ne chrám ) se stálou přítomností kněze Thalova, ale chodí se tam modlit i věřící jiných dobrých bohů
Pokud vás napadne takové omezení provést, pak požaduji kapličku milostrdné paní Juany v Ivory !

Sandra Ztruhly, nalezenec, Aasimar, kněžka a řemeslnice
Ga Muru, nešťastný plod náhodného setkání lidského ožraly a orčí děvky
Elena Spod, dívka která ztratila paměť

Reply with quote  

PostPosted: 20:52 12. Jun 2008 
Měšťan
 ICQ  Profile

Tak to je otazka nazoru, muj paladin pravidelne do chramu Dei-Ananga dochazi...A nic ti nebrani zaslouzit se o to, aby Milosrdna pani kaplicku v Ivory mela...Nemyslim si, ze by se tam melo chodit pri kazdem modleni, to je nerealny, ale jinak to podle me pro klerika neni problem, kdyz uz muze litat vsude jinde za mamonem...

Reply with quote  

PostPosted: 22:09 12. Jun 2008 
Mistr
 ICQ  Profile

Jonny wrote:
Tak to je otazka nazoru, muj paladin pravidelne do chramu Dei-Ananga dochazi...A nic ti nebrani zaslouzit se o to, aby Milosrdna pani kaplicku v Ivory mela...Nemyslim si, ze by se tam melo chodit pri kazdem modleni, to je nerealny, ale jinak to podle me pro klerika neni problem, kdyz uz muze litat vsude jinde za mamonem...

Jistě, Sandra, kdykoliv jde do Karathy, se v chrámové oblasti zastaví a do chrámu dojde, jinak se často chodí modlit k Thalovi, nebo na hřbitově nad hroby některých zemřelých postav - zejména Lucie...
Ale kdyby chtěl štáb nějak rozlišovat účinek nebo dobu modlitby podle toho, jestli je nebo není v chrámu svého boha, pak chce kapličku, nebo alespň oltáříček v Ivory, i kdyby na ni měla finančně přispět -

Sandra Ztruhly, nalezenec, Aasimar, kněžka a řemeslnice
Ga Muru, nešťastný plod náhodného setkání lidského ožraly a orčí děvky
Elena Spod, dívka která ztratila paměť

Reply with quote  

PostPosted: 22:11 12. Jun 2008 
Vedoucí týmu Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Ja si myslim, ze je hlavni, ze klerik vubec do nakyho chramu jde. Teda az na extremni pripady, kdyz se jde Dei-Ananguv paladin modlit do Zeirova chramu. Tezko bude behat kazdej restart Norduv klerik do Khar-Durnu...

Reply with quote  

PostPosted: 22:27 12. Jun 2008 
Velmistr
 WWW  ICQ  Profile

Ja mel za to, ze knez je predevsim v chramu, ne? Pokud si dobre vzpominam tak Jakob travil hromady casu ctenim v knihovne, nebo oblejzani chudinky a chramu. Od jedne magovske gildy dostaval i na nadaci Pomozte chudejm a nemocnejm dost velke castky, dokonce mam pocti, ue nikdy nevzal mec do ruky. Jo to byl knez.

No a kdyz uz sme u toho, proc se ne krizovatkcha neudelaji nejaky malinky kaplicky, vsude po cechach sou videt kaple a jiny podobny bez urazky "kraviny". Dokonce mezi Karathou a utocistem je nejaky stonehange pro druidy, onehda sem tam i nejakyho videl, bohuzel NPC. Nebo lip, by si je mohli knezi udelat sami, neni problem nakacet nejaky drivi, udelat ztoho nejaky ornament a zaichnout ho nekde pobliz cesty do/z dungu?! Mozna by i zaneprazdneni DM s WB uvitali podobny napady s herni aktivitou...coz?

creeping zabiiji!!!

Pisu sam za sebe

Reply with quote  

PostPosted: 22:42 12. Jun 2008 
Ďábel
 WWW  Profile

co se týče klerický magie a modlení a tak, kdysi dávno jsem měl takovej nápad na rozdělení podel domén vlivu bohů... tzn. (kdyby to šlo) nějak přiřadit lokacím nějaké hodnocení daného boha (chrám 5, území výhradního uznání 1, území obecného uznání 0, území bez uznávání -1, území nepřátelského kultu -5) a nasčítat to do nějakýho skóre, ze kterýho by nějaký ty bonusy/postihy mohly vyplynout... to jenom pro případ, že byste se tim chtěli zabejvat.

Reply with quote  

PostPosted: 23:29 12. Jun 2008 
Vedoucí týmu Thalie
 WWW  ICQ  Profile

To by mozna nebylo spatny, kdyby se to poradne promyslelo. Jen bude peknej opruz to nastavit vsude.

Reply with quote  

PostPosted: 00:08 13. Jun 2008 
Libovej frajírek
 ICQ  Profile

Rejty wrote:
To by mozna nebylo spatny, kdyby se to poradne promyslelo. Jen bude peknej opruz to nastavit vsude.

Za chvíli máš prázdniny :) Někdo holt pojede k babičce a někdo do toolu :D

Reply with quote  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 28 posts ]  Go to page Previous  1, 2

All times are UTC + 1 hour [ DST ]