Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 22:07 27. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 136 posts ]  Go to page Previous  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next
Author Message
 Post subject: Re: Úprava druida/hraničáře (aka greenpeace)
PostPosted: 17:10 14. Jun 2008 
Mistr
 ICQ  Profile

Skipp wrote:
Prosím vás ,ešte som chcel určite spomenúť takú drobnosť. Aké by to bolo keby sa druidovi ,po premen na trebárs medveda, ukázal nad hlavou nápis "medveď" a nie jeho meno. Je jasné že druid - medveď je medveď ako medveď , tým pádom, by ho nikto nemal spoznať ...
No a teraz mi pravdepodobne niekto odpíše, že tento návrh už padol a bol zamietnutý pretože...

Ale priprav sa nato, ze skoncis ako kozusina u vetesnika.
Mna napadlo ci by neslo urobit hromadne odohnanie zvierat, ked uz som dneska prechadzal lesom zautocili na mna 4 prasce a druid nemohol nic robit len po jednom ich odtahovat do daleka..

http://wiki.mibbit.com/index.php/Icons
(>_(>_<)_<)

Když něco chcete, vynucujte si to od okolí. Neptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.

Reply with quote  

PostPosted: 17:52 14. Jun 2008 
Temnota
 WWW  ICQ  Profile

Mam pocit, ze zmena jmena zatim neni u hracske postavy mozna.

Hromadne odehnani neni spatny napad.

Brûlante et suant les poisons,
Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique
Son ventre plein d'exhalaisons.

Reply with quote  

PostPosted: 20:08 14. Jun 2008 
Ďábel
 WWW  Profile

Skipp wrote:
Prosím vás ,ešte som chcel určite spomenúť takú drobnosť. Aké by to bolo keby sa druidovi ,po premen na trebárs medveda, ukázal nad hlavou nápis "medveď" a nie jeho meno. Je jasné že druid - medveď je medveď ako medveď , tým pádom, by ho nikto nemal spoznať ...
No a teraz mi pravdepodobne niekto odpíše, že tento návrh už padol a bol zamietnutý pretože...

řešilo se kdysi an EQ s výsledkem nelze... v patchi 1.69 by tato možnost měla být, ale nemyslím že bude automatická při přeměně...

Reply with quote  

PostPosted: 20:31 14. Jun 2008 
Temnota
 WWW  ICQ  Profile

Ja sice nejak na Labirovo ,,nelze" neverim, ale timhle si fakt nejsem jistej a ted to nemam kde testnout.
S patchem to prej jde urcite. Automatickou bych ji prave udelal - vcetne upravy frakci, ale k tomu se musi jeste par veci domyslet.

Brûlante et suant les poisons,
Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique
Son ventre plein d'exhalaisons.

Reply with quote  

PostPosted: 01:10 15. Jun 2008 
Rytíř
 WWW  ICQ  Profile

Neithan1 wrote:
Mna napadlo ci by neslo urobit hromadne odohnanie zvierat, ked uz som dneska prechadzal lesom zautocili na mna 4 prasce a druid nemohol nic robit len po jednom ich odtahovat do daleka..

Po jednom ani nie, iba jedného mohol odtiahnuť :) Pretože ak by sa chystal odtiahnuť druhého ,musel by ho ovládnuť a keďže môže mať ovládnuté iba jedno zviera, tým pádom sa to prvé zviera uvolní z ovládnutia a následne na druida zaútočí..a ja sa pýtam..určite to tak má byť? Aby sa zviera po uvolnení z ovládnutia rozhodlo zaútočiť? Ono akože to zviera sa uvedomí a preto sa naštve, alebo čím to je?

http://img213.imageshack.us/img213/553/lotrdurex.gif

Reply with quote  

PostPosted: 09:27 20. Jun 2008 
DM Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Pokud budete davat druidum nejake nove moznosti (navazanost na uzemi na kterem ma vetsi moc, nejake rp schopnosti a vyhody) a zaroven omezeni (mimo to uzemi, v interierech...) v ramci nejakeho jednoho predpokladaneho stylu hrani, tak prosim, aby to bylo dobrovolne. Napriklad navazane na vzeti nejakeho featu, vstupu do organizace a podobne. At to nemaji vsichni automaticky a povinne.

To, ze vetsina lidi predpoklada nejake konkretni pojeti druida neznamena, ze takovi musi byt vsichni (tedy pokud je to udelane systemove, tak pak uz musi). Napriklad na EQ byla podle mne chyba, ze proslo to snizovani aury za zabijeni zvirat u druida systemove a povinne pro vsechny. Take se to snad bude upravovat a bude to dane na volbu hrace. Pro mne je to duvod, proc jsem nikdy na EQ druida nijak zvlast nehral, i kdyz je to idealni prostredi pro tvorbu menavce.

Existuje obrovske mnozstvi moznosti, jak pojmout druida.

- hodny altruista, ktery bude zit v naproste chudobe, nikdy nic nezabije a zivit se bude padlymi plody
- druid - ochrance lesa a strazce prirody zijici na jednom uzemi
- mysticky napul clovek, napul lesni duch, ktery se toula krajem a proste je (druid jako stav byti ne jako funkce)
- mestsky/podtemnacky druid
- druid ktery klidne muze mit hlavni oblast zajmu ne ve zviratech ani v rostlinach, ale v jine casti prirody, tedy kamenech, horach, mistech, vodnich tocich - muze se klidne zajimat o duchy mista a fungovat na principu udrzovani rovnovahy v mistech (bude ho tedy zajimat stavba rybniku menici mocaly, prehrad, muze se zasazovat o stavbu neceho jako jsou menhiry a zvirata nebo rostliny mu budou v podstate ukradene...)
- druid jeho hlavnim oborem budou elementalove a jejich svet (zalozeny na promene do elementala)
- druid/menavec, coz prinasi obrovitou (mozna vubec nejvetsi) moznost kombinaci a rp pro postavu - od menavce bez staleho tvaru a psychiky, pres menavce postaveneho (mluvim ted hlavne o rp) treba na promene do meduzy, ilithida, rakshasy, drowa, nemrtveho, golema ci dokonce draka - pokazde to muze byt velmi odlisna postava svym pojetim i hodnotami... treba takovy gnomi menavec, ktery na sebe bere podobu stroje a sam ma cim dal tim vic strojove chovani a mechanisticke pojeti sveta je krasna "klasika"
- druidsky valecnik (trochu omezeny zakazanim kovovych zbroji, ale co uz), ktery osobne plni prikazy prirody, ktere slysi ve sve hlave...
- az po ruzne prirodni psychopaty, kanibaly, druidy spolupracujici s nejtemnejsimi castmi prirody, druidky delane jako vily ci jezibaby...

Moznosti je proste hromada a to jsem dal jen nejake zakladni co mne tak napadly... Vzit si realie sveta a subrasy, tak bude urcite prostor na celou radu dalsich, casto zvlastnejsich. Takze jakekoli rozsireni rp zalozene na necim pojeti druida ano, ale vzdy dobrovolne, vyhoda spolu s nevyhodou a na hraci nechat, zda zrovna toto pojeti druida mu vyhovuje.

tedy napriklad moznost prijmout (ci neprijmout)

postih za zabijeni zvirat (ci mene expu za ne) spolecne s vetsi moci nad nimi...
moznost mit sve uzemi a tam spiritualniho strazce vlastniho a vetsi moc spolecne s nizsi moci na cizich uzemich
rp komunikace s duchy prirody a pomoc od nich (napriklad pri vyhaneni vetrelcu z lesa) spolecne s vyraznym omezenim ve mestech, pozadavky na vyzbroj (nic mechanickeho, kovoveho, vegetarianstvi...)
vetsi moznosti v bojove oblasti a bezne zabijeni zvirat (moznost kovove zbroje, mechanicke kuse brane jako normalni) vymenou za ztratu urcite nad casti prirody - zviraty (treba postihem na animal empathy)

Jiste jde vymyslet cela rada dalsich pojeti, mluvit o jejich vyvazeni a podobne. Otazka je, zda se to nekomu bude chtit delat. Jen si vsimnete, ze je to vzdy vyhoda spolu s nevyhodou a vzdy je to dobrovolne. Je to mozno navazat na vstup do druidskeho kruhu s vlastnimi pravidly, na splneni questu, na dohode s DM pri vytvareni postavy...

Tiefling Merakh a Amadeo Crowley. Aasimar Auriel. Hakavarn Skall Ocellom. Drow Nadas a Malzar Zau'ndar. Elf Melron Sil Naril, hobit Peranoel Thoris, lidé Ramon a Adrian Bach, Taranis a asi dvacet dalších. .o)

Aktivní, kontaktovat kvůli: záseky, questy, aréna a dění v Kel A Hazru

Reply with quote  

PostPosted: 09:33 20. Jun 2008 
DM Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Mimochodem - ten zakaz noseni kovove zbroje u druida. Proc tam vlastne je?

Druid, ktery chce nosit kovovou zbroj si musi dat silu (stejne jako klerik) a musi si vzit feat. Krome toho obrana z kovove zbroje pri promene neni o nic vetsi nez obrana treba ze satu +x, je tam maximalne redukce pri plne platove. Tedy tim mi to prijde systemove +- vyvazene (mozna se pletu), nevsiml jsem si, ze by tu pobihaly super buildy druida v platovkach. Takze nevim proc ten striktni zakaz. Presto nutnost systemove vyvazit prilis silne druidy bych bral naprosto bez vyhrad - pokud je to ten duvod.

Pokud jde o rp duvody, osobne zadne nevidim. Kovove zbrane mohou druidi pouzivat i nadale, dokonce jako menavci se mohou v promene menit treba do celokovoveho, ciste mechanickeho zelezneho golema a prirode to ocividne nevadi (zakazane to neni), ale nemohou destickovou zbroj. Dale ta nemoznost vzit zbroje je absolutni - nejde obejit ani featem, ani ta zbroj nedava postih do animal empathy (coz bych bral spis), proste druid ji ani nenavlece bez ohledu na rp sve postavy a build (jeden level druid a 25. level bojovnik) - dokonce i mag ji oblece bez problemu v tomhle pripade. Takze to IMHO zbytecne omezuje jak tvorbu zajimavych, neobvyklych buildu, tak rp postav.

Osobne se mne to naprosto nedotyka, ale smysl te upravy nechapu a tak mne to zajima.

Tiefling Merakh a Amadeo Crowley. Aasimar Auriel. Hakavarn Skall Ocellom. Drow Nadas a Malzar Zau'ndar. Elf Melron Sil Naril, hobit Peranoel Thoris, lidé Ramon a Adrian Bach, Taranis a asi dvacet dalších. .o)

Reply with quote  

PostPosted: 10:06 20. Jun 2008 
Ďábel
 WWW  Profile

LDamian wrote:
...

ty případy cos popsal jsou pěkný a zahrnují velmi široké spektrum. nicméně, Thalie, pokud chápu správně, není koncipována jeho svět s "neomezenými hráčskými možnostmi" jako je deklarována např. EQ, kde si labir zakládá na tom, že každý může hrát cokoliv.

jinými slovy, ne volba hráče, ale svět sám do značné míry determinuje, jakou variantu/y druida bude pokládat za přijatelnou vzheledm k panujícím zvyklostem serveru a historii světa, což osobně považuji za správné.

co se týče druidových proměn (a proměn obecně), jsem zásadově proti proměnám do neživých bytostí (konstruktů) a nadpřirozených bytostí (elementál atd.). nechal bych bez omezení jen proměny do přírodních forem.

ten zákaz nošení kovové zbroje mi přijde rozumný. prostě druid je součást přírody a ta nechce, aby se od ní izoloval vrstvami kovu. možnost, kdy si druid bude moci vybrat, jestli zbroj chce nosit (a přijít o bonusy) nebo ne, považuji za velmi uspokojivou.

Reply with quote  

PostPosted: 10:18 20. Jun 2008 
Bůh
 Profile

Já souhlasim s LDamienem.. a proč by na Thalii měli povolání jasnou předvolbu? a druid je svázán s přírodou ale může být svázan i jinak než že ji pomáhá.. co třeba zlej druid? morovej, kam šlápne trává narosta a přidroda uvadá, tomu asi bude jedno jesli se přirodě nelíbí že na sobě má plát, mohl by se místo jelínká starat třeba o takové vlkodlaky nebo jinou divokou zvěř, druid nemusí být pořád ten děda s holí a dlouhym vouse z Asterixe a Obelixe.. a upoutat povolání jen na jednu verzy systémem se mi nezdá dobrý, když už tak at má druid možnost volby

jinak se mi moc nelíbí takhle vylepšit jedno povolání, můžou se přidat do gildy kde budou mít tenhle hájek i s hlídačem.. proč by měl mít každej druid svůj, někde sem tady čet že druidi jsou samotáři jenže to je věc názoru.. já zas mám za to že duridi se scházej na různých sněmech v posvátnym hájku a jinak se každej stará o přirodu kde zrovna je, nemusí s ní být spjatý jen ji prostě rozumí a respektuje ji, ona za to repsteuje jeho, sem tam poradí která zvěr se může lovit pro obživu protože je v tomhle roce víc rozmnožena, trhá bylinky a tak.. to jak ho popisujete vy zavání greenpeac, když něco ničí přirodu tak at ji brání ale když někdo zabije jelínka aby měl z jeho kůže peníze porotže má hlad a druid vylítně s holí napřaženou a na ústech slova "padeeej!" se mi nezdá :)

já kontroluji každý jeho nádech
já podněcuji vaše neštěstí
zrozením i zabíjením
já vyvolám armageddon
krmen tisícem duší.

Reply with quote  

PostPosted: 10:22 20. Jun 2008 
Ďábel
 WWW  Profile

Krata wrote:
co třeba zlej druid?
zlej druid nic, v NWN má předvolbu že musí bejt neutrální (true neutral). není to výmysl thalie ale DnD... takže druid je dost deternminovanej už z pravidel. je zastáncem toho vyhraněně neutrálního přístupu (rovnováha nade vše). druid sám se klidně postará i o vlkodlaka, když bude mít za to, že je to třeba. ale musí se řídit přesvědčením.

Reply with quote  

PostPosted: 10:33 20. Jun 2008 
Čestný člen týmu Thalie
 ICQ  Profile

já mám zato, že druid nemusí bejt nutně TN, stačí "na kříži", nebo ne ? (NE, TN, NG, LN, CHN)
jinak všechny ty úpravy, co se tu diskutovaly, byly imho myšlený jako "něco navíc" pro druida, když nechce svoje teritorium, nikdo mu ho nebude cpát ale ať nikdo nečeká, že bude akceptovanej jako druid celýho světa

Reply with quote  

PostPosted: 10:33 20. Jun 2008 
DM Thalie
 WWW  ICQ  Profile

DenGrasse wrote:
Krata wrote:
co třeba zlej druid?
zlej druid nic, v NWN má předvolbu že musí bejt neutrální (true neutral). není to výmysl thalie ale DnD... takže druid je dost deternminovanej už z pravidel. je zastáncem toho vyhraněně neutrálního přístupu (rovnováha nade vše). druid sám se klidně postará i o vlkodlaka, když bude mít za to, že je to třeba. ale musí se řídit přesvědčením.

druid muze byt neutralne dobry, zakone neutralni, pravy neutral, chaoticky neutral, neutralne zly - over si fakta.

EDIT: mohou byt systemove samozrejme i druide s jakymkoli jinym presvedcenim, je to systemove mozne - pokud se jim presvedceni zmeni v prubehu zivota. Jen uz dale nemohou brat dalsi levely druida. Takto je to dano a omezeno systemem. Je tedy mozne hrat 20. level druida zakonne zleho, ktery do 20. levelu byl neutralne zly. A to pomijim to, ze kazde z tech presvedceni se da hrat straslivym mnozstvim zpusobu, ktere budou v poradku, zabavne a neobvykle a lidem co omezuji kazdou hloupost by se zrejme nelibily.

Last edited by LDamian on 10:41 20. Jun 2008, edited 2 times in total.

Reply with quote  

PostPosted: 10:38 20. Jun 2008 
DM Thalie
 WWW  ICQ  Profile

photter wrote:
já mám zato, že druid nemusí bejt nutně TN, stačí "na kříži", nebo ne ? (NE, TN, NG, LN, CHN)
jinak všechny ty úpravy, co se tu diskutovaly, byly imho myšlený jako "něco navíc" pro druida, když nechce svoje teritorium, nikdo mu ho nebude cpát ale ať nikdo nečeká, že bude akceptovanej jako druid celýho světa

Tohle uz treba beru. Svet muze byt jakykoli, to je pohoda, pokud to ma urcitou logiku. Vadi mi omezovat veci natvrdo systemove. Je v pohode, kdyz npc ci pc druidi ostatni ho budou brat jako zvrhlou uchylku, je v poradku, kdyz ho bude stihat zakon ci najemni vrazi, kdyz ja nevim cokoli... A na druhou stranu je v poradku, kdyz nejakou tuhle uchylku zacne hrat 10 hracu najednou, postupne si ziskaji respekt a zmeni nazor na danou vec, ziskaji prevahu a nakonec to budou vnucovat (ve hre) ostatnim jako jediny spravny pristup a druid co uprednostnuje zvirata pred nezivou prirodou bude za zpatecnickyho hlupaka... to vse je hra a je to super - vybizi to ke hre a k zapletkam a snaze a reakcim na ni... Systemove omezeni je brzda.

Dobry priklad je zaklinac u drowu. Je dano rp realiemi, ze bude bran jako spina, mozna ho nekdo obetuje, bude to mit tezke. To je sice drsne omezeni, ale je fer - je to dane rp. Vadilo by mi, kdyby systemove nesel vybrat drow zaklinac nebo to bylo proti ooc pravidlum nekde na webu. Na druhou stranu umim si predstavit, ze by se dala dohromady skupina hracu, zalozili si zaklinace, prezili ty zacatky treba ve vyhnanstvi castecnem a postupne ziskali dostatecnou moc na to, aby si svuj stav obhajili. A casem tim zmeni svet - a presne tohle

Reply with quote  

PostPosted: 11:03 20. Jun 2008 
Ďábel
 WWW  Profile

photter wrote:
asi máš pravdu, já druidy nehraju... přesně říkáš co myslím, výhody = omezení... jinak ať si každej hraje druida podle toho co server umožňuje.... a co server umožňuje rozhodne Tým kterej ho konstruuje. to je celý...
LDamian wrote:
druid muze byt neutralne dobry, zakone neutralni, pravy neutral, chaoticky neutral, neutralne zly - over si fakta.
máš pravdu, mám to blbě načtený.. odvolávám co jsem odvolal a nic neslibuji :mrgreen:
ale přiznám se že úplná volnost v tvoření buildu mi je proti srsti (aspoň tak jak to funguje na EQ). pokud je svět nějak determinován, mělo by se přihlížet k jeho zvyklostem a tradicím... jistá archetypizace podle mne není na škodu. výjimky bych řešil po domluvě s DM (zejména pokud by vyžadovaly systémové zásahy), ale jinak jesm pro, co se týče té možné změny tradice a RP vývoje...

Reply with quote  

PostPosted: 11:29 20. Jun 2008 
Bůh
 Profile

tak samozřejmě aby to mělo hlavu a patu, aby druid nebyl nějakej gladiator

já kontroluji každý jeho nádech
já podněcuji vaše neštěstí
zrozením i zabíjením
já vyvolám armageddon
krmen tisícem duší.

Reply with quote  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 136 posts ]  Go to page Previous  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]