|
View unanswered posts | View active topics
|
Page 1 of 1
|
[ 4 posts ] |
|
Author |
Message |
Amber
|
Post subject: HOTOVO: Značení / indicie před osadami Posted: 13:55 18. Mar 2014 |
|
|
Prosím, sem mi pište návrhy na umístění značek, které by dávaly postavám najevo, že se blíží k osadě. Pište název lokace, o který přechod se jedná, případně screen mapky ze hry. Toto se týká obou frakcí.
Proč? Chci zamezit případům, kdy postava na průzkumu projde z hustého lesa nebo širé pláně a za přechodem "narazí" na město opačné frakce. Zajímají mě případy, kdy by na dohled mělo být jasné, že pár stovek metrů napřed začínají budovy a osídlení, ale ve hře tomuto faktu nic nenasvědčuje.
Jak? Provedení je možné různě, ať už formou jednoduché cedule nebo spouštěčem na zemi, který vypíše do logu hlášku s popisem okolní krajiny. Osobně jsem pro střídání těchto dvou variant podle toho, která se bude na dané místo vždy lépe hodit.
_________________ Lareth Belle - rudovlasá bardka a špionka. Sirya Walda - culíkaté elfítko. Yasstra - stvoření noci. Jeduha Fištrón - nejroztržitější geniální gnómský vynálezce a krotitel oslů.
Bylo tu hezky, vděčím Thalii za spoustu zábavy a skvělé hry, ale je čas jít dál. Nastal čas pověsit grammarbičík na háček. Děkuju a mějte se fajně...
|
|
Top |
|
Bahnak
|
Post subject: Re: Značení / indicie před osadami Posted: 15:33 18. Mar 2014 |
|
|
Název lokace, ze které se do osady vchází =přechod= Název lokace osady/města
Zatopené tunely 1 =přechod= Kahzet - Hagolská brána Nad přecházecí branou je umístěn menhir s nápisem "Kahzet", netřeba upravovat. Hned za přechodem je navíc velký prostor a teprve až pak brána se stráží, vzdálenost brány a přechodu je větší než viditelná, takže stráže nebudou utočit ani na toho kdo něchtěně projde.
Podzemní divočina 1 =přechod= Kahzet - Charaxká brána Nad přecházecí branou je umístěn menhir s nápisem "Kahzet", netřeba upravovat. Hned za přechodem je navíc velký prostor a teprve až pak brána se stráží, vzdálenost brány a přechodu je větší než viditelná, takže stráže nebudou utočit ani na toho kdo něchtěně projde.
Propast Ix´Rafh - schody =přechod= Kahzet - Hagolská brána - stoky 2 Přechod vypadá jako vstup do jeskyně, ale zavede postavy rovnou do kanalizace po Kahzet - tedy ne přímo do města, ale jakýkoliv přechod ve stokách již následně bude asi končit načítáním podsvětí. Hodil by se neviditelný popisek upozorňující na hluk města a smrad výkalů. Tak nějak doufám že každého asi trkne kde je podle názvu lokace a nebude klikat na přechody žebříků, ale jeden nikdy neví. Uvádím obrázek z lokace "Propast Ix´Rafh - schody".
Skřetí území =přechod= Daf Jamova hlubina Přechod je klasický jeskyní šnek směrem dolů, za ním jsou hned dvě stráže, takže zde by to ceduli rozhodně chtělo, neboť je to pro povrchňany jednosměrná jízdenka do podsvětí. Uvádím obrázek z lokace "Skřetí území".
No, Houbové tunely osada nejsou, stojej tam jen NPCčka lodníků a stráží co jdou vidět z dálky. V Horní jeskyni 2 je osada podtemňanských horníků, ale nachází se přímo uprostřed lokace a stráže tam žádné u přechodů nikde nečíhají. Takže to tak k celýmu podtemnu a této problematice. Fandím nějakému povrchňanovi, který se pokusí sepsat podobně povrch. Akorát tipuju že nahoře toho bude tak 10x tolik, holt dole máme jen jedno město a jednu osadu no zatím.
Attachments: |

skretiuzemi.jpg [ 77.47 KiB | Viewed 2690 times ]
|

ixrafhstoky.jpg [ 69.15 KiB | Viewed 2683 times ]
|
_________________ KDVP Kucik:153, Bahnak:175, Drake: 48, Fryn:163, Klobouk:19, Derken:8, Vejk:8, Nomis -16, Terka:1
|
|
Top |
|
karolina
|
Post subject: Re: Značení / indicie před osadami Posted: 09:16 15. Aug 2014 |
|
Joined: 13:01 26. Mar 2012 Posts: 4644 Location: Teplice/Praha
|
Hotovo. Podle Bahňákovo návrhu označeny dva přechody dole, dle vlastního pak spoustu přechodů na povrchu. Neznačila jsem přechody v lokacích, kde jsou stráže bezpečně daleko a lokace mají přímo název osady. Osada/opevnění je značeno před jejím přechodem většinou jako spoušť s popisem.
_________________ Na vyžádání.
|
|
Top |
|
rosnicka
|
Post subject: Re: Značení / indicie před osadami Posted: 10:08 15. Aug 2014 |
|
|
nějaké další město nebo vesnička by se hodili dole , udělala bych to ale neumím 
_________________ Jsem jaká jsem. Lina Arna - zlatooká černovláska
|
|
Top |
|
|
Page 1 of 1
|
[ 4 posts ] |
|