Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 20:42 27. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 46 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next
Author Message
 Post subject: Re: Kniha, priatel človeka
PostPosted: 21:26 22. Jun 2008 
Mistr
 ICQ  Profile

Ak ste fanuskovia magov tak skuste Carodej zememori od Ursuli K. Le Guinovej, sam skorej inklinujem k bojovnikom ale tuto knihu som mal precitanu za tyzden.

http://wiki.mibbit.com/index.php/Icons
(>_(>_<)_<)

Když něco chcete, vynucujte si to od okolí. Neptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.

Reply with quote  

PostPosted: 21:27 22. Jun 2008 
Čestný člen týmu Thalie
 ICQ  Profile

Location: po 8me za 5 let se zase stehuju.. uz si to proste nepamatuju
Neithan1 wrote:
Ak ste fanuskovia magov tak skuste Carodej zememori od Ursuli K. Le Guinovej, sam skorej inklinujem k bojovnikom ale tuto knihu som mal precitanu za tyzden.

za tyden.. to sem precetl 8 kulhankovych knih za tyden.. nedalo se totiz prestat :lol:
Srry nemohl sem si to odpostit :mrgreen:

Reply with quote  

PostPosted: 21:30 22. Jun 2008 
Mistr
 ICQ  Profile

V pohode, kulhanka mame doma tiez kupoval som tie knihy bratovi ale sam som sa knim este nedostal.
Z ceskej tvorby sa mi najviac zatial pacila Valka s mloky od Capka.

A tresnicka na dorte Pan prstenov.. spolocenstvo, veze, navrat..Hobit, Nedokoncene pribehy, silmarilion. Klasika netreba menovat, ale aj tak to tu musi byt :mrgreen:

http://wiki.mibbit.com/index.php/Icons
(>_(>_<)_<)

Když něco chcete, vynucujte si to od okolí. Neptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.

Reply with quote  

PostPosted: 21:34 22. Jun 2008 
Velmistr
 WWW  ICQ  Profile

Moje prvni prectena knizka (to hned 2x) byla "Honzikova cesta"
:D ...doporucuju

Erik The Viking

Reply with quote  

PostPosted: 21:36 22. Jun 2008 
Čestný člen týmu Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Neithan1 wrote:

jj taky dobre knihy...len mne vadi, ze su dost tenke, precital som ich za par hodin. Inac je podla tej knihy natoceny aj film, minuly rok som ho videl na nakom satelitnom programe. Neni to ziadna velka kvalita, ale vcelku priemerne fantasy. To pre tych co neradi citaju. :P

A jasne Pan prstenov, to bolo moje uuuuplne prve fantasy, ktore ma v podstate priviedlo k nadseniu o fantasy a vsetkeho okolo toho.

Ja som este zabudol jednu seriu co musim spomenut, sice nepatri uplne k fantasy, ale skor k sci-fi. Frank Herbert a Duna + vsetky ostatne casti po dune, pripadne casti pre Dunou, ktore napisal po smrti Franka Herberta jeho syn zo zozbieranych materialov. Duna je jedina kniha nad ktoru som zasadol a neodtrhol sa od nej kym som ju neprecital celu na jeden krat, ma asi 600stran. :wink:

„Povinnost je těžší než hora, smrt je lehčí než peříčko.“

Večné hľadanie cudzích chýb je jednou z najväčších chýb vlastných.
(E.Hubbard)

Yeasterday, we sought each other.
Today, we face.
For one of us, tomorrow will never be.

Reply with quote  

PostPosted: 21:58 22. Jun 2008 
Libovej frajírek
 ICQ  Profile

Taky jsem četl Bestie na Moonshae, je to z Forgotten Realms a jsou to 3 knížky - hlavní hrdinka je druidka (nezabije jí duergar). Něco podobnýho jako ty Planiny ledového větru.

Reply with quote  

PostPosted: 22:42 22. Jun 2008 
Měšťan
 WWW  ICQ  Profile

Já dopoučuji Warhammera.Gotrek sága slušná. Ted čtu andělé smrti sága ze světa ovládaného temnými elfy.Stolní warhammer mě zaujal.Po zhlednutí pár her v realu vcelku zklamání.Docela nákladný koníček finančně.

Arrswil tiefling nekroman
"A oni povstanou z jejich hrobů, aby pochodovali po světě živých. Každý smrtelník, který padne, rozšíří jejich počet, až do doby než zůstane pouze svět temnoty. Pouze poté svět pozná nekonečný řád, který leží uvnitř klidu nemrtvých."

Reply with quote  

PostPosted: 00:42 23. Jun 2008 
Ďábel
 WWW  Profile

Pivo wrote:
Stolní warhammer mě zaujal.Po zhlednutí pár her v realu vcelku zklamání.Docela nákladný koníček finančně.
provozujeme fantasy figurkovou hru na upravených pravidlech warzone. výhodou je, že můžeš použít figurky z noha her (warhammer, chronopia, celts atd)...

Reply with quote  

PostPosted: 00:46 23. Jun 2008 
Vedoucí týmu Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Ono pozorovat ten warhammer neni az takova zabava, kdyz nevis o co se jedna, ale hrat je to o necem jinem. :wink: Jinak ta financni narocnost je dost velka, to jo. Radsi ani nepocitam, na kolik to vyjde / vyslo. :mrgreen:

Reply with quote  

PostPosted: 07:44 23. Jun 2008 
Urozený
 Profile

Rejty wrote:
Ono pozorovat ten warhammer neni az takova zabava, kdyz nevis o co se jedna, ale hrat je to o necem jinem. :wink: Jinak ta financni narocnost je dost velka, to jo. Radsi ani nepocitam, na kolik to vyjde / vyslo. :mrgreen:

S těma knížkama taky žádná sláva už v nich mám desetitisíce korun a nemůžu si pomoct. Mám přísný zákaz chodit do knihkupectví a když kolem nějakého náhodou procházíme musím mít zavřené oči a brácha mě táhne pryč.

Jinak doporučení tu již padlo od Daanriho, u mě suveréně vede R.E.Feist, přeloženo od něj bylo zatím 31 knih a všechny stojí za přečtení, většinou to jsou jednohltky od kterých nelze odejít ... pak se ráno blbě vstává. :D

Trošku náročnější je pak již zmíněný Tad Williams a Trůn z dračích kostí (1svazkový), Kámen rozluky (2 svazkový) a Věž Zeleného anděla (4 svazková), nečte se to tak hltavým způsobem, ale o to hlubší a popisnější je pak příběh.

Kulhánek - nu Noční klub je skvělý, Cesta krve (doporučuji) taky, poslední kniha Stroncium - trošku zklamání (nějak mi to už přišlo moc).

No a teď se chystám na Noční hlídku a další (myšleno hlídky) od Sergeje Lukaněnka, na to jsem celkem zvědavý.

Jinak i u mě je možno nalézt stovky svazku se sci-fi a fantazi literatůrou ... je to dost drahý koníček. :D

Reply with quote  

PostPosted: 09:50 23. Jun 2008 
Obyvatel
 Profile

No s Daanrim musim len suhlasit - Feist je neprekonatelný, to isté Kulhánek, ako písal Nomis proste prestat sa nedá ale doporučujem precitat aj poviedky, vrelo doporucujem Zambocha - Lihen I., II. + Temny spasitel, Sapkowski a Pratchet su klasika, kdo necital tak smelo do toho, Planina ledového vetru a legendy o Drizztovi tiez super, Pan prstenov to musi byt, s Warhammeru citam prave legendu o Malusovi Temne cepeli - taky vyborne citanie, co sa tyka sci-fi - Clark /setkani s Ramou + nadvazujúce knihy/, Asimov /Nadace/, Bradburry, starí ruskí autori - bratia Strugacski, Stalker, výrazne doporucujem poviedky Nic pro hrdiny a Úkol ve vesmíru od Sama Lundwalla, samozrejme Stoparuv pruvodce po Galaxii, tiez nezabudnutelna Duna + Spasitel Duny /tie dalsie diely uz ma tak nebavili/, no proste je toho moc :D :D :D
PS: od doby co viem citat fantasy a SCI-Fi jedine pripustne :D :D :D

Reply with quote  

PostPosted: 11:09 23. Jun 2008 
Měšťan
 WWW  ICQ  Profile

Neithan1 wrote:

jj to je kvalita jak svina,jinak salvatore je i v cestine je toho mega moc,ale drizzt je proste jednicka naprosta,jinak dobre je celkem Trpaslici trilogie ,jinak od Warhammeru jsem toho taky cetl dost a je to pekne cteni,jinak warhammer jsem taky hraval driv ted uz me jen armada chyta prach ve vitrine,no co se da delat.pokud nekdo hleda E-Knihy fantasko tak doporucuju tuhle vec http://www.4shared.com/dir/1088385/f55b ... aring.html

Reply with quote  

PostPosted: 12:01 23. Jun 2008 
Čestný člen týmu Thalie
 ICQ  Profile

Díky za téma...ale kdo si má, sakru, na knížky najít čas....mezi vším tím psaním. ;)

Pokus o vtip, na něco vybraného se čas najde vždycky. :D

K Věci: Tď se mi nechce vše vypisovat, ale určitě pro KOHOKOLIV musím doporučit Terryho Pratchetta (vím, že už byl zmíněn, ale přece...)- po pár řádcích se v Zeměploše začnete cítit jako doma a geniálním humorem se můžete nechat pohltit kdekoliv a kdykoliv. Zkrátka jedna z mála jistot na světě je, že Pratchett zůstane vždycky zábavný a originální. Jeho styl považuji za měřítko, tak by to mělo vypadat....a snažím se jej ob čas protlačit i do vyjadřování na Thalii, ale pssss.t ;)

Na epické hepta a více - logie bohužel síly mívám málokdy, stačí mi povinně doporučená literatura ze školského ústavu. :)

Částečně mimo thalijský provoz, ovšem v psaní neustávající: http://kibucim.blogspot.cz/

Reply with quote  

PostPosted: 12:25 23. Jun 2008 
Temnota
 WWW  ICQ  Profile

Žorž wrote:
Na epické hepta a více - logie bohužel síly mívám málokdy, stačí mi povinně doporučená literatura ze školského ústavu. :)

Tim myslis Kulhankovy Divoke a zle, nebo Stoparova pruvodce galaxii? :mrgreen: Sam sci-fi moc nectu a radeji mam spis jine zanry (citanky), ale Clarka, Bradburryho, Asimova proste nejde minout. Ted zrovna abstinuju (ctu dokola silne ohmatane svazky, ktere uz znam pomalu nazpamet) a cekam, nez se mi znovu zadari vyplenit mestskou knihovnu, ale z poslednich veci co jsem cetl, bych vypichnul Detektivni kancelar Dirka Gentlyho a vlastne vsechno od Douglase Adamse. Ten humor a zpusob psani je proste neco, ceho se neprejim.

Brûlante et suant les poisons,
Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique
Son ventre plein d'exhalaisons.

Reply with quote  

PostPosted: 13:05 23. Jun 2008 
Šlechtic
 ICQ  Profile

Tak z fantasy sem ted hlavne doplnil vzdelani prectenim skoro komplet zemeplochy a par dalsich od Pratcheta, kdo necet doporucuju a z trosku jinyho soudku doporucuju Stephena Kinga, este sem snad od nej nenasel knihu ktera by se mi vylozene nelibila.

Reply with quote  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 46 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]