|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
Molly23
|
Post subject: Re: Na jakých PC hrách ujíždíte? Posted: 00:57 17. Aug 2014 |
|
Joined: 16:55 18. Sep 2009 Posts: 5217 Location: Bad Reichenhall
|
|
Top |
|
J.F.Payne
|
Post subject: Re: Na jakých PC hrách ujíždíte? Posted: 01:02 17. Aug 2014 |
|
|
Abych se vrátil k těm Blackguards, tak jsem to zkusil, a i když je to po delší době hraní dost jednotvárný, není to vůbec špatný. Co se mi hlavně líbí je to, že hrajete za bandu utečenců, kriminálníků, vrahů, čarodějnickejch děvek... A hlavní postava sama chce očistit svý jméno, ale s postupem příběhu zjišťuješ, že asi nebudeš tak nevinnej, jak sis myslel. Hlavní protivníci jsou dobří paladiné a městské stráže i ostatní zločinecké bandy a člověk se tam buď prouplácí, nebo probrodí potokama krve (to každopádně). Vtipné je, že občas jsou v questech možnosti přiklonit se k dobré straně a udělat správnou věc - ale v drtivé většině případů se to vůbec nevyplatí, a nebo se to dokonce vymstí, nebo vás někdo ještě podrazí. Když si vezmu zajímavou atmosféru světa, kterej připomíná místy Španělskem kolonizovanou Jižní Am0eriku, moje dojmy jsou na takovejch pěknejch 75%.
No a pak samozřejmě ujíždím na Crusader Kings II. Nehrál jsem snad nikdy zábavnější a propracovanější strategii.
_________________ Kraki Skengdrang a nejzlejší DM
|
|
Top |
|
Shaman88
|
Post subject: Re: Na jakých PC hrách ujíždíte? Posted: 07:22 21. Aug 2014 |
|
|
Koupil... ano koupil... jsem si skyrim legendary edition.... mám tak na měsíc vystaráno.
|
|
Top |
|
J.F.Payne
|
Post subject: Re: Na jakých PC hrách ujíždíte? Posted: 00:29 03. Sep 2014 |
|
|
Kdo má rád NWN a paladiny... tak mám geniální věc. U které možná i pochopíte něco o tom, kdo to je paladin. Starší modul, The paladin Trilogy - Twilight a Midnigt. Měl bejt ještě Dawn, ale ten snad nikdy nevyšel. Nicméně i první dva díly patří k tomu nejlepšímu co se v NWN dá příběhově odehrát... v singlu. Dělal to Rick Burton z BioWaru. Ke stažení tady: http://pc.hrej.cz/hry/rpg/neverwinter-n ... /download/
|
|
Top |
|
Zeerit
|
Post subject: Re: Na jakých PC hrách ujíždíte? Posted: 09:48 03. Sep 2014 |
|
|
|
Top |
|
J.F.Payne
|
Post subject: Re: Na jakých PC hrách ujíždíte? Posted: 10:48 03. Sep 2014 |
|
|
Jsou tam dobré puzzle, a vůbec si s tím skripter dobře vyhrál. Lidi na ulicích měst chodí po ulicích, zacházejí do domů... Nebo někde v kryptě je hromada mrtvol - a ty postupně vstávají, a až když je usmrtíte podruhé, tak teprve zmizí... nebo ty zmíněné rébusy a hádanky. Je to dost zábavné.
|
|
Top |
|
nomis_b
|
Post subject: Re: Na jakých PC hrách ujíždíte? Posted: 11:19 03. Sep 2014 |
|
Joined: 18:00 26. Aug 2007 Posts: 3090 Location: po 8me za 5 let se zase stehuju.. uz si to proste nepamatuju
|
J.F.Payne wrote: Jsou tam dobré puzzle, a vůbec si s tím skripter dobře vyhrál. Lidi na ulicích měst chodí po ulicích, zacházejí do domů... Nebo někde v kryptě je hromada mrtvol - a ty postupně vstávají, a až když je usmrtíte podruhé, tak teprve zmizí... nebo ty zmíněné rébusy a hádanky. Je to dost zábavné. tohle všechno jde naskriptovat, není toproblém, ale je to pouze na 1 no použití. Obecně 1 x za restart a halvně vše je stejné. s každým restartem řešíš to stejné puzzle. Tedy škoda pro online NWN svět.
_________________ A zase se craftí...
|
|
Top |
|
J.F.Payne
|
Post subject: Re: Na jakých PC hrách ujíždíte? Posted: 11:34 03. Sep 2014 |
|
|
Hele, právě že ty puzzle se jim tam nějak resetujou. Jakože se to prohodí - máš tam vždycky třeba jinej poměr monster, je třeba zatáhnout za jinou páku "než minule", klíč cos našel pasuje k jinejm dveřím "než minule" a tak. Já tam jedny puzzle řešil asi dvě reálné hodiny, protože na ně byl časový limit a nedalo se to stihnout. Tak jsem si právě řekl, že na to vyzraju tím, že si zapamatuju, co kam patří a ušetřím čas za běhání mezi různejma dveřma v lokaci.... a ouha. Co platilo minule, pak už neplatilo.
|
|
Top |
|
nomis_b
|
Post subject: Re: Na jakých PC hrách ujíždíte? Posted: 13:39 03. Sep 2014 |
|
Joined: 18:00 26. Aug 2007 Posts: 3090 Location: po 8me za 5 let se zase stehuju.. uz si to proste nepamatuju
|
J.F.Payne wrote: Hele, právě že ty puzzle se jim tam nějak resetujou. Jakože se to prohodí - máš tam vždycky třeba jinej poměr monster, je třeba zatáhnout za jinou páku "než minule", klíč cos našel pasuje k jinejm dveřím "než minule" a tak. Já tam jedny puzzle řešil asi dvě reálné hodiny, protože na ně byl časový limit a nedalo se to stihnout. Tak jsem si právě řekl, že na to vyzraju tím, že si zapamatuju, co kam patří a ušetřím čas za běhání mezi různejma dveřma v lokaci.... a ouha. Co platilo minule, pak už neplatilo. hm, pokud to běží na NWN enginu, tak mi napiš, jak to fngovalo , co se tam dělalo a já to klidně doskriptuju i do Thalie, ale jen nevím kdy 
_________________ A zase se craftí...
|
|
Top |
|
D_E_K_A
|
Post subject: Re: Na jakých PC hrách ujíždíte? Posted: 19:43 03. Sep 2014 |
|
|
Již zmiňované Divinity: Original Sin (tímto i dík za uživateli s profilem "sic", sic  bych se o tom určitě později dozvěděl). Předčilo mé očekávání a je to opravdu dosti povedená záležitost, at už po hratelné nebo příběhové stránce. O zábavu je postaráno na dlouhou dobu, kterou zprostředkovávají i rozsáhlejší boční questy, nádherná hudba dokreslující atmosféru a velké množství rozhovorů (autoři si na příběhu a místy i hodně vtipných situacích dali záležet). Pár výtek by se jistě našlo... (chybí mi třeba dorovnání peněz při tradu namísto "hloupého" posuvníku), ale je to zanedbatelná záležitost a netřeba více rozvíjet. Kdo nezkusil o dost příchází, klidně bych ji hodnotil jako GoTY v RPGčkách. EDIT1: Leč pozdě, ale přece... ikonka tam je u tradu, jen šejdrem od třech ostatních a bral jsem ji spíše symbolicky pro označení tradu! 
_________________ I´m pixel-based fantasy, a man who is stoic. I hack and slash, who the heck´s more heroic? Xzar: "I know of dragons with feet like rabbits, 'tis true, I swear." (In memoriam - died 1369 DR) Yoshimo: "Hiiiii yah! Heh, tourists love that stuff." Divinity: Original Sin - The talent Pet Pal allows you to speak to animals. Bark, bark. Moo.
Last edited by D_E_K_A on 15:38 04. Sep 2014, edited 1 time in total.
|
|
Top |
|
G-ladiator
|
Post subject: Re: Na jakých PC hrách ujíždíte? Posted: 00:00 04. Sep 2014 |
|
|
Já za sebe doporučuji The Walking Dead od Telltale. Naprosto skvělá adventura/interaktivní film zasazená do zombie post-apokalypsy. Doporučuji i komiks. Ditto pro Wolf Among Us (nehrál jsem, ale je to od stejného studia, stejný styl a taktéž založeno na komiksu - Fables)
|
|
Top |
|
Molly23
|
Post subject: Re: Na jakých PC hrách ujíždíte? Posted: 10:11 04. Sep 2014 |
|
Joined: 16:55 18. Sep 2009 Posts: 5217 Location: Bad Reichenhall
|
A já krutě nedoporučuji The Sims 4. Než to koupíte tak si to stáhněte někde na zkoušku. Je to strašná nuda, ovládání kostrbaté a otravný tutoriál, který vám do všeho kecá nejde vypnout!!!!!!!! The Sims 3 jsem sice zapl a než se to načetlo tak jsem přečetl 20 stran knihy, ale bylo to aspoň zábavné, intuitivní a v možnostech hry jsem si mohl vše nastavit dle svého přání. The Sims 4 běhá rychle a plynule, ovšem uživatel má co se týče nastavení svázané ruce.
Zde přikládám názor jednoho člověka, který to celkem dobře shrnul: This game was a huge disappointment. EA took one step forward and 10 steps back on this one. The good points are Create-A-Sim and the build tool. There are options in both categories that were not in previous games and they really are quite nice. But there are so many things missing from this game that it becomes extremely boring very quickly, and some of the missing features are just plain annoying. One of the first things you'll notice is the inability to turn off the tutorial, which is extremely frustrating when you have messages popping up all over the screen and often right in the way of what you are trying to accomplish. No more in-depth design options like the color wheel and patterns. No longer having the toddler stage is a huge problem for me. Having a baby appear in a bassinet instead of being able to place him/her in a crib of my choosing is really annoying. There's no more swimming. The world map is a joke. There are loading screens in order to go anywhere at all, even to visit your next door neighbor. The autonomy options are extremely high autonomy, or none at all. You can't have a private conversation between two sims if there are any other sims around, they will all join the conversation whether you like it or not. Objects in the game look weird and boxy, lack of realism. The options are so limited and the game is so bare bones that it is just no fun after creating your character and building a house. lriley10
_________________ ▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬ Molly23 alias Mišák
▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬
|
|
Top |
|
J.F.Payne
|
Post subject: Re: Na jakých PC hrách ujíždíte? Posted: 15:54 04. Sep 2014 |
|
|
D_E_K_A wrote: EDIT1: Leč pozdě, ale přece... ikonka tam je u tradu, jen šejdrem od třech ostatních a bral jsem ji spíše symbolicky pro označení tradu!  1) Stáhnul jsem si to a je to pecka. 2) Právě jsem ti chtěl napsat, že tam ikonka je a vypadá jako kupecká váha 
|
|
Top |
|
rosnicka
|
Post subject: Re: Na jakých PC hrách ujíždíte? Posted: 16:31 04. Sep 2014 |
|
|
momentálně Spintires , kdo nemá pevný nervy at radsi nezkousi, uzasna grafika, fyzikalni zakony, a ja jak na potvoru si vybrala jednu z tezssich map a bojuji s tim abych splnila ukol.
_________________ Jsem jaká jsem. Lina Arna - zlatooká černovláska
|
|
Top |
|
D_E_K_A
|
Post subject: Re: Na jakých PC hrách ujíždíte? Posted: 11:21 05. Sep 2014 |
|
|
J.F.Payne wrote: 1) Stáhnul jsem si to a je to pecka. 2) Právě jsem ti chtěl napsat, že tam ikonka je a vypadá jako kupecká váha  Hlavně dbej na pár věcí. V prvé řadě čti řádně dialogy a postranní chat, sleduj dění okolo tebe. Určitě nevynechej tutorial ve hře (první dungeon), případně koukni někam na net, at víš jak se co má (spoilerům se vyhneš snad). Následně si projdi pozorně vše ostatní jako skilly, journal, atd. a i okno inventáře, které slouží zároveň jako character sheet - dbej pozornosti. I reakce tvých Source Hunterů mezi sebou v rámci různého dění jim může poskytnout výhody, dle jejich rysů a povahy... Tohle je asi tak nejdůležitější jo a savuj často!  PS: Určitě nevol easy variant. Normal je odpovídající (jdeš-li do boje proti nepříteli o jeden level výš jak tvé postavy, tak se už můžeš dost zapotit, zpravidla vyhledávej sobě rovné). Jinak ještě jedna věc mě napadla.. v nastavení si povol rotaci kamery, defaultně ji můžeš natočit jen o pár stupnů...
_________________ I´m pixel-based fantasy, a man who is stoic. I hack and slash, who the heck´s more heroic? Xzar: "I know of dragons with feet like rabbits, 'tis true, I swear." (In memoriam - died 1369 DR) Yoshimo: "Hiiiii yah! Heh, tourists love that stuff." Divinity: Original Sin - The talent Pet Pal allows you to speak to animals. Bark, bark. Moo.
|
|
Top |
|