|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
kokosak
|
Post subject: Re: Pasti, pasti, pastičky Posted: 14:20 31. Oct 2014 |
|
|
Pak dává smysl méně dmg a více efektů.
_________________ PUF!
|
|
Top |
|
Infra
|
Post subject: Re: Pasti, pasti, pastičky Posted: 19:02 31. Oct 2014 |
|
|
pavad wrote: kucik wrote: Jediné co bych nerad viděl, aby ty pasti fungovaly jinak na bossy/npc a jinak na PC. To je prostě vždycky divné. Presne tohle mi taktez vadi: jak je mozne ze na 2 stejne postavy, stejne urovne, stejne povolani, stejne featy - jen jedna PC a druha NPC... past funguje zcela jinak. Bohuzel, neprisel jsem na nic co by pastovy (a i dmg z kouzel davajici) problem vyresilo. EDit:Pasti a dmg kouzla totiz jsou fakticky totozny system, trpici stejnym vstupnim problemem: devalvace udelovaneho dmg kvuli nasobnemu navyseni hp u NPC a bossu. Plosnym zvednutim dmg udelate jedno i druhe naprosto smrtici v CvC. Rozbocovacem logickeho rozpoznavani PC vs NPC se vyrabi (IMHO) logicky nesmysl. Ponechanim ve stavajicim stavu je obe ucinne pouze do CvC, v CvE ne. Aha, sice jsem nepochopil co obsahovala ta druhá část v editu. Ale došla mi hlavní věc. Pasti jsem zamýšlel jako kompletní systém. Který budou moci použít WB v dungeonech na hráče a budou mít pestrou účinnou škálu pastí. A zároveň z toho budou těžit i hráči, jelikož se pasti stanou použitelnými i pro ně. Ale po notné chvilce přemýšlení mi došlo, že kdyby mělo dojít k onomu cílení na PC/NPC tak jsem vlastně uvažoval o 3 typech pastí, Protože bych rozhodně trval na tom navrhovaném nastavení pastí a oslabení pastí do CvC. V tu chvíli by se ale oslabili pasti v rámci hráčů a to je proti záměru úpravy systému pastí. Takže bohužel z toho nevidím nic víc než maglajs. Jinak bych musel navrhovat 3 verze pastí: WB, CvC a CvE. Což je logicky nesmysl. A myslím že další úvahy v tomto směru nebudou pohybem v před. Spíše by se chtělo zaměřit na balanc navrhovaných změn jak z pohledu CvE tak z pohledu CvE. Smysl by mělo, kdyby pasti položené pouze hráčem by rozlišovali PC/NPC. Pak bych řekl, že je to asi nejsnadnější způsob jak vytvořit vybalancovaný systém. Nevím jak moc velký faktor divnosti v tom vidíte, dle mého názoru s tím moderní herní systémy počítají.
_________________ Valghloth - "Darkness from the dark."
Elitní Kazišuk!
|
|
Top |
|
pavad
|
Post subject: Re: Pasti, pasti, pastičky Posted: 20:15 31. Oct 2014 |
|
 |
Bůh |
|
|
Infra wrote: Smysl by mělo, kdyby pasti položené pouze hráčem by rozlišovali PC/NPC. Pak bych řekl, že je to asi nejsnadnější způsob jak vytvořit vybalancovaný systém. Nevím jak moc velký faktor divnosti v tom vidíte, dle mého názoru s tím moderní herní systémy počítají. To je prave vec co se Kucikovi (a ani mne, i kdyz ja jsem jen ten kecalista) nepozdava. Prinasi to logicke neshody: proc postava, ktera ma stejny pocet urovni, stejne featy, stejne skilly - je jednou pasti zabita, podruhe jen lehce "omzena"? Proc je ten rozdil jenom proto ze jednou ji ovlada hrac a podruhe AI? Samozrejme, obdobne se muzes ptat proc zadny PC prskavec nevydrzi stejne mnozstvi zasahu a je podobne nesrazitelny jako NPC na ktere narazis v lokacich, nebo proc PC bojovnici nevrhaji z rukavu kouzla stejne casto jako jejich NPC protejsky. Inu, mudrujte.
_________________ Diagnostikovany. Každý moudrý má nač pomysliti, kdyby ho pobídlo hovno v zápas jíti, porazíš-li je, co z toho budeš míti, a pakli ono tebe porazí, hned do lázně musíš jíti. . . . . . . . . . Holan, V.
|
|
Top |
|
Infra
|
Post subject: Re: Pasti, pasti, pastičky Posted: 21:41 31. Oct 2014 |
|
|
pavad wrote: Prinasi to logicke neshody: proc postava, ktera ma stejny pocet urovni, stejne featy, stejne skilly - je jednou pasti zabita, podruhe jen lehce "omzena"? Proc je ten rozdil jenom proto ze jednou ji ovlada hrac a podruhe AI?
Na toto ti odpovím stylem: je to hra na hrdiny. Hrdina je víc než klasické npc. Pokud by npc neměla tuny HP a savy někde ve výších, asi by veškeré boje vypadali jinak. Přeci jen běžný hrdina toho za sebou bude mít víc než klasické npc. Tudíž hrdina utrží nižší zranění nežli neznalé npc. Protože pokud by jsi chtěl hledat logiku v mechanice, tak by jsi musel přepracovat mnohem více věcí. Nechci z toho dělat precedens pro ostatní logické mouchy. Jak jsi uvedl dále, tak přesně víš co mám na mysli. Spíš se obávám překomplikovanosti systému než-li toho, že by to bylo jaksi trochu divné.
_________________ Valghloth - "Darkness from the dark."
Elitní Kazišuk!
|
|
Top |
|
Shaman88
|
Post subject: Re: Pasti, pasti, pastičky Posted: 21:11 01. Nov 2014 |
|
|
No ale vždyt u kouzel máte taky jiné efekty pro bossy a jiné pro zbytek?
|
|
Top |
|