Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 20:50 27. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 72 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5  Next
Author Message
 Post subject: Menavec a jeho promeny
PostPosted: 12:11 09. Jul 2008 
Nováček
 Profile

1.) Vcera sem narazil na problemek, ktery me predtim ani nenapad. Moc se v realiich NWN nevyznam, tak sem to ani nejak moc neresil. Jde o promenu v Dridera. Co to je vlastne zac? Ve hre sem se dozvedel, ze je to jakysi temny elf a na pul drow a ze bych s touhle promenou mohl mit v budoucnu problemy. Je tomu skutecne tak? Jestli je to drow, tak bych se ani nedivil, kdyby na me nejakej hrac zautocil. Na druhou stranu si ale rikam, ze tenhle problem maji uplne vsechny promeny. Zatim vsechny co umim, predstavuji bytosti, ktere se bezne masakruji po cele Thalii. Takze se da vlastne rici, ze menavec je lovna zver - s nadsazkou. :)

2.) Pak me taky napadlo, v souvislosti s driderem, v jakych promenach muzu mluvit? Drider sice trup, hlavu a usta ma, ale jestli umi mluvit to netusim. Nebo mluvit zvlada, ale jenom dridersky? Ale kdyz je to vlastne menavec, tak by mel driderovo hlasivky pouzit normalka k cestine ne? Proto bych se chtel zeptat i na ostatni promeny (hlavne na ty ze 7. lvl menavce). Ktery mluvit umi a jakym jazykem?

3.) Jestli jsou nejaky dalsi specificky probemy ohledne menavce, na ktery se casto narazi, tak mi pls pisnete.

Diky za precteni a pripadne reakce. :wink:

Reply with quote  

Post subject: Re: Menavec a jeho promeny
PostPosted: 12:21 09. Jul 2008 
Měšťan
 WWW  ICQ  Profile

Moje postava až potká takovou potvoru asi ji určitě napadne.Musís si holt davat bacha. :wink:

Arrswil tiefling nekroman
"A oni povstanou z jejich hrobů, aby pochodovali po světě živých. Každý smrtelník, který padne, rozšíří jejich počet, až do doby než zůstane pouze svět temnoty. Pouze poté svět pozná nekonečný řád, který leží uvnitř klidu nemrtvých."

Reply with quote  

PostPosted: 12:28 09. Jul 2008 
Temnota
 WWW  ICQ  Profile

Pokud se měníš do nejake podoby, ostatní by měli jednat podle toho. Samozřejmě, že když tě znají a ty se před nimi proměníš, tak se nevyděsí, kde se tu vzal ten minotaur.

Reagovali by na tebe podle vzhledu i NPC - hlavně stráže! Na to je třeba dávat pozor a chovat se podle toho, idkyž systém to zatím nezohledňuje.

Drider je napůl drow, napůl pavouk a vlastně patří mezi drowy. Vrchní část těla včetně plic, hlasivek a úst má humanoidní (drowskou), takže mluvit může bez problému.
Pokud jde o jazyk, mluvíš jazykem, který znáš. Tím, že se proměníš do dridera se nenaučíš drowštinu a naopak.

Brûlante et suant les poisons,
Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique
Son ventre plein d'exhalaisons.

Reply with quote  

PostPosted: 12:46 09. Jul 2008 
Bůh
 Profile

Když se vydáš v podobě dridera do podtemna tak si před tebou ještě kleknem protože to sou pro nás posvěcení drowové.. ale jesli tvoje postava nezná drowské rodiny, rody, vládnoucí a tak.. tak se brzo asi ztratíš a zabijem tě :)

já kontroluji každý jeho nádech
já podněcuji vaše neštěstí
zrozením i zabíjením
já vyvolám armageddon
krmen tisícem duší.

Reply with quote  

PostPosted: 14:03 09. Jul 2008 
Čestný člen týmu Thalie
 ICQ  Profile

nj, vono eště záleží na tom, jestli je použitej model dridera chlapa nebo ženský...chlap je na vodstřel rovnou a ženská podezřelá, pač máme dole dridera jedinou a tu známe....radši běž strašit domobrance do ivory :mrgreen:

Reply with quote  

PostPosted: 14:22 09. Jul 2008 
Rytíř
 WWW  ICQ  Profile

Hmmm,velmo zaujimavá téma...o slovo sa hlási moja zvedavosť:
1. Menavec je sekundárne povolanie alebo sa dá vybrať už pri tvorbe postavy? (o tom sice pochybujem pretože tie ďalšie povolania ako sú "Vrah" "Harfeník" ... tak tie sa nedajú zvoliť..takže ešte otázka..kebz chce hráč hrať za vraha či kohokolvek z tých na začiatku nepovolených povolaní,ako sa k nim dostane?)

2.Menavec može byť len druid alebo aj iné povolania?Od ktorej úrovne si može vziať toto povolanie?
3. Ak sa menavec premení na trebárs toho Dridera, má nad sebou meno postavy alebo niečo iné? Ako keď sa druid premení na čo ja viem medveďa tak nad ním je meno druida a nie medveďa...lebo potom je to jednoznačné, že nech sa menavec premení bárz aj na drowa .v podtemne mu to prejde iba u tých čestných hráčov, ktorí budú v rp ignorovať meno nad hlavou.

http://img213.imageshack.us/img213/553/lotrdurex.gif

Reply with quote  

PostPosted: 14:25 09. Jul 2008 
Čestný člen týmu Thalie
 ICQ  Profile

Location: po 8me za 5 let se zase stehuju.. uz si to proste nepamatuju
no slysel si uz o manualu NWN? ci treba NWN wikipedii?
http://nwn.wikia.com/wiki/Main_Page
nebo necem podobnem? Je tam uplne vsechno ohledne techle veci.. A taky si to treba muzes vyzkouset v singlu..

btw 1. Vzdy je videt jmeno nad postavou: to zmenit nejde.
2. Je to povolani, na ktere musis mit aspon 5lvlu druida.

P.S: Kdyz prijdes jako drow, rad si s tebou zahraju :D ale je otazka, jak to fakt resit.. kazdeho noveho koho potkame se fakt ptame na rodinu a rod.. protoze je to proste zakladni vec pri predstavovani. Postaveni ve meste je pro drowa nejdulezitejsi, at zna sve misto a vi co si dovolit. Ale kdyz to dobre obkecas, rad te provedu i po meste (ale ty cerveny straze ti neodstranim :mrgreen: )

Reply with quote  

PostPosted: 14:31 09. Jul 2008 
Bůh
 Profile

Tyhle povolání co si jmenoval sou prestižní.. stačí na ně kliknout a přečíst si co potřebuješ aby si ho mohl používat :)

zrozením i zabíjením
já vyvolám armageddon
krmen tisícem duší.

Reply with quote  

PostPosted: 15:39 09. Jul 2008 
Nováček
 Profile

kucik wrote:
Tím, že se proměníš do dridera se nenaučíš drowštinu a naopak.

Tak tohle je diskutovatelne. :) Je to nejakej ten cas, kdy sem tady cetl o prepadeni od drowu a mam takovej pocit, ze tam bylo neco o vyjednavani. Otazka tedy zni: Jak se drow a povrchnan dokazali domluvit, kdyz nikdo znich nezna jazyk toho druheho?

edit: Neberte to vazne. Chapu, ze tyhle zalezitosti se nedaji zadnym zpusobem osetrit, aby tyhle jevy nevznikaly. :wink:

Reply with quote  

PostPosted: 15:56 09. Jul 2008 
Bůh
 Profile

a kdyby si četl dál tak se dozvíš, že každá rasa zná všeobecný jazyk ale můžeš hlásit jazykem své rasy, pokud nějakej má.. trpaslicky, drowsky, elfsky :)

zrozením i zabíjením
já vyvolám armageddon
krmen tisícem duší.

Reply with quote  

PostPosted: 15:58 09. Jul 2008 
Nováček
 Profile

Tak to jsem vazne netusil. Timto se tedy omlouvam vsem recnikum, tlumocnikum a jazykovedcum thalijskym. :)

Reply with quote  

PostPosted: 16:19 09. Jul 2008 
Velmistr
 WWW  ICQ  Profile

jakakoli rasa musi znat matersky jazyk a nikdy se nemuze naucit jiny? a ten jazyk univerzalni nebo tak, to je jako dneska anglictina? Mozna to bude znit provokativne, ale kdyz uz takovejhle detail rozebirae, proc to nerozpitvat vic..navic by bylo fajn to nejspis zminit i v realiich sveta, ktere si vetsina nove prochozich hracu jiste vsimne. No a este v souvislosti s jazykama, co takhle skola?! :roll:

creeping zabiiji!!!

Pisu sam za sebe

Reply with quote  

PostPosted: 16:22 09. Jul 2008 
Čestný člen týmu Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Nikto nevravi, ze sa nemoze naucit naky iny jazyk, bolo povedane, ze sa nanauci drowstinu len premenou do dridera. :!:

„Povinnost je těžší než hora, smrt je lehčí než peříčko.“

Večné hľadanie cudzích chýb je jednou z najväčších chýb vlastných.
(E.Hubbard)

Yeasterday, we sought each other.
Today, we face.
For one of us, tomorrow will never be.

Reply with quote  

PostPosted: 16:26 09. Jul 2008 
Nováček
 Profile

Ta drowstina je stejnak limitovana, kdyz neni na povrchu v dnesni dobe zadnej ucitel. Nebo se pletu? :)

Reply with quote  

PostPosted: 18:56 09. Jul 2008 
Čestný člen týmu Thalie
 ICQ  Profile

Location: po 8me za 5 let se zase stehuju.. uz si to proste nepamatuju
Kdyz budes moc hledat.. jako ma zaklady spolecne s elfstinou, rekl bych ze mozna nejakej elf by si s drowem mohl rozumet jako polak s cechem. Ale jiny narody to bude jak africtina..

Ale je to stejne jako v panovi prstenu. kazda rasa ma svoji specielni rec, ale vsichni umi obecnou rec, kterou se dorozumyvaji s ostatnimi narody. (kdyz dva elfove pujdou spolu sami tak je na nich, zda mluvi elfstinou, ci obecnou reci.. to uz je na jejich uvazeni..)

P.S: Umi vlastne hobiti a lide svoji rec, nebo umi jen obecnou? tusim ze jen obecnou.

Reply with quote  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 72 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]