Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 21:23 22. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 1144 posts ]  Go to page Previous  1 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54 ... 77  Next
Author Message
 Post subject: Re: Na jakých PC hrách ujíždíte?
PostPosted: 10:50 23. Dec 2014 
Bůh
 ICQ  Profile

Tak nějak celkově náhled na to zda mám pustit kapku a koupit si to na psko. Předchozí díly jsem hrál

Reply with quote  

PostPosted: 11:01 23. Dec 2014 
WB Thalie
 ICQ  Profile

Mám PC verzi. Shrnu to.

Co se mi líbí:
- grafika
- hudba
- příběh - ten je hodně epický
- globální ovládání světa - obsazování území, scoutování, řízení misí atd....

Co se mi nelíbí:
- Příliš velký důraz na strategii. Předešlé díly mi přišly akčnější.
- Stromy schopností jsou zajimavě udělané, nicméně musím říct že trošku nevychytané.... zvolil jsem si hrát za útočného mága a už od začátku nejsem schopný rozumně seskládat družinu aby to bylo použitelné. Takže to vidím že to budu hrát znova.

Nechci dávat spoilery, rozhodně to kup. Je to jedna z nejlepších her co jsem zatím hrál. Já jsem akorát špatně zvolil classu pro styl hry a celou dobu mě to frustruje...

Reply with quote  

PostPosted: 11:26 23. Dec 2014 
Bůh
 ICQ  Profile

Díkes tohle mi stačí :mrgreen:

Reply with quote  

PostPosted: 01:35 01. Jan 2015 
Ďábel
 Profile

Hele už ste slyšeli o Odyssey? Vypadá to jako slušná bomba!

Reply with quote  

PostPosted: 01:53 01. Jan 2015 
Urozený
 Profile

Na mě moc hardcore PvP !

Reply with quote  

PostPosted: 23:44 15. Jan 2015 
Ďábel
 ICQ  Profile

Oooo! Takhle nějak bych chtěl vidět Thalii...:

https://www.youtube.com/watch?v=tlFpnd1XE_Y

Reply with quote  

PostPosted: 01:54 31. Jan 2015 
Ďábel
 Profile

http://play.firstpersonlover.com/

Reply with quote  

PostPosted: 21:38 01. Feb 2015 
DM Thalie
 Profile

Alien: Isolation. Sice jsem toto dílko rozehrál už před nějakou dobou a aktuálně na něj nemám moc času, ale nezmínit tento povedený kousek z vetřelčího univerza, který konečně dělá čest své filmové předloze, to bych si docela vyčítal :).
Přitom stačilo tak málo. Vrátit se ke "kořenům" prvního filmu, ze kterého celá hra vychází.

Děj hry nás uvede do role Amandy Ripley, dcery (byla o ní zmínka i v rozšířené verzi "Vetřelců") hlavní hrdinky původních filmů, která pátrá po osudu své matky. Kam (do jaké situace) ji její patrání zavede, se dá docela snadno odtušit :). Jedná se v podstatě o "klasický" survival horor, s důrazem spíš na nenápadnost a využítí toho správného okamžiku, než na akci, oblečený velmi líbivě do kulis prvního filmu (občas je k pousmání některé vyobrazení techniky, jako třeba terminálů apod..., ale tak nějak to celé k tomu sedí).

Po celou (nebo aspoň podstatnou část) hru je hlavní hrdinka ve velmi "přátelské" společnosti jednoho vetřelce. Tedy, doufám, že pouze jednoho, protože i na jednom jedinci, se krásně ukazuje, jaká je to beznaděj, když se toto potuluje po stanici a nějak chybí prostředky, jak se s tím vypořádat (myslím, že o pulzní pušce si obyvatelé Sevastopolu mohou opravdu jenom zdát).

Atmosféra strachu je celá umocněna tím, jak je hra v mnoha směrech "náhodná" a setkání s vetřelcem jsou opravdu málokdy naskriptované. Většinou si musíte pomoct sami a využít veškeré možnosti, které se nabízejí a snášet "milý doprovod" po většinu celé kapitoly (plus si přát trochu toho štěští). Občas to sice trochu štve, jak vás vaše nemesis překvapí i na místech, o kterých jste si předtím mysleli, jak jsou bezpečné (obvykle ve stylu - "konečně mě hra nechává trochu vydechnout ... to snad není možný"), ale zase to přidává na zájmu si některé části projít opětovně a zkusit i jiné postupy.

Autoři byli naštěstí natolik milosrdní a tak se vetřelec nechová vždy nejpozorněji (místy si vás nevšimne i když je kolem vás asi na metr a vy se krčíte jako uzlíček nervů pod postelí - i když mnohokrát se pro vás ve vašem úkrytu bez rozpaků natáhne). Je to celkem pochopitelné, jinak by hra byla naprosto nehratelná, protože jakmile vás vetřelec jednou zmerčí, máte velmi malou šanci, že mu uniknete.

Je docela zábavné, že tuto hru vytvořila skupina, která se proslavila hlavně v žánru strategií (Total War) a nezbývá jen doufat, že se vrhnou s podobným přístupem i na druhý film.

Jediné výtka (a z čeho mám malinko obavy) u Alien: Isolation, by se mohla týkat celkové délky hry, ale tu jsem si ještě nepotvrdil.

Reply with quote  

PostPosted: 19:07 20. Feb 2015 
Mistr
 Profile

Možný nástupce NWN a perzistentních světů? Pokud by hra nabízela z části to co NWN, či se rozrostla alespon do těchto rozměrů, věřím že je zde nový potencionální kandidát a přiláká nejednoho nadšence. Zatím toho není moc k vidění ani přečtení, přesto pod záštitou Wizards of the Coast půjde dozajista o další povedený kousek, tedy doufám. :)
Ostatně udělejte si obrázek sami. ;)

https://swordcoast.com

Divinity: Original Sin - The talent Pet Pal allows you to speak to animals. Bark, bark. Moo.

Reply with quote  

PostPosted: 13:02 21. Feb 2015 
Bůh
 ICQ  Profile

Aktuálně

DYING LIGHT

Reply with quote  

PostPosted: 14:32 21. Feb 2015 
Ďábel
 ICQ  Profile

Já strávil posledních asi 20 hodin u Cid Meier´s Beyond Earth, je to super. Civilizace 5 ve sci fi kabátku s pár dobrejma nápadama jako je technologická pavučina místo stromu (takže strategii svojí hry musíte přesně přizpůsobit tomu, jaké zrovna máte suroviny a co zrovna potřebujete), RP questy s možností volby a různé další dílčí minimise. Taky si můžete vybrat, jestli budete alieny studovat a využívat, vybíjet, nebo s nima žít v harmonii a učit se od nich. Sice se třeba zdá, že je tam málo jednotek, ale není to docela pravda - otevírají se postupně a systém upgradů se liší podle toho, jakou máte afinitu (už zmíněné harmony/purity/supremacy). Veledůležití jsou pak špehové a špioni. Po postavení různých divů a budov se odemykají miniquesty, "decisions", které ještě víc posunují směřování vaší civilizace tam, kam chcete. U mě 8,5/10.

Reply with quote  

PostPosted: 14:59 04. Mar 2015 
Ďábel
 ICQ  Profile

A teď zas pro změnu ujíždím na Mount a Blade: Warband, na módech Brytenwalda a Viking Conquest. Parádní.

Reply with quote  

PostPosted: 15:33 04. Mar 2015 
Bůh
 Profile

Uz temer 9 let stara hra, 4x turn based strategie - Galactic Civilizations II: Dread Lords

porazíš-li je, co z toho budeš míti,
a pakli ono tebe porazí, hned do lázně musíš jíti.
. . . . . . . . . Holan, V.

Reply with quote  

PostPosted: 11:54 08. Mar 2015 
Mistr
 Profile

Speciálně pro Johna, jelikož vím, že se mu první díl líbil. ;)

Blackguards 2 nabízí nově vypadající a pohodlnější kabát, avšak po mechanice se zas až tak neliší, tudíž kdo vyzkoušel první díl zjistí, že stačí kabátec trochu více oprášit. Za výtku bych považoval nemožnost širší manipulace se svými žoldnéry.
Přesto se je na co těšit, hlavně po příběhovém ději, leč se mi dvojka zdála kratší.

Edit1: Málem jsem zapomněl.., nutný nejposlednější patch, jinak se objeví sem tam nějaký ten brouk a zároveň doporučuji na nejtěžší obtížnost, jinak to není výzva.

Divinity: Original Sin - The talent Pet Pal allows you to speak to animals. Bark, bark. Moo.

Reply with quote  

PostPosted: 11:40 09. Mar 2015 
Bůh
 Profile

Robocraft

Hodně vtipná a zábavná hra, kde si své vozítko, vznášedlo, letadlo, chodítko, vrtulník a tak dále každý stvoří dle libosti a pak se bojuje v týmu proti druhému týmu ve stylu jako WoT.

Je tam velký prostor pro fantazii a srandu :).

Mireia Chica de Guerra Vasquez - vysoká bojovnice z ciziny s falchionem většinou držící flašku alkoholu - Mireia

Lucka Jehlička - malá hobití druidka s medvědem v kapse - Lucka

Reply with quote  

Post new topic Reply to topic  [ 1144 posts ]  Go to page Previous  1 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54 ... 77  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]