Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 08:28 27. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 10 posts ] 
Author Message
 Post subject: nedá mi to...
PostPosted: 22:22 15. Jul 2008 
Rytíř
 WWW  ICQ  Profile

Aké by to bolo keby si hráč pri tvorbe postavy nenapíše meno postavy ale niečo stručné, charakteristické..trebárs "púlčík,elf,ork...alebo druid,hraničář(mnoho NPC postav má na miesto mena názov povolania)..alebo...kučeravá pani, štíhly lukostrelec, tučný vandrák, alebo hocičo podobné, niečo ,čo by bolo zakončené akože "tromi bodkami", čo by hráča prinútilo prečítať si opis dotyčnej postavy s ktorou sa zoznamuje. Veď pri prvom styku prichádza ako prvý dojem z postavy a to už bude záležať na tom ako bude napísaný opis,aký dojem vyvolá opis postavy.
Taká postava napr. pulčík , keby mal napísané nad sebou že "pulčík" hneď by sa stratil v doubkove medzi NPC, čo by podla mňa nikomu (a ničomu:) nevadilo.No a meno postavy by bolo o čosi váženejšie, keby si ho teda postava uchováva len pre seba až kým sa nepredstaví.

http://img213.imageshack.us/img213/553/lotrdurex.gif

Reply with quote  

Post subject: Re: nedá mi to...
PostPosted: 23:08 15. Jul 2008 
Velmistr
 WWW  ICQ  Profile

Skvele jnapad, ale ted kdyz ma kazdej rozehrano .... znamena to spis dalsi zatez pro tym, nehlede ten bordel pro hrace. Kazdy si zacne psat poznakmy k postavam co potka, pak bude nasledovat chaoz a spis to prodlouzi dobu hrani v druzinach nebo pri setkanich...vlzhledem k pomeru casu (RT/IG) by se melo neco brat automaticky, jinak pulku zivota bude postava zjistovat esli danou postavu uz nekdy potkala nebo ne => narust dohad plnych rozporu => otrava .... ale libilo by se mi to :D

creeping zabiiji!!!

Pisu sam za sebe

Reply with quote  

PostPosted: 23:14 15. Jul 2008 
Rytíř
 WWW  ICQ  Profile

Kiri wrote:
jinak pulku zivota bude postava zjistovat esli danou postavu uz nekdy potkala nebo ne => narust dohad plnych rozporu => otrava .... ale libilo by se mi to :D

Pozri, keď si hráč zapamatá meno ako napríklad "Tgín´mmOZďf R°sk´ôďú´fň" tak si určite dokáže zapamatať čokolvek čo je nad danou postavou napísané :wink:

Reply with quote  

PostPosted: 23:18 15. Jul 2008 
Velmistr
 WWW  ICQ  Profile

Skipp wrote:
Kiri wrote:
jinak pulku zivota bude postava zjistovat esli danou postavu uz nekdy potkala nebo ne => narust dohad plnych rozporu => otrava .... ale libilo by se mi to :D

Pozri, keď si hráč zapamatá meno ako napríklad "Tgín´mmOZďf R°sk´ôďú´fň" tak si určite dokáže zapamatať čokolvek čo je nad danou postavou napísané :wink:

No spojis si to s nejakou prezdivkou, nikdy sem se neucil cela jmena postav, ktere se mi tykali.

Priklad k puvodni myslence: NA lovu se seznamis s elfem (obycejny elf v cernem s kapuci a lukem). O nekolik dni potkas elfa (jeviciho se spis jako barda s kapucou). Je to ten samy, co si snim byl pred par dny, nebo jiny elf? Cas leti, hra bezi....si uz dost utahanej, ale este na kuze zajit by se dalo, ale samotnymu se ti nechce....zajimala by mi tva reakce

creeping zabiiji!!!

Pisu sam za sebe

Reply with quote  

PostPosted: 23:35 15. Jul 2008 
Rytíř
 WWW  ICQ  Profile

Kiri wrote:

Priklad k puvodni myslence: NA lovu se seznamis s elfem (obycejny elf v cernem s kapuci a lukem). O nekolik dni potkas elfa (jeviciho se spis jako barda s kapucou). Je to ten samy, co si snim byl pred par dny, nebo jiny elf? Cas leti, hra bezi....si uz dost utahanej, ale este na kuze zajit by se dalo, ale samotnymu se ti nechce....zajimala by mi tva reakce

To ma napadlo, veď ale to máš podobne aj v opise, kam si hráči najviac píšu asi to v čom je postava oblečená, a teda čo na nej možno zazrieť pri prvom pohlade. Tiež ako sa tvári, ako gestikuluje a celkovo ako posobí..no a ako hovoríš je úplne logické že postava sa v priebehu jej života prezlieka, prezúva, mení zbrane, na tvári mu pribudne dáka tá jazva...tak logicky možem napísať niečo čo sa na ňom len tak lahko nezmeni,niečo s čím bude daná postava lahko stotožnená, Uviedol som nejaké príklady (síce len také náčrty) ale myslel som tým stručné charakteristické meno,či prezývku.vymyslieť sa dá čokolvek čo by bolo pre každého individuálne a výstižné

Reply with quote  

PostPosted: 23:51 15. Jul 2008 
Rytíř
 WWW  ICQ  Profile

A navyše, ešte malý dotaz, postavy v nwn sa dajú rozpoznávať aj podľa tváre.
V Thalii je menej pravdepodobné že sa nájdu rovnaké hlavy keď rátame nielen rysy ale aj farbu pokožky, farbu vlasov. A vtedy je už jedno či má niekto jeden deň čiernu kapucňu a na druhý deň rovno celú hlavu zakrytú helmou. Bolo by to presne ako v reále, ak by si hráč nezapamatal skutočné meno postavy s menom "Elf" ktorý sa mu pred tým predstavil na love,mal by ďalšiu možnosť spomenúť pri poriadnom preskúmaní tváre. A ak si ani tak nespomenie, tak má smolu a bude sa musieť ponížene spýtať znova na meno____
to sa ešte nikomu nestalo?Mne už mnoho krát :) Zlá pamäť na tváre zlá hra :?: neviiim

Reply with quote  

PostPosted: 11:55 18. Jul 2008 
Čestný člen týmu Thalie
 ICQ  Profile

todle se pravidelně řeší na všech fórech, takže krátce sepíšu argumenty proti:
* osobu nepoznáváš jenom podle tváře ale taky podle postavy, pohybů, zvyků v oblíkání, gest, tónu a dikce hlasu - to sou všechno věci, který NWN neumí a málokdo dá všechny do popisu (nelmuvě o tom, že číst u každý potkaný postavy popis je dost vopruz, zvlášť u některejch grafomanů)
* některý systémy na některejch serverech používaj jméno postavy jako jeden z identifikátorů a tudíž musí bejt jedinečný (nevím, zda je to případ thalie)
* velký problémy s identifikací pro DM

je to zase jedna z věcí, kde se musí spolíhat na hráčskej cit a kde je taky třeba pomocí tellovejch hlašek "vychovávat" - upozornit hráče, že "tydle hadry mám na sobě prvně a na palici helmu - seš si jistej, že mě poznáváš ?"

Reply with quote  

PostPosted: 12:52 18. Jul 2008 
Rytíř
 WWW  ICQ  Profile

A čo ten nový patch, bude poskytovať tú možnosť vypínania zobrazovania mien?
Niekto to tu spomínal že niečo podobné by tam malo byť...

Reply with quote  

PostPosted: 14:04 18. Jul 2008 
Temnota
 WWW  ICQ  Profile

Skipp wrote:
A čo ten nový patch, bude poskytovať tú možnosť vypínania zobrazovania mien?
Niekto to tu spomínal že niečo podobné by tam malo byť...

Ne, nebude. Jméno si můžeš vypnout v nastavení hry ;).

Jestli vás to fakt tak moc zajímá, tak já někdy na tejden přepíšu všem postavám jméno na ,,Postava" a jsem zvědavej, jak to bude vypadat.

Brûlante et suant les poisons,
Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique
Son ventre plein d'exhalaisons.

Reply with quote  

PostPosted: 15:23 18. Jul 2008 
Čestný člen týmu Thalie
 ICQ  Profile

Location: po 8me za 5 let se zase stehuju.. uz si to proste nepamatuju
hm, no me by to fakt zajimalo.. asi to sice byl vtip, ale stejne :mrgreen:

Reply with quote  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 10 posts ] 

All times are UTC + 1 hour [ DST ]