Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 01:10 28. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 55 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next
Author Message
 Post subject: Re: Par napadu RES
PostPosted: 15:20 05. Aug 2008 
Temnota
 WWW  ICQ  Profile

Jenže tohle platí vždycky. Buď chcem unifikovat všechny ability, nebo na ně skutečně něco pověsit a udělat to trochu pestré. Na inteligenci bude hodně z řemesla, od odolností je odvyslá fortituda, síla je k nezaplacení kvůli nosnosti, obratnost při záchranách na reflex a charisma pokud chcem postavu do společenskýho života.

To je stejný, jako když se snažíme unifikovat povolání. Seberem prskalům kouzla a dáme jim obouručáky.

Brûlante et suant les poisons,
Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique
Son ventre plein d'exhalaisons.

Reply with quote  

PostPosted: 15:29 05. Aug 2008 
Urozený
 Profile

kucik wrote:
Jenže tohle platí vždycky. Buď chcem unifikovat všechny ability, nebo na ně skutečně něco pověsit a udělat to trochu pestré. Na inteligenci bude hodně z řemesla, od odolností je odvyslá fortituda, síla je k nezaplacení kvůli nosnosti, obratnost při záchranách na reflex a charisma pokud chcem postavu do společenskýho života.

To je stejný, jako když se snažíme unifikovat povolání. Seberem prskalům kouzla a dáme jim obouručáky.

Máš recht předsedo, ale ono přece úplně nezaleží na tom zda budeš tu záchranu posuzovat podle výdrže nebo podle odolnosti - v obou případech na tom budou lépe "odolná" válečnická povolání proti prskoletům nebo dex. sušínkům a o to myslím šlo. Myslím si že není až tak tak důležité na co házíš, spíš jak to bude nastaveno - obě varianty mají své výhody i nevýhody.

Reply with quote  

PostPosted: 15:38 05. Aug 2008 
Nováček
 Profile

Aznar wrote:
...

Ano, přesně o to mi šlo. Pokud to má šanci někoho bavit, pak hráče který si to odehrát chce. A ten už si podporu DM časem zajistí, chce to jen dohodnout předem. Navíc je tak zaručeno, že případné bonusy nedostane postava která pak bude prasit (byl jsem svědkem jednoho takového případu na EQ a není o co stát. Postava hrající zombii, která přepadne paladina a pak když ho chce rozsekat, vymluví se OOC že nemá zrovna nahozené DM bonusy, svou chůzi ve dne pod širým nebem vysvětluje slunečníkem a po chvíli začne ve hvězdičkách vyvrhávat vnitřnosti low levelu aniž by se tím vyhodil z invisu... To mě zvedlo ze židle. Nutno podotknout že DM skalpel byl pak důsledný.)

A jak vidíš, ani když to hráč chce, není zajištěné že ho to bude bavit. Řešením by byla snadnější dostupnost léku, jenže pak by to postrádalo smysl. Osobně být WB tak se na to vykašlu.

Reply with quote  

PostPosted: 16:15 05. Aug 2008 
Ďábel
 WWW  Profile

Theogil I wrote:
Máš recht předsedo, ale ono přece úplně nezaleží na tom zda budeš tu záchranu posuzovat podle výdrže nebo podle odolnosti - v obou případech na tom budou lépe "odolná" válečnická povolání proti prskoletům nebo dex. sušínkům a o to myslím šlo. Myslím si že není až tak tak důležité na co házíš, spíš jak to bude nastaveno - obě varianty mají své výhody i nevýhody.
Jedno to není a kdybych měl volit, budu hlasovat pro Odolnost. Fortitude save roste některým povoláním s úrovní. není důvod, aby se válečník na 20 úrovni nenachladil, zatímco válečník na 2. ano... To by už nemohl lowlevel ani do hor?

Reply with quote  

PostPosted: 16:39 05. Aug 2008 
Čestný člen týmu Thalie
 ICQ  Profile

to je na dlouhou debatu a urcite se ne všichni shodnou ale:
* systém abilit je v DnD a potažmo NWN dost dobře vybalancovanej a sahání do toho je sahání na samej fundament fungování, a takovýdle ad hoc sahání je neštěstí a cesta do pekla
pokud do toho chcem sahat, pak si rekněme OK, dem na to, změníme to a řekněme si předem, čím kterou abilitu zvýhodníme a čím budeme penalizovat
* nwn (DnD) je skill & lvl systém, ne systém na abilitách, vůbec se ni nezdá divný, že lowlvl nastydne a hilvl ne, hilvl je prostě ošlehanej větrama a otužilej (narostly mu savy)
* hodnota ability je principialně komparativní veličina, slouží k porovnání s abilitou někoho jinýho, na odolání útoku, kouzla, nepříznívýho prostředí, jedu, choroby, etc... je principiálně sejv a doporučuju se toho držet, rozjebat něco je snadný a málokdo dokáže dohlídnout všechny důsledky

Reply with quote  

PostPosted: 17:04 05. Aug 2008 
Temnota
 WWW  ICQ  Profile

Jenže ono už se do toho začalo sahat dávno, tak proč před tim zavírat oči? Vycházej ze současnýho stavu.

Brûlante et suant les poisons,
Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique
Son ventre plein d'exhalaisons.

Reply with quote  

PostPosted: 19:14 05. Aug 2008 
Čestný člen týmu Thalie
 ICQ  Profile

neznam ho, udelej inventuru vsech zasahu a mame aspon z ceho vyjit

Reply with quote  

PostPosted: 19:34 05. Aug 2008 
Bůh
 Profile

četla sem jen první příspěveka to od rese to co anvrhl se mi docela líbí...celkem pěkné nápady

Keep talking I'm analyzing you.

,,Halapartna is the way of život!" Lusignandnes, 12.8.2020, 23:53, Discord

Thalijský gremlin, creeper první třídy, neRP hráč, bílá vrána

Reply with quote  

PostPosted: 20:21 05. Aug 2008 
Obyvatel
 Profile

K napadu s horkem a chladem.
Vazat to na odolnost i popripade vydrz mi prije celkem spatne. Pokud neco, tak system podobny unave. S tim ze bude postava postupne prochladat nebo se prehrivat a k tomu budou adekvatni akce k zmirneni ucinku (zahrati u ohne, ochlazeni vodou atd.) Zohlednit by se mohla subrasa popripade obleceni, ikdyz tam, jak psal Kucik, bude problem. Je spousta vzhledu a jen malo kategorii na rozdeleni .

Dalsi problem ktery vydim, mozna sposta lidi neuzna. Ale nosit sebou satnik do kazdeho pocasi je jak neprakticke tak problematicke a to z duvodu mista, vahy i nelogicnosti.

NWN at chcete nebo ne je sakra zjednodusene a zavadenim dalsich a dalsich radoby realistictejsich systemu jen ztezuje hru jako takovou. Uz ted jesm parkrat videl pekne zahranou reakci na chlad v horach a ti co to hrat nechteji tak nebudou, ani kdyz se zavede nejaky system.

Reply with quote  

PostPosted: 20:37 05. Aug 2008 
Čestný člen týmu Thalie
 ICQ  Profile

Jak jsem psal, důležité pro atmosféru je, aby se vůbec něco dělo, na tom se snad shodneme všichni. Podtrhne to pocit z počasí - nejen pěkně vykreslené hory vám dají pocit, že se skutečně plahočíte sněhem. Body zranění mi přijdou jako extrém, ale hláška "začínáš se třást zimou" doprovázená nějakým ne přímo škodlivým, ale nepohodlným jevem (nachlazení), mi připadá jako dost hezké zpestření.

Tohle navrhování není žádný příšerný zásah do hry, systém, který by někoho nutil dělat něco, co nechce. Takové bych raději také omezoval na minimum, na Thalii to je podle mého rozumně nastavené, jen minimální zásahy ze stranu serveru...a ty jsou veskrze právě pro zábavu. Jako malá náhrada za ne vždy přítomné DM a společnost. Vidím to spíš jako nabídku hráčům pro jejich zážitek, ne omezení....tedy pokud se něčeho podobného jako působení počasí naši ochotní a schopní technici někdy ujmou. :)

Jinak nevím, jestli náhodou žízeň a hlad, jejich nabíhání, právě na odolnnosti nezávisí... Tušil jsem mylně že ano?

Částečně mimo thalijský provoz, ovšem v psaní neustávající: http://kibucim.blogspot.cz/

Reply with quote  

PostPosted: 20:47 05. Aug 2008 
Velmistr
 WWW  ICQ  Profile

Nekdy mi prijde, ze se vymejsli system zivota...to se neco v ty hre nemuze brat jako automaticka pudova zalezitost? Kdyz nekam pudu tak se na to pripravim, nepudu prece hluboko do hor v jednom kabatea bos, nebo do pouste pres den bez cutory s pitim, pro jistotu taham vsechno zakladni pro preziti, abych mel aspon argument, uz takhle se mi zdaj nektere veci az prilis...simiky hraje rada segra, ja ne. Staci mi realita abych dostatecne zivot bohatej o adrenalin ze strachu o zivot a budoucnost celkem...

ps - to je reakce na premnozene slovo system a snezeni v rozhovorech -

creeping zabiiji!!!

Pisu sam za sebe

Reply with quote  

PostPosted: 21:26 05. Aug 2008 
Bůh
 Profile

brácha kdo říkal že ráda hraju simíky?už pár let možná aj měsíců ne..je to blbost co nemá konce a je to vo ničem..ale je pravda že v tom dávám bratrovy za pravdu...já třeba dyž někam s posatvou ejdu mam aj stan a deku kdyby postavě byla kosa a chtěla spát ačkoli je špatný že to bohužel nejde spát ve stanu

Reply with quote  

PostPosted: 21:31 05. Aug 2008 
Bůh
 Profile

ále zasejc by mi lákalo kdyby na vánoce přijel ježíšek..to je krásný sie až moc reálný ale moc pěkný a hráče to potěší...podle mě je thalie jedinej svět kde neni..a pokud ce být tímto thalie originání tak to néé ..to je špatný ss tutim typem originality nesouhlasim...jednou mi potěšilo to bylo kdysi dávno kdy tu hrál dokonce Dzip , Balian atd..tak myslim že Michal nebo Pepa ..možná jinej DM udělali že v Ivory sněží..to byla sranda..když postavy stavěli sněhuláky a dělali války..to bylo taky pěkný..ale je pravda že kdyby začala padat sníh tak by si toho asi moc postav nevšimlo páč se furt někde běhá a expí..pokud chcete být realistický tak si vemte že by ste to reálně nepřežili někde furt běhat a mlátit něco ...přece jen počítaj se věci za sílu a když na nějakej meč musíš mít sílu enbo zbroj a dokonce i na blbopu kapuci ..tak si vemte jakou musí mít ta potava výdrž a mega sílu..to ani Buewolf furt někde nic nemlátil.. :twisted: :twisted: :twisted: tod moje...návrh :D

Reply with quote  

PostPosted: 21:56 05. Aug 2008 
Měšťan
 Profile

Vím, že je to kruté, ale dříve nebo později by se stejně někdo našel...

... Ježíšek neni Pajky.

Reply with quote  

PostPosted: 22:04 05. Aug 2008 
Čestný člen týmu Thalie
 WWW  ICQ  Profile

hh s tou zasnezeou Ivory to byla vtedy sranda, ono taky vplyv pocasia by mohol byt naoza zaujimavy a nedajboze aj naky system pocasia co by sposobil ze neprsi len v jednej lokacii ale v nakom celom uzemi, myslim zenieco aj niekde existuje, pripadne v zimnych mesiacoch by miesto dazda padal sneh aj v Ivory a dodalo by to taky urcity vyznam mesiacom na Thalii...teraz si ich nikto aj tak nevsima

rozdelit oblecenie podla vzhladov by sa dalo, niektore su jednoznacne ci sa jedna o oblecenie do zimy alebo nie, pripadne by sa urcilo jedno oblecenie (naka promenna na nom), ktore by bolo urcene do zimy a v ochodoch by sa nastavili rozne vzhlady tohto oblecenia na predaj

„Povinnost je těžší než hora, smrt je lehčí než peříčko.“

Večné hľadanie cudzích chýb je jednou z najväčších chýb vlastných.
(E.Hubbard)

Yeasterday, we sought each other.
Today, we face.
For one of us, tomorrow will never be.

Reply with quote  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 55 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]