Ahoj, takže po nějaké době hraní WM, a dvou nucených relevlech, když to vše shrnu, a budu opakovat i některé výše uvedené poznatky, situace je následující: (testováno na 2 zbraních pro obouručný boj, dvoubřitý meč a dvoubřitý scimitar)
1) 1lvl pána zbraně: Vyvolená Zbraň lze vybrat jakákoli pokud splňujete další podmínky pro ní.
Ki zranění funguje, pokud zvolíte zbraň ze základního NVN a poškození je maximální. Ki zranění u nových zbraní spouští pouze klasický útok s běžným poškozením.
Akrobat pasivní bonus funguje v pořádku s oběma typy zbraní.
2) 2lvl pána zbraně. Odbornost zlepšená iniciativa se neprojeví v boji, ani jakkoli jinak nezobrazí v přehledu postavy. Dle popisu zde na foru by měla fungovat kdykoli, nejen v momentě kdy pán zbraně útočí s vyvolenou zbraní. Odzkoušeno u mojí postavy Herma s bonusem +4 za obratnost proběhne hod na iniciativu pouze s bonusem +4 nikoli +8 jak by mělo být, kdyby byla odbornost aktivní.
3) 3-9lvl pána zbraně: nezapočítávají se bonusy za špičkové zaměření na zbraň. je úplně jedno zdali se jedná o zbraň z craftu nebo od obchodníka. Dle zobrazených čísel mám podezření, že se totiž nezapočítá ani bonus +2 za epické zaměření na zbraň do útoku... BAB má moje postava na 28lvlu dle systému přiznaných 23. To je vzhledem k úrovni dobrodruha asi v pořádku. +7 za sílu jsme na 30. Nic není nakouzleno. zjišťováno hned po restartu serveru. Ovšem s prázdnýma rukama beze zbraně mi to hlásí v kartě postavy útok +34...

??? Jedná se o bonus z odbornosti obrana dvěma zbraněmi a vylepšená obrana dvěma zbraněmi, který dle popisu přidává do útoku i když by nejspíš měl přidávat do obrany, ale pouze v případě, že má postava v ruce dvě zbraně... Boj beze zbraně je v podstatě také boj takže 34 je správně.
Pokud vezmu do ruky +1 zbraň z obchodu od dobrodruha, kterou jsem koupil za účelem testování (jedná se o dvoubřitý meč, čili vyvolenou zbraň). Můj AB by měl okamžitě vzrůst o: +1 zaměření +2 epické zaměření +4 za 12 úroveň pána zbraně a konečně +1 za kouzelnou zbraň, a to celé -2 za boj dvěma zbraněmi přičemž zbraň v druhé ruce je menší. Suma sumárum je to o 6.
Bohužel stoupne o 2 na +36

. to jest někam mi zmizelo +4 AB za pána zbraně (epické zaměření se vykrátí s postihem za boj dvěma zbraněmi)
4) 10.úroveň pán zbraně: Nefunguje Odbornost Kritické ki zranění.
Dvoubřitý meč má rozsah 19-20 pokud vezmu odbornost vylepšené kritické která by měla násobit danž rozsah x 2 dostanu se na 17-20 rozsah. pokud by fungovala odbornost mělo by se 17-20 ještě ponížit o 2 to jest 15-20 ale zůstává stále 17-20.
5) 13. úroveň
BONUSOVÁ ODBORNOST FUNGUJE!!!
6) 14. úroveň
Odbornost Špičková iniciativa bohužel opět nefunguje.
Na úroveň 15 jsem to ještě nedotáhl, ale jsem více méně přesvědčen, že zvýšený násobitel fungovat také nebude.
je to asi celkem obsáhlé, ale chci se optat, je to v řešení? Možná tyto popisky někomu, kdo to řeší alespoň částečně pomohou.
Screeny případně ,můžu udělat nebo jsem připraven zodpovědět dotazy ve hře.
Než bude vše vyřešeno apeloval bych na některé z DM zdali by mi umožnilo relevl s tulákem a bojovníkem jelikož jak vidno WM funguje i když mi to moc mrzí pouze z 16%.
díky za četbu.
Account Zedral.