Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 00:01 28. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 18 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
 Post subject: Cena vyuky prestizneho trpasliciho obrancu
PostPosted: 17:07 13. Oct 2008 
Mistr
 ICQ  Profile

Zdravim, chcem sa spytat. Prisiel som za trenerom trpasliciho obrancu, chcel som si nahodit 11lvl tohoto povolania, cize uz epicky lvl. Ale prekvapila a zaskocila ma cena. Pytal 50 711 zlatiek :shock: . Otazka teda znie: je ta cena spravne :?: pretoze 10.lvl stal nieco okolo 14K a 11.lvl by mal byt 4 krat drahsi?

Dakujem za odpoved.

Cesta spravedlivého ze všech stran lemována jest nespravedlností,sobectvím a tyranií lidské zloby.Požehnán buď ten,kdo ve jménu lásky a dobré vůle vyvede slabé z údolí temnoty,neb ten jest skutečným pastýřem a spasitelem zbloudilých dětí.A já srazím k zemi mocným trestem a divokým hněvem všechny,kdo se pokusí otrávit a zničit mé bratry.A když uvalím svou mstu na tebe,seznáš,že jméno mé je DM!

Reply with quote  

Post subject: Re: Cena vyuky prestizneho trpasliciho obrancu
PostPosted: 17:51 13. Oct 2008 
Nováček
 Profile

No já platil taky kolem 50 tisíc za 11. level učedníka.

Reply with quote  

PostPosted: 17:59 13. Oct 2008 
Pomocník
 Profile

no borci na mě nemáte já platil 30k za 3 lvl stínového tanečníka

Reply with quote  

PostPosted: 18:01 13. Oct 2008 
Pomocník
 Profile

je blbý že se cena odvíjí od současných úrovní a ne od úrovně prestižního povolání, takže kdyby šel do SDčka od sedmý úrovně tak za výcvik od 1-10 zaplatím tak 30k a ted jsem jen za první tři úrovně zaplatil něco přes 70k

Reply with quote  

PostPosted: 18:09 13. Oct 2008 
Vedoucí týmu Thalie
 WWW  ICQ  Profile

A co je na tom blbyho, ze se cena odvozuje od celkovyho levelu? To bys chtel celkove 21. level platit jako za 1. level valecnika?

Reply with quote  

PostPosted: 18:13 13. Oct 2008 
Mistr
 ICQ  Profile

Rejty wrote:
A co je na tom blbyho, ze se cena odvozuje od celkovyho levelu? To bys chtel celkove 21. level platit jako za 1. level valecnika?

Teda neviem ci ja chapem zle teba alebo si to naozaj pochopil zle ty, ale Cmon to podla mna myslel tak, ze sa cena odvija od celkoveho lvl postavy, nie od lvl povolania, cize ano je to aj podla mna minimalne divne, ze platim za vycvik trp. obr. taku cenu ako keby som bol 21.lvl trp. obrancu a nie 11.

EDIT: porovnanie 21.lvl a 1. lvl je trochu absurdne, ale nicmene nikto nehovoril, ze by cena mala byt stale rovnaka ako na prvom lvli. Len by sa mohlo platit len za to, co sa postava skutocne uci

Cesta spravedlivého ze všech stran lemována jest nespravedlností,sobectvím a tyranií lidské zloby.Požehnán buď ten,kdo ve jménu lásky a dobré vůle vyvede slabé z údolí temnoty,neb ten jest skutečným pastýřem a spasitelem zbloudilých dětí.A já srazím k zemi mocným trestem a divokým hněvem všechny,kdo se pokusí otrávit a zničit mé bratry.A když uvalím svou mstu na tebe,seznáš,že jméno mé je DM!

Last edited by Marvin on 18:17 13. Oct 2008, edited 1 time in total.

Reply with quote  

PostPosted: 18:16 13. Oct 2008 
Pomocník
 Profile

mě je to taky částečně divný že zaplatím mnohem víc za stejný schopnosti než někdo na menší úrovni

Reply with quote  

PostPosted: 18:18 13. Oct 2008 
Pomocník
 Profile

a bylo by dobrý platit stejně na 21. úrovni jako na 1. úrovni válečníka, ale připadlo by mi to divný takže ne to bych asi nechtěl :wink:

Reply with quote  

PostPosted: 18:28 13. Oct 2008 
Šlechtic
 ICQ  Profile

vůbec nevim o co se to snažíte... je to nastavený tak, že prestižní povolání mají nejdražší přestup, a samozřejmě když máte přestup v prestižku na vysokym lvlu, tak to bude stát o dost víc než přestup neprestižního nekouzlícího povolání

Reply with quote  

PostPosted: 18:41 13. Oct 2008 
Pomocník
 Profile

nesrovnáváme prestižní a neprestižní povolání...srovnáváme prestižní povolání na nižší celkový úrovni (např. zloděj 7 stínový tanečník1, válečník 7 a trpasličí obránce 1) a prestižní povolní na vyšší celkový úrovni (např. zloděj 16 stínový tanečník 1, válečník 16 a trpasličí obránce 1) a při tomto srovnání je třeba cena 1. úrovně stínového tanečníka 10X ne-li víckrát vyšší než na nižší úrvni a přitom ten na vyšší úrovni nedostane o nic víc než ten na nižší úrovni...

Reply with quote  

PostPosted: 18:45 13. Oct 2008 
Čestný člen týmu Thalie
 ICQ  Profile

To já naopak zrovínka vím, co je myšleno. :) A je to napsáno dost srozumitelně.

Zkrátka jde o to, že se zdá (z reálného pohledu oprávněně, nevím z toho matematického a systémového) nelogické, aby postava na vysokém SOUHRNNÉM LEVELU musela platit více, než jiná, která má souhernný level nižší, ač přestupuje na ten samý level konkrétního klasu.

Příklad: Sem na 17. ourovni (jak vidíte, příklad je čistě teoretický, neboť něčeho takového bych v zásadě za všechny své hry nemohl dosáhnout :D ). Mám 15 levelů bojovníka a teď si k tomu beru DRUHÝ LEVEL SPECIÁLU, vepnmastra.

Vedle mě je kamarád, dělá to samé...až na to, že je dohromady na 12. úrovni. Má deset bojovníka a teď si začíná brát, stejně jako já, druhý level vepnmastra. A platí míň.

I dotaz zněl, zda-li je správně, že i když je v praxi práce mistra ouplně stejná (učí v obou případech 2. level jeho oboru vepnmastra), já, jakožto ten první, platím víc z toho důvodu, že mám 15 levelů bojovníka, nejen 10. Já myslím, že to správně je, holt ty vaše postavičky stárnou a už se jim hůř memoruje cokoliv...a tomu mladíkovi na desátým jde stejné studium o trošku snáze. ;)

Částečně mimo thalijský provoz, ovšem v psaní neustávající: http://kibucim.blogspot.cz/

Reply with quote  

PostPosted: 18:49 13. Oct 2008 
Mistr
 ICQ  Profile

Žorž wrote:
To já naopak zrovínka vím, co je myšleno. :) A je to napsáno dost srozumitelně.

Zkrátka jde o to, že se zdá (z reálného pohledu oprávněně, nevím z toho matematického a systémového) nelogické, aby postava na vysokém SOUHRNNÉM LEVELU musela platit více, než jiná, která má souhernný level nižší, ač přestupuje na ten samý level konkrétního klasu.

Příklad: Sem na 17. ourovni (jak vidíte, příklad je čistě teoretický, neboť něčeho takového bych v zásadě za všechny své hry nemohl dosáhnout :D ). Mám 15 levelů bojovníka a teď si k tomu beru DRUHÝ LEVEL SPECIÁLU, vepnmastra.

Vedle mě je kamarád, dělá to samé...až na to, že je dohromady na 12. úrovni. Má deset bojovníka a teď si začíná brát, stejně jako já, druhý level vepnmastra. A platí míň.

I dotaz zněl, zda-li je správně, že i když je v praxi práce mistra ouplně stejná (učí v obou případech 2. level jeho oboru vepnmastra), já, jakožto ten první, platím víc z toho důvodu, že mám 15 levelů bojovníka, nejen 10. Já myslím, že to správně je, holt ty vaše postavičky stárnou a už se jim hůř memoruje cokoliv...a tomu mladíkovi na desátým jde stejné studium o trošku snáze. ;)

WOW, prvy DM ktory odpovedal na otazku ako clovek.. :mrgreen:

sorry za OT, ale nemohol som si pomoct

http://wiki.mibbit.com/index.php/Icons
(>_(>_<)_<)

Když něco chcete, vynucujte si to od okolí. Neptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.

Reply with quote  

PostPosted: 18:51 13. Oct 2008 
Pomocník
 Profile

paráda tak takhle bych si to vůbec nevyvětlil :lol: :wink:

EDIT: možná by se to dalo vysvětlit tak, že když je postava na vyšší úrovni tak si na to dokáže líp vydělat jak ta na nižší úrovni.

Reply with quote  

PostPosted: 18:55 13. Oct 2008 
Čestný člen týmu Thalie
 WWW  ICQ  Profile

A ty ostatny DM odpovedali ako co??? Neclovek??? :roll:

Mne ich odpovede prisli vcelku srozumitelne a jasne. Zorz to len proste trosku rozpisal, ale je to v podstate to iste, holt ked ste na vyssom lvl tak platite viac. Mozem sa vam to zdat nefer ale v ramci systemoveho nastavenia je to dostatocne ferove a okecat si to okolo mozme ako uz chceme. :wink:

„Povinnost je těžší než hora, smrt je lehčí než peříčko.“

Večné hľadanie cudzích chýb je jednou z najväčších chýb vlastných.
(E.Hubbard)

Yeasterday, we sought each other.
Today, we face.
For one of us, tomorrow will never be.

Reply with quote  

PostPosted: 19:01 13. Oct 2008 
Mistr
 ICQ  Profile

No povedal by som ze ani nie.. kedze rejty odpisal az Cmonovi..a pokial viem Marvin sa pytal ci je to normalne.. ci to nieje chyba.. a nie ci by to neslo znizit na maximalne minimum.

A ako pisal zorz.. z logickeho hladiska to nieje normalne a ci to je nastavene systemovo schvalne si asi sam neoveri..

http://wiki.mibbit.com/index.php/Icons
(>_(>_<)_<)

Když něco chcete, vynucujte si to od okolí. Neptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.

Reply with quote  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 18 posts ]  Go to page 1, 2  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]