Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 21:11 26. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 25 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
 Post subject: Craft
PostPosted: 11:32 14. Nov 2008 
Čestný člen týmu Thalie
 ICQ  Profile

Location: po 8me za 5 let se zase stehuju.. uz si to proste nepamatuju
tak uz je naserveru zlatnik a krejci. Mate nejake zkusenosti, o ktere se chcete podelit a neprijedete na sraz? Tak to sem napiste.
U zlatnika sem si udelal zakladni cinovej prsten s nefitem a sem rad, ze to vse slo, jako offline, ale nektere veci se od toho online chybi.. treba doma nebudu zkouset, jak slozite je lvlovat z 18 na 19 uroven, ze :mrgreen:
Tyhle velke crafty maji dosti velky pocet ruznych vyrobku, takze by to lvlovani melo by jednodussi a take rozmanitejsi, ale prece jenom zaviis i na tech zakladnich craftech.

btw: pripominam hlasovani : viewtopic.php?f=105&t=2091&start=0&st=0&sk=t&sd=a&view=viewpoll

jestli ste jeste nehlasovali.. zati to vypada ve prospech prvnich dvou uprav, takze bych je udelal.

Reply with quote  

Post subject: Re: Craft -pro krejčího a klerika
PostPosted: 19:46 15. Nov 2008 
Mistr
 ICQ  Profile

Nápad - krejčí jednoduchá výroba obinadel z bavlny, samotné bez léčebného účinku, ale s vlastnostimi jako má pro čaroděje svitek - po ošetření klerikovým léčebným kouzlem by v sobě ponechal polovinu účinku léčebného kouzla

Sandra Ztruhly, nalezenec, Aasimar, kněžka a řemeslnice
Ga Muru, nešťastný plod náhodného setkání lidského ožraly a orčí děvky
Elena Spod, dívka která ztratila paměť

Reply with quote  

Post subject: Re: Craft -pro krejčího a klerika
PostPosted: 13:24 16. Nov 2008 
Čestný člen týmu Thalie
 ICQ  Profile

monstera wrote:
Nápad - krejčí jednoduchá výroba obinadel z bavlny, samotné bez léčebného účinku, ale s vlastnostimi jako má pro čaroděje svitek - po ošetření klerikovým léčebným kouzlem by v sobě ponechal polovinu účinku léčebného kouzla

NO s novou paletou pribude urcity zpusob leceni, ktery se da vyuzit jen po boji, takze neco podobneho vyrabet palnuju, jen pocakm na tu novou paletu (jejipritomnost je bohuzel v nedohlednu, ale muzu pracovat i na jinych vecech mezitim.)

Reply with quote  

Post subject: Re: Craft
PostPosted: 13:34 16. Nov 2008 
Čestný člen týmu Thalie
 ICQ  Profile

NOVA PRIPRAVOVANA VISAZ CRAFTU

Takove nastineni, co sem slysel za pripominky (Timto dekuji Theogilovi za uprimnost):
- moc klikani v craftu
- ne casove narocne, ale az tak casove narocne, az odrazujici
- i trivialni veci dou silene pomalu
- nemoznost u neceho prechazet na slozitejsi vyrobky (protoze se vec porad spaluje)
- malo XP za netrivialni vec
- uhli hori moc dlouhou dobu

Tak tedy pripravovane zmeny:
- Po vlozeni surovin do zarizeni se NEBUDE MUSET PREKLIKAVAT z inventare do pece a dokola. Proste se nad postavou obejvi aktualni procenta vyrboku a bude pokracovat ve vyrobe, dokud se vyrobek nespali nebo nedodela.
- Pri preruseni cinnosti se do inventare postavy objevi polotovar, ktery se da kdykoliv dat zpet do zarizeni a dokonci se se.
- Prehodnocena pravdepodobnost, tudiz vsechny vyrobky sou si blize - Prechazeni z jednoho materialu na druhy je tedy daleko jednoduzsi
- prechazeni z vyrobky 1.druhu na 2druhu je take snazsi (napr ve slevarenstvi uz de po dokonalem nauceni cisteni klidne prejit s vetsi nez 40% pravdepodobnosti primo na legovani(% se lisi v zavislosti na cpoctu vyrobku v danem craftu ))
- Vyrobky se vyrabeji rychleji, zhruba na 5-6x v zacatcich, u trivilanich max, na 3x
- Vyroba lahvi a mapuli po 10x

Mate jeste nejake jine navrhy, jak zmenit tvar craftu? Tak honem sem s nima, at uz to udelam najednou. Beru jakoukoliv kritiku. Theogil my totiz rekl uprimne, ze tenhle craft je moc o klikani a moc tezky, prilis pomaly, a tak se to snazim pozmenit, pripojte se tedy k diskuzi a pomozte zmenit tvar Thalijskeho craftu. Kdyz nic nenapisete, tak se nic zmenit nemuze. Doted sem diky tichu na bojisti myslel, ze vse slape jak ma, ale neni tomu tak.. zkuste to tedy zmenit !

Reply with quote  

PostPosted: 14:32 16. Nov 2008 
Mistr
 ICQ  Profile

[quote="nomis_b"]NOVA PRIPRAVOVANA VISAZ CRAFTU
Mate jeste nejake jine navrhy, jak zmenit tvar craftu? Tak honem sem s nima, at uz to udelam najednou. Beru jakoukoliv kritiku.

Zdají se ti přiměřené ceny lepidla na kameny ( kouzelný prach ) ? Uvažuješ li, že se několikrát výroba nepovede a lepidlo zmizí, pak ceny kolem 10 000 až 300 000 znamanají, že to nikdo vyrábět nebude ...
( jenom druhý nejsnadnější kov měď přes 4 000 - to je horor ! )
Jedině že by lepidlo při neúspěchu nemizelo....
Jinak má theogil naprostou pravdu, je to příšerné, jsem duší krafter, ale tak namáhavý kraft s tak malým efektem jsem jěště neviděl. Po včerejším vystoupení v dílně mám namožené zápěstí pravé ruky !

Sandra Ztruhly, nalezenec, Aasimar, kněžka a řemeslnice
Ga Muru, nešťastný plod náhodného setkání lidského ožraly a orčí děvky
Elena Spod, dívka která ztratila paměť

Reply with quote  

PostPosted: 14:39 16. Nov 2008 
Čestný člen týmu Thalie
 ICQ  Profile

monstera wrote:
Zdají se ti přiměřené ceny lepidla na kameny ( kouzelný prach ) ? Uvažuješ li, že se několikrát výroba nepovede a lepidlo

Jo o tom sem uvazoval. Ale jedine treba s sanci tak 50 na 50. Urcite ne pri kazdem neuspechu. Kdyz se to toziz povede, zisk je celkem znacny. V alchymii se taky ceny velkych katalyzatoru pocitaji v tisicich a je to lektvar na jedno jedine pouziti.

Reply with quote  

PostPosted: 15:04 16. Nov 2008 
Obyvatel
 Profile

nomis_b wrote:
V alchymii se taky ceny velkych katalyzatoru pocitaji v tisicich a je to lektvar na jedno jedine pouziti.

A to jeste musis pocitat s tim, ze jich mnoho ztratis pri pokusech a z toho se ti nevrati vubec nic.

Reply with quote  

PostPosted: 15:51 16. Nov 2008 
Měšťan
 Profile

Ja bohuzel muzu mluvit jen o alchymii, ale o klikani neco vim :) :
Vyroba 10 lektvaru-10kliknu u obchodnika abych koupil deset flakonu
-10kliknu u obchodnika abych koupil deset katalyzatoru
-10kliknu v batohu na flakonky abych je rozdelil po jednom
-10kliknu v batohu abych rozdelil katalyzatory
-10kliknu abych rozdelil prvni ingredienci
-10kliknu abych rozdelil druhou ingredienci
-4kliknuti abych dostal flakonek, katalyzator a dve ingredience do kotle
opakuji 10krat
-kliknuti na kotel a vyjmuti hotoveho lektvaru
opakuji 10krat
pokud dobre pocitam tak je to asi 110 kliknuti na yrobu deseti lektvaru :)

ted pokud me ceka vyroba stovek lektvaru :roll: uf tak to je sila :mrgreen:
Toto nepisu proto, aby se to zmenilo ani abych nastval jine craftery :wink: Uz jsem si tak nejak zvykl, ze to jde pomalu a ze me boli zapesti, ale na druhou stranu jsem skodolibej a nechci aby ste se v ostatnich craftech nadreli min nez ja. :mrgreen: :mrgreen:

Jeste jenom k te cene. Alchymie je badatelske remeslo(proto se me libi :) a pri te spouste pokusu to sezere moc tisic(zatim jsou to deseti tisice, ale pujde to do stovek) a vysledkem je lektvar na jedno pouziti(i kdyz podle dosavadnich zjisteni, ty silne lektvary budou asi narez :)
Takze od toho je urcite potreba odvodit alespon castecne ceny do ostatnich craftu, ale jak moc netusim, pac jsem nikdy driv krafty nedelal a ted jen tu alchymii :oops:
Takze me nebijte prosim :mrgreen:

Reply with quote  

PostPosted: 16:12 16. Nov 2008 
Čestný člen týmu Thalie
 ICQ  Profile

Hm, no ohledne alchymie: delal jsem ji a nejak moc sem si nerpipadal, ze bych byl preklikanej. Ta moje verze puvodni verze craftu mi prisla daleko vice klikaci. S rozdelovanim stacku, se proste neda uz nic delat :(

Alchymii ale ani nemuzu ovlivnit, k te myslim ani nemam scripty :wink:

Ale urcite je to vitanej nazor. Me na ni take bavi, ez nevim, co se stane..

S cenama se to ma tak, ez treba momentlane nelze skoro koupit vec +3 do vlastnosti. Kdyz tedy takovahle vec ma vypadavat z craftu (a vypada to , ze prave craft bude davat ty nejlepsi veci ze serveru) tak musi byt i primerena cena. Snazil jsem se to udelat tak, aby ceny +/- odpovidali polovicni cene z obchodu. Tedy kdyz neco dava +1 vlastnost, tak naklady urcite musi byt +/- okolo 3000 u +2 okolo 10.000 apod. Proto nekde vypadaji ty castky silene, ale tmu take odpovida sileny zisk. Jen povedenym nalegovanim kovu si vydelate cenu jeho slinovadla zpet. Kdyz to pak skombinujete, tak se dostavate do 4 nasobneho zisku.. Ja se spis bojim, z enekdo bude hormadne vyrabet treba +3 veci na trivilani obtiznost a pak diky mistnim nastavenmy cenam to proda se ziskem naprosto obludnym. Ale uvidime, jak se bude ten zisk pro ty uplne nejdrazsi veci pohybovat. Viz eje ale takova, ze prave na ty nejdrazsi ingredience se vydela tim, ze prodate povedene vyrobky z o 1 lehciho stupne (at uz hracum, ci NPC)

Reply with quote  

PostPosted: 16:33 16. Nov 2008 
Ďábel
 WWW  Profile

věc +3 do vlastnosti? jako třeba +3 do síly?

nějak si neumim představit, jak by kovář nebo zlatník mohl bez znalosti magie takovou věc vyrobit... starý problém. tohle by mělo spadnout pod craft očarování. kovář může vyrobit meč s +3 enhancement, protože ten je na thalii danej materiálem, ze kterýho vyrábí, ale jak mu přidá +3 do síly???

Reply with quote  

PostPosted: 17:03 16. Nov 2008 
Čestný člen týmu Thalie
 ICQ  Profile

samozrejme treba mece umi ocarovani napr +3 a ocarovavac tam bude cpat jen elem. dmg

no a +3 do sily je napr. otazka zlatniku apod.

Ale stejne.. je to otazka, proc by to nemelo jit? Nikdy nevis, jak magie zrovna na tom danem miste funguje.. proste to tak je, no. Treba je to +3 do sily na amuletu jen palcebo, ze se po tom citis tak suverene, ze bojujes lepe :wink:

Reply with quote  

PostPosted: 09:08 17. Nov 2008 
Čestný člen týmu Thalie
 ICQ  Profile

Tak uz ej to na serveru. tak sem zvedav, co mi na to reknete.. doufam ze se nebudete bat kritiky :wink:

Ja to dneska zkousel a podle mne ta rychlost jde dost markantne poznat. Otazkou tedy je, jestli sem to zrychlovani neprepiskl, ale to se podle prvnich 3lvlu craftu neda vubec odhadnout. Ty proste jdou vzdycky rychle + jeste nedelam zadne vyrobky z hlavniho craftu.

JO a jeste chybejici info , pridavam hotake do info o Thalii

slevani – ODOLNOST
drevarina - SILA
keramika – DEXTERITY
brusicstvi – CHARISMA
kozeluzstvi – WISDOM

Propracovane crafy:
alchymie (lektvary) : nezavisla
kovarina (zbrane) -potreba slevani, keramika, dřevařina SILA
platnerina (zbroje) - potreba slevani, kozeluzstvi ODOLNOST
truhlarina (luky, stity,strelivo) -potreba drevarina, slevani OBRATNOST
zlatnictvi (amulety a prsteny) - potreba brusicstvi, keramika, slévačina CHARISMA
siti (rukavice, plaste, batohy, boty, chranice, lehke zbroje) –potreba kozeluzstvi, brusičství MOUDROST
Ocarovavani INTELIGENCE

Reply with quote  

PostPosted: 14:30 19. Nov 2008 
Bůh
 Profile

Bude nějaká knížka aby se člověk dočetl jak je v čem dobrej? jako bylo před wipem?

já kontroluji každý jeho nádech
já podněcuji vaše neštěstí
zrozením i zabíjením
já vyvolám armageddon
krmen tisícem duší.

Reply with quote  

PostPosted: 17:48 19. Nov 2008 
Čestný člen týmu Thalie
 ICQ  Profile

JO, ale to by ji nekdo musel udelat a me se do toho moc nechce. Nevim jak se ty knizky poradne skriptuji :?

Posledni dobou uz sem se ucil az moc novych veci a radsi bych dodelal chybejici casti craftu.

Reply with quote  

PostPosted: 22:13 23. Nov 2008 
Čestný člen týmu Thalie
 ICQ  Profile

Tak. Uz sem dokoncil truhlarinu, uz se jen potrebuje nahrat do modulu. Bohuzel zatim obsahuje jen vyrobu luku a kusi, neobsahuje stity a munici, protoze sme se jeste nedohodli na uplne presnych parametrech techto vyrobku.

Snad bude brzy nasledovat umisteni nekterych zakladnich stromu, at to lze procvicovat a provozovat.

Jo a jinak ocekavejte, ze u krejciho se budou trochu menit vyrobene veci. Klidne muzete dal trenbovat, o xpy neprijdete a kdyz neco vyrobite, tak ja vam pak poslu PM co to bude delat nyni, ale nasli sme urcite neshody v momentalne vyrabenych vyrobcich.

Reply with quote  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 25 posts ]  Go to page 1, 2  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]