Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 23:32 26. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 34 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next
Author Message
 Post subject: Re: masky
PostPosted: 11:08 22. Dec 2008 
Šlechtic
 Profile

kucik wrote:
Mě by teda nikdy nenapadlo, že může někdo považovat masku za ksicht. Nikdy jsem neviděl masku, o který bych si myslel, že je to skutečnej obličej. To leda tak ve filmech, kde hlavní hrdina strávil hodinu líčením s pomocí nejdokonalejší techniky a kamera ho ještě musela zabírat jen z omezenejch úhlů.

V tomhle ohledu bych třeba mnohem radši viděla nějaký kouzla na proměnu vzhledu, ale maska mi přijde až moc jednoduchá.

me by teda nenapadla spousta jinych veci, ktery ve fantasy svete fungujou :wink:
urcite nemam prvni postavu, ktera by pouzivala masku, pred wipem i po nem tu takovy byly, a zatim jsem se nikdy nesetkal s tim, ze by nekdo na nejakou postavu v masce reagoval tak, ze by poznal, ze ma masku (a postava v masce mi prijde nanejvys podezrela, urcite vic nez postava v kapi nebo v helme)...
ale ja nejsem ten, kdo by mel rozhodovat o tom, jak maska vypada a jak by na ni meli ostatni reagovat, jenom by bylo dobry, aby ostatni vedeli, jak maji reagovat, protoze doted to fungovalo v praxi uplne jinak, nez psal vyse Krata, a to urcite neni idealni

Reply with quote  

PostPosted: 11:16 22. Dec 2008 
Temnota
 WWW  ICQ  Profile

Mě teda ani nikdy nenapadlo tohle řešit, protože všechny masky, co jsem ve hře viděl, vypadaly fakt jako masky a aby si někdo myslel, že je to pravej ksicht, to by asi chtělo hodně fantazie. Já rozhodně nejsem proti, aby byla nějaká možnost skrejt se, ale zároveň by to postavě mělo dát určitý úsilí. Né že si prostě jen přetáhne něco přes hlavu a má vystaráno. Vždycky jsem hrával spíš evilácký postavy a zastávám názor, že to zlo to musí mít vždycky těžší, aby to bylo hratelný. Klaďasové maj zas jiný omezení - například nedávná diskuze o nekromancii.

Brûlante et suant les poisons,
Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique
Son ventre plein d'exhalaisons.

Reply with quote  

PostPosted: 11:24 22. Dec 2008 
Šlechtic
 Profile

zdaleka ne vsechny masky vypadaji neverohodne :wink:
jasne ze to zly postavy musi mit tezsi, ma to zas jiny vyhody, ale pokud clovek zacne hrat s urcitou predstavou, kterou mu az doted nikdo nikdy nevyvracel a i u jinych postav to fungovalo stejne, tak pak zacina byt trochu problem se v prubehu prizpusobit :?
bez masky nikde chodit nemuzu a s maskou to ted vypada ze taky ne (pokud nebudu ochcavat system), a to uz pak zacina byt trochu problem

Reply with quote  

PostPosted: 11:27 22. Dec 2008 
Bůh
 Profile

Takže tak jak si psal že nikde nebylo napsáno jak se maska používá je pravda, nikde ani nebylo napsaný že to je novej xicht tak neivm kde si to vzal.
ted tvoje body:

1) Ano to je pravda, můžeš se vydávat za cirkusáka nebo člověka co má ošklivej obličej nebo nějak popálenej ale prostě budeš podezřelej
2) ano taky pravda, ke mě kdyby přišel člověk v masce a začal se mě ptát jak se mám, začal bych uvažovat že uteču
3) zase si to můžeš okecat že má nechutnej obličej ale ano, s maskou budeš podezřelej
4) ale můžeš když si to zase okecáš.. a asi se budu opakovat ale s MASKOU budeš prostě PODEZŘELEJ

Od toho se zavedli ty kontroly.. aby se dopadli hledaní lidé, zase když máš tu masku v akci tak ten člověk ti nevidí do obličeje a můžeš se po městě pohybovat normálně tak pochybuju že je v tom velkej problém

Kdysi to tady fungovalo i bez masek a zlodějové a vrahové chodili do měst nakupovat tak nepovidej že ted to dělá hrozně velkej problém.

Jinak doted nebyl pořádnej popis těch masek a jak fungujou a každej to bral jinak, hold se tak nějak doufalo že maska bude jako maska a ne jako náhradní obličej :)

já kontroluji každý jeho nádech
já podněcuji vaše neštěstí
zrozením i zabíjením
já vyvolám armageddon
krmen tisícem duší.

Reply with quote  

PostPosted: 11:32 22. Dec 2008 
Šlechtic
 Profile

Krata wrote:
Jinak doted nebyl pořádnej popis těch masek a jak fungujou a každej to bral jinak, hold se tak nějak doufalo že maska bude jako maska a ne jako náhradní obličej :)

Tak v tomhle si urcite dovolim oponovat. Tam kde nejsou zadny pravidla se proste pravidla vytvori zivelne tim, ze jsou vetsinou hracu uznavana. A to co ted pises ty, je v docela velkym rozporu s tim, jak to doted v praxi fungovalo. S maskou hraju docela dlouho a zatim se mi nikdy nestalo, ze by na me reagoval nekdo jinak, nez jako na cizi postavu, kterou nezna a ktera vypada naprosto prirozene... Jestli to je dobre nebo spatne nerikam, ale takhle to fungovalo i pred tim, nez sem zacal masku pouzivat, takze jsem pak vcelku opravnene ocekaval, ze se to zadnym zasadnim zpusobem nezmeni.

Reply with quote  

PostPosted: 11:56 22. Dec 2008 
Bůh
 Profile

Tak jesli je to tak tak se k tomu musí připsat pravidlo a napsat jak masky fungujou, problém že je ve hře těžko poznat jesli je to tvůj obličej nebo maska, nedokonalost NWN .. proto to možná tolik lidí bralo jako hlavu a ne jako helmu, tohle se musí ještě domyslet

zrozením i zabíjením
já vyvolám armageddon
krmen tisícem duší.

Reply with quote  

PostPosted: 14:03 22. Dec 2008 
Šlechtic
 Profile

da se to asi dobre demonstrovat na prikladu me a berserka, tam je temer kazdymu jasny, ze se nejakym zpusobem maskujeme, aby nas nepoznali, a zaroven temer kazdy, kdo nas v prevleku potka, hraje ze nas nepoznal...
takhle to fungovalo vzdycky, tak mi ted prijde divny to menit, aniz by se na to predem nejak upozornilo... treba grul, bez masky chodit do mesta nemuze a kdyby nemohl chodit ani s maskou, tak by to byl docela problem, hlavne vzhledem k obchodum, dilnam apod.

Reply with quote  

PostPosted: 14:05 22. Dec 2008 
Měšťan
 ICQ  Profile

Můžu se zeptat, ta maska teda v enginu hry funguje tak, že změní typ obličeje na jinej typ obličeje, nebo to je nějakej druh helmy? Resp. dá se to poznat ve hře bez toho, aby na to upozornil sám ten, co masku nosí, když jeho postavu vidim poprvý? Já totiž žádnou masku asi eště ve hře neviděl.

Poněvadž jestli se to poznat nedá, tak pak sem pro, aby se tyhle masky vydávaly za magický a byly nechutně drahý, když se nedaj jednoduše rozpoznat. A i potom se mi to vůbec nelíbí, protože potom ať si mění ksicht každej... Takže jestli to tak je, tak chci do hry předmět a kouzlo "Ukaž pravej ksicht". Jestli se rozpoznat daj, tak pak je to věc postavy, jestli takovýmu člověku věří, nebo ne.

Eště bych trošku polemizoval s Aznarem:

1.) Hra za zlouny se určitě dost změní, až se dodělá zlý město. Chápu, že teď to může bejt těžký, jít do města, když tě stráže můžou chytit, ale to je riziko hry za grázla.A nechytěj každýho

2.) Může to s tou maskou nějak okecat, viz. popálenej obličej, nebo tak něco, záleží na chytrosti postavy. Nebo si může masku sundat, kolik lidí zná všechny zatykače nebo tě pude prásknout?

3.-4.) A s nákupama, loděma a tak, ber to třeba tak, že pro obchodníky a kapitány je důležitej hlavně zisk...

Reply with quote  

PostPosted: 14:15 22. Dec 2008 
Měšťan
 ICQ  Profile

Jako přijde mi dost zvrhlý hrát s maskou tak jako ty chceš:
1) Nemám masku, sem hroznej grázl Grul
2) Mám masku a du pracovat třeba do městský stráže, i když na mě je zatykač a stráže moji podobu důvěrně znaj, ale protože mám masku, tak mě nikdo nepozná a hlavně se o to ani nepokusí

Reply with quote  

PostPosted: 14:20 22. Dec 2008 
Vedoucí týmu Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Neni to trochu postaveny na hlavu - krast v pravy podobe a potom se pohybovat v prestrojeni? Nebylo by to logictejsi obracena a potom je po problemu? :shock:

Ja asi nekoho zabiju a pak pujdu na straznici ve skrabosce z pouti a kazdej bude delat jakoze nic... Maska neni metamorfora oblicene, hlasu, postavy a jejiho chovani. Kazdej pozna, ze se jedna o masku a ze pod tou maskou je smrdutej ork a ne nekdo jinej.

Reply with quote  

PostPosted: 14:33 22. Dec 2008 
Šlechtic
 Profile

Jonny wrote:
Jako přijde mi dost zvrhlý hrát s maskou tak jako ty chceš:
1) Nemám masku, sem hroznej grázl Grul
2) Mám masku a du pracovat třeba do městský stráže, i když na mě je zatykač a stráže moji podobu důvěrně znaj, ale protože mám masku, tak mě nikdo nepozná a hlavně se o to ani nepokusí

nejak si nevybavuju, kdy sem tohle napsal :roll:
ja pokud uz se musim pohybovat ve meste, tak se nikde nezastavuju, s nikym se nebavim, jenom zaridim co potrebuju (typicky nakoupit) a zas co nejrychlejs vypadnu

Rejty wrote:
Neni to trochu postaveny na hlavu - krast v pravy podobe a potom se pohybovat v prestrojeni? Nebylo by to logictejsi obracena a potom je po problemu?

tak tohle je vec nazoru, ja vychazel z toho, co tu fungovalo jeste nez jsem tuhle postavu zalozil... a znova rikam, ze nikdy nikdo (ani zadny DM) to nezpochybnoval, takze se dalo celkem opravnene ocekavat, ze kdyz to takhle fungovalo dost dlouho, tak se to ani v budoucnu zasadne nebude menit :?
logiku bych do fantasy sveta vubec netahal, spousta veci tu funguje nelogicky, takze uprimne rikam, ze me ani v nejmensim nenapadlo, ze bych byl v masce rozpoznatelnej, kdyz nikdo prede mnou rozpoznatelnej nebyl a hraci s tim byli srozumeni (tzn. hrali to tak, ze postavu nepoznali ani na ni nijak nereagovali). Pokud bych byl prvni, tak bych o tom urcite premyslel, ale v tomhle pripade nebyl duvod.
Bez masky chodit nemuzu, a to nejenom z duvodu, ze by me nekdo mohl poznat (s tim sem uz vybiral vzhled postavy) a s maskou ted taky ne, moc reseni nevidim, aspon dokud nebude mesto zlounu :?

Reply with quote  

PostPosted: 14:38 22. Dec 2008 
Temnota
 WWW  ICQ  Profile

Já si právě taky myslim, že je to celý nějak naopak. Nikdy jsem neslyšel o tom, že by zbojníci, nebo dnešní zloději loupili jen tak s odkrytou tváří a zbytek života chodili zamaskovaný. Žádná maska prostě neni jako ksicht a nedovedu si představit, jak v tom třeba někdo jí a pije (nebo i něco jinýho) aniž by se mu to svezlo z ksichtu, nebo aby se kus třeba odchlípnul. - To jsou takový ty reálný vlastnosti, ale ty nejsou až tak důležitý.

Hlavně jsou ale rozdíly v tom použití. Když měl lupič při okrádání masku a někdo mu jí strhnul, měl prostě smůlu a už se nemohl ukázat na veřejnosti - nebo aspoň né tomu, kdo ho viděl.

Když nosíš masku ve městě, tak ti
1. Nikdo nemá důvod masku strhávat, protože o ní jakoby neví.
2. Když ti jí strhne, tak si do příště seženeš jinou a máš zas na nějakej čas po problému.

I teď můžeš před strážema chodit se zakrytym obličejem, ale musíš je přesvědčit, nebo podplatit, aby si tě nevšímali, takže taková tragédie to zas neni.

Navíc bych byl fakt pro kouzlo z kruhu proměn, který by dokázalo dočasně změnit ksicht, nebo na vyššim kruhu třeba i celý tělo.

Doteď bych to bral tak, že holt budeš nosit masku, tak jako vždycky a do města pro nákup si holt buď někoho pošleš, nebo se připravíš, že budeš muset podplácet stráže.

edit: Abych teda ještě napsal, na co se někdo ptal. Helma ve hře technicky nahradí model hlavy za model svůj, takže grafickej vzhled tváře v tu chvíli neni možný vidět.

Brûlante et suant les poisons,
Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique
Son ventre plein d'exhalaisons.

Reply with quote  

PostPosted: 14:41 22. Dec 2008 
Měšťan
 ICQ  Profile

Aznar wrote:
nejak si nevybavuju, kdy sem tohle napsal :roll:
ja pokud uz se musim pohybovat ve meste, tak se nikde nezastavuju, s nikym se nebavim, jenom zaridim co potrebuju (typicky nakoupit) a zas co nejrychlejs vypadnu

Nic takovýho ti nepodsouvám, jenom se snažim ukázat, jak je celej ten koncept nepoznatelný masky postavenej na hlavu :wink:

Reply with quote  

PostPosted: 14:47 22. Dec 2008 
Bůh
 Profile

Je to na hlavu

Maska by samozřejmě měla fungovat jako maska, jako škraboška jak napsal Rejty.. nevim jak si s tim mohl počítat do hrání své postavy když ti nikdo nic takového nepotvrdil ani nevyvrátil. DM prostě počítali s tim že masky budete brát jako masky, a hráči ve hře nevidí že máte tu masku protože to zmení celej skin hlavy.Možná proto na tebe nikdo nereagoval, protože většina z nich ani nejspíš nevěděla jesli to co máš na hlavě je nějaká ochrana nebo škraboška.

A pořád nechápu jak to bez té nové vyzáže může bejt složité? Kdysi tady byli taky zlodějové, vrahové a zlouni co vůbec masky neměli a taky se v pohodě uživili.

zrozením i zabíjením
já vyvolám armageddon
krmen tisícem duší.

Reply with quote  

PostPosted: 15:46 22. Dec 2008 
Urozený
 Profile

Zdravíčko, zase nebuďte hned jak trefený.

Fakta:
1) Před wipem jsem měl možnost hrát minimálně se třemi maskujícími se postavami. Resova čarodějnice, Nomisův Franta (tenkrát si mě hochu pěkně nakrkl :D ) a Kráťoslavův Roid. Dle mého zvolili tu vhodnější variantu, tedy ve městě jako normální občané a při přepadávání si na kebuli brali masky ve smyslu maska, rouška, škraboška, pytel přes hlavu s dírama atd..

2) Po wipu tuto metodu převzal Bers a otočil si to. V podstatě trošku ohnul pravidla a všeobecně zažité chápání a zvolil strategii loupit tak říkajíc na ostro a ve vsi se pohybovat s maskou. Neměl totiž jinou možnost, jakožto odsouzený násilník s všeobecně profláknutým obličejem by se do vsi/města prostě nedostal. Umocněno to bylo ve chvíli kdy dostal vyjímku a opět se vrátil z Podtemna a jistou dobu hrál s námi na povrchu.

No a na tuto zkušenost navázal Aznar, opravdu jsme se k Bersovi chovali v masce jako by jsme ho neznali a masku jsme za "masku" nepovažovali. Takoto reagovala valná většina hráčů se ktrerými jsem byl a náhodou jsme převlečeného Berse potkali. Pokud mě a doufám i vás paměť neklame dokonce se o tom i tady na fóru debatovalo .... nemohl mě poznat, nemůže vědět že mám masku, zneužil ooc info, protože mi nad postavou svítí jméno atd..
Je pro mě trošku nepochopitelné a v tomto naprosto souhlasím s Rejtym, proč to Grul udělal taky naopak a navzdory zdravému rozumu, on narozdíl od Berserekra k tomu okolnostmi dotlačen nebyl, ale stalo se.

1)Takže bych navrhoval trošku přimhouřit oči, na nějakou dobu pozastavit strážnický script a spustit ho v plné míře ve chvíli kdy budou mít padouši své město a oběktivní důvody stížnosti na postup stráží zaniknou.
2)A nebo nastavit strážní mód pouze u bran do města a zatím s nižší pravděpodobností a vnitřním strážím to nedávat. Do hodně měst se dá dostat aniž by jste bránou museli projít, hodně měst má bran víc a pravděpodobnost že mě zhaftnou u všech bran by byla prakticky mizivá. V rozhovoru dát možnost odejít od brány, která by na sebe nevázala žádný postih pokud by se dotyčný nepokoušel projít právě tou bránou kde ho chtějí kontrolovat a mohl by to zkusit bránou druhou.
3)Grul našetří peníze a nechá si od zručných gnómích mudrců, léčitelů a mágů zvaných plastičtí chirurgivé trošku opracovat zadek co má zepředu na krku a co se týče masky zvolí postup opačný, tedy smilnit v masce a po městě si chodit normál.

Reply with quote  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 34 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]