|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
Theogil I
|
Post subject: Re: Taková otázka Posted: 15:42 29. Jan 2009 |
|
|
Když už se to tu tak pěkně zapálilo tak to řeknu jednoduše, vraťe TS původní tedy zabugovanou formu, protože ti kreténi s SD v povolání mě už srali dost dlouho. Proč tak ostře ptáte se, právě protože se mi stalo to samé jako Monsteře, tři tisové luky s cínovým zdobení jest ztráta v nákladech kolem 80 000 zl. a když to vezmu co jsem mohl získat pak je to přes 90 000 zl.. Nasere co? Proč jsem si jist, že to byl vysoký level zloděje s SD, protože od té doby co se mi v dílnách strácí peníze a materiál si nahazuji TS, které jak víme všichni má pouze efekt prohlédni neviditelnost a zvyšuje body ve všímavosti nebo jak se ten prevít co se přes něj hledají ukrytí jmenuje - zbytečně, protože tato vlastnost jede přes moudrost, ale žádná postava jež moudrost využívá a zvedá nemá tuto dovednost mezi hlavními ... smůla co, když si zloději rvou všechno do obratnosti přes kterou dělají vše. Tohle přece není normální. Stejně tak jako to, že uprostřed osvětlené místnosti se před očima 4 pozorujicích někdo hidne. SD se zlodějem jsem už hrám spousty, ale na mou duši takhle jsem to povolání nikdy neprasil a nesu to s dost velkou nelibostí.
A pro naše výtečníky: Zase tolik vás není aby jsme nevěděli kdo s SD operuje i když už nemáme výpis postav, příště printscreen na seznam lidí a šupky dupky na fórum pěkně žalovat. Že je to ubohé ... ano je, ale o nic více než co předvádíte ve hře vy. Máucta.
_________________ Theogil Mistrovské ostří - strážce králova pokladu, kovář v Ivory Boindil - trpasličí zvěd, velký čtenář a lenochod Wahibah Zafirah al Talibah - dědic dračího odkazu, strážce legend
|
|
Top |
|
nomis_b
|
Post subject: Re: Taková otázka Posted: 16:01 29. Jan 2009 |
|
Joined: 18:00 26. Aug 2007 Posts: 3090 Location: po 8me za 5 let se zase stehuju.. uz si to proste nepamatuju
|
hm, no zjistit jestli je nekdo poblize.. to by aj slo. Otazka je, jaka vzdalenost. Nekdy to u vykupu vypada jako velka tlacenice. Ale jelikoz ja osobne stejne muzu upravovat jen ty craftove veci, tak bych to tam mohl zkusit docpat.
Hm, zda object je PC jde zkontrolovat, ale je skoda, ze jde pouzit GetNearestObject() pouze na: OBJECT_TYPE_ALL (default) OBJECT_TYPE_AREA_OF_EFFECT OBJECT_TYPE_CREATURE OBJECT_TYPE_DOOR OBJECT_TYPE_ITEM OBJECT_TYPE_PLACEABLE OBJECT_TYPE_STORE OBJECT_TYPE_TRIGGER OBJECT_TYPE_WAYPOINT
nejni tam typ PC.
Ale zase.. no slo by to tak,ze jeden clovek vklada do stolku, tak dokud to on sam osobne neproda, tak kdyz tam nekdo JINY neco VLOZI, ci ODEBEROU, tak je to vyhodi z hidu + invis, hodi jim to na hlavu hlasku "nesnaz se krast v obchode" + ukradenou veci jim to sebere z inventare a vrati zpet do stolku pomoci skriptu.
Problem by byl, ze kdyz neco na stolek vlozite, tak byste to pak museli prodat. Dalo by se to osetrit nejakym tim casovacem, napr cca 3minuty, ze mate na vkladani, ale jeslti byste to nestihli, toz tak by vas zase mohl okrast.. ale tesne pred vyprsenim te lhuty by to taky mohlo vypsat hlasku. tedy kdyby nekdo neco nechal ve vykupnim stolku, toz tak byste museli pockat ty cca 3minuty, nez ubehne cas a pak teprv prodat to svoje..
_________________ A zase se craftí...
|
|
Top |
|
Anderson I
|
Post subject: Re: Taková otázka Posted: 16:13 29. Jan 2009 |
|
Joined: 17:37 08. May 2007 Posts: 188 Location: Hradec Králové
|
Theogil I wrote: Když už se to tu tak pěkně zapálilo tak to řeknu jednoduše, vraťe TS původní tedy zabugovanou formu, protože ti kreténi s SD v povolání mě už srali dost dlouho. ..... Doufám, že to není myšleno vážně. Kvůli někomu, kdo prostě není schopný respektovat pravidla likvidovat všechny? Ad zamykání a vyhození z HIDE) no proč ne, jestli je to nutné. Možná by ale stačilo, aby obchodník řekl: „Dobře, pane XXXX, tady je vašich 70 000 zlatých.“ Děkuji. - A máš všechno, co potřebuješ vědět. Prostě mu tellneš a když to nepochopí, tak jsou tu DMka a vše řešící BAN. Bude tu o prase méně a všem se bude lépe dýchat. Když prasí s SDčkem, bude prasit se vším.
|
|
Top |
|
nomis_b
|
Post subject: Re: Taková otázka Posted: 16:15 29. Jan 2009 |
|
Joined: 18:00 26. Aug 2007 Posts: 3090 Location: po 8me za 5 let se zase stehuju.. uz si to proste nepamatuju
|
to Anderson: To nevyresi to, ez ti to nekdo ukradne primo ze stolku.. treba tam mas 100 kuzi a jedna zmizi.. kdyz to nekdo dela furt, tak si vydela HAFO penez a to vyuzivanim BUGU.
Pak tu vec proda az tam nebudes....
|
|
Top |
|
Anderson I
|
Post subject: Re: Taková otázka Posted: 16:25 29. Jan 2009 |
|
|
2 nomis_b: Aha, v tom případě možná kombinovat vyhození z HIDU/zamykání s řečí obchodníka? Vyjadřoval jsem se k problému prodávání, kradení ze stolku jsem si neuvědomil. Možná by mohla stačit minuta, stát někde 3 minuty je, dámy prominou, opruz.
|
|
Top |
|
Krata
|
Post subject: Re: Taková otázka Posted: 16:25 29. Jan 2009 |
|
Joined: 18:00 28. Apr 2007 Posts: 2864 Location: Božský trůn
|
Pěkný řešení je to po otevření stolku a kotlíku nahodit -50 do hidu a na 10 vteřin znemožnit hide a vyhodit postavu z hidu.. za další, pokud takovéhlo člověka chytnete, pošlete DM, klidně soukromou zprávu, a to ho potrestá.. vysokejch lvl SDčka na serveru moc neni a bude se za to krutě trestat
EDIT: stačí poslat jen jeho jméno
_________________ jsem uctívač démonů jsem otec tvé smrti já vyvolávám dávné zlo já kontroluji každý jeho nádech já podněcuji vaše neštěstí zrozením i zabíjením já vyvolám armageddon krmen tisícem duší.
|
|
Top |
|
igor
|
Post subject: Re: Taková otázka Posted: 16:38 29. Jan 2009 |
|
|
Jenže prostě mu to dá -50 do hidu, ale když přiběhne před tebou, otevře stolek, počká si až padne postih a do toho hidu zas vleze tak s tim nic neuděláš. Stejně tak nemusí utíkat pryč, prostě to vybere a zůstane tam stát dokud zas ten co přišel prodat neodejde. Řešení bych viděl v tom, dát to třeba při každym sebrání itemu ze stolku.
_________________ Kdo si to se mnou rozdá muž proti muži? Kdo si troufá? Kazuko "drakobijec a bijec drakobijců" - drsňák, jehož pěsti budí posvátnou úctu.
|
|
Top |
|
nomis_b
|
Post subject: Re: Taková otázka Posted: 16:46 29. Jan 2009 |
|
|
jo jo , presne tak. kdyz nekdo sebere vec ze stolku, tak mu dat -50 skill + zrusit ty neviditelnosti a sanctuary.. Ale otazka pak je, ze ty ho uvidis, a treba nestihnes zjistit jeho jmeno, ci proste zrovna se nebudes divat na kompl atd...
Mohlo by se ale kontrolovat nasleujici:
ItemAdded: SetLocalObject(GetLastDisturbed,OBJECT,SELF)
ItemRemoved : if GetLastDisturbed != GetLocalObject(GetLastDisturbed,OBJECT,SELF) { skill -50, zrusit invis, sanctuary Hodit hlasku ze krade SetCommandable(GetLastDisturbed, FALSE); Delay(5.0,SetCommandable(GetLastDisturbed, TRUE) ) }
tedy mu vse zrusit + na 5 sekund zamrznout na miste (neda se pouzit predmet, skill, nic.. jako u crfateni)
|
|
Top |
|
Theogil I
|
Post subject: Re: Taková otázka Posted: 16:49 29. Jan 2009 |
|
|
Anderson I wrote: Theogil I wrote: Když už se to tu tak pěkně zapálilo tak to řeknu jednoduše, vraťe TS původní tedy zabugovanou formu, protože ti kreténi s SD v povolání mě už srali dost dlouho. ..... Doufám, že to není myšleno vážně. Kvůli někomu, kdo prostě není schopný respektovat pravidla likvidovat všechny? Ad zamykání a vyhození z HIDE) no proč ne, jestli je to nutné. Možná by ale stačilo, aby obchodník řekl: „Dobře, pane XXXX, tady je vašich 70 000 zlatých.“ Děkuji. - A máš všechno, co potřebuješ vědět. Prostě mu tellneš a když to nepochopí, tak jsou tu DMka a vše řešící BAN. Bude tu o prase méně a všem se bude lépe dýchat. Když prasí s SDčkem, bude prasit se vším. Vážně? - tak napůl, nejprve k tomuto a pak rozvedu tvou druhou myšlenku. Už jednou se tu probírali přestupky, lumpárny, prasárny (říkej tomu jak chceš) jednoho hráče, IC se to vyřešilo, poseděl si v base a od té doby za tu postavu nehraje a ejhle krádeže z hidu pokračují dále, některá SD si neodpustí se předvádět v poledne na náměstí plném lidí, nikde ani vystouplý kamínek ze stínem, a mizet jako by byl neviditelný. Jó kdyby si kouzlil invist tak mu všichni zatleskají a budou pochvalně mručet "ó to je páni uživatel magie a fámulus", ale hide je podstatně něco jiného a jak s ním nakládají ti dotyční je dle mého, alespoň co se týče okrádání "zneužívání systému hry k vlastnímu prospěchu" a to bez ohledu na zábavu a hru jiných. Tohle mě dost sejří a stejně tak to, že proti tomu není absolutně žádná obrana, zatímco na všechno ostatní funguje Thalijský upravený dispel či nějaké protikouzlo tak tyhle s prominutím hovada se chechtají a prasí co můžou s vědomím že bonus k všímavosti je přes moudrost a tu ve velké míže používají jen kněží a druidi, kteří všímavost nemají mezi primárními dovednostmi, takže pohoda. Dobře nastavený (a tohle myslím vážně) systém Thalie nedovoluje uchovávat body dovedností a pak maxovat vlastnost při výběru druhého povolání ... nu v tomto případě je to trošku na škodu. A tak vědomi si vlastní nadřazenosti a nepolapitelnosti kradou jako straky bez ohledu zda je den, noc, zda je kolem milión lidí nebo je postava sama ... prostě je jim to u prdele, protože si sou vědomi vlastní nepolapitelnost. Již bylo ukradeno co vím kladivo z dobrodruhova krámku v hodnotě +- 300k zlatých, výrobky ze stolu mě a Mosteře v hodnotě +- 300k a to jsou jen věci o kterých se tu píše takže počítám špička ledovce ... tak mi prosím vysvětli jak se mám na toto povolání dívat. Přesně chápu tvůj postoj, dokonce vím, že takovou postavu máš taky a jak ji hraješ, ale obávám se že pravda bude spíše ta, že ty jsi tou vyjímkou a ne že vyjímečný stav je ten čuňas. Zatím mě o tom nikdo nepřesvědčil. A k druhé části, pokud zavedeš psaní kdo co prodal a za kolik co by to pomohlo? Prostě by to vzal z toho stolku jako to dělá doteď a prodá to až já odejdu, on mě vidí, já jeho ne. Tak co takhle upravit hide tak že postava zůstane vidět, nepůjdou na ni zaměřit kouzla a fyzické útoky nebo třeba bude mít v tomto módu 70% skrytí, útoky z hidu budou počítány jako normálně ... tedy zákeřné se všemi bonusy atd. atd.. Postava v podstatě bude nezranitelná a přesto viditel a bude utrum po nesmyslném kradení.
_________________ Theogil Mistrovské ostří - strážce králova pokladu, kovář v Ivory Boindil - trpasličí zvěd, velký čtenář a lenochod Wahibah Zafirah al Talibah - dědic dračího odkazu, strážce legend
|
|
Top |
|
nomis_b
|
Post subject: Re: Taková otázka Posted: 17:02 29. Jan 2009 |
|
|
Theogil I wrote: Tak co takhle upravit hide tak že postava zůstane vidět, nepůjdou na ni zaměřit kouzla a fyzické útoky nebo třeba bude mít v tomto módu 70% skrytí, útoky z hidu budou počítány jako normálně ... tedy zákeřné se všemi bonusy atd. atd.. Postava v podstatě bude nezranitelná a přesto viditel a bude utrum po nesmyslném kradení. To by mi neprislo jako vhodne.. to by pak prepadavani lapky bylo dosti pruhledne.. me se libi, ez se nekdo muze skryt a to doopravdy. Horsi je to zneuzivani ke kradeni, ale snad se to nejak vyresi systemove. nevim, zda se zavedla ta moznost, ze se da ukrast jen predmet velikosti 1x1 , ale za to bych se primlouval. + to osetreni stolku uz nejak zkusim vyresit. Opravdu sem se tady nachytal na dost moznosti, jakymi to udelat a nejaka z toho urcite klapne. Me se nejvice libi moznost, ze by se tam dala moznost umistit casovou znamku na stolek, dokud naklada 1.PC dava se tam casova znamka. Kdyz naklada, je vzdy prepsana s kazdym vlozenym predmetem na cca 20 sekund. Az skonci nakladani stolku, ma tedy 20 sekund, nez to proda pres rozhovor. Kdyz bude chtit 2.PC prihodit, tak se taky bude ta casova znamka obnovovat. kdyz vsak nekdo (PC1,PC2, PC3) bude chtit vzit predmet, co tam vlozila jina osoba a jeste ten 20sek. limit nevyprsel, toz ho to odhali + zamrzne + vypise upozorneni do DM kanalu a nad jeho hlavu. btw da se to nejak vysilat ven?? neuklada se treba DM kanal nekam externe, kdyby to nekdo delal treba ve 3 rano??
|
|
Top |
|
Anderson I
|
Post subject: Re: Taková otázka Posted: 17:51 29. Jan 2009 |
|
|
2 Theogil I:Chápu, co ti vadí a souhlasím s tebou - zloději tu prasí (zloději, nezaměňovat s classem rogue!). Ale navrhované omezení HIDE mi přijde trochu brutální. Myslím, že by to způsobilo dost problémů, hlavně při boji - možná by pak měl kolem sebe zloděj skupinku monster, která by lačně poskakovala okolo a čekala na vyskočení z HIDE. Těžko říct. A až se takhle vyřeší HIDE, přijde na řadu neviditelnost, útočiště, temnota a pod. - oni si jistě nějakou jinou „techniku“ najdou. Mimo to, ne všichni si můžou nahodit TS, jistě se takhle okrádají i bojovníci.
Jako lepší bych viděl možnosti detekce těchto zlodějů při kradení - výpis tobě do logu a do DM kanálu, na DM tabuli a pod. A pak brutální přístup - 1 prohřešek level down, 2 smazání postavy a pak prostě BAN, ať je od nich pokoj. Také bych byl nekompromisní, jen trochu jinak.
|
|
Top |
|
nomis_b
|
Post subject: Re: Taková otázka Posted: 18:28 29. Jan 2009 |
|
|
muzu to udelat tak, ez kdyz to udela nekdo cca 3x, tak ho to teleportuje do vezeni tam uz si to bude muset s DM vyrikat. proc 3x ? Protoze se asi bude ze zacatku stavat, ze to bude BUGle, ci treba nekdo to udela omylem, ale tak po 1tydnu uzivani bych tam tu teleportaci do vezeni zavedl klidne uz s 2. pokusem. Ale co uz se udela s vyniky je jedna vec, horsi je, co udelat aby se to nestavalo. Jeslit dostanou snizeni lvlu, teleport do vezeni, nahlaseni DM, teleport do pekla.. to uz je vedlejsi. Hlavni je tyto provinilce odhalit. Kdyz to nejde pomoci hracu, tak pomoci skriptu.
|
|
Top |
|
paja13
|
Post subject: Re: Taková otázka Posted: 19:07 29. Jan 2009 |
|
 |
Obyvatel |
|
|
tohle vsechno je hezky a resi to kradeni fyzickych veci
znova se ale vratim k tomu kradeni recetpu na lektvary - tam nic nevezme jde mu jen o tu informaci a ta je kur**sky draha (na 1recept lekvose klidne 40 tisic utopite jak nic u tech vysich to je na pokusech klidne vic)
tim ze nic neukradnou ale tohle pusobit proti nim nebude :o/ nejde to vyresit jinak?
|
|
Top |
|
nomis_b
|
Post subject: Re: Taková otázka Posted: 19:38 29. Jan 2009 |
|
|
hm, no muzes zkusit neco navrhnout co by slo me napada snad jen kdyz postava A otevre kotlik, tak dokud ho nezavre osobne, tak ostatnim postavam se pri otevreni stane cca neco podobneho, jako pri vykradani tech stolku.
Ale probelm je, kdyz to treba otevres a odlognes.. no snad by se tam taky nejaka ta zasoca znamka cca 20 sekund dat mohla. Ale to nejni v me kompetenci. To by musel Kucik s tim alch. kotlikem a ten ma zrovna nejake probelmy s komplem.
|
|
Top |
|
Tretas
|
Post subject: Re: Taková otázka Posted: 19:43 29. Jan 2009 |
|
Joined: 13:12 01. Oct 2008 Posts: 1450 Location: Rožnov p. R.
|
no je tu toho stršně moc takže to už nečtu, ale asi bych to udělal jednodušeji: 1.za tohle zneužití chyby by byl trest jak prase (například -10 000 XP, nebo zabavení všech peněz a věci) je to kruté ale nic jiného by na ně neplatilo... 2.ten komu by se to stalo by si udělal zapisek nebo fotku kdo byl zrovna ve hře a pokud by tam byly 2 SDčka tak by to nebyl takový problém si ho vypátrat a DMko by si jenom napsal tomu hříšnikovi a pěkně by ho obral o XP nebo prostě něco
_________________ Hant Sendt - Ztracen neznámo kde. Jorg syn Jargena - Trpoš-člen klanu Nordových kladiv, velitel Černého pluku a bývalý kaprál VI. roty Karathské armády.
|
|
Top |
|