Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 20:29 26. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 167 posts ]  Go to page Previous  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Next
Author Message
 Post subject: Re: Craft
PostPosted: 10:18 28. Jan 2009 
Ďábel
 WWW  Profile

paja13 wrote:
bylo by to sice hezky ale vi se o dulezitejsich vecech

no to já chápu, ale chtěl jsem to napsat najednou jako souhrn... netvrdim přece, že se to musí...
paja13 wrote:
a 4) uz vubec ne je rozdil kdyz mi jiny postavy donesou na vykup surovinu co nadrtili ony a kdyz ji vyluhuju ja
krom toho ani pres svou vysokou uroven ve vareni lektvaru...

eh, nepochopil jsem, jak to souvisí s tvou vysokou úrovní... připravený suroviny sou prostě připravený suroviny a tečka, je jedno jaká úroveň je připravila (nebo se mejlim, kuciku???) navrhovaný NPC makáč by jen prostě měnil nezpracované surovina a peníze an jedné straně za zpracované suroviny na druhé straně.... nikomu by to nebránilo v tom si své suroviny připravovat pěkně sám v koutku...

Reply with quote  

PostPosted: 10:36 28. Jan 2009 
Měšťan
 ICQ  Profile

DenGrasse wrote:
paja13 wrote:
a 4) uz vubec ne je rozdil kdyz mi jiny postavy donesou na vykup surovinu co nadrtili ony a kdyz ji vyluhuju ja

eh, nepochopil jsem, jak to souvisí s tvou vysokou úrovní... připravený suroviny sou prostě připravený suroviny a tečka, je jedno jaká úroveň je připravila (nebo se mejlim, kuciku???) navrhovaný NPC makáč by jen prostě měnil nezpracované surovina a peníze an jedné straně za zpracované suroviny na druhé straně.... nikomu by to nebránilo v tom si své suroviny připravovat pěkně sám v koutku...

NPC makáč - jsem proti, ať si to každý udělá sám.

Spíš by bylo fajn, kdyby se do kotle dalo nacpat např. 10 lahví(což už jde teď), 10 jedné suroviny, 10 reaktantů a 10 druhé suroviny a při zavření kotle by se odebralo z každého po jednom kousku a udělal se lektvar. A při dalším otevření a zavření kotle zase. Snížilo by se tím klikání a přitom by u toho kotle musel člověk stát a nemohl by jít na pivko.

Reply with quote  

PostPosted: 10:44 28. Jan 2009 
Ďábel
 WWW  Profile

to právě principielně nejde, neboť si musíš dávat pozor, co do kotle strkáš..... zejména je to alergický na větší množství katalyzátorů. kdybys to chtěl změnit jak píšeš, znamenalo by to změnit celý skripty, co to obhospodařujou, celý "core" alchymie... takže to moc nevidim.

nevim, co proti NPC makáčovi máte - nikdo vám přece nebrání ho NEvyužívat a dělat si všechno pěkně po svym. ve středověku byly řemesla taky strukturovaný, meč nevyráběl celej mečíř, ale putoval od něj ke šlejfíři, leštiči, cizelérovi atd.
fakt se mi líbí, jak někdo napíše: "já to nechci a všichni to tak budete mít...!" já taky nepotřebuju ke hře dungeony a přesto tam jsou a někteří hráči "je využívají"...

Reply with quote  

PostPosted: 11:00 28. Jan 2009 
Urozený
 Profile

DenGrasse wrote:
to právě principielně nejde, neboť si musíš dávat pozor, co do kotle strkáš..... zejména je to alergický na větší množství katalyzátorů. kdybys to chtěl změnit jak píšeš, znamenalo by to změnit celý skripty, co to obhospodařujou, celý "core" alchymie... takže to moc nevidim.

nevim, co proti NPC makáčovi máte - nikdo vám přece nebrání ho NEvyužívat a dělat si všechno pěkně po svym. ve středověku byly řemesla taky strukturovaný, meč nevyráběl celej mečíř, ale putoval od něj ke šlejfíři, leštiči, cizelérovi atd.
fakt se mi líbí, jak někdo napíše: "já to nechci a všichni to tak budete mít...!" já taky nepotřebuju ke hře dungeony a přesto tam jsou a někteří hráči "je využívají"...

No mě se taky moc nezamlouvá NPC dříč, ale zase na druhou stranu proč si nenajmeš PC dříče, já to udělal (ne u alchimie) a máme z toho prospěch oba, já mám čas na práci kterou umím a jde mi, nemusím se starat o dodávku kovů a druhá strana mince dostane zaplacene o hodně více než kdyby výsledné pruty prodávala NPC a spolupráce funfuje výborně.

Edit: Možná ještě proč se mi to nelíbí ať se tu nebavíme jen v teoretických rovinách, stejně tak jako by byl zpracovávač bylin by pak mohl být legitimní požadavek na osekávače dřeva či slévače kovů, odpadla by tím neproduktivní, zdlouhavá a nezábavná čast výrobního procesu a já nebo kdokoli jiný by pak jen hrnul konečné výrobky a vydělával na tom, ale měl bych návrh - já když osekávám dřevo tak všechny halózky narvu "do špalku" a dovjklikem na něj pak jen spouštím proces, co by jsi říkal třeba na možnost narvat všechny věci které chceš zkondenzovat do té "vodní dýmky" a dvojklikem spouštět proces, hotové věci by se ti štočkovali v invu, odpadlo by zaměřování, přetahování, dělení atd.

Last edited by Theogil I on 11:31 28. Jan 2009, edited 1 time in total.

Reply with quote  

PostPosted: 11:03 28. Jan 2009 
Měšťan
 ICQ  Profile

DenGrasse wrote:

Někdo? Je to výtka k někomu konkrétnímu?

Reply with quote  

PostPosted: 16:26 28. Jan 2009 
Čestný člen týmu Thalie
 ICQ  Profile

Location: po 8me za 5 let se zase stehuju.. uz si to proste nepamatuju
Theogil I wrote:
alchimie

Kde to sakra berete ?? Vzdyt ja sem taky na cestinu prase, ale anglicky to je : alchemy.
Tam nejni zadne i (kdyz pominu fakt, ze stejne vim, ze anglictina neni tvoje silna stranka :mrgreen: )

btw: kovar podle me nebude nikdy dobrej, pokud se bude venovat vsem vstupum, nebo mu to minimalne zabere nechutne mnozstvi casu, nez bude opravdu dobrej. Stejne tak alchymista. Budto se bude venovat i zpracovani, nebo si nekho najme. Urcite se nekdo najde, kdo ti ty bylinky natrha, za primereny obnos. Proc na to hledat NPC, kdyz je na serveru tolik PC ?
Ale chtel sem vyhledove udelat i NPC co by misto vykupu prodavali nejake sve polotovary (za nechutne velkou cenu + nahodne generovane, co by zrovna meli ).

Reply with quote  

PostPosted: 11:08 29. Jan 2009 
Ďábel
 WWW  Profile

Theogil I wrote:
No mě se taky moc nezamlouvá NPC dříč, ale zase na druhou stranu proč si nenajmeš PC dříče, já to udělal (ne u alchimie) a máme z toho prospěch oba, já mám čas na práci kterou umím a jde mi, nemusím se starat o dodávku kovů a druhá strana mince dostane zaplacene o hodně více než kdyby výsledné pruty prodávala NPC a spolupráce funfuje výborně.

já ti rozumimjak to myslíš, ale při mých hráčských časech je to prakticky nemožné. obvykle jsem na serveru sám nebo s pár dalšíma kteří jsou čertvíkde. prostě tuhle možnost nemám. druhá věc je, že nemám na hru moc času a trochu mě štve, když její většinu strávím zprsacováváním surovin... to je celý.

Theogil I wrote:
Edit: Možná ještě proč se mi to nelíbí ať se tu nebavíme jen v teoretických rovinách, stejně tak jako by byl zpracovávač bylin by pak mohl být legitimní požadavek na osekávače dřeva či slévače kovů, odpadla by tím neproduktivní, zdlouhavá a nezábavná čast výrobního procesu a já nebo kdokoli jiný by pak jen hrnul konečné výrobky a vydělával na tom, ale měl bych návrh - já když osekávám dřevo tak všechny halózky narvu "do špalku" a dovjklikem na něj pak jen spouštím proces, co by jsi říkal třeba na možnost narvat všechny věci které chceš zkondenzovat do té "vodní dýmky" a dvojklikem spouštět proces, hotové věci by se ti štočkovali v invu, odpadlo by zaměřování, přetahování, dělení atd.

ano, to je taky možnost - když se podíváš výš, přesně to jsem navrhoval... ale chápu, že to znamená změnit skripty u věcí,k terý s tim nanipulujou. Navrh jsem toho NPC, protože mi to přijde jako jednodušší (technicky) řešení a taky v budoucím kontextu případné alchymistické gildy, kde by mohl někdo takový existovat.
Anderson I wrote:
Někdo? Je to výtka k někomu konkrétnímu?
Je to výtka obecná, vyvolaná konkrétním příkladem.

Reply with quote  

PostPosted: 15:06 31. Jan 2009 
Měšťan
 ICQ  Profile

Nedalo by se udělat, aby při výrobě fungovalo staré známé "Chybami se člověk učí" ? :roll: , vlastně když něco pokazí, tak si na to příště už bude dávat větší pozor :), takže by vlastně za zkažený kus vyrobku bylo dáno nějaké xp :P

Reply with quote  

PostPosted: 15:15 31. Jan 2009 
Temnota
 WWW  ICQ  Profile

To by moc nemelo smysl. Zkusil bys rovnou neco extremne narocnyho a at bys to zkazil, nebo by se ti to povedlo, sterjne bys za to dostal xp. Kdyz potvoru nezabijes, tak za ni taky nemas zkusenosti.

Brûlante et suant les poisons,
Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique
Son ventre plein d'exhalaisons.

Reply with quote  

PostPosted: 22:31 01. Feb 2009 
Obyvatel
 Profile

DenGrasse wrote:
paja13 wrote:

je to rozdil kdyz ti kytky nadrti lvl 1 alkac tak je muzes hodit do kose kdyz chces delat lepsi veci :o) dej na ne ten reaktant a uvidis jaka je jejich sila :o)

Reply with quote  

PostPosted: 22:33 01. Feb 2009 
Obyvatel
 Profile

Anderson I wrote:
Spíš by bylo fajn, kdyby se do kotle dalo nacpat např. 10 lahví(což už jde teď), 10 jedné suroviny, 10 reaktantů a 10 druhé suroviny a při zavření kotle by se odebralo z každého po jednom kousku a udělal se lektvar. A při dalším otevření a zavření kotle zase. Snížilo by se tím klikání a přitom by u toho kotle musel člověk stát a nemohl by jít na pivko.
me by stacilo kdyz by me neco rozhodilo pozadovanej pocek surovin po jedne do batohu :o) nejveci opruz je po 1 vsechno kupovat a pak to zas rozdelovat :o/

Reply with quote  

PostPosted: 13:44 02. Feb 2009 
Ďábel
 WWW  Profile

nechci kecat, apč nevidim do střev skriptů, ale předpokládal jsem, že systém funguje tak, že každý surovině jsou přiřazený určitý vlastnosti, který při zpracování můžeš uvolnit (kolik jich je uvidíš když jí uspěšně zpracuješ, jaký to sou, a to musíš přijít v experimentech). co pozoruju suroviny, jsou od 1. lvl stále stejný a počet jejich vlastnsotí se nemění. Neumim si moc představit, že by se nastavoval dynamicky podle toho, kdo je drtí (destiluje, kondenzuje), to by asi rozhodilo celej systém, že by nefungovaly žádný recepty....respektive by byly ještě vázaný na úroveň alchymisty. Nemluvě o tom, že by každá surovina musela mít X variant a s tím kdo by se chtěl dělat... :?:

Reply with quote  

PostPosted: 11:14 03. Feb 2009 
Čestný člen týmu Thalie
 ICQ  Profile

nejak tak. Ne ze bych to delal, nevim jak se to Melvikovi povedlo, ale pochybuju, ze je to vazane na uroven alchymisty.

U kovarinyy je napriklad taky jedno kdo doda pruty. I kdyz kdo ten mec udela, uz v tech vlastnostech "trosku" roli hraje. Zkuste dosahnout vyssi urovne v kovarine, a sami to uvidite :wink:

btw: bude se to tykat i platneriny u ostatnich je to zatim pasivni.

Reply with quote  

PostPosted: 13:07 03. Feb 2009 
Ďábel
 WWW  Profile

jo, výsledná účinnost lektvaru na úroveň alchymisty vázaná taky je, což je vidět i v tom, že se dva stejný lektvary se stejnym názvem v batohu nestackujou. Ale jaký použiješ suroviny, je úplně šumák, je jedno jestli si je nadrtim sám, dostanu od hasharila nebo od úplnýho začátečníka.

Reply with quote  

PostPosted: 12:00 26. Feb 2009 
Čestný člen týmu Thalie
 ICQ  Profile

At odpovim rovnou vsem :
Theogil I wrote:
Tak tedy to na tebe vybalím tady ať můžeš přemýšlet co s tím.
1) Koupil jsem si zatím jenom male pohcovací kamínky ... 1ks 130zl. .... 10ks. 1303zl.
2) První pokus se povedl a pohltil jsem duši "Pruhatky Bahení"
3) Kámen se oddělil od štočku nepoužitých a napsalo se na něm pohlcení 040%
4) Kámen již znovu na další pruhatku nešel zaměřit ... myslel jsem, že je účelm dososat 100% duševní síly.
Dotaz: 1 x kámen = 1 x pohlcení jedné duše a konec. Na další duši (potvoru) zaměřuji nový kámen je tak?
1 x kámen = 1 x pohlcení jedné duše a konec? Na další duši (potvoru) zaměřuji nový kámen
5) Pohltil jsem jednu pruhatku bahení a vydal se testovat k medvědům
6) Pohltil jsem dva "Hnědé medvědy" na kamenech se rovněž objevilo 040% a štočkovali se na kámen s vysoslou pruhatkou bahení.
Dotaz: je jedno jaké duše sosám, že se štočkují duče pavouků a medvědů?
V "trubce" maji stejne pouziti, pokud maji stejne %, proto se stackuji. Je uplne jedno, jestli je to z draka, ci krysy, pokud maji stejne %.
7) Pokusil jsem se pohltit duši méně nebezpečného "Černého medvěda" , napsalo mi to log, že na tuto duši potřebuji nejspíše větší kámen a ten malý se mi nenávratně zničil.
Dotaz: vznikne nějaký bestiář s popisem duší a potřebným kamenem k jejich pohlcení? ... testovat to s rizikem zničení kamene by sice šlo, ale .... víte jak to je, návratnost investice pořeším níže
Casem dostanes odhad, jaka duse je asi jak tezka, treba u kovu uz mas taky strizlivy ohdad, podle nakladu, tady si muzes udelat odhad podle "obtiznosti zabiti". Treba drakova duse bude na pohlceni trosku tezsi, nez krysy, cos sis i sam uvedomil celkem rychle, ne. Chce to jen trosku praxe. ja to zkousel na krysach, jezevcich atd.. a slo to dobre i na 1lvlu
8) došel jsem do spolku a prodal 3xmalý kámen - pohlceno 040% (1x pruhatka, 2x hnědý medvěd) za 360zl. přesně -- zisk -30 zl. (za pohlcené duše) - 130zl. za zničený kámen = -160zl. Muhehe.
9) poučen s předchozích nezdarů a s teorií, že jsem si ukrojil příliš tlustý krajíc jsem vlezl do kanálu a sosnul 1 x krysa a 1 x obří krysa (jinak děsná prča, protože se přede mnou hidovaly a utíkaly, ty dvě krysy jsem honil asi 10 min. reál :lol: )
To jsem rad, ze si zjistil, ze 40% na 1lvlu je hodne. Je opravdu dobre zacinat na "malych" dusich. Asi bych to mel jeste ztizit :wink:
10) sosnul jsem jejich duše a na kameni se napsalo 026% pohlceno ... ups. šel jsem k obchodníkovi a prodal to za 2 x 116zl. = 232zl. přesně -- zisk -28zl. Muhehe.
11) tak takto jsem zakončil den plný nového poznání s celkovým výdělkem -182zl. :mrgreen:
Dotaz: nemělo by se za pohlcené duše v kameni dostat alespoň tolik jako jsou náklady na pořízení pohlcovacího kamene, nebo to bude zábava pro nechutně bohaté a znuděné :lol:

Tak počkám co ním Nomísek napíše a vyčiní a pustíme se do dalších pokusů :wink: .

Ad naklady, melo by ta mala duse stat 100gp, a ne 130. Tedy by tam mel byt zisk, asi si mel spatnej odhad u obchodnika, ci co. Musim to nejak vyresit, aby se u crafteru nehazelo na skill.. zkusim to projednat na porade.

jinak na ocarovavani v "trubce" je uz pouzitelna 20% duse, nemusite mit dusi na 100%, aby ste pridavali vlastnosti do CRATFERSKYCH zbrani. Urcite jestli tu trubku v dilnach potkate, tak si ji zkuste vyzkouset na nejakem cinovem paratku, aspon tu 20%, at vite, jak se to zhruba chova a co to umi, at pak vite, co je lepsi trenovat, zda chytani dusi, ci ocarovavani vyrobku.

Nejake dalsi dotazy k ocarovavani?

Reply with quote  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 167 posts ]  Go to page Previous  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]