|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
Gorrgorroth
|
Post subject: Re: CRAFT Posted: 21:52 19. Feb 2009 |
|
Joined: 13:11 23. Oct 2008 Posts: 348 Location: Rožnov p. R.
|
co takhle že byse přestalo řešit tohle nekonečné téma a nechali to na WBkách jak si poradí a nechali se překvapit až ve hře????
_________________ DM-Gorrgorroth- NEEXISTUJÍCÍ
smaženývepřovýřízekshranolkamaazeleninovouoblohou
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: CRAFT Posted: 11:34 20. Feb 2009 |
|
|
nevim jestlis někdy něco takhle vyvíjel nebo vymýšlel,a le já mám zkušenost, že člověku po čase dojdou nápady a síly, takže je vděčnej za každej podnět, kterej dostane. dokonce i blbej a neuspořádanej ho mnohdy přivede na dobrou myšlenku...
_________________ hyperpasivní myšohryz pokud mi píšete na ICQ, napište co chcete jsem jenom autor. číst ty reálie musíte sami...
|
|
Top |
|
nomis_b
|
Post subject: Re: CRAFT Posted: 11:45 20. Feb 2009 |
|
Joined: 18:00 26. Aug 2007 Posts: 3090 Location: po 8me za 5 let se zase stehuju.. uz si to proste nepamatuju
|
nejak tak, kdybychom si to chteli resit sami, toz si o tom udelame povidani nekde soukromne na foru, a ne takhle s vami verejne. Je dulezita nejaka ta konzultace, aby to vedlo ke vsi spokojenosti.
_________________ A zase se craftí...
|
|
Top |
|
nomis_b
|
Post subject: Re: CRAFT Posted: 17:37 20. Feb 2009 |
|
Joined: 18:00 26. Aug 2007 Posts: 3090 Location: po 8me za 5 let se zase stehuju.. uz si to proste nepamatuju
|
-speck- wrote: nomis_b wrote: hm, no takze pro ty upravy zatim byli spise pozitivni nazory, toz pockame do srazu, kde se to probere poradne a kdyztak bych to udelal. Do te doby drzime ten zisk 10% a vse jak je, jestli nevadi Nechce se mi to predelavat na desekrat, jak se bude menit nazor... já tu tedy mam jednu nejasnost, tak pokad se mohu zeptat. Pred těma 10%procentama bylo procent 30% že? Mne to furt nejak nevychazi. Uvedme si příklad na dřeve ořechovém. Za tětivu dám 2500zlatek, pak 80za mořidlo a za jednu leguru asi 5zlatek, to máme celkem 2585zlatek, kdyz udelam velkou kusi s medenym hrotem, tak ji prodam za 3700zlatek (nejak tak, nevim presne na zlatky) Coz je skoro 1200zlatek výdelek, coz je 30% ze sumy 3700. Takze tech 10% se pocita z toho jak to prodám, nebo to má být (podle mne) 10% z nákladů? Kdy si to delal?? Jako vyrabel? dnes, vcera, pred tydnem? Ja to mam doma trosku jinak. Online si to vyzkouset nemuzu, protoze se tim nezabyvam, ale ja to prodavam za 2893zl, tzn okolo 11% EDIT tak po ICQ sme si rekli, ze to byli opravdu stare ceny. tedy server je nastaven spravne na tech cca 10%
|
|
Top |
|
Bahnak
|
Post subject: Re: CRAFT Posted: 00:22 26. Feb 2009 |
|
|
Zdravím, jen doplním svou zkušenost a to po úpravě craftu... (tj. dnes)
leštidlo na ametyst..........................172 zl výkupní cena vyleštěného ametystu ...220zl
s kalkulačkou mi to moc nejde, ale tohle je tuším skoro 30 procent (27,9%)
Na druhou stranu moje postava má skill OBCHODOVANI... tj leštidlo jsem koupil určitě levněji než většina crafterů a výrobek prodam asi taky dráž... ale nevím, jestli se obchodovaní vztahuje na výkupčího polotovarů....
Zlatník a ani švec nejsem, tak jsem to nemohl zkoušet dál, suroviny vždy jen střílím někumu dalšímu ke zpracování, popravdě šutr jsem výkupčímu neprodal nikdy.... lidé co jej shaní (sháněli) pro své výrobky obvykle zaplatí stejně nebo i více než nabízí...
Těším se na sraz, doteď se tu řešili crafteři jako lidé vyrábějící předměty, ale jsou tady i ti, kterým dělá radost prostě jen leštit kamínky a prodávat je těm co potřebují....(třeba můj trapaslík Koro)
S Nomisem souhlasím, ale zajímá mne, zda se zpomalení výroby bude vztahovat i na základní řemesla, či jen na "výrobky"?
Líbí se mi nápad s obchodováním s craftovými předměty ala tržnice, napadá mě možnost, že vše co se výkupčímu prodá by se mu objevilo v inventáři, kde by si to ostatní mohli koupit.... samozřejmě by si výkupčí přisadil jak hrom, a podle mne by to vedlo k tomu, že crafter přijde do dílny, odmaká si "svoje" a pokud má pár peněz navíc, koukne k výkupčímu jestli náhodou nemá stavem něco k jeho craftu....zaplatí pořádnou pálku, ale může se zlepšovat v craftu dál...
Bohužel netuším jak moc pracné by to bylo s nascriptováním, ale alespoň by se mohl uplatnit skill obchodování, kdo umí lépe, koupí levněji a prodá dráž....
Moc se mi nelíbí myšlenka že kdokoliv vyrobí předmět s cenou třeba 50.000 a bude za něj jen tak bez skillu obchodu chtít treba 80.000, ale možná je to jedno...asi hlavně těm kdo do skillu obchodování nedali ani bod...
(pro přesnost skill obchodování mam 17 po všech úpravách)
PS: ještě z jiného soudku, doteď craft u výkupu nezohledňoval "výjmečné kusy", zkoušel jsem kovat a hned na začátku se mi povedla cínová dýka "vyjednavač" (tj. +2 do skillu obchodování), výkupčí mi za ní nabídl cca 100 zlatých a přitom kniha se stejnou vlastností stojí tisíce... (vem to čert že má postih k útoku a zranění -2, stejně si ji do ruky beru jen při kšeftu)
_________________ KDVP Kucik:153, Bahnak:175, Drake: 48, Fryn:163, Klobouk:19, Derken:8, Vejk:8, Nomis -16, Terka:1
|
|
Top |
|
nomis_b
|
Post subject: Re: CRAFT Posted: 10:34 26. Feb 2009 |
|
|
Hm, to prodavani veci, ktere tam nejakej crafter ten den prodal... to by slo, v tom bych nevidel problem, to je super napad. Jen si zkopituju ten predmet a dam mu rekneme trojnasobnou cenu. Necham tam popisek toho, kdo to vyrobil, at se treba i dopidite vyrobce a muzete se s nim domluvit, aspon bude takovej hezkej prehled, kdo co vyrabi No a ad skill obchodovani. To je zapeklita vec, nevim, jestli se to da nejak pro urcity obchod zrusit ten hod na uspech, ale je to opravdu tim, ta cena. Treba Kucik poradi ? Jak vynechat ten hod z craftu 
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: CRAFT Posted: 13:52 26. Feb 2009 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
Ja bych hod nevynechaval. Kdyz si tam nekdo ty body da, tak za to ma taky neco dostat. Jinak ten vykup a preprodej se planuje. Jenomze se pocita s persistenci, kterou uz mam skoro hotovou, aby tam ty predmety byly i pres restart.
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
nomis_b
|
Post subject: Re: CRAFT Posted: 15:13 26. Feb 2009 |
|
|
njn ale pokud to nekdo namaxuje, tak proste bude automaticky prodavat veci drsne pod cenou.. myslim, ze uplne staci, ze si kupuje vyrobky z obchodu za levno.
Nemel by mit nizsi naklady na vyrobu. a vono to dela pri skillu 20 tusim i 30%.. a pritom vykupni cenu ma stejnou , protoze ta se jede pres promennou, takze ja bych pak mohl omezovat ceny jak chtel, ale on si stejne tech 30% vydela..
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: CRAFT Posted: 15:35 26. Feb 2009 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
A neni mozny proste snizit zdrazeni u obchodnika a tim padem by nemel kam s cenama klesat?
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
--Bragner--
|
Post subject: Re: CRAFT Posted: 15:42 26. Feb 2009 |
|
 |
Nováček |
|
|
nomis_b wrote: njn ale pokud to nekdo namaxuje, tak proste bude automaticky prodavat veci drsne pod cenou.. myslim, ze uplne staci, ze si kupuje vyrobky z obchodu za levno.
Nemel by mit nizsi naklady na vyrobu. a vono to dela pri skillu 20 tusim i 30%.. a pritom vykupni cenu ma stejnou , protoze ta se jede pres promennou, takze ja bych pak mohl omezovat ceny jak chtel, ale on si stejne tech 30% vydela.. Ale taky prijde zase o 20bodů ktere by mohl vrazit jinam ze jo.
|
|
Top |
|
nomis_b
|
Post subject: Re: CRAFT Posted: 18:54 26. Feb 2009 |
|
|
kucik wrote: A neni mozny proste snizit zdrazeni u obchodnika a tim padem by nemel kam s cenama klesat? vecijdou max za 36000 prodat. a do craftu sou komponenty za 300.000 takze nejde.
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: CRAFT Posted: 10:57 27. Feb 2009 |
|
|
někdo vydělá víc, někdo míň, to je život.. pokud hráč obětuje 20 bodů ze skillů, nemělo by se mu to penalizovat... kdyby je měl v HIDE, vydělal by daleko víc 
_________________ hyperpasivní myšohryz pokud mi píšete na ICQ, napište co chcete jsem jenom autor. číst ty reálie musíte sami...
|
|
Top |
|
nomis_b
|
Post subject: Re: CRAFT Posted: 13:14 27. Feb 2009 |
|
|
skilly se promitaji treba pri nakupovani u dobrodruha, tam jdou ty vyhody taky do 100.000 to mi prijde na ten skill dost.. a hlvne tam to nenici ekonomiku, jako ve craftu.
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: CRAFT Posted: 02:50 28. Feb 2009 |
|
|
no, postava, která má X milionů nebo set tisíc si s výnosem craftu nemusí dělat moc hlavu  ... já bych to nechal bejt ale dělejte jak myslíte
|
|
Top |
|
nomis_b
|
Post subject: Re: CRAFT Posted: 13:14 28. Feb 2009 |
|
|
hm, 500.000 je hovno.. to sem utratil za jedno odpoledne.. jde spise ale o naturu.. nekdo proste ma rad hromadeni penez a nekdo jiny si je uziva btw: vono nekolikset tisic, kdyz sou naklady na nejlepsi prstynky treba 100.000 za pokus, a nedari se , o ten milion muzes klidne za 10minut prijit..
|
|
Top |
|