Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 01:28 27. Jul 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 167 posts ]  Go to page Previous  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12  Next
Author Message
 Post subject: Re: Craft
PostPosted: 12:16 26. Feb 2009 
Urozený
 Profile

Taky jsem to vytáhl ať se na to mohou kouknout všichni.

- 1 kamen = 1 duse. to je v navodu
To jsem četl a asi jsme si špatně rozuměli ... jedna duše pro mě znamená 100% zaplněný kámen. To je to co jsem nepochopil, bral jsem to tak, že se mi podařilo zachytit "část" duševní síly a na to abych zachytl celou duši musím lovit další z tohoto druhu. Prostě jsme si jen nerozuměli, lépe řečeno jsem to špatně pochopil a vyložil.
- To ze se ti na 1lvlu podarilo uz 40% kamen se divim, protoze to je nejvice, co se do toho nejmesiho vejde, asi to prehodnotim
Opět nepochopení z mé strany nebo možná špatné vysvětlení ze strany tvůrce . Měl jsem za to, že kameny každé velikosti se dají zaplnit na 100% jen do každých kamenů se hodí jiné duše.
Malá zvířata a slabé NPC = malý kámen, silnější NPC = střední, ještě silnější NPC = velký atd.
To že se malý dá zaplnit jen do 40%, střední typnu do 60% velký do 80% a obří do 100% mě nenapadlo a pokud se nemýlím nikde jsem to nečetl ... ale třeba se pletu ... pak se omlouvám za všetečné dotazy.

Napsalo se ti do logu: Na tuto dusi by to potrebovalo jiz vetsi kamen.
Ano myslím, že tohle se mi napsalo při sání černého medvěda - překvapilo mě to vzhledem k síle NPC jako takové ... např oproti pruhatkám nebo hnědému medvědovi ... takto testovat se dá, ale moc lidí to vzhledem k nákladnosti asi dělat nebude ... nechám se překvapit
Kameny se stockuji se stejnyma %, protoze jsou proste uplne stejne a pri poziti "trubky" se budou chovat stejne, toz se budou taky odebirat ze stocku.
Super to mi jako odpověď stačí, je prostě jedno co sosám, důležité jsou % ... díky za odpověď.
- kamen nejmensi stoji 100, tedy kdyz se proda za 116, mas zisk. nebo mas tak spatne obchodovani?? to s nim budu muset vyresit.
Ceny co jsem psal jsem si nevymyslel, ale jsou na měďák přesně z mé včerejší pokusné výpravy, takže opravdu mě malý kámen nestál 100 ale 130 a koupil jsem si 10ks. v kuse za 1303zl.
To ze 40% je velke sousto na 1urovni, a loveni medvedu je narocne, to sem rad, ze si zjistil, protoze opravdu musis zacinat na malych potvorach.
Jasně, beru, já to jen testoval ... jen nevím jak to teda má fungovat, co mám čekat a jak poznat potvoru na kterou se již malý kámen nehodí a potřeboval bych větší ... opravdu se mi nechce je pálit na pokusech, ale pokud to bude záměrem pak se samo podřídím.
Ad bestiar... zavidi to na tuhosti tech potvor, je jedno, zda je to mag, kouzelnik, zvire atd... proste casem dostanes prehled, ze treba krysy ti daj tak 20%, medvedi tak 40% , kyklopi tak 100% atd brzo v otm najdes system, a budes mit tkaovej strizlivej odhad, podle tuhosti potvory.
Tohle nefunguje ... alespoň na tom co jsem popsal ... černý medvěd je na 3 rány i pro takového matlu jak je Boindil, hnědý už dá zabrat a kuchám ho tak 4-5 kol.
I 20% duse se da dat do trubky a pouzivat na craft zbrane !!! vyzkousej si to a uvidis, jak to pracuje a k cemu to ej a bude ti to jasnejsi. je to obdoba kovarskych pridavani %
Držel jsem se tvé rady ... lapat duše a prodávat malé kameny, co jsi tu někde před nedávnep psal ... dobrá otestuji a budu referovat dále.

Reply with quote  

PostPosted: 12:24 26. Feb 2009 
Čestný člen týmu Thalie
 ICQ  Profile

Location: po 8me za 5 let se zase stehuju.. uz si to proste nepamatuju
Theogil I wrote:
nomis_b wrote:
- 1 kamen = 1 duse. to je v navodu :wink:
To jsem četl a asi jsme si špatně rozuměli ... jedna duše pro mě znamená 100% zaplněný kámen. To je to co jsem nepochopil, bral jsem to tak, že se mi podařilo zachytit "část" duševní síly a na to abych zachytl celou duši musím lovit další z tohoto druhu. Prostě jsme si jen nerozuměli, lépe řečeno jsem to špatně pochopil a vyložil.
- To ze se ti na 1lvlu podarilo uz 40% kamen se divim, protoze to je nejvice, co se do toho nejmesiho vejde, asi to prehodnotim :mrgreen:
Opět nepochopení z mé strany nebo možná špatné vysvětlení ze strany tvůrce :P . Měl jsem za to, že kameny každé velikosti se dají zaplnit na 100% jen do každých kamenů se hodí jiné duše.
Vzdyt ten kamen nema pouziti. tedy se ani neda pouzit. btw jelikoz ma kazdej jinej tag, kvuli nestackovani ruznych dusi, to bych se asi upsal, kdybych pro kazde % zvlast musel davat neco jako : tato duse je jiz plna. Ale tusim ze v popisu te duse uz neco je napsaneho, ne? treba tuto dusi ocaroval XXXX nebo ne? jeslit ne, doplnim
Malá zvířata a slabé NPC = malý kámen, silnější NPC = střední, ještě silnější NPC = velký atd.
To že se malý dá zaplnit jen do 40%, střední typnu do 60% velký do 80% a obří do 100% mě nenapadlo a pokud se nemýlím nikde jsem to nečetl ... ale třeba se pletu ... pak se omlouvám za všetečné dotazy.

Pletes se jen trosicku, nejaci lepsi crafteri uz asi tusi kde.. ale ostatni si na to musi prijit sami :wink:
Napsalo se ti do logu: Na tuto dusi by to potrebovalo jiz vetsi kamen.
Ano myslím, že tohle se mi napsalo při sání černého medvěda - překvapilo mě to vzhledem k síle NPC jako takové ... např oproti pruhatkám nebo hnědému medvědovi ... takto testovat se dá, ale moc lidí to vzhledem k nákladnosti asi dělat nebude ... nechám se překvapit
Kameny se stockuji se stejnyma %, protoze jsou proste uplne stejne a pri poziti "trubky" se budou chovat stejne, toz se budou taky odebirat ze stocku.
Super to mi jako odpověď stačí, je prostě jedno co sosám, důležité jsou % ... díky za odpověď.
- kamen nejmensi stoji 100, tedy kdyz se proda za 116, mas zisk. nebo mas tak spatne obchodovani?? to s nim budu muset vyresit.
Ceny co jsem psal jsem si nevymyslel, ale jsou na měďák přesně z mé včerejší pokusné výpravy, takže opravdu mě malý kámen nestál 100 ale 130 a koupil jsem si 10ks. v kuse za 1303zl.
ja nerikam ze vymyslel, ja rikal, ze si hnusnej na obchodniky :D

To ze 40% je velke sousto na 1urovni, a loveni medvedu je narocne, to sem rad, ze si zjistil, protoze opravdu musis zacinat na malych potvorach.
Jasně, beru, já to jen testoval ... jen nevím jak to teda má fungovat, co mám čekat a jak poznat potvoru na kterou se již malý kámen nehodí a potřeboval bych větší ... opravdu se mi nechce je pálit na pokusech, ale pokud to bude záměrem pak se samo podřídím.

jPoznat ze je nani uz moc velkej poznas tak, ze se ti to zaoktouhli na ty cele % + se ti vypise do logu hlaska :D

Ad bestiar... zavidi to na tuhosti tech potvor, je jedno, zda je to mag, kouzelnik, zvire atd... proste casem dostanes prehled, ze treba krysy ti daj tak 20%, medvedi tak 40% , kyklopi tak 100% atd :wink: brzo v otm najdes system, a budes mit tkaovej strizlivej odhad, podle tuhosti potvory.
Tohle nefunguje ... alespoň na tom co jsem popsal ... černý medvěd je na 3 rány i pro takového matlu jak je Boindil, hnědý už dá zabrat a kuchám ho tak 4-5 kol.
Na 1 lvlu bojovnika si taky daval cerne medvedy?? prirovnej si to zhruba co na jakem lvlu zabijes.. an 1lvlu se tocis kolem jezevcu, tenhle odhad je nejstrizlivejsi, co n ajakem lvlu by si zabil, akorat lvl = lvl v ocarovavani
I 20% duse se da dat do trubky a pouzivat na craft zbrane !!! vyzkousej si to a uvidis, jak to pracuje a k cemu to ej a bude ti to jasnejsi. je to obdoba kovarskych pridavani %
Držel jsem se tvé rady ... lapat duše a prodávat malé kameny, co jsi tu někde před nedávnep psal ... dobrá otestuji a budu referovat dále.

No jo, to byla rada, nez se umistila do dilen trubka, kde se to vyzkouset.

Reply with quote  

PostPosted: 12:35 26. Feb 2009 
Urozený
 Profile

Asi jsem retarda, ale v polovině věcí nerozumím co vlastně chceš říct, takže to necháme na sobotu do auta ju? :wink:

Reply with quote  

PostPosted: 12:44 26. Feb 2009 
Čestný člen týmu Thalie
 ICQ  Profile

to se pak ale zase ozve dalsich XX lidi, ze tomu taky nerozumi.. nemam udelat presny OOC navod , co presne kde jak na co kliknout? Nekdy se lognu do hry a nestiham odpovidat na telly.

Reply with quote  

PostPosted: 12:49 26. Feb 2009 
Urozený
 Profile

nomis_b wrote:
to se pak ale zase ozve dalsich XX lidi, ze tomu taky nerozumi.. nemam udelat presny OOC navod , co presne kde jak na co kliknout? Nekdy se lognu do hry a nestiham odpovidat na telly.

Tak já tady slibuji, že si s tebou o tom promluvím a vymyslíme formu jak to srozumitelně vyvěsit na fórum (to udělám já) a v tom povídání tam budou i odpovědi na případné všetečné otázky, které ti položím. Prostě z toho psaní jak to popisuješ nejsem schopen vydedukovat zákonitosti a postupy - zkrátka systém jak to funguje, až si tohle ujasním tak o tom klidně poreferuji. přesný OOC návod ... no to je na tobě, jak uznáš za vhodné, ale dle mého nejde o návod k použití, ale o systém ve kterém to běží a kterému nerozumím.

Ale pokud chceš můžeme to rozebrat tady veřejně na fóru krok po kroku co mi není jasné ať je to pěkně vidět otázka - odpověď.

Reply with quote  

PostPosted: 13:03 26. Feb 2009 
Čestný člen týmu Thalie
 ICQ  Profile

Tak zformuluj otazky ja jen neco nahodim:

- kup si kamen duse, podle jeho velikosti se urci, kolik je jeho max. pohlceni.
- Kamen duse das "pouzit" na potvoru
- Potvoru zabijes
- Podle "tvrdosti" potvory se urci, kolikati % se kamen naplni
- Pokud je % vice, nez max. kamene, tak se kamen doplni na maximum.
- Je dobre zacit od "lehkych potvor"
- Dulezite je pouze mnozstvi %, je jedno, zda to je z krysy, ci z jelena.
- Kameny se stejnymi % se stackuji opravenene
- Kazdy kamen ma pouze jedno nabiti dusi

- Pokud mas kamen , sezen si crafterskou zbran
- Urci si ocarovani na craft zbran
- Zmackni na vyrobu zbrani
- Dej kamen + zbran do trubky
- Klikni na "Zavrit"
- Nad tvoji postavou se podle kamene objevi, co ve skutecnosti budes do vyrobku davat (napr 40% duse neda 100% silu)
- Az dojede na 100% je ocarovani hotovo
- Mrkni se na svuj prenadherny vyrobek :wink:
- Prodej ho komu chces, ale hlavne ne pod cenou

Reply with quote  

PostPosted: 13:15 26. Feb 2009 
Urozený
 Profile

nomis_b wrote:
Tak zformuluj otazky ja jen neco nahodim:

- kup si kamen duse, podle jeho velikosti se urci, kolik je jeho max. pohlceni.
- Kamen duse das "pouzit" na potvoru
- Potvoru zabijes
- Podle "tvrdosti" potvory se urci, kolikati % se kamen naplni
- Pokud je % vice, nez max. kamene, tak se kamen doplni na maximum.
- Je dobre zacit od "lehkych potvor"
- Dulezite je pouze mnozstvi %, je jedno, zda to je z krysy, ci z jelena.
- Kameny se stejnymi % se stackuji opravenene
- Kazdy kamen ma pouze jedno nabiti dusi

- Urci si ocarovani na craft zbran
- Zmackni na vyrobu zbrani
- Dej kamen + zbran do trubky
- Klikni na "Zavrit"
- Nad tvoji postavou se podle kamene objevi, co ve skutecnosti budes do vyrobku davat (napr 40% duse neda 100% silu)
- Az dojede na 100% je ocarovani hotovo
- Mrkni se na svuj prenadherny vyrobek :wink:
- Prodej ho komu chces, ale hlavne ne pod cenou

Skvěle .... o božký.
Ještě:
Za jakých okolností se mi kámen nenávratně zničí při pokusu o pohlcení duše a jak tomu předejít?
Kdy přejít na lepší kámen poznám podle toho, že předchozí plním na kulaté stejné číslo je tak?
Půjdou mi očarovat šípy?

Reply with quote  

PostPosted: 13:33 26. Feb 2009 
Nováček
 Profile

nomis_b wrote:

Dá se jako craft zbran brát kuličky do praku, šipky do kuší či šípy?
A kdyz jsme u toho na pláty brnění to asi neplatí že?

Reply with quote  

PostPosted: 15:17 26. Feb 2009 
Čestný člen týmu Thalie
 ICQ  Profile

Za jakých okolností se mi kámen nenávratně zničí při pokusu o pohlcení duše a jak tomu předejít?
: Hodis klasicky na prekonani urciteho DC. DC se urcuje dle obtiznosti potvory. Budto se povede = mas dusi, nebo se nepovede= kamen je znicen.

Kdy přejít na lepší kámen poznám podle toho, že předchozí plním na kulaté stejné číslo je tak?
Napise se ti to do vypisu + to treba budes mit trivialni :wink:

Půjdou mi očarovat šípy?
Ne
zatim dou ocarovavat pouze zbrane na blizku . zadna munice, strelne zbrane, vrhaci zbrane, zbroje, capky, osatky, batohy.......................

Reply with quote  

PostPosted: 15:20 26. Feb 2009 
Urozený
 Profile

nomis_b wrote:
: Hodis klasicky na prekonani urciteho DC. DC se urcuje dle obtiznosti potvory. Budto se povede = mas dusi, nebo se nepovede= kamen je znicen.

Napise se ti to do vypisu + to treba budes mit trivialni :wink:

Půjdou mi očarovat šípy?
Ne
zatim dou ocarovavat pouze zbrane na blizku . zadna munice, strelne zbrane, vrhaci zbrane, zbroje, capky, osatky, batohy.......................

Díky, jdu zkoušet ... teda až se vrátím domu z rachoty.

Reply with quote  

PostPosted: 22:49 29. Mar 2009 
Čestný člen týmu Thalie
 ICQ  Profile

je tu neco co by podle vas mel umet crfater vyrobit?

Dnes jsem dodelal lehke zbroje a je to tusim posledni vec, kterou crafter neumel. Vim jeste, ze je problem s sipy a sipkami, ze je truhlar nedela v tech velkych svazcich, ale jinak me nenapada zadna vec, co by mel jeste crafter delat. Urcite treba jidlo by mohl, ale to se mi fakt nechce delat, protoze budu mit ted praci s craft trhem, ale jestli vas napadne neco zajimaveho, snad s tim neco muzu udelat.

Reply with quote  

PostPosted: 22:54 29. Mar 2009 
Vedoucí týmu Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Cepový zbraně už umí?

Reply with quote  

PostPosted: 22:58 29. Mar 2009 
Temnota
 WWW  ICQ  Profile

Husty. :) S jidlem a podobnejma vecma bych si pohral, az nas neco zajimavyho napadne. :)

Brûlante et suant les poisons,
Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique
Son ventre plein d'exhalaisons.

Reply with quote  

PostPosted: 23:15 29. Mar 2009 
Čestný člen týmu Thalie
 ICQ  Profile

Rejty wrote:
Cepový zbraně už umí?

az nahrajes predposledni update, tak bude umet CEP kladivo.
to je jedina CEP zbran, kterou sem koho kdyz videl pouzivat a to sem ji pouzival osobne :mrgreen:

problem s CEP zbranema je:
nejsou featy
nejsou k sehnani skoro nikde
u dobrodruha neexistuji
artefakty, jak sem se dival taky nejsou zadnej CEP vec.

takez nejake jejich masove rozsireni nevydim jako extra realne, dokud se nevyresi tyto problemy. to CEP kladivo sem si tam dal kvuli sobe, ze si chci jedno nechat vyrobit :wink:

Reply with quote  

PostPosted: 23:36 29. Mar 2009 
Vedoucí týmu Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Quote:
problem s CEP zbranema je:
nejsou featy

Nomis je dodělá. :mrgreen:

Quote:
nejsou k sehnani skoro nikde

To neni vůbec pravda.

Quote:
u dobrodruha neexistuji

Jdou sehnat lepší jak od Dobrodruha.

Reply with quote  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 167 posts ]  Go to page Previous  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]