Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 18:17 26. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 53 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next
Author Message
 Post subject: Re: inteligence 8 versus moudrost 16
PostPosted: 01:06 16. Mar 2009 
Šlechtic
 Profile

Marvin wrote:
černý vlk wrote:
jak jsi mi poprvé řekl že nehraju intelekt postavy tak jse ms tím souhlasil a hru jsem změnil (myslím že Nul tenkrát mluvila s postavou Coldarrow)...hru jsem změnil..ani jednou jse mtak už nemluvil..to že se spletla v počítání peněz při rozdělování v pokladu (k její újmě, házel sis jestli to nebude naopak? ;) ) tak to taky beru, zdá se mi to vpoho...ale co konkrétně se ti nelíbilo? uved mi tady pár příkladů

Toto asi malo byt smerovane mne. To ja som ta upozornoval na tvoju hru a dnes ti strhol zisk z pokladu.
Nie, ziadne naopak nebolo mozne, aby to bolo ponaucenim :wink:
Konkretne sa mi nepaci to, ze postava s podpriemernou inteligenciou nerozprava podprierne. Hovoris suvisle, zmysluplne, pocitas, sklonujes slova, planujes, solidne komunikujes, chapes ... to vsetko mi nesedi k inteligencii 8.
Naozaj uz neviem, co k tomu viacej dodat ...
Snazis sa zbytocne obist system, ktory je zavedeny uz od vzniku nwn a nikto s nim doposial nemal absolutne ziadny problem.

1) s tím strhnutím problém nemám
2) skloňování slov je pro int 8 nereálné? plánovat souvisí přímo s moudrostí ne? sám jsi mi to tak v úvodu psal, věcně řeší problemy, flegmaticky a uznale, tak teda jak?
3) moje postava mluví v jednoduchých větách, ano skloňuje, počítá s chybama, komunikuje (emočně, ano, to s IQ nemá nic společného)
4) to, že "něco je od začátku" znamená že to je správné? jakto, že ještě nejsme na stromech?
5) ale jistě, ano, dám si na dalších levlech do inteligence 2 body, mě nevadí o 1 nižší AB, AC a reflex, co mi vadí je, že musím hrát podle šablonky...že jsem omezen názorem, že INT 8 = neumíš skloňovat a při wisdom 16 neumíš plánovat..a že prostě přes to NEJEDE vlak, protože to DM řekl a protože podle toho hrají všichni

5) hraju PJ asi 13 roků, chápu, že chceš mít pravdu a že je jednodušší poukazovat na šablonky a nepřipouštět, že něco může mít jiný význam než to vidíš ty (a nejen ty), proto jsem už od začátku neočekával že se díky téhle debatě něco změní

Reply with quote  

PostPosted: 01:13 16. Mar 2009 
Vedoucí týmu Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Quote:
5) hraju PJ asi 13 roků, chápu, že chceš mít pravdu a že je jednodušší poukazovat na šablonky a nepřipouštět, že něco může mít jiný význam než to vidíš ty (a nejen ty)

To není názor, ale pravidlo, které vadí jen tobě. Pokud si na to ještě nepřišel, ty se musíš přizpůsobit pravidlům světa a ne svět tobě.

Quote:
proto jsem už od začátku neočekával že se díky téhle debatě něco změní

Jestli si čekal, že se celý svět a jeho pravidla kvůli tobě budou měnit, tak seš buď naivní a nebo zvyklej, že každej skáče jak ty pískáš. Zvykej si, v životě všichni nebudou skákat podle tebe...

Reply with quote  

PostPosted: 01:14 16. Mar 2009 
Šlechtic
 Profile

Rejty wrote:
Musí se tu dodržovat pravidla RP hry, alespoň v mezích, které ty vesele porušuješ nerespektováním hodnot vlastností.

jsem rád, že víš, jak má postava hraje role play, vidím, že jsi se mnou sehrál dlouhý čas a jsi si jistý jak si vesele porušuju pravidla..to, že tady předkládám jiný náhled, neznamená, že postava květnatě mluví atd..kolikrát jsem s postavou "nechápal" (kroutil nechápavě hlavou) apod.? prostě když někdo s něčím nesouhlasí, tak ho hodíš do kategorie "dělá problémy = příkaz a pak zákaz"? to je dobré vědět

Reply with quote  

PostPosted: 01:15 16. Mar 2009 
Šlechtic
 Profile

Rejty wrote:
Quote:
5) hraju PJ asi 13 roků, chápu, že chceš mít pravdu a že je jednodušší poukazovat na šablonky a nepřipouštět, že něco může mít jiný význam než to vidíš ty (a nejen ty)

To není názor, ale pravidlo, které vadí jen tobě. Pokud si na to ještě nepřišel, ty se musíš přizpůsobit pravidlům světa a ne svět tobě.

Quote:
proto jsem už od začátku neočekával že se díky téhle debatě něco změní

Jestli si čekal, že se celý svět a jeho pravidla kvůli tobě budou měnit, tak seš buď naivní a nebo zvyklej, že každej skáče jak ty pískáš. Zvykej si, v životě všichni nebudou skákat podle tebe...

tak ještě jednou, já plně respektuju svět, ve kterém hraji. Když má postava vlastnost 8, snažím se podle toho hrát, ale přeci nikdo nemá právo říkat "skloňuješ a to je špatně, neb máš hodnotu int 8 a ne 9" heh, to doufám nemyslíš vážně?
ne, nejsem zvyklýže se všechno točí kolem mě, jsem zvyklý říkat svůj názor

Last edited by černý vlk on 01:19 16. Mar 2009, edited 1 time in total.

Reply with quote  

PostPosted: 01:18 16. Mar 2009 
Vedoucí týmu Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Quote:
jsem rád, že víš, jak má postava hraje role play, vidím, že jsi se mnou sehrál dlouhý čas a jsi si jistý jak si vesele porušuju pravidla..

O čem je tedy celá tato debata? O tom, že buď okecáváš porušování pravidel a nebo si chceš sám pro sebe vyjednat výjimku.

Quote:
prostě když někdo s něčím nesouhlasí, tak ho hodíš do kategorie "dělá problémy = příkaz a pak zákaz"? to je dobré vědět

Tvojí fatazii bys měl využívat spíše ve hře, než na fóru.

Quote:
tak ještě jednou, já plně respektuju svět, ve kterém hraji. Když má postava vlastnost 8, snažím se podle toho hrát, ale přeci nikdo nemá právo říkat "skloňuješ a to je špatně, neb máš hodnotu int 8 a ne 9" heh, to doufám nemyslíš vážně?

Nikde jsem nenapsal ani větu o špatném skloňování, ale o tom, že postava ani neumí pořádně mluvit.

Quote:
ne, nejsem zvyklí že se všechno točí kolem mě, jsem zvyklý říkat svůj názor

Můžeš říct tvůj názor, ale nic tím nemusí změnit.

Reply with quote  

PostPosted: 01:22 16. Mar 2009 
Šlechtic
 Profile

Rejty wrote:
Quote:
jsem rád, že víš, jak má postava hraje role play, vidím, že jsi se mnou sehrál dlouhý čas a jsi si jistý jak si vesele porušuju pravidla..

O čem je tedy celá tato debata? O tom, že buď okecáváš porušování pravidel a nebo si chceš sám pro sebe vyjednat výjimku.

Quote:
prostě když někdo s něčím nesouhlasí, tak ho hodíš do kategorie "dělá problémy = příkaz a pak zákaz"? to je dobré vědět

Tvojí fatazii bys měl využívat spíše ve hře, než na fóru.

1) neporušuji pravidla, JEDINE a opravdu JEDINE co porušuju je, rozdíl v RP mezi int 8 a 9....hraju podle DMka jako bych měl INT 9 a přitom mám 8. (ale za to moudrost 16, vlastnost, které přímo intelekt rozvíjí)..jenže ty sis mě zaškatulkoval a je ti "všechno jasné"

Reply with quote  

PostPosted: 01:24 16. Mar 2009 
Bůh
 Profile

Thalie má pravidla, každej je ddoržuje.. ty je nedodržuješ, bud si naprav inteligenci (jeden bod stačit nebude) nebo začni postavičku hrát, tak jak by měla být hrána

Tvoje neni inteligentní ale moudrá.. o čem to vypovídá? možná bude mít moudrý pohled a bude mít rady ale ty rady budou nesmyslné a moudrý pohled spíš lehce tupý..

já kontroluji každý jeho nádech
já podněcuji vaše neštěstí
zrozením i zabíjením
já vyvolám armageddon
krmen tisícem duší.

Reply with quote  

PostPosted: 01:24 16. Mar 2009 
Šlechtic
 Profile

Rejty wrote:
Nikde jsem nenapsal ani větu o špatném skloňování, ale o tom, že postava ani neumí pořádně mluvit.
[

hmm, neznáš pravidla na thalii? přečti si je radši, cituji:
"8 - S námahou poskládá složitější větu. Neumí psát a těžko si poradí v nečekaných situacích"

Reply with quote  

PostPosted: 01:25 16. Mar 2009 
Bůh
 Profile

nezačínáš bejt trochu drzej?

zrozením i zabíjením
já vyvolám armageddon
krmen tisícem duší.

Reply with quote  

PostPosted: 01:26 16. Mar 2009 
Měšťan
 Profile

černý vlk wrote:
1) ve srovnání s vrstevníky..ano..a toto srovnání vyjadřuje IQ, tedy intelekt postavy

2) nemusí být přeci flegmatická, to s tím nesouvisí, může být VĚTŠINOU flegmatická..rituály? to je taky otázka individuality, obě tyto záležitosti jsou doporučeny, ale (doufám) že ne nařízeny

3) moudrost je svázána s inteligencí? ale vždyt ano, o to mi tu jde, abych na to poukázal, jsem rád že se mnou souhlasíš...ale nepochopil jsem co v zápětí píšeš..pro chytré je její moudrost absurdní? v čem KONRÉTNĚ? uved pár příkladů

4) tohle beru ale čistě direktivně, udělám to jenom proto abych měl pokoj, ikdyž je to podle mě nesmysl (ale možná na konci diskuze uznám že máš (popř. máte) pravdu)

ad1) Ne. Je tu int a moud. Realitu si vysvětlí svým způsobem, který odpovídá jeho moudrosti a inteligenci. Bude to např. nějaký šaman, který za vším uvidí zlé duchy, důležité je, že mu jeho vyvětlení "pasuje".
ad2) Nemusí taková být ani většinou, jen mi to tak přijde. Nařízené nebo doporučené je to, co je na webu a v popisu ve hře, zbytek je na tobě.
ad3) S int. osm nebudeš kmet co radí vladařovi, spíš šaman v kmeni barbarů. To je ta provázanost kterou myslím. Tobě jde o to, aby sis tu racionálně odůvodnil RP bez postihů za malou int:) Představ si, že se tvoje postava potká s čarodějem s int 16 a moud. 8 a budou mluvit třeba o smrtelnosti. Čaroděj bude brát v potaz mnohem více informací, ikdyž mu téma bude víc nejasné, bude tvoji postavu brát jako primitiva a jeho moudrost jako "moudrost". Moudrost prostě odpovídá množství pochopených informací.
ad4) Ano - je to nemysl, protože tahle hra je nesmysl.

Reply with quote  

PostPosted: 01:27 16. Mar 2009 
Šlechtic
 Profile

Krata wrote:
Thalie má pravidla, každej je ddoržuje.. ty je nedodržuješ, bud si naprav inteligenci (jeden bod stačit nebude) nebo začni postavičku hrát, tak jak by měla být hrána

Tvoje neni inteligentní le moudrá.. o čem to vypovídá? možná bude mít moudrý pohled a bude mít rady ale ty rady budou nesmyslné a moudrý pohled spíš lehce tupý..

:D hezké :)
1) dodržuju pravidla, už jsem to psal
2) jeden bod by to uplně vyřešil, bylo mi to tak řečeno
3) moudrost 16 znamená moudrý pohled ale postava je tupá? :D, postava umí velmi dobře poradit, ale nesmyslně? :D ale no tak :)

Reply with quote  

PostPosted: 01:28 16. Mar 2009 
Bůh
 Profile

lépe to popsal Miky

EDIT: prostě seš moudrtá postava ale na úroven tvé inteligence.. takže z 8 inteligencí budeš vážený šaman orků ale do vlády v Krathe by tě fakt nevzali

zrozením i zabíjením
já vyvolám armageddon
krmen tisícem duší.

Reply with quote  

PostPosted: 01:33 16. Mar 2009 
Šlechtic
 Profile

Miky wrote:
černý vlk wrote:
1) ve srovnání s vrstevníky..ano..a toto srovnání vyjadřuje IQ, tedy intelekt postavy

2) nemusí být přeci flegmatická, to s tím nesouvisí, může být VĚTŠINOU flegmatická..rituály? to je taky otázka individuality, obě tyto záležitosti jsou doporučeny, ale (doufám) že ne nařízeny

3) moudrost je svázána s inteligencí? ale vždyt ano, o to mi tu jde, abych na to poukázal, jsem rád že se mnou souhlasíš...ale nepochopil jsem co v zápětí píšeš..pro chytré je její moudrost absurdní? v čem KONRÉTNĚ? uved pár příkladů

4) tohle beru ale čistě direktivně, udělám to jenom proto abych měl pokoj, ikdyž je to podle mě nesmysl (ale možná na konci diskuze uznám že máš (popř. máte) pravdu)

ad1) Ne. Je tu int a moud. Realitu si vysvětlí svým způsobem, který odpovídá jeho moudrosti a inteligenci. Bude to např. nějaký šaman, který za vším uvidí zlé duchy, důležité je, že mu jeho vyvětlení "pasuje".
ad2) Nemusí taková být ani většinou, jen mi to tak přijde. Nařízené nebo doporučené je to, co je na webu a v popisu ve hře, zbytek je na tobě.
ad3) S int. osm nebudeš kmet co radí vladařovi, spíš šaman v kmeni barbarů. To je ta provázanost kterou myslím. Tobě jde o to, aby sis tu racionálně odůvodnil RP bez postihů za malou int:) Představ si, že se tvoje postava potká s čarodějem s int 16 a moud. 8 a budou mluvit třeba o smrtelnosti. Čaroděj bude brát v potaz mnohem více informací, ikdyž mu téma bude víc nejasné, bude tvoji postavu brát jako primitiva a jeho moudrost jako "moudrost". Moudrost prostě odpovídá množství pochopených informací.
ad4) Ano - je to nemysl, protože tahle hra je nesmysl.

no, je to hodně odvozené o představě vlastností, jak jsem řekl, ten bodík podle tvé "rady" postavě do INT dám, abych měl pokoj. když by má postava mluvila s čarodějem, těžko by mu rozuměla slovní obraty a těžko by se vyznala ve skladbě věty, ale pokud by mluvil jednoduše, v jednoduchých a přímých větách, mohl by se od mé psotavy něco přiučit (což nevylučuje to, co píšeš, jen to jen muj pohled)...alespoň vidím, že se diskuzi nebráníš a ani rychle nevypěníš, když s tebou někdo nesouhlasí :)

Last edited by černý vlk on 01:33 16. Mar 2009, edited 1 time in total.

Reply with quote  

PostPosted: 01:33 16. Mar 2009 
Mistr
 ICQ  Profile

To je ako keby si chcel mat polorka barbara paladina, namaxoval by si silu a charizmu by si mal ako prasa ale hral by si ho ako normalneho cloveka. Je to blbost. Vzdy bude ohyzdny.

http://wiki.mibbit.com/index.php/Icons
(>_(>_<)_<)

Když něco chcete, vynucujte si to od okolí. Neptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.

Reply with quote  

PostPosted: 01:37 16. Mar 2009 
Vedoucí týmu Thalie
 WWW  ICQ  Profile

černý vlk wrote:
hmm, neznáš pravidla na thalii? přečti si je radši, cituji:

Ty by sis měl hlavně přečíst tato dvě pravidla:

Quote:
- DM je na serveru Thalie nejvyšší autoritou. Znevážení této autority se může trestat až BANem IP adresy.
- Rozhodnutí DM jsou pro hráče konečná a neoddiskutovatelná.

Reply with quote  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 53 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]