|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
černý vlk
|
Post subject: Re: inteligence 8 versus moudrost 16 Posted: 01:38 16. Mar 2009 |
|
 |
Šlechtic |
|
|
Neithan1 wrote: Ty proste nechces hrat o stupen stupidnejsiu postavicku ? ale to mi nedělá problém  problém mi dělá pochopit, proč ten stupeň znamená tolik a stupeň nahoru znamená mnohem méně (rozdíl 12 od 10 a 8 od 10), nemyslím si, že hraju inteligentní postavu...no, ted trochu lituju že jsem nezačal hrát něco uchylného, co mě baví a že jsem dal na radu kamaráda, abych hrál "něco normálního" celá ta diskuze není o tom, že chci něco okecat, chtěl jsem poukázat na "logičnost" hraní postavy s int 8 a moudrostí 16, jak to vidím já...dám si do int příště bod (což jsem psal hned v uvodu, abych zamezil osočování že chci PG build a chci za každou cenu něco ukecávat)
_________________ Spammaster zakázaného kanálu (9.10.2011 potrestán)
|
|
Top |
|
černý vlk
|
Post subject: Re: inteligence 8 versus moudrost 16 Posted: 01:40 16. Mar 2009 |
|
 |
Šlechtic |
|
|
Rejty wrote: černý vlk wrote: hmm, neznáš pravidla na thalii? přečti si je radši, cituji: Ty by sis měl hlavně přečíst tato dvě pravidla: Quote: - DM je na serveru Thalie nejvyšší autoritou. Znevážení této autority se může trestat až BANem IP adresy. - Rozhodnutí DM jsou pro hráče konečná a neoddiskutovatelná. aha, takže vyhrožování pokračuje? nezhazuj se ještě víc..já DM plně respektuju, psal jsem to v textu asi 10x, napíšu ti to ještě jednou "příkaz DM vyplním, na dalůším přestupu si dám bod do inteligence"
|
|
Top |
|
Rejty
|
Post subject: Re: inteligence 8 versus moudrost 16 Posted: 01:41 16. Mar 2009 |
|
|
Quote: no, ted trochu lituju že jsem nezačal hrát něco uchylného, co mě baví a že jsem dal na radu kamaráda, abych hrál "něco normálního" Pokud chceš hrát něco nestandardního a nebo ti něco není jasný, tak je lepší před tvorbou postavy kontaktovat DM a domluvit se s ním. Quote: celá ta diskuze není o tom, že chci něco okecat, abych zamezil osočování že chci PG build a chci za každou cenu něco ukecávat) Na mě to tak od začátku působí... černý vlk wrote: aha, takže vyhrožování pokračuje? nezhazuj se ještě víc.. Jen ti ujasňuju pravidla, kterýma se tak oháníš. Měl by sis uvědomit styl tvých příspěvků...
_________________ Vedoucí týmu Thalie
|
|
Top |
|
Daanri
|
Post subject: Re: inteligence 8 versus moudrost 16 Posted: 03:20 16. Mar 2009 |
|
|
Ja naozaj nechapem co tu stale dokola riesite. Hlavny DM a WB Thalie sa vyjadril ako to je, tak by bolo vcelku logicke a slusne to akceptovat. Ci to chapes alebo nechapes je v podstate jedno. Svoj nazor si vyjadril, DM sa vyjadrili takztiez, ze s tvojim nazorom nesuhlasia, takze podla pravidiel Thalie je to proste tak. Jednoducho je to fakt ktory plati a zbytocnou diskusiou sa natom nic nezmeni. Holt ked hras na niekoho "piesocku" urcitu hru, ktora ma svoje pravidla stanovene tym, ktory ten "piesocek" vytvoril tak je slusne a nutne tie pravidla akceptovat a pokial to nedokazes, tak natom "piesocku" nehraj. Pokial budes mat vlastny "piesocek" tak mas pravo vyzadovat dorziavanie vlastnych pravidiel. Obcas je rovnako dolezite, ako vediet povedat svoj nazor, akceptovar aj nazor druhych, hoc sa mne moze zdat nelogicky. Viac je myslim k tomu zbytocne naozaj dodavat a rozumne by bolo to tu uzamknut kym sa to zvrhne v sprostu hadku.
_________________ When you make a deal with devil, there will be hell to pay.
„Povinnost je těžší než hora, smrt je lehčí než peříčko.“
Večné hľadanie cudzích chýb je jednou z najväčších chýb vlastných. (E.Hubbard)
Yeasterday, we sought each other. Today, we face. For one of us, tomorrow will never be.
|
|
Top |
|
Grunt
|
Post subject: Re: inteligence 8 versus moudrost 16 Posted: 08:05 16. Mar 2009 |
|
|
No celkem dlouho sem uvažoval jestli se tady vajadřit nebo ne, ale nakonec jsem neodolal. Napadl mě jeden krásny příklad moudré, ale hloupé a všem známe postavy.. a to Švejk. Jako myslím že je jen dobře že se vyžaduje dodržování těchhle vlastností. Protože by to mohlo dopadnoout tak, že si hráči daji rasu pulork a pak budou hvězdičkovat *je to člověk*  A budou mit INT 6 ale jelikož je to o 4 míň od průměru, což je stejný rozdíl jako 14 od průměru. A protože postavy s int 14 hrajou skoro stejně jak ty s 10 tak to přece nebudou vůbec nijak řešit. Podle mně, každy hrač který chce normální postavu, která se normalně chova a uvažuje, si da na začatku inteligenci a charismu minimalně 10, a pak teprve možna (tohle není muj případ) začne řešit jake bude mít AB na jakém levelu a kdy mu výjde DEVAST. Jo a btw, neumím si představit někoho, kdo dokončí se čtyřkama základní školu, nebo dokonce zvláštní a umí napsat esej  . Jako napsat ji napíše, s milionem hrubek, bez pointy a s půlkou vět co nedávají smysl (něco jako tenhle můj příspěvek). Závěrem. Když má někdo extremní vlastnosti. Třeba velmi silny pulork s inteligeci 6, tak to tak hraje. Kouzelnik s int 18 a odolnosti 8 dostane šipkou a umře a jeho sila taktak stačí, aby ráno vstal z postele...taky to tak hraje a nedohaduje se že jeho sila 8 je skoro 12 a proto by měl utahnout te rudy ne 60liber ale 200. No, velmi mě mrzi že se to s Nul takhle zvrtlo  doufám že se ti to podaří nějak vyřešit. Třeba se zkusi optat DM na změnu vlastností, tak aby jim hra lépe odpovídala (těm vlastnostem). A všechny strany byly spokojené.
_________________ Zathirel Černokněžna
Ancalagon Černý - The Dark Lord Morgoth bred Ancalagon, called the Black, during the First Age to be the greatest and mightiest of all dragons, and the first of the winged 'fire-drakes'. Mrtev
Val'Doren - Ochránce lesa V exilu
Last edited by Grunt on 08:50 16. Mar 2009, edited 1 time in total.
|
|
Top |
|
Theogil I
|
Post subject: Re: inteligence 8 versus moudrost 16 Posted: 08:43 16. Mar 2009 |
|
|
No tak to jste se zase předvedli. Že se nestydíte, takový inteligentní a někteří i moudří dospělí lidé. To jen tak pro odlehčení. Dle mého neměla moudrost, jako vlastnost, v NWN vůbec existovat. Tvůrci ji však zavedli a tím nastavili jakási pravidla a poměry mezi INT a MOU. Moudrost není něco co lze, jak je tomu v NWN, získat do vínku, jedná se o životní zkušenosti založené na neustálem opakování úkonů a hledání optimálního řešení. Moudrý byl náš děda který za ta léta co žil přišel na to že rýčem se má rýt takto aby jsi se moc nenadřel, hnůj se zakláda takto aby byly ty brambory opravdu dobré a že mandelinka se musí sbírat tehdy a tehdy .... atd.. Na stáří mu však už trošku ubývalo intelektu, jinak by přišel na to, že než se dřít s rýčem je lepší vytáhnout traktůrek a poorat to. Intelekt je něco co má člověk i postava dána do vínku od začátku a je možno ho rozvíjet nebo nechat být (rozvíjí ho všichni školou povinní a v herním světě mágové a jiné PC které ho potřebují nebo si nepřejí být dále tak blbé). V herním světě je to o to jednodušší, jsou k mání prsteny jasných myšlenek (můj překlad "filtr na blbost") kápě intelektu ("čepice s rozumem") atd.. Tak tedy pokud je to žádoucí je možno přidat jeden bodík do inteligence nebo pořídit nějaký stimulant vlastností. Prstýnek +2 int. z tebe dle mého neudělá inteligenta, ale alespoň odfiltruje z hlavy kraviny a je pak možno v rozumné míře komunikovat tak aby ostatní rozuměli, na teorii velkého Thalova třesku to nebude, přeci jen je to jen doping a kde nic není ani smrt nebere, ale pokud to tu kluci skousnou na rozumnou domluvu s ostatními by to mohlo stačit. Víte jak to je, znal jsem spousty bárdů co byli krásní, pořádali večírky na nichž pěli písně a recitovali své hrdinné básně a měli INT 10-12 (taky žádný vývar) stejně tak pokud bych to měl asi brát do důsledků pak by postavy jako je sou některé mé s moudrostí 8 neměli dělat kraft, protože by si den co den přišili prsty ke kožce a daleko by se nedostali. Takže sečteno podtrženo, vše je na slušné domluvě a hlavně na tom nedělat z ostatních pitomce a nepřehánět ve věcech jež můžou ostatní popudit a zbytečně přitahují tu nechtěnou část pozornosti DM a tvůrců světa. 
_________________ Theogil Mistrovské ostří - strážce králova pokladu, kovář v Ivory Boindil - trpasličí zvěd, velký čtenář a lenochod Wahibah Zafirah al Talibah - dědic dračího odkazu, strážce legend
|
|
Top |
|
černý vlk
|
Post subject: Re: inteligence 8 versus moudrost 16 Posted: 09:03 16. Mar 2009 |
|
 |
Šlechtic |
|
|
Daanri wrote: Ja naozaj nechapem co tu stale dokola riesite. Hlavny DM a WB Thalie sa vyjadril ako to je, tak by bolo vcelku logicke a slusne to akceptovat. Ci to chapes alebo nechapes je v podstate jedno. Svoj nazor si vyjadril, DM sa vyjadrili takztiez, ze s tvojim nazorom nesuhlasia, takze podla pravidiel Thalie je to proste tak. Jednoducho je to fakt ktory plati a zbytocnou diskusiou sa natom nic nezmeni. Holt ked hras na niekoho "piesocku" urcitu hru, ktora ma svoje pravidla stanovene tym, ktory ten "piesocek" vytvoril tak je slusne a nutne tie pravidla akceptovat a pokial to nedokazes, tak natom "piesocku" nehraj. Pokial budes mat vlastny "piesocek" tak mas pravo vyzadovat dorziavanie vlastnych pravidiel. Obcas je rovnako dolezite, ako vediet povedat svoj nazor, akceptovar aj nazor druhych, hoc sa mne moze zdat nelogicky. Viac je myslim k tomu zbytocne naozaj dodavat a rozumne by bolo to tu uzamknut kym sa to zvrhne v sprostu hadku. já jsem iž v úvodu a pak několikrát naznačil, že se podřídím že postavě do inteligence ten bod dám, nevím jestli to tu teď generalizuješ, ale já nemám problém akceptovat nějakiu podmínku, se kterou nesouhlasím, měl bych problém neříct svůj názor, když s něčím nesouhlasím. A tahle diskuze zbytečná nebyla, viděl jsem alespoň jak se kdo tady vyjadřuje a vím co si o určitých lidech myslet, a to je pro mě dost důležité
|
|
Top |
|
Jachym
|
Post subject: Re: inteligence 8 versus moudrost 16 Posted: 10:30 16. Mar 2009 |
|
|
Tak zase je půl roku pryč tak mohu napsat zase JEDEN příspěvek . - Předem bych chtěl vyjadřit souhlas Theogilem, souhlasím i s Gruntem. Pravdu má i Rejty a Danri , pravdu vlastně mají, svou pravdu všichni. Spíš si položme otázku, proč ? Rejty to napsal správně , ano Vlk asi maxoval vlastnosti na max využití , aby měl jak ho znám silnou postavu. DM informují sve okolí že je to tu RP svět , srovnatelný se světem ve středověku. Podle toho by se měla postava tvořit a hrát. ALE tento malý problem nastane skoro vždy když příjde nová vlna nových lidí co tu ještě nehráli. Ne není to na všech serverech stehné s tou inteligencí , jak uváděl jeden z diskutujících jsou servery kde je to jinak. Hráči si prostě musí zvyknout. Vždy je to o tom , buď maxuješ postavu na RP hru , chceš aby hrála člověka , občanku Ivory , naučila se řemeslo atd atd. A nebo si stavíš PB . Ti zkušenější a poučitelnější - Vám kašlou na RP a valí to všemy prostředky aby mohli dělat ve hře bordel, nebo se dokázali učinně v PvP při setkaní s jinými ubránit. Jako příklad uvedu ne Vlka ale Mikyho který je ještě tak nafoukaný že tu vůbec něco hodnotí. Buďte si jistí že napřed jsem si zjistil vše co potřebuji a opět je to tu. Proboha snad se zase nedozvím že je to zase nějakej kamarád nějakého DM. (omlouvam se za blbou poznámku) . Takže jak chcete hrát RP , rozvíjet řemeslo, tahat drevo do Tarentu na mule pretížený a mít za zády dva blázny kteří vás neutale ohrožují , až jsem toho musel nechat a odplout přez moře na druhou stranu serveru. Pak se nedivte že si chce Vlk udělat silnou postavu , pevně věřím , (trochu ho znám) že on s ní nebude dělat takový bordel jako Miky. - A to se snažím hrát nenápadně , moc nešustit pytlíkem , raději si nikoho nevšímat, neporušovat pravidla (ehm raději nic) a stejně mi to není nic platné. Co se týká té hry. - Memhiri ráda vzpomíná jak si hezky RP zahrála se Sigurdem , se zlounem Tupou sekerou (kterej to uměl zahrát) , a hlavně s bráchama Bondim a Blondilem (snad jsem ty jmena nepopletl) s Válečným prasátkem, se šermínou prstokládkovou, fidorkou a samozřejmě Sandrou atd atd. snad jsem nikoho nezapoměl když ano - omlouvám se. Tímto jsem chtěl říci, že Vlka chápu , chápu jeho obavy a snahu postavit co nej build , ale i já jsem mu doporučil dát body do inteligence. Hráči se přizpůsobují serveru a ne server hráčům. Závěrem děkuji všem DM, děkuji Rejtymu (ale ten oheň stale nejde rozdělat i když jsem Vám to všem psal) za ochotu za pomoc za toleranci a za trpělivost. Prosím ty s inteligencí nad 8 já sem zase půl roku nic psát nebudu tak ti co máte inteligenci nad 8 nereagujte na tento příspěvek, čekali by jste půl roku na mou reakci. PS pro ty s inteligencí 9 - půl roku je šest měsíců
_________________ Menhiri Dierta
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: inteligence 8 versus moudrost 16 Posted: 11:52 16. Mar 2009 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
1. Netvrdím, že jsem popsal orozložení bodů ve vlastnostech nejsprávněji a zaručeně vyrovnaně. (Ostatně to tam i píšu). Zá průměrnou hodnotu považuji spíše 12.
Je dobré zamyslet se, co že je ta inteligence a moudrost. Inteligence je kombinační schopnost mozku. Schopnost chápat nové věci, tím pádem se je učit a na základě zkušeností (moudrosti) vymýšlet věci nové. Moudrost jsou životní zkušenosti. Moudrost obvykle symbolizuje klid a rozvahu.
Moudrost je de-facto závislá na inteligenci a zkušenostech z života (tedy i jeho délce). Moudří lidé se obvykle ztotožňují se starými lidmi.
Pokud jsi chtěl hrát naivní žábu, tak jsi tyhle vlastnosti dle mého názoru prohodil. Pokud má postava int. 8 a wis 16, je třeba zamyslet se, jak k tak vysoké moudrosti přišla, protože na rozdíl od inteligence moudrost není vrozená. Pokud má postava malou inteligenci, pomalu získává ony zkušenosti (moudrost) a proto jí to bude trvat velmi dlouho.
Moudrého a hloupého člověka bych si představoval asi dost starého. Projevoval by se jako nemoudrý hloupý člověk (protože už nedokáže svou moudrost využít) a s velkou pravděpodobností by působil bláznivě.
Někdo s wis 16, int 8 se imho může naučit číst a psát, ale bude mu trvat skoro celý život, než něco takového zvládne. Moudrý ale hloupý člověk může velmi dobře znát svět, ale dokáže tyto znalosti jen těžko reprodukovat, natož pak použít.
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: inteligence 8 versus moudrost 16 Posted: 12:41 16. Mar 2009 |
|
|
Kombinace INT 8 a WIS 16 je de facto hraniční nastavení, které vyžaduje jistou specifickou hru.
Uvedu opačný příklad: INT 16 (a vyšší) a WIS 8. To je archtyp "roztržitý vědec". nemá problém spočítat linaeritu kontinua, ale hned zapomene, kam si to napsal. Lev Landau takhle jednou byl sám tři dny doma (starala se o něj sestra) a když ho našli, ležel na křesle s obkladem s tím, že mu není dobře (vysoká INT - nemoc=musíms id át obklad). Sestra zjistila, že tři dny nejedl.. prostě na to zapomněl (nízká WIS).
INT 8 a WIS 16 je archetyp "poustevník" nebo obecně "lidový mudrc". Nezná nic sofistikovaného, nečte, nezajímá se o taje magie nebo účetnictví. Jeho silnou stránkou je POROZUMĚNÍ. Rozumí lidským vztahům, harmonii přírody a je hloubavý. většinou se drží stranou od civilizace, protože ta je plná věcí, kterým nerozumí. Mluví málo, ale pokud ano, vždy říká hlubokou pravdu, založenou na pochopení vztahů. proto NWN přisuzuje tento atribut druidům - což jsou podivní potrhlí maníci žijící v lese, nebo kněžím - což jsou zase zarputilí vyznavači vyšší síly, k čemuž inteligenci nepotřebují (naopak, ve víře je spíš na škodu) a upřednostňují tu emotivně - vciťující se stránku věci.
Inteligence je chladná, o přemýšlení. Moudrost je emotivní, o porozumění a pochopení. Není mezi nimi žádný přímý vztah.
_________________ hyperpasivní myšohryz pokud mi píšete na ICQ, napište co chcete jsem jenom autor. číst ty reálie musíte sami...
|
|
Top |
|
Marvin
|
Post subject: Re: inteligence 8 versus moudrost 16 Posted: 19:05 16. Mar 2009 |
|
|
Kedze uz vsetko ostatne bolo povedane, ujasnime si len jednu vec. Citaj kto ti co pise: černý vlk wrote: Marvin wrote: Toto asi malo byt smerovane mne.... 2) skloňování slov je pro int 8 nereálné? plánovat souvisí přímo s moudrostí ne? sám jsi mi to tak v úvodu psal, věcně řeší problemy, flegmaticky a uznale, tak teda jak? Miky wrote: Postava s moudrostí 16 je často "nad věcí". Je zvídavá a rychle nabírá životní zkušenost. Duševně je vysoce kompetentní, i ve vypjatých situacích si dovede zachovat chladnou hlavu a nejedná zbrkle. Velmi moudrá postava je klidná. Neměla by se chovat trhle a ukvapeně (to spíš s int16 a moud8), s int 8 navíc potřebuje na pochopení čas. Postava s těmito vlastnostmi žije v prostém světě. Každou situaci rychle zhodnotí a zároveň zjedodušší. Měla by si libovat v rituálech. Je flegmatická. Moudrost je relativní a vázaná na inteligenci, takže zatímco v okruhu postav s podobnou inteligencí bude vynikat, pro chytré bude její moudrost absurdní.
Ked sa ti nedari rozlisovat mena, tak rozlisuj aspon farby. Moje meno je zlte. A naozaj by si sa mal zamysliet a uvedomit si ako tady prskas na vsetkych DM, len preto, ze ti nevyhoveli.
_________________ Cesta spravedlivého ze všech stran lemována jest nespravedlností,sobectvím a tyranií lidské zloby.Požehnán buď ten,kdo ve jménu lásky a dobré vůle vyvede slabé z údolí temnoty,neb ten jest skutečným pastýřem a spasitelem zbloudilých dětí.A já srazím k zemi mocným trestem a divokým hněvem všechny,kdo se pokusí otrávit a zničit mé bratry.A když uvalím svou mstu na tebe,seznáš,že jméno mé je DM!
|
|
Top |
|
černý vlk
|
Post subject: Re: inteligence 8 versus moudrost 16 Posted: 19:35 16. Mar 2009 |
|
 |
Šlechtic |
|
|
Marvin wrote: Kedze uz vsetko ostatne bolo povedane, ujasnime si len jednu vec. Citaj kto ti co pise: černý vlk wrote: Marvin wrote: Toto asi malo byt smerovane mne.... 2) skloňování slov je pro int 8 nereálné? plánovat souvisí přímo s moudrostí ne? sám jsi mi to tak v úvodu psal, věcně řeší problemy, flegmaticky a uznale, tak teda jak? Miky wrote: Postava s moudrostí 16 je často "nad věcí". Je zvídavá a rychle nabírá životní zkušenost. Duševně je vysoce kompetentní, i ve vypjatých situacích si dovede zachovat chladnou hlavu a nejedná zbrkle. Velmi moudrá postava je klidná. Neměla by se chovat trhle a ukvapeně (to spíš s int16 a moud8), s int 8 navíc potřebuje na pochopení čas. Postava s těmito vlastnostmi žije v prostém světě. Každou situaci rychle zhodnotí a zároveň zjedodušší. Měla by si libovat v rituálech. Je flegmatická. Moudrost je relativní a vázaná na inteligenci, takže zatímco v okruhu postav s podobnou inteligencí bude vynikat, pro chytré bude její moudrost absurdní.
Ked sa ti nedari rozlisovat mena, tak rozlisuj aspon farby. Moje meno je zlte. A naozaj by si sa mal zamysliet a uvedomit si ako tady prskas na vsetkych DM, len preto, ze ti nevyhoveli. aha tak to se omlouvám, už bylo na mě včera pozdě a jména se mi spletla. proč diskuzi na nějaké téma bereš jako prskání? protože s tebou nesouhlasím? protože jsem si dovlolil to dát na forum, abych viděl i další názory? sám vidíš, když si tto přečteš že často to vidí hráč více či méně jinak. a pokud mi to umožníš, klidně si tam ten bod inteligence dám hned (snížit expy a pak je dát zpět je snadné), udělám si znovu ppřestupy a bude to podle "pravidel" (tedy budu mít int 9 a ne 8 a bud umět skloňovat...
|
|
Top |
|
Marvin
|
Post subject: Re: inteligence 8 versus moudrost 16 Posted: 20:16 16. Mar 2009 |
|
|
No mne je celkom fuk ci so mnou suhlasis alebo nie, ale to na co som narazal je utocny drzy styl tvojich prispevkov voci DM. Dnes som si pozrel tvoju postavu este raz a vsimol si veci, ktora ma opat prekvapila. Vytahovat tu dalsiu perlicku z tvojho buildu nebudem, ale ty uz nepokracuj s tym, ze si si dal do intel len 8 z RP dovodov a hodlal si s tym tak hrat. 
_________________ Cesta spravedlivého ze všech stran lemována jest nespravedlností,sobectvím a tyranií lidské zloby.Požehnán buď ten,kdo ve jménu lásky a dobré vůle vyvede slabé z údolí temnoty,neb ten jest skutečným pastýřem a spasitelem zbloudilých dětí.A já srazím k zemi mocným trestem a divokým hněvem všechny,kdo se pokusí otrávit a zničit mé bratry.A když uvalím svou mstu na tebe,seznáš,že jméno mé je DM!
|
|
Top |
|
photter
|
Post subject: Re: inteligence 8 versus moudrost 16 Posted: 20:41 16. Mar 2009 |
|
|
hmm...tu tejden nejsem a takovej pěknej flejm  int 8 a wisdom 16 ? co třeba to hrát jako pomalu chápajícího blbce(blbku), s výbornou pamětí, co si horko a těžko vpraví do hlavy nějaký jednoduchý poučky, dogmata a schémata chování, který pak skálopevně používá v naprosto nevhodnejch přiležitostech a kontextech ? uhraješ to ? po tom, jak sis tu tahal triko, bys to měl aspoň zkusit 
_________________ Usstan rin'ov ragar z'lonzic draeval shar'tleg ussta velve wun l'harventh
|
|
Top |
|
nomis_b
|
Post subject: Re: inteligence 8 versus moudrost 16 Posted: 09:01 17. Mar 2009 |
|
Joined: 18:00 26. Aug 2007 Posts: 3090 Location: po 8me za 5 let se zase stehuju.. uz si to proste nepamatuju
|
photter wrote: hmm...tu tejden nejsem a takovej pěknej flejm  int 8 a wisdom 16 ? co třeba to hrát jako pomalu chápajícího blbce(blbku), s výbornou pamětí, co si horko a těžko vpraví do hlavy nějaký jednoduchý poučky, dogmata a schémata chování, který pak skálopevně používá v naprosto nevhodnejch přiležitostech a kontextech ? uhraješ to ? po tom, jak sis tu tahal triko, bys to měl aspoň zkusit  jo souhlasim s photterem. trva mu to dlouho, ale ma tuny knih, ktere uz umi nazpamet... a dovede je v pravy cas citovat ..
_________________ A zase se craftí...
|
|
Top |
|